Ειδική προσφορά για την Πρωτομαγιά

Πρωτομαγιά στην Ικαρία

Ειδική αναχώρηση για την περίοδο της Πρωτομαγιάς
με απευθείας πτήσεις της Astra Airlines


Ρολόι - Άγχος - Ταλαιπωρία δεν χωρούν στην Ικαρία
Ταξιδέψτε το 4ήμερο της Πρωτομαγιάς στο νησί της Ευζωίας και εξερευνήστε μαζί με τον τοπικό μας συνεργάτη τα κρυμμένα μυστικά αυτού του πανέμορφου τόπου.


299€
+ φόροι αερ. 36€

ΩΡΑΡΙΑ ΠΤΗΣΕΩΝ
28/04 ΘΕΣ - ΙΚΑΡΙΑ 09:45 - 11:40
01/05 ΙΚΑΡΙΑ - ΘΕΣ 17:00 - 18:55

4ήμερη αεροπορική εκδρομή στην Ικαρία για την περίοδο της Πρωτομαγιάς

1η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ - ΕΥΔΗΛΟΣ - ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ - ΧΡΙΣΤΟΣ ΡΑΧΩΝ

 
Άφιξη στο αεροδρόμιο της Ικαρίας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο που βρίσκεται στον γραφικό Αρμενιστή. Ενδιάμεση στάση για καφέ στον Εύδηλο, που διατηρεί την παραδοσιακή του φυσιογνωμία και αποτελείται από καλοδιατηρημένα νεοκλασικά αρχοντικά. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος για ξεκούραση. Το απογευματάκι θα μεταβούμε στο κοντινό φημισμένο κεφαλοχώρι Χριστός Ραχών. Η μεγάλη ιδιαιτερότητα αυτού του τόπου όμως είναι τα χαλαρά ωράριά του. Επίσκεψη στο παραδοσιακό Ικαριώτικο οινοποιείο του Αφιανέ. Μετά την επίσκεψη στο οινοποιείο χρόνος για φαγητό στο κεφαλοχώρι των Ραχών.

2η ημέρα: ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΙΚΑΡΙΑ: ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ - ΘΕΡΜΑ - ΛΕΥΚΑΔΑ - ΦΑΡΟΣ

Αναχώρηση για εκδρομή στη Νότια πλευρά του νησιού. Πρώτα θα μεταβούμε στον Άγιο Κήρυκο που είναι και η πρωτεύουσα του νησιού Ένας περίπατος στα λιθόστρωτα δρομάκια της παλιάς πόλης θα μας φέρει κοντά στα κυριότερα αξιοθέατα. Μεταξύ άλλων θα δούμε και θα θαυμάσουμε την εντυπωσιακή εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην κεντρική πλατεία με το ξυλόγλυπτο τέμπλο του 1820/30 που την έκτισαν ναυτικοί του νησιού, το γυμνάσιο (κτίριο νεοκλασικό), την εκκλησία (Μητρόπολη) του Αγίου Κηρύκου - και τα δύο αυτά σχεδιασμένα από το Βέλγο αρχιτέκτονα Ντυμπρέ και στο μόλο του λιμανιού θα δούμε να δεσπόζει η Ικαριάδα, το επιβλητικό γλυπτό από μέταλλο που υπενθυμίζει τη σχέση του νησιού με το μύθο του Ικάρου. Θα επισκεφτούμε τα Θέρμα, τη βασική λουτρόπολη της Ικαρίας με τις κυριότερες ιαματικές πηγές του νησιού. Θα επισκεφθούμε το Σπήλαιο (φυσικό σπήλαιο) που βρίσκεται πάνω στην παραλία του οικισμού εντός του οποίου αναβλύζει μια από τις ιαματικές πηγές της περιοχής και έχει μετατραπεί σε σύγχρονο κέντρο υδροθεραπείας με φυσική σάουνα, χωρίς να χάσει τη φυσική του εικόνα. Χρόνος για ξεκούραση. Στάση σε ένα γραφικό παραθαλάσσιο χωριό το Φάρο για γεύμα. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.

3η ημέρα: ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΜΠΟΥ - ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΟΣΙΑΣ ΘΕΟΚΤΙΣΤΗΣ - ΝΑΣ

Θα επισκεφτούμε το αρχαιολογικό μουσείο του Κάμπου. Έπειτα θα επισκεφτούμε το παμπάλαιο Μοναστήρι της Οσίας Θεοκτίστης από τη Λέσβο. Στο εσωτερικό του ναού, ο οποίος είναι αφιερωμένος στην Οσία Θεοκτίστη, θα δούμε αξιόλογες τοιχογραφίες με απεικονίσεις της Αγίας Γραφής και δίπλα από το ναό θα δούμε τη μικρή σπηλιά μέσα στην οποία είναι χτισμένο το βυζαντινό παρεκκλήσι τη μονής, η περίφημη «Θεοσκέπαστη». Πρόκειται για μια πολύ εντυπωσιακή μικρή εκκλησία η οποία βρίσκεται κάτω από έναν πελώριο βράχο που μοιάζει με μανιτάρι, εντός της οποίας βρίσκεται ένα περίτεχνο ξυλόγλυπτο τέμπλο που κατασκευάστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα. Συνεχίζουμε για τον παραθαλάσσιο οικισμό Νας, που είναι κτισμένος σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία και διακρίνεται για τη μαγευτική του θέα προς το φαράγγι της Χάλαρης και το γραφικό ορμίσκο, όπου βρίσκονται τα ερείπια του αρχαίου ναού της Ταυροπόλου Αρτέμιδος και η προκυμαία όπου βρίσκονταν το αρχαίο λιμάνι. Εδώ θα απολαύσουμε το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα του νησιού και ένα από τα ομορφότερα του Αιγαίου. Χρόνος για φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

4η ημέρα: ΓΙΟΡΤΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Μετά το πρωινό ξεκινάμε από το ξενοδοχείο για την Πρωτομαγιάτικη βόλτα μας στην περιοχή του Να αργότερα παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Μεταφορά με το πούλμαν για το αεροδρόμιο της Ικαρίας για την πτήση της επιστροφής.
Περιλαμβάνονται:

1. Αεροπορικά εισιτήρια
2. Διαμονή στο ξενοδοχείο Cavos Bay 3*
3. Πρωινό σε πλούσιο μπουφέ
4. Μεταφορές - περιηγήσεις σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα
5. Ταξιδιωτική ασφάλιση

Επιπλέον εφόσον επιθυμείτε:

1. Parking στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» σε ειδικά βελτιωμένες τιμές
2. Ενοικίαση αυτοκινήτου με παραλαβή – παράδοση στο αεροδρόμιο με απεριόριστα χλμ
3. Υπηρεσίες των τοπικών μας αντιπροσώπων
Έντυπα και τιμοκατάλογοι
Κατεβάστε τα έντυπα και τους τιμοκαταλόγους των εκδρομών μας
Για συνεργαζόμενα τουριστικά γραφεία
Κατεβάστε τα έντυπα και τους τιμοκαταλόγους των εκδρομών μας σε άφιρμη μορφή
Αξίζει να δεις
Μέρη που αξίζει κανείς να επισκεφθεί