Άγιοι Τόποι 02-10/09

1η ημέρα Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017 Θεσσαλονίκη - Αθήνα - πτήση προς Τελ Αβίβ

Για αναχωρήσεις από την Θεσσαλονίκη Συγκέντρωση στο  αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης στις 10.30π.μ.,  πτήση προς Αθήνα, στις 14:45μ.μ., άφιξη και συνεχίζουμε με πτήση της Aegean από την Αθήνα για το Τελ Αβίβ στις 16:30μμ, άφιξη μετά από μία δίωρη πτήση, στις 18:30μ.μ. τοπική ώρα. Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχωρούμε για προσκύνημα στον Τάφο του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στην Λήδα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η ημέρα, Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017 Ιερουσαλήμ Ναός Αναστάσεως – Βηθλεέμ – Άγιος Σάββας.

Εκκλησιασμός στον Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου μας. Προσκύνημα στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, την Αποκαθήλωση, τον Φριχτό Γολγοθά, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού, Μη μου Άπτου, Τάφος Ιωσήφ από Αριμαθαίας και άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως. Αναχώρηση για την Βηθλεέμ, όπου θα προσκυνήσουμε το Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως και θα γίνει ξενάγηση στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού και προσκύνημα στο σπήλαιο με τα ιερά λείψανα των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων και στο σπήλαιο του Αγίου Ιερωνύμου. Επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Ποιμένων, στο χωριό των Ποιμένων, και συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων. Ακολουθεί έπειτα το προσκύνημά μας με τοπικά ταξί στην αυστηρότερη Κοινοβιακή Λαύρα, του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα, Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017 Ιεριχώ - Ιορδάνης ποταμός – Σαμάρεια

Πρωινό και αναχώρηση  για την Βηθανία, στην Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας. Συνεχίζουμε για την Μονή των Αγίων Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών,  στο φαράγγι Αινών, στην έρημο της Ιουδαίας. Στη συνέχεια μετάβαση στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό μέρος που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, όπου θα τελεσθεί Αγιασμός και «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών». Αναχωρούμε για την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, όπου ο Κύριος έζησε με νηστεία και προσευχή 40 ημέρες, προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του, (ανάβαση με τελεφερίκ 12€), τη Μονή του Προφήτου Ελισαίου, όπου η Συκομωρέα του Ζακχαίου. Τέλος αναχωρούμε για την περιοχή της Σαμάρειας, για να επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής, όπου το Φρέαρ του Ιακώβ, στο οποίο ο Χριστός μας συνάντησε την Σαμαρείτιδα (μετέπειτα Αγία Φωτεινή). Εδώ θα προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Νεομάρτυρος Αγ. Φιλούμενου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, το βράδυ δείπνο, διανυκτέρευση.

4η ημέρα Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017 Γεθσημανή – Πραιτόριο – Οδός του Μαρτυρίου – Πατριαρχείο

Το πρωί μετάβαση στην Γεθσημανή, Θεία Λειτουργία για την εορτή της Απόδοσης της Κοιμήσεως της Παναγίας. Προσκύνημα στον Τάφο της Παναγίας μας. Συνεχίζουμε για τον  κήπο της Γεθσημανής όπου ο Τόπος της Προδοσίας και ο Βράχο της Αγωνίας. Προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου. Από την Πύλη των Λεόντων,  συνεχίζουμε για τα προσκυνήματα εντός της Παλαιάς Πόλεως, Οίκος Ιωακείμ και Άννης,  Προβατική Κολυμβήθρα, Λιθόστρωτο, φθάνουμε στο Πραιτώριο. (Φυλακή του Χριστού). Διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου/ στάση του Σίμωνος του Κυρηναίου/Οίκος Αγίας Βερονίκης. Άφιξη στο Πατριαρχείο μας και συνάντηση με τον Πατριάρχη Θεόφιλο τον Γ.  Μετάβαση στον Πατριαρχικό Ναό των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης. Χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη και επίσκεψη στα Μοναστήρια που βρίσκονται εντός της παλιάς πόλεως, όπως Μεγάλη Παναγία, Σαιδανάγια, Άγιος Ευθύμιος, Τίμιος Πρόδρομος, Άγιοι Θεόδωροι. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η ημέρα Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017 Τιβεριάδα - Γαλιλαία

Πρωινό και αναχώρηση για μία ολοήμερη επίσκεψη στην περιοχή της Γαλιλαίας. Στη Ναζαρέτ θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε με την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον», και το Όρος Θαβώρ όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας. Ακολούθως προαιρετική προσκυνηματική βόλτα στη λίμνη και προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γενησαρέτ. Επίσκεψη στην Καπερναούμ στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας έκανε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 Ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα. Σήμερα ολοκληρώνουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων, στην πόλη της Τιβεριάδος. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

6η ημέρα Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017 - αναχώρηση για το Σινά

Νωρίς το πρωί επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Θεοβάδιστο Όρος Σινά και την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης. Περνάμε από την Νεκρά θάλασσα (στάση) και βαδίζοντας κατά μήκος της, φθάνουμε στην συνοριακή πόλη Εϊλάτ, στον κόλπο της Άκαμπα, δίπλα στην Ερυθρά θάλασσα. Διέλευση συνόρων Εϊλάτ και Τάμπας. Η διαδρομή μας είναι μοναδική σε ομορφιά, μέσα στην χρωματιστή έρημο του Σινά με τους γραφικούς Βεδουίνους. Φθάνουμε στην ιστορική Μονή της Αγίας Αικατερίνης, η οποία είναι χτισμένη στους πρόποδες του Όρους του Μωυσέως και σε υψόμετρο 1.570 μέτρων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο εντός της Ιεράς Μονής, παρακολούθηση του Εσπερινού το απόγευμα και συνάντηση με τους Σιναΐτες Πατέρες, δείπνο, διανυκτέρευση. Για όσους μπορούν και επιθυμούν, ανάβαση στην Αγία Κορυφή (2.280μ.), εκεί που ο Μωυσής έλαβε τις 10 εντολές και από όπου η ανατολή του ηλίου πάνω από την έρημο και τα άγρια βουνά προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα.

7η ημέρα Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017 Μονή Αγίας Αικατερίνης - Κελί Αγίου Παισιου - Ιερά Μονή Φαράν

Στο κέντρο αυτό του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας η παρακολούθηση της κατανυκτικής Θείας Λειτουργίας θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία, στο Καθολικό της Ι. Μονής της Αγ. Αικατερίνης. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, οι Σιναΐτες Πατέρες θα μας ξεναγήσουν και θα προσκυνήσουμε τα λείψανα της Αγ. Αικατερίνης, το παρεκκλήσιο της «φλεγόμενης και μη καιόμενης Αγίας Βάτου», το πηγάδι του Ιοθώρ, το Οστεοφυλάκιο και θα θαυμάσουμε στο μουσείο της Μονής σπάνιες εικόνες εγκαυστικής τέχνης και εκκλησιαστικά κειμήλια. Θα ακολουθήσει μετάβαση στο κελί, που ασκήτεψε για μέρος της ζωής του ο Άγιος Παίσιος, στο Όρος Γαλακτίωνος και Επιστήμης, περνώντας από τα διάφορα κελιά που κατά καιρούς ασκητεύουν Μοναχοί.  Στις 14.00 η ώρα, συνεχίζουμε με επίσκεψη στην γυναικεία Ιερά Μονή του Προφήτη Μωυσέως στην  Φαράν. Εσπερινός, επιστροφή στην Ιερά Μονή, δείπνο, διανυκτέρευση.

8η ημέρα Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017 Μονή Αγίας Αικατερίνης – επιστροφή στο Ισραήλ

Παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας, πρωινό και αναχώρηση για τα σύνορα με το Ισραήλ. Διέλευση των συνόρων και με διάφορες στάσεις (Νεκρά θάλασσα), άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

9η ημέρα, Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017 Εκκλησιασμός – Όρος Ελαιών - Σιών

που έγινε η Ανάληψη του Κυρίου μας και στην κορυφή της Μικρής Γαλιλαίας, εκεί που πραγματοποιήθηκε η πρώτη εμφάνισή Του στους μαθητές, μετά την Ανάσταση. Μετάβαση στον λόφο της Σιών, όπου βρίσκεται το Υπερώον, στο οποίο έγινε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά και η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, η Πατριαρχική Σχολή, ο Τάφος του Δαυίδ και στο σπίτι του Ιωάννου, στο οποίο εκοιμήθη η Παναγία μας. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στις 19.30 η ώρα, άφιξη στην Αθήνα στις 21.30 και αναχωρούμε στις 23.00 η ώρα για την Θεσσαλονίκη, άφιξη στις 23.50 .
Τιμή Συμμετοχής το άτομο σε δίκλινο με αναχώρηση από Αθήνα: 1.000€
Τιμή Συμμετοχής το άτομο σε δίκλινο με αναχώρηση από Θεσσαλονίκη: 980€
Μονόκλινο + 160€.


Περιλαμβάνονται:
Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή.
Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων (Shepherds House) στο Χωριό των Ποιμένων.
Μεταφορές με καινούργια κλιματιζόμενα πούλμαν όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
Ημιδιατροφή καθημερινά.
Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί.
Μετάβαση στον Άγιο Σάββα.
Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
Φόροι αεροδρομίων.
Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων.
Ασφάλεια αστικής Ευθύνης.
ΦΠΑ.
Περιλαμβάνεται μία χειραποσκευή των 8 κιλών και μία αποσκευή 23κιλών έκαστος.
Μεταφορά για την Αγρυπνία στον Πανάγιο Τάφο.
Η μετάβαση στο Σινά με ημιδιατροφή.
Διαμονή στους ξενώνες της Ιεράς Μονής Σινά.
Φόροι συνόρων Ισραήλ και Αιγύπτου.

Δεν περιλαμβάνονται:
Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.
Φιλοδωρήματα 10 ευρώ το άτομο (υποχρεωτικά) για όλο το ταξίδι.
(Οι μισθοί είναι χαμηλοί και περιμένουν το φιλοδώρημα προκειμένου να συμπληρώσουν τον μισθό τους).

Σημειώσεις:
Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ.
Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το προσκυνηματικό ταξίδι.
Προβλέπεται να γίνει μία Αγρυπνία στον Ναό της Αναστάσεως/ Γολγοθάς.
Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €14
Προαιρετικό γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα €17.
Προαιρετική προσκυνηματική περιήγηση με πλοίο στην Τιβεριάδα θάλασσα €10.
Έντυπα και τιμοκατάλογοι
Κατεβάστε τα έντυπα και τους τιμοκαταλόγους των εκδρομών μας
Για συνεργαζόμενα τουριστικά γραφεία
Κατεβάστε τα έντυπα και τους τιμοκαταλόγους των εκδρομών μας σε άφιρμη μορφή
Αξίζει να δεις
Μέρη που αξίζει κανείς να επισκεφθεί