Βελιγράδι Top 5

Φρούριο Βελιγραδίου
Kalemegdan - Φρούριο Βελιγραδίου
Το φρούριο Καλεμενγτάν αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης του Βελιγραδίου. Βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης, στην περιοχή Stari Grad και είναι χτισμένο στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Sava. Το φρούριο διαιρείται σε τέσσερις τομείς: Donji Grad (τόπος θανάτου του Ρήγα Φεραίου), Gornji Grad, Mali Kalemegdanski park, Veliki Kalemegdanski park. Από το 1979 έχει ανακηρυχτεί σε μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.

Άγιος Σάββας
Ναός του Αγίου Σάββα

Ένα από τα δημοφιλή σημεία του Βελιγραδίου για τους Έλληνες επισκέπτες είναι ο Ορθόδοξος Ναός του Αγίου Σάββα. Ο ναός είναι αφιερωμένος στον ιδρυτή της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας και είναι ένας από τους μεγαλύτερους ορθόδοξους ναούς στον κόσμο. Η κατασκευή του άρχισε το 1935, ωστόσο διεκόπη λόγω του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου για να συνεχισθεί το 1984. Το 1989 τοποθετήθηκε ο επιβλητικός τρούλος του ναού με βάρος 4000 τόνους. Αν και ο ναός έχει σχεδόν ολοκληρωθεί εξωτερικά, αρκετές εργασίες στο εσωτερικό δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη.

Κοινοβούλιο της Σερβίας
Κοινοβούλιο της Σερβίας

Το κτίριο του Κοινοβουλίου της Σερβίας βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και αποτελεί ένα στολίδι της αρχιτεκτονικής για την Πρωτεύουσα της Σερβίας. Αρχικά (1938 - 2006) χρησιμοποιήθηκε για να στεγάσει τη Βουλή της Γιουγκοσλαβίας και τη Βουλή Σερβίας – Μαυροβονίου. Από το 2006 είναι η επίσημη στέγη του Σέρβικου Κοινοβουλίου.

Παλιό Παλάτι
Παλιό Παλάτι (Stari Dvor)

Το παλιό παλάτι ή Stari Dvor όπως είναι η ονομασία του, στεγάζει το σημερινό Δημαρχείο της πόλης του Βελιγραδίου. Αρχικά ήταν το Βασιλικό Παλάτι της δυναστείας των Ομπρένοβιτς, το οποίο χτίστηκε μεταξύ 1882 και 1884 με σκοπό να ξεπεράσει όλες τις υπάρχουσες κατοικίες των τότε Σέρβων ηγεμόνων. Το συγκεκριμένο κτίριο υπέστη αρκετές καταστροφές κατά τη διάρκεια των Παγκοσμίων Πολέμων με αποτέλεσμα να γίνουν αρκετές επεμβάσεις στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του. Από το 1961 αποτελεί το Δημαρχιακό Μέγαρο της πόλης.

Εθνικό Μουσείο Σερβίας
Εθνικό Μουσείο Σερβίας

Το Εθνικό Μουσείο Σερβίας βρίσκεται στην πλατεία Δημοκρατίας, στο κέντρο της Σέρβικης Πρωτεύουσας και από το 1979 αποτελεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς. Διαθέτει 34 εκθέσεις, με περισσότερα από 400.000 εκθέματα διαφόρων χωρών και περιόδων.
Κατεβάστε τα έντυπα και τους τιμοκαταλόγους των εκδρομών μας
Κατεβάστε τα έντυπα και τους τιμοκαταλόγους των εκδρομών μας σε άφιρμη μορφή
Μέρη που αξίζει κανείς να επισκεφθεί