8ήμερη εκδρομή στους Αγίους Τόπους με αναχώρηση στις 16/8

Άγιοι Τόποι 16-23/08

1η μέρα, Πέμπτη 16 Αυγούστου 2017 Θεσσαλονίκη - Αθήνα - πτήση προς Τελ Αβίβ

Για αναχωρήσεις από την Θεσσαλονίκη
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης στις 10.00 η ώρα, πτήση προς Αθήνα στις 12.05, άφιξη στις 12.55. Συνεχίζουμε με πτήση της Aegean από την Αθήνα για το Τελ Αβίβ στις 16.30μ.μ. Άφιξη στο Ισραήλ στις 18.30μ.μ. η ώρα.
Για αναχώρηση από την Αθήνα
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στο γκισέ της Aegean airlines, στην Πύλη 4, στις 14.30 μ.μ. η ώρα. Check inn και έλεγχος διαβατηρίων. Πτήση για το αεροδρόμιο Ben Gurion του Τελ Αβίβ με την Aegean στις 16.30 μ.μ. Άφιξη στις 18.30μ.μ. η ώρα.Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχωρούμε, για να αρχίσουμε το προσκυνηματικό οδοιπορικό μας από το Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου στην Λήδα, όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η μέρα, Παρασκευή 17 Αυγούστου 2017 Ιερουσαλήμ

Πρωινό. Μετάβαση στο Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας, όπου θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, της Αποκαθήλωση, τον Φριχτό Γολγοθά, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού και άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως. Μετάβαση στο Πατριαρχείο, όπου θα συναντηθούμε με την Α.Θ.Μ. Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο. Συνεχίζουμε για τα προσκυνήματα εντός της Παλαιάς Πόλεως, μεταβαίνοντας στο Πραιτώριο, αφού διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου / στάσεις του Χριστού προ του Φρικτού Γολγοθά. Ακολουθεί έπειτα η Προβατική Κολυμβήθρα και ο Οίκος Ιωακείμ & Άννης (τόπος γεννήσεως της Παναγίας). Από την πύλη των Λεόντων μετάβαση στη Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε το Πάνσεπτο Θεομητορικό Μνήμα / Τάφος της Παναγίας μας. Στον κήπο της Γεθσημανής θα δούμε το Τόπο της Προδοσίας και τον Βράχο της Αγωνίας. Προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου. Επιστροφή και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η μέρα Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017 Τιβεριάδα – Θαβώρ (Αγία Νεφέλη) Αγρυπνία στο Όρος Θαβώρ για την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

Πρωινό. Αναχώρηση για την περιοχή της Γαλιλαίας. Άφιξη στη Ναζαρέτ όπου θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε με την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον». Ακολούθως, προαιρετική προσκυνηματική βόλτα στη λίμνη και προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γενησαρέτ. Επίσκεψη στην Καπερναούμ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Χριστός μας εκφώνησε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 Ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα και συνεχίζουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων, στην πόλη της Τιβεριάδος. Το απόγευμα στις 17.00μμ περίπου θα ανεβούμε με τοπικά ταξί στο Όρος Θαβώρ. Μικρή ανάπαυση στους χώρους της Ιεράς Μονής. Παρακολούθηση της μεταμεσονύχτιας Θείας Λειτουργίας για την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Θαύμα της Αγίας Νεφέλης).

4η μέρα Σάββατο 19 Αυγούστου 2017 Θαβώρ – Βηθλεέμ

Πολύ νωρίς το πρωί, κατάβαση από το Όρος Θαβώρ με τοπικά ταξί, αναχώρηση με το πούλμαν για το ξενοδοχείο μας, ξεκούραση. Το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε για την κοντινή Ιερά Μονή των Ποιμένων, όπου θα προσκυνήσουμε το Ιερό σπήλαιο των Ποιμένων. Προσκύνημα και ξενάγηση στη μεγάλη Βασιλική ου Ιουστινιανού και στο σπήλαιο των σφαγιασθέντων, από τον Ηρώδη, νηπίων. Μετάβαση στην Ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων και με τοπικά ταξί θα μεταβούμε στην αυστηρότερη κοινοβιακή Λαύρα, του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η μέρα Κυριακή 20 Αυγούστου 2017 Ιερουσαλήμ, Σιών, Όρος Ελαιών

Εκκλησιασμός στο Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας. Μετάβαση στο όρος Σιών, όπου εκεί πραγματοποιήθηκε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά καθώς, και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος,κατά την ημέρα της Πεντηκοστής (Υπερώο). Εκεί υπάρχει επίσης ο τάφος του Προφήτη και Βασιλιά Δαβίδ, τον οποίο και θα επισκεφθούμε, και ο τόπος όπου κοιμήθηκε η Παναγίας μας (σπίτι Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου). Στην συνέχεια θα μεταβούμε στο Όρος των Ελαιών, όπου έγινε η Ανάληψη του Χριστού μας και συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε την Μικρή Γαλιλαία, όπου έγινε η Εμφάνιση του Χριστού μας μετά την Ανάσταση. Επίσης εδώ θα μεταβούμε στο Πανόραμα των Ιεροσολύμων από όπου θα έχουμε μία ωραία θέα της πόλης των Ιεροσολύμων. μετάβαση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

6η μέρα Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017 Σαμάρεια – Ιεριχώ – Ιορδάνης – Βηθανία

Πρωινό και αναχώρηση νωρίς το πρωί για την περιοχή της Σαμάρειας για να επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής, όπου θα προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Νεομάρτυτος Αγ. Φιλουμένου και θα δούμε το Φρέαρ του Ιακώβ, στο οποίο ο Χριστός μας συνάντησε την Σαμαρείτιδα, μετέπειτα Αγία Φωτεινή (εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες) Συνεχίζουμε με την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτου στο φαράγγι Αινών, στην έρημο της Ιουδαίας. Στη συνέχεια, μετάβαση στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό μέρος που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, όπου και θα τελεστεί Αγιασμός και «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών». Αναχωρούμε έπειτα για την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου και ακολουθεί η πόλη Ιεριχώ, στην οποία θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος (ανάβαση με τελεφερίκ 14€), τη Μονή του Προφήτου Ελισαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος. Μετάβαση στην Βηθανία, όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή των Αγίων Λαζάρου και των αδελφών αυτού Μάρθας και Μαρίας. Επίσκεψη στον Τάφο του Λαζάρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

7η μέρα Τρίτη 22 Αυγούστου 2017 Γεθσημανή (Θεία Λειτουργία και παράκληση) – Ιερουσαλήμ

Αναχώρηση για το Πάνσεπτο και Θεομητορικό Μνήμα στη Γεσθημανή, όπου θα παρακολουθήσουμε τη Θεία Λειτουργία και την παράκληση στην Παναγία μας. Επίσκεψη στο κεντρικό Μοναστήρι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, το οποίο αποτελεί την έδρα της Αγιοταφικής Αδελφότητας και θα μεταβούμε στην πόλη των Ιεροσολύμων για να επισκεφθούμε τα μοναστήρια της παλιάς πόλης, τον Τίμιο Πρόδρομο, τη Μεγάλη Παναγία, τους Αγίους Θεοδώρους, την Σεϊδανάγια, τον Άγιο Ευθύμιο κ.α. Μετάβαση στον Πανάγιο Τάφο, χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων και στον Πανάγιο Τάφο. Μετάβαση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

8η μέρα Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017 Όρος του Ναού / Πανάγιος Τάφος – Τελ Αβίβ – πτήση επιστροφής

Πρωινό. Προετοιμασία για αναχώρηση. Μετάβαση στην Ιερά Μονή Κατά Μόνας, όπου ο Τάφος του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου, στην Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού και στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων για ένα τελευταίο προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο. Όσοι επιθυμούν, θα μεταβούν με τον αρχηγό στο Όρος του Ναού, όπου ήταν κτισμένος ο Ναός του Σολωμόντος, ενώ σήμερα υπάρχουν τα μουσουλμανικά τεμένη. Εδώ θα δούμε και το Τείχος των Δακρύων. Χρόνος ελεύθερος μέχρι τις 15.00μμ, όπου θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο στο Τελ Αβίβ, τυπικές διαδικασίες, έλεγχος αποσκευών και διαβατηρίων. Πτήση επιστροφής στις 19.20μμ, άφιξη στη Αθήνα στις 21.20μμ. Συνεχίζουμε με πτήση για Θεσσαλονίκη στις 23.00μμ και άφιξη στην πόλη του Θερμαϊκού στις 24.00μμ.
Τιμή Συμμετοχής το άτομο σε δίκλινο ή τρίκλινο :
Αναχώρηση από Αθήνα: € 740
Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη: € 760
Διαφορά Μονόκλινου: € 150
Φιλοδωρήματα για όλο το ταξίδι +€ 10 (υποχρεωτικά)


Περιλαμβάνονται
· Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή
· Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων Shepherds House 4* superior
· Μεταφορά προς και από αεροδρόμια εσωτερικού και εξωτερικού
· Ημιδιατροφή καθημερινά
· Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί
· Μετάβαση στον Άγιο Σάββα
·Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα από Ιερωμένο του Πατριαρχείου
· Φόροι αεροδρομίων και συνόρων Ισραήλ
· Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων
· Ασφάλεια αστικής Ευθύνης
· ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται
Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό
Έντυπα και τιμοκατάλογοι
Κατεβάστε τα έντυπα και τους τιμοκαταλόγους των εκδρομών μας
Για συνεργαζόμενα τουριστικά γραφεία
Κατεβάστε τα έντυπα και τους τιμοκαταλόγους των εκδρομών μας σε άφιρμη μορφή
Αξίζει να δεις
Μέρη που αξίζει κανείς να επισκεφθεί