Προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους τόπους 24-30/8

Άγιοι τόποι 24-30/08

1η μέρα, Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017 Θεσσαλονίκη - Αθήνα - πτήση προς Τελ Αβίβ

Για αναχωρήσεις από την Θεσσαλονίκη Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης στις 10.00 η ώρα, πτήση προς Αθήνα στις 12.05, άφιξη στις 12.55. Συνεχίζουμε με πτήση της Aegean από την Αθήνα για το Τελ Αβίβ στις 16.30μ.μ. Άφιξη στο Ισραήλ στις 18.30μ.μ. η ώρα. Για αναχώρηση από την ΑθήναΣυγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στο γκισέ της Aegean airlines, στην Πύλη 4, στις 14.30 μ.μ. η ώρα. Check inn και έλεγχος διαβατηρίων. Πτήση για το αεροδρόμιο Ben Gurion του Τελ Αβίβ με την Aegean στις 16.30 μ.μ. Άφιξη στις 18.30μ.μ. η ώρα. Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχωρούμε, για να αρχίσουμε το προσκυνηματικό οδοιπορικό μας από το Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου στην Λήδα, όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η μέρα, Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017 Ιερουσαλήμ (κάθοδος Παναγίας στην Γεθσημανή).

Νωρίς το πρωί μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας, όπου και θα συμμετέχουμε στην τελετή για την Κάθοδο της Παναγίας στην Γεθσημανή, μέσω της Οδού του Μαρτυρίου. Προσκύνημα στο Πάνσεπτο Θεομητορικό Μνήμα / Τάφος της Παναγίας μας. Στον κήπο της Γεθσημανής θα δούμε τον Τόπο της Προδοσίας και τον Βράχο της Αγωνίας. Προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου. Μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως, όπου Θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, την Αποκαθήλωση, τον Φριχτό Γολγοθά, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού και άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως. Μετάβαση στον Πατριαρχείο όπου θα συναντηθούμε με την Α.Θ.Μ. Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο. Χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη. Μετάβαση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η μέρα Σάββατο 26 Αυγούστου 2017 Σαμάρεια-Ιεριχώ-Ιορδάνης-Βηθανία

Πρωινό και αναχώρηση νωρίς το πρωί για την περιοχή της Σαμάρειας, για να επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής, όπου θα προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Νεομάρτυρος Αγ. Φιλούμενου και θα δούμε το Φρέαρ του Ιακώβ, στο οποίο ο Χριστός μας συνάντησε την Σαμαρείτιδα, μετέπειτα Αγία Φωτεινή (αν το επιτρέψουν οι συνθήκες). Συνεχίζουμε με την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτου στο φαράγγι Αινών, στην έρημο της Ιουδαίας. Στη συνέχεια μετάβαση στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό μέρος που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, όπου θα τελεσθεί Αγιασμός και «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών». Αναχωρούμε έπειτα για την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, και ακολουθεί η πόλη Ιεριχώ, στην οποία θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος (ανάβαση με τελεφερίκ 14€), τη Μονή του Προφήτου Ελισαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος. Μετάβαση στην Βηθανία, όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή των Αγίων Λαζάρου και των αδελφών αυτού Μάρθας και Μαρίας. Επίσκεψη στον Τάφο του Λαζάρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση

4η μέρα Κυριακή 27 Αυγούστου 2017 Ιερουσαλήμ - Γεθσημανή (εγκώμια στον Τάφο της Παναγίας)

Εκκλησιασμός. Παρακολούθηση των εγκωμίων της Παναγίας στο Θεομητορικό μνήμα. Μετάβαση στο όρος Σιών, όπου εκεί πραγματοποιήθηκε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά, καθώς και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος κατά την ημέρα της Πεντηκοστής (Υπερώο). Εκεί υπάρχει επίσης ο τάφος του Προφήτη και Βασιλιά Δαβίδ, τον οποίο και θα επισκεφθούμε, και ο τόπος, όπου κοιμήθηκε η Παναγία μας (σπίτι Aγίου Ιωάννου του Θεολόγου). Ακολούθως θα μεταβούμε στο όρος των Ελαιών, όπου εκεί έγινε η πρώτη εμφάνιση του Κυρίου μας μετά την Ανάστασή Του στους μαθητές Του, (Μικρή Γαλιλαία), καθώς και η Ανάληψή Του. Μετάβαση στην θέση πανόραμα, όπου θα θαυμάσουμε την ωραία θέα των Ιεροσολύμων από ψηλά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017 Γεθσημανή(Θεία Λειτουργία)- Βηθλεέμ

Θεία Λειτουργία στο Πάνσεπτο και Θεομητορικό Μνήμα της Παναγίας μας, για την εορτή της Κοιμήσεως της Παναγίας μας. Μετάβαση στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού στην Βηθλεέμ, προσκύνημα στο Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως και στο σπήλαιο των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων. Μετάβαση στην ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων και με τοπικά ταξί στην αυστηρότερη κοινοβιακή Λαύρα, του Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου. Τέλος μετάβαση στην Ιερά Μονή των Ποιμένων, όπου θα προσκυνήσουμε τους τάφους των Ποιμένων. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

6η μέρα Τρίτη 29 Αυγούστου 2017 Τιβεριάδα - Θαβώρ

Πρωινό. Αναχώρηση για την περιοχή της Γαλιλαίας. Άφιξη στη Ναζαρέτ όπου θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε με την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον», Ανάβαση με τοπικά ταξί στο Όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Χριστού μας. Ακολούθως προαιρετική προσκυνηματική βόλτα στη λίμνη και προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γενησαρέτ. Επίσκεψη στην Καπερναούμ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας εκφώνησε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 Ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα και συνεχίζουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων, στην πόλη της Τιβεριάδος. Επιστροφή, δείπνο, διανυκτέρευση.

7η μέρα Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017 Ιερουσαλήμ Όρος του Ναού / Πανάγιος Τάφος - Τελ Αβίβ - Πτήση επιστροφ

Πρωινό. Προετοιμασία για αναχώρηση. Μετάβαση στην Ιερά Μονή Κατά Μόνας, όπου ο Τάφος του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου, στην Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού και στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων για ένα τελευταίο προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο. Όσοι επιθυμούν με τον αρχηγό θα μεταβούν στο Όρος του Ναού, όπου ήταν κτισμένος ο Ναός του Σολωμόντος, σήμερα υπάρχουν τα μουσουλμανικά τεμένη. Εδώ θα δούμε και το Τείχος των Δακρύων. Χρόνος ελεύθερος μέχρι την 15.00 η ώρα, όπου θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο στο Τελ Αβίβ, τυπικές διαδικασίες, έλεγχος αποσκευών και διαβατηρίων. Πτήση επιστροφής στις 19.20 μ.μ. η ώρα, άφιξη στην Αθήνα στις 21.20 μ.μ.. Συνεχίζουμε με πτήση για Θεσσαλονίκη στις 23.00 μ.μ. η ώρα και άφιξη στην πόλη του Θερμαϊκού στις 24.00 μ.μ. η ώρα.

Τιμή Συμμετοχής το άτομο σε δίκλινο ή τρίκλινο :
Αναχώρηση από Αθήνα: € 710  
Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη: € 730
Διαφορά Μονόκλινου: € 135
Φιλοδωρήματα για όλο το ταξίδι   +10 ευρώ (υποχρεωτικά)

Περιλαμβάνονται
· Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή
· Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων Shepherds House 4* superior
· Μεταφορά προς και από αεροδρόμια εσωτερικού και εξωτερικού
· Ημιδιατροφή καθημερινά
· Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί
· Μετάβαση στον Άγιο Σάββα
·Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα από Ιερωμένο του Πατριαρχείου
· Φόροι αεροδρομίων και συνόρων Ισραήλ
· Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων
· Ασφάλεια αστικής Ευθύνης
· ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται
Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό
Σημειώσεις
1.  Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
2.  Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
3.  Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
4.  Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το προσκυνηματικό ταξίδι.
5.  Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €14  
6.  Προαιρετικό γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα €17.
7.  Προαιρετική προσκυνηματική περιήγηση με πλοίο στην Τιβεριάδα θάλασσα €10.

Έντυπα και τιμοκατάλογοι
Κατεβάστε τα έντυπα και τους τιμοκαταλόγους των εκδρομών μας
Για συνεργαζόμενα τουριστικά γραφεία
Κατεβάστε τα έντυπα και τους τιμοκαταλόγους των εκδρομών μας σε άφιρμη μορφή
Αξίζει να δεις
Μέρη που αξίζει κανείς να επισκεφθεί