Διακοπές στην Αλόννησο, 5&6 ημέρες

Αλόννησος

ΤΩΡΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΤΟ FLYING CAT

Αυτός ο επίγειος παράδεισος, είναι ένα ξεχωριστό νησί, προικισμένο με μοναδική φυσική ομορφιά, καθώς σφύζει από μυστηριώδεις θαλάσσιες σπηλιές, απέραντες αμμουδιές, αναζωογονητικές κατάφυτες περιοχές και κρυστάλλινα νερά. Εκτός από τα φυσικά της τοπία, διαθέτει υπέροχες ανθρώπινες δημιουργίες, όπως παραδοσιακά σπίτια, πολλές εκκλησιές και μοναστήρια καθώς και άλλα ενδιαφέροντα αξιοθέατα που καλύπτονται από το πέπλο της μοναδικής νησιώτικης νοοτροπίας.

Η Αλοννησος ή Χώρα, η οποία είναι η παλιά πρωτεύουσα και λιμάνι του νησιού, είναι χτισμένη σε λόφο σε απόσταση 20 λεπτών από το λιμάνι. Το Πατητήρι, το νέο λιμάνι και πρωτεύουσα του νησιού, το οποίο είναι μια πόλη που έχει ανακηρυχτεί διατηρητέα, είναι ένα πολυσύχναστο θέρετρο που σφύζει με τουρισμό. Ακόμη, το Βότση, ένας νέος οικισμός με πυκνή βλάστηση και όμορφες αμμουδιές, η Στενή Βάλα, μια διάσημη περιοχή με αραξοβόλι αλλά και τα περιβάλλοντα νησάκια, αξίζουν σίγουρα να τα επισκεφθείτε.

«Και δύο μήνες να μείνετε εδώ, κάθε μέρα θα κολυμπάτε σε άλλη παραλία!»
Τυρκουάζ αποχρώσεις, οργανωμένες ή παρθένες παραλίες και μέρη που προφέρονται για εξερεύνηση, χαλάρωση και… φωτογράφιση. Ο Άγιος Δημήτριος, το Κοκκινόκαστρο, ο Λεφτός Γιαλός, ο Μεγάλος Μουρτιάς, η Μηλιά και η Χρυσή Μηλιά αποτελούν αντιπροσωπευτικά παραδείγματα οργανωμένων παραλιών. Η νοτιοανατολική ακτή είναι γεμάτη από παραλίες, όλες πολύ διαφορετικές μεταξύ τους. Κίτρινη άμμος, πολύχρωμες πέτρες, απότομοι ωχροκίτρινοι βράχοι ή κοκκινωποί γκρεμοί είναι αυτά που θα συναντήσετε στις διάφορες παραλίες. Οι περισσότερες είναι κρυμμένες σε κόλπους περιτριγυρισμένους από πευκοδάση και ελαιώνες. Η βορειοδυτική ακτή είναι βραχώδης και σε μεγάλο βαθμό απροσπέλαστη από ξηράς καθώς οι κρημνώδεις βράχοι καταλήγουν απότομα κάτω στη θάλασσα. Στο βόρειο κομμάτι της ακτής υπάρχουν μικρές παραλίες, οι οποίες όμως φτάνονται μόνο με καραβάκι. Στο νότιο μέρος της ακτής υπάρχει πρόσβαση σε μερικές παραλίες οδικώς ή περπατώντας. Ορισμένες μικρές παραλίες βρίσκονται στον όμορφο κόλπο της Μεγάλης Άμμου.

 

 

Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να κατεβάσετε τον τιμοκατάλογο.
Έντυπα και τιμοκατάλογοι
Κατεβάστε τα έντυπα και τους τιμοκαταλόγους των εκδρομών μας
Για συνεργαζόμενα τουριστικά γραφεία
Κατεβάστε τα έντυπα και τους τιμοκαταλόγους των εκδρομών μας σε άφιρμη μορφή
Αξίζει να δεις
Μέρη που αξίζει κανείς να επισκεφθεί