Άγιοι Τόποι 25/09-02/10

1η ημέρα, Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017, Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Τελ Αβίβ

Για αναχωρήσεις από την Θεσσαλονίκη
Συγκέντρωση και συνάντηση με τον αρχηγό μας, στις 10.00, στο αεροδρόμιο Μακεδονία Θεσσαλονίκης.  Πτήση  προς την Αθήνα με την Aegean Airlines, στις 12.05 και άφιξη στις 12.55.

Για αναχωρήσεις από την Αθήνα
Συνάντηση με τον αρχηγό στον έλεγχο διαβατηρίων του αεροδρομίου Αθηνών, Ελ. Βενιζέλος και αφού έχετε δώσει αποσκευές στην Aegean. Πτήση από την Αθήνα για το αεροδρόμιο  Ben Gurion του Τελ Αβίβ με την Aegean στις 16.30. Άφιξη στις 18.30 τοπική ώρα. Τυπικές διαδικασίες συνόρων. Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχωρούμε για το  ξενοδοχείο μας. Κατά την διαδρομή μας, θα περάσουμε από την κοντινή Λήδα, όπου θα μεταβούμε στην Ιερά Μονή του Αγ. Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, για να προσκυνήσουμε τον Τάφο του Αγίου. Μετάβαση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η ημέρα, Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017, Ναός Αναστάσεως / Ιερουσαλήμ

Πρωινό και αναχώρηση για τον Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου μας, όπου θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, την Αποκαθήλωση, τον Φριχτό Γολγοθά, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού και άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως. Συνεχίζουμε με επίσκεψη σε μοναστήρια εντός της Αγίας Πόλεως, όπως του Τιμίου Προδρόμου, των Αγίων Θεοδώρων, Σαιδανάγιας, Αγίου Ευθυμίου, Μεγάλης Παναγίας.  Χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων και στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας. Παρακολούθηση του Πανηγυρικού Εσπερινού  στον Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα, Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017, Εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού

Εκκλησιασμός στον Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας (Πατριαρχική θεία Λειτουργία).  και παρακολούθηση της Λιτανείας. Μετάβαση στο Πατριαρχείο μας, όπου θα μας δεχθεί ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος. Συνεχίζουμε με την Οδό του Μαρτυρίου, στάσεις του Χριστού μας, προ του Φρικτού Γολγοθά, Οίκος Αγίας Βερονίκης, Σίμων ο Κυρηναίος, Λιθόστρωτο, άφιξη στο Πραιτώριο (Φυλακή του Χριστού). Συνεχίζουμε με την φυλακή του Πέτρου, την Προβατική κολυμβήθρα, Οίκος Ιωακείμ και Άννας και από την Πύλη των Λεόντων, μετάβαση στην Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας μας, και στον κήπο της Γεθσημανής θα δούμε τον Τόπο της Προδοσίας και τον Βράχο της Αγωνίας. Προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου.  Μετάβαση στο όρος των Ελαιών, όπου η Ανάληψη του Κυρίου μας και η Μικρή Γαλιλαία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η ημέρα, Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017, Τιβεριάδα

Πρωινό και αναχώρηση για μία ολοήμερη επίσκεψη στην περιοχή της Γαλιλαίας. Στη Ναζαρέτ θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε με την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον», και το Όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας. Ακολούθως προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γενησαρέτ και προαιρετική βόλτα με πλοιάριο μέσα στην λίμνη. Επίσκεψη στην Καπερναούμ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας έκανε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 Άρτους και τους 2 Ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα. Σήμερα ολοκληρώνουμε την προσκυνηματική ημέρα μας, με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων, στην πόλη της Τιβεριάδος. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η ημέρα, Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017, Ιεριχώ - Ιορδάνης ποταμός-Σαμάρεια

Πρωινό και αναχώρηση για την Βηθανία, όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή των Αγίων Λαζάρου και των αδελφών αυτού Μάρθας και Μαρίας. Συνεχίζουμε με την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτου στο φαράγγι Αινών, στην έρημο της Ιουδαίας. Στη συνέχεια μετάβαση στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό μέρος που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, όπου θα τελεσθεί Αγιασμός και «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών». Αναχωρούμε έπειτα για την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, και ακολουθεί η πόλη Ιεριχώ, στην οποία θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος (ανάβαση με τελεφερίκ 12€), τη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος. Θα τελειώσουμε σήμερα με την περιοχή της Σαμάρειας, για να επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής, όπου θα προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Νεομάρτυρος Αγ. Φιλούμενου και θα δούμε το Φρέαρ του Ιακώβ, στο οποίο ο Χριστός μας συνάντησε την Σαμαρείτιδα (μετέπειτα Αγία Φωτεινή). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, το βράδυ δείπνο, διανυκτέρευση.

6η ημέρα, Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017, Μετάβαση στο Σινά/Αγία Αικατερίνη

Πρωινό. Νωρίς το πρωί επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Θεοβάδιστο Όρος Σινά και την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης. Περνάμε από την Νεκρά θάλασσα (στάση) και βαδίζοντας κατά μήκος της, φθάνουμε στην συνοριακή πόλη Εϊλάτ, στον κόλπο της Άκαμπα, δίπλα στην Ερυθρά θάλασσα. Προαιρετική επίσκεψη στο μοναδικό στον κόσμο υποθαλάσσιο ενυδρείο του Εϊλάτ στην Ερυθρά θάλασσα. Διέλευση συνόρων Εϊλάτ και Τάμπας. Η διαδρομή μας είναι μοναδική σε ομορφιά, μέσα στην χρωματιστή έρημο του Σινά με τους γραφικούς Βεδουίνους. Φθάνουμε στην ιστορική Μονή της Αγίας Αικατερίνης, η οποία είναι χτισμένη στους πρόποδες του Όρους του Μωυσέως και σε υψόμετρο 1.570 μέτρων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο εντός της Ιεράς Μονής. Παρακολούθηση του εσπερινού. Οι Σιναΐτες Πατέρες θα μας ξεναγήσουν και θα προσκυνήσουμε τα λείψανα της Αγ. Αικατερίνης, το παρεκκλήσιο της «φλεγόμενης και μη καιόμενης Αγίας Βάτου», το πηγάδι του Ιοθώρ, το Οστεοφυλάκιο και θα θαυμάσουμε στο μουσείο της Μονής σπάνιες εικόνες εγκαυστικής τέχνης και εκκλησιαστικά κειμήλια. Δείπνο, διανυκτέρευση. Για όσους μπορούν και επιθυμούν, ανάβαση στην Αγία Κορυφή (2.280μ.), εκεί που ο Μωυσής έλαβε τις 10 εντολές και από όπου η ανατολή του ηλίου πάνω από την έρημο και τα άγρια βουνά προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα.

7η ημέρα, Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017 , Μονή Αγίας Αικατερίνης - Επιστροφή

Στο κέντρο αυτό του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας η παρακολούθηση της κατανυκτικής Ακολουθίας θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία, στο Καθολικό της Ι. Μονής της Αγ. Αικατερίνης. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, πρωινό και αναχώρηση για τα σύνορα με το Ισραήλ. Διέλευση των συνόρων και με διάφορες στάσεις (Νεκρά θάλασσα), άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

8η μέρα Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017 Βηθλεέμ - Ιερουσαλήμ - πτήση επιστροφής

Πρωινή μετάβαση στο Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ. Προσκύνημα στο σπήλαιο της Γεννήσεως, ξενάγηση  στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού και στο σπήλαιο των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων. Μετάβαση στην Ιερά Μονή των Ποιμένων, για να προσκυνήσουμε το Ιερό σπήλαιο των Ποιμένων. Αναχώρηση για την Ι. Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων, μετάβαση έπειτα με τοπικά ταξί στην αυστηρότερη κοινοβιακή μονή, του Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου. Θα ολοκληρώσουμε το σημερινό μας προσκύνημα με το όρος Σιών, όπου εκεί πραγματοποιήθηκε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά, καθώς και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος κατά την ημέρα της Πεντηκοστής (Υπερώο). Επίσης θα δούμε και τον τάφο του Προφήτη και Βασιλιά Δαβίδ, και τον τόπο, όπου κοιμήθηκε η Παναγία μας (σπίτι Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου). Μετάβαση στην παλιά πόλη για ένα τελευταίο προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας και χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη.  Στις 15.00 η ώρα αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ. πτήση στις 19.20 η  ώρα για την Αθήνα, άφιξη στις 21.20 και συνεχίζουμε στις 23.00 η ώρα για την Θεσσαλονίκη. Άφιξη στις 23.55 στο αεροδρόμιο Μακεδονία.
Τιμή Συμμετοχής το άτομο σε δίκλινο
Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη €940
Αναχώρηση από Αθήνα €920
Διαφορά μονόκλινου + €140

Κρατήσεις με προκαταβολή €350 το άτομο.

Περιλαμβάνονται:
Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή.
Μία αποσκευή μέχρι 23 κιλά και μία χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά το άτομο.
Διαμονή στο επιλεγμένο 4* superior ξενοδοχείο Shepherds' House Hotel αστέρων στην περιοχή της Βηθλέεμ, στο Beit Sahour.
Μεταφορές με καινούργια κλιματιζόμενα πούλμαν, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
Ημιδιατροφή καθημερινά.
Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ και μετάβαση στον Άγιο Σάββα με ταξί.
Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
Φόροι αεροδρομίων και συνόρων Ισραήλ.
Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός – Ξεναγός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων.
Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης και ταξιδίου.
Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:
Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.

Σημειώσεις:
Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το προσκυνηματικό ταξίδι.
Προαιρετική ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €13
Προαιρετικό γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα €17.
Προαιρετική προσκυνηματική περιήγηση με πλοίο στην Τιβεριάδα θάλασσα €10.
Έντυπα και τιμοκατάλογοι
Κατεβάστε τα έντυπα και τους τιμοκαταλόγους των εκδρομών μας
Για συνεργαζόμενα τουριστικά γραφεία
Κατεβάστε τα έντυπα και τους τιμοκαταλόγους των εκδρομών μας σε άφιρμη μορφή
Αξίζει να δεις
Μέρη που αξίζει κανείς να επισκεφθεί