Αξίζει να δεις στη Φλωρεντία

Palazzo Pitti
Το Palazzo Pitti χτίστηκε σχεδιάστηκε από τον Filippo Brunelleschi και χτίστηκε από τον μαθητή του Luca Fancelli,  για την οικογένεια Pitti (το 1457). Σήμερα φιλοξενεί ορισμένα από τα πιο σημαντικά μουσεία της Φλωρεντίας όπως η Παλατινή πινακοθήκη, το μουσείο σύγχρονης τέχνης και το μουσείο Ντέλι Αρτζέντι (των ασημικων). Τα περισσότερα αντικείμενα των μουσείων σχετίζονται με την οικογένεια των Μεδίκων.   

Galleria dell’Accademia
Αν σκέφτεστε να επισκεφθείτε μουσεία Αναγεννησιακής τέχνης τότε το Galleria dell’Accademia αποτελεί την καλυτερη επιλογη. Τα τεράστια μαρμάρινα αγάλματα του Michelangelo κυριαρχούν στο χώρο, ενώ τα έργα των Botticelli, Perugino, Filippino Lippi, Pontormo, Domenico Ghirlandaio and Bronzino δίνουν μια πλήρη αίσθηση αναγεννησιακής περιόδου στο χώρο.  

Galleria degli Uffizi
Είναι ίσως η πιο διάσημη πινακοθήκη στον κόσμο και όχι τυχαία, καθώς φιλοξενεί έργα των Botticelli, Giotto, Cimabue, Michelangelo, Leonardo da Vinci and Raffaello. Τα έργα που μπορεί να θαυμάσει κανείς στο μουσείο προέρχονται από διάφορες  περιόδους, με το μεγαλύτερο μέρος τους να χρονολογείται ανάμεσα στον 12ο και 17ο αιώνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επισκέπτες του μουσείο ξεπερνούν το  1.000.000 το χρόνο. 

Καθεδρικός Ναός της Φλωρεντίας
Ο Καθεδρικός Ναός της Φλωρεντίας αποτελεί το πιο γνωστό σημείο της πόλης, καθώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σήμα κατατεθέν. Η κατασκευή του ναού άρχισε τον 13ο αιώνα πάνω από τα ερείπια της εκκλησίας “Σάντα Ρεπαράτα”, μέρος της οποίας μπορεί να θαυμάσει κανείς στην κρύπτη του σημερινού ναού. Ο “ρυθμός” του καθεδρικού είναι γοτθικός, ενώ εμπνευστής της κατασκευής ήταν ο Αρνόλφο ντι Κάμπιο. Τον 15ο αιώνα προστέθηκε και ο τεράστιος τρούλος του ναού, ο οποίος ήταν έργο του Φίλιππο Μπρουνελλέσι. Στο εξωτερικό του καθεδρικού της Φλωρεντίας υπάρχουν τα αγάλματα των 2 αρχιτεκτόνων που επιμελήθηκαν την κατασκευή του.    

Santa Croce
Είναι το μέρος ταφής των Michelangelo, Rossini, Machiavelli και Galileo Galilei, με αποτέλεσμα να αποτελεί πόλο έλξης των επισκεπτών. Υπάρχει, επίσης, ένα μνημείο αφιερωμένο στον Δάντη, αλλά η σαρκοφάγος του είναι κενή, καθώς έχει θαφτεί στη Ραβέννα (όπου και είχε εξοριστεί από τη Φλωρεντία)
Κατεβάστε τα έντυπα και τους τιμοκαταλόγους των εκδρομών μας
Κατεβάστε τα έντυπα και τους τιμοκαταλόγους των εκδρομών μας σε άφιρμη μορφή
Μέρη που αξίζει κανείς να επισκεφθεί