Βουδαπέστη must see

Ορισμένα μόνο από τα εκατοντάδες σημεία που μπορεί να επισκευθεί κανείς στη Βουδαπέστη.

 

Matthias Church
Η εκκλησία του Ματία αποτελεί ιστορικό κομμάτι της πόλης, καθώς σε αυτή γινόταν όλες οι Βασιλικές στέψεις. Με περισσότερα από 700 χρόνια ιστορίας, η εκκλησία του Ματία έχει συνδέσει το όνομα της με την ιστορία της Ουγγρικής πρωτεύουσας. Η κατασκευή της άρχισε τον 13ο αιώνα, με την ίδρυση της Buda, ενώ συνεχίστηκε και τον 14ο. Κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας λειτούργησε ως τζαμί, ενώ οι τοίχοι σοβατίστηκαν από τους Τούρκους. Στο τέλος του 19ου αιώνα έγινε η ανακατασκευή του ναού με βασικό μέλημα τη διατήρηση όσο το δυνατόν περισσότερων γνήσιων κομματιών. Το 1991 ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο δεύτερος επισκέυθηκε το ναό κατά τη διάρκεια της διαμονής του στη Βουδαπέστη.

 

Photo: opera.hu

Budapest Opera House
Το κτίριο της όπερας της Βουδαπέστης θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα κτίρια στον κόσμο, όσον αφορά την ακουστική. Άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό το 1884, ενώ η χωρητικότητα του φτάνει τα 1200 άτομα. Για όσους επιθυμούν πραγματοποιούνται καθημερινά ξεναγήσεις από τις 15:00 έως τις 16:00 (στα Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Γερμανικά και Ισπανικά). Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρακολούθηση ενός κονσέρτου δεν αποτελεί υπερβολική δαπάνη, καθώς οι τιμές των εισιτηρίων σε πολλές περιπτώσεις αρχίζουν από 10 ευρώ.

Budapest Baths
Η Ουγγαρία είναι γνωστή παγκοσμίως για τα ιαματικά λουτρά. Η πόλη της Βουδαπέστης είναι από τις λίγες πρωτεύουσες στον κόσμο που διαθέτει ιδιαίτερα σημαντιντικό αριθμό ιαματικών λουτρών, όπως τα λουτρά Széchenyi, Gellért, Rudas, Király, Lukács, κ.α.


 

St. Stephen’s Basilica
Γνωστός και ως ο Καθεδρικός Ναός της Βουδαπέστης, αποτελεί το μεγαλύτερο Ναό της Ουγγρικής Πρωτεύουσας. Η κατασκευή του είχε διάρκεια περισσότερο από 50 χρόνια, καθώς άρχισε το 1851 και ολοκληρώθηκε το 1906. Η χωρητικότητα του Ναού φτάνει τα 8500 άτομα, ενώ ο θόλος του βρίσκεται ακριβώς στο ίδιο ύψος με αυτό του Κοινοβουλίου (96 μ.). Το γεγονός ότι τα δυο κτίρια έχουν ακριβώς το ίδιο ύψος κάθε αλλο παρά τυχαίο μπορεί να θεωρηθεί, καθώς συμβολίζει την ισορροπία ανάμεσα στην Εκκλησία και το κράτος. Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ισχύουσα νομοθεσία κανένα κτίριο δε θα πρέπει να ξεπερνά τα 96 μέτρα ύψος.


 

Gellért Hill
Σε περίπτωση που επισκευθεί κανείς τη Βουδαπέστη, δε θα πρέπει να παραλείψει μια επίσκεψη στο λόφο Gellért. Η θέα από το λόφο είναι εκπληκτική, ενώ το άγαλμα της Ελευθερίας βρισκεται στην κορυφή του. Η ονομασία του λόφου προήλθε από έναν επίσκοπο, ο οποίος δολοφονήθηκε εκεί από τους παγανιστές το 1046. 

Κατεβάστε τα έντυπα και τους τιμοκαταλόγους των εκδρομών μας
Κατεβάστε τα έντυπα και τους τιμοκαταλόγους των εκδρομών μας σε άφιρμη μορφή
Μέρη που αξίζει κανείς να επισκεφθεί