Καρναβάλι Ξάνθης - Αδριανούπολη

Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να κατεβάσετε τον τιμοκατάλογο.

1η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ - ΞΑΝΘΗ 
Αναχώρηση από τα γραφεία μας νωρίς το πρωί και με ενδιάμεσες στάσεις φθάνουμε στον τελωνειακό σταθμό των Καστανιών από όπου μετά τον απαραίτητο έλεγχο περνάμε στη γειτονική Τουρκία και την πρώτη πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, την θρυλική Αδριανούπολη (Edirne στα τούρκικα). Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το ομορφότερο τζαμί της Τουρκίας το εντυπωσιακό Σελιμιέ (Selimiye), έργο αρχιτέκτονα ελληνικής καταγωγής. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής και επισκεπτόμαστε την Αλεξανδρούπολη. Αφού περιηγηθούμε στα γραφικά σοκάκια και θαυμάσουμε τον Φάρο της πόλης καταλήγουμε στην όμορφη πόλη της Ξάνθης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.Εφόσον δεν επιθυμείτε να ακολουθήσετε την εκδρομή στην Αδριανούπολη, μπορείτε να να παραμείνετε στην πόλη της Ξάνθης.

Καρναβάλι Ξάνθης


2η ημέρα: ΞΑΝΘΗ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
Πρόγευμα και μετάβαση στο καρναβάλι, το οποίο έχει χαράξει τη δική του πορεία στο χρόνο και έχει αποκτήσει φανατικούς φίλους που κάθε χρόνο φορούν τη καινούργια τους στολή και παρελαύνουν μαζί με τον βασιλιά καρνάβαλο στους δρόμους της όμορφης πόλης της Θράκης. Παρακολούθηση των ποικίλων εκδηλώσεων του Καρναβαλιού, επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.  

3η ημέρα: ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ - ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ - ΚΑΒΑΛΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρόγευμα και αναχώρηση για τα Πομακοχώρια όπου θα ξεναγηθούμε στην περιοχή.  Οι Πομάκοι αποτελούν μουσουλμανική πληθυσμιακή ομάδα της ευρύτερης περιοχής της Θράκης και σήμερα η πλειοψηφία τους συγκεντρώνεται στην Βουλγαρία. Μια σημαντική οικονομική δραστηριότητα των Πομάκων είναι η καλλιέργεια και πρωτοβάθμια επεξεργασία καπνού, της ξακουστής αρωματικής ποικιλίας «Μπασμά». Θα συνεχίσουμε την περιήγησή μας στον Καταρράκτη Λειβαδίτη (ή Τραχωνίου), τον μεγαλύτερο καταρράκτη των Βαλκανίων. Το θέαμα είναι μοναδικό. Τα νερά πέφτουν κατακόρυφα από ύψος 60 περίπου μέτρων, χαρίζοντας πλούσια βλάστηση στις σχισμές των βράχων. Η τοποθεσία φέρνει στο νου τις Ναϊάδες των αρχαίων μύθων και τις νεράιδες των λαϊκών παραμυθιών. Η λαϊκή παράδοση αναφέρει πως στα νερά του Λειβαδίτη λούζονταν οι «καλοκυράδες» (νεράιδες), ενώ στις σπηλιές του ύφαιναν, σε πέτρινους αργαλειούς, το αραχνοΰφαντο νεραϊδόγνεμα. Εδώ χόρευαν στους διονυσιακούς ρυθμούς, οι Σάτυροι. Μέσα στα αρχέγονα αυτά δάση αντιλαλούσαν τα τραγούδια του Ορφέα, γιου της Μούσας Καλλιόπης και του θεού Απόλλωνα ο οποίος μάγευε με την κιθάρα του θεούς και τους ανθρώπους. Θα αναχωρήσουμε για την πόλη της Καβαλάς, όπου θα έχουμε χρόνο για μια βόλτα στην γραφική παραλία και θα επιστρέψουμε αργά το βράδυ στην πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Την Κυριακή της Αποκριάς αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη και Καβάλα για επίσκεψη στο καρναβάλι της Ξάνθης

Ταξιδέψτε με το δικό σας μεταφορικό μέσο και κάντε κράτηση ξενοδοχείου με τιμές group

Περιλαμβάνονται:

  • Μετακινήσεις με πολυτελή υπερυψωμένα λεωφορεία
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο της επιλογής σας
  • Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
  • Περιηγήσεις - ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής
  • Έμπειρος αρχηγός -  συνοδός του γραφείου
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Επαγγελματικής ευθύνης

 

Δεν περιλαμβάνονται:
Είσοδοι μουσείων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να κατεβάσετε τον τιμοκατάλογο


4ήμερη και 5νθήμερη οδική εκδρομή στο νησί των Φαιάκων
4ήμερη οδική εκδρομή στη Ζάκυνθο για την περίοδο του Πάσχα 2017
Πάσχα στο νησί της Αποκάλυψης
Αεροπορική εκδρομή στη Χίο 4&5 ημέρες
Αεροπορική εκδρομή στη Ρόδο, 4 & 5 ημέρες
Προσφορές εκδρομών

Προσφορές για ταξίδια στο εξωτερικό και στην Ελλάδα
Ταξιδέψτε στο εξωτερικό σε προορισμούς όπως Βουδαπέστη, Βιέννη, Λονδίνο, Βερολίνο, Πράγα, Ντουμπρόβνικ, Δαλματικές ακτές Παρίσι, Βουκουρέστι κ.α.
Μοναδικές προσφορές σε όλα τα ταξίδια μας!

 Special Events

Εκδρομές στην Κωνσταντινούπολη

 

έντυπα εκδρομών

αξίζει να δεις

Η ασφάλεια των συναλλαγών σας διασφαλίζεται από την:

Alpha bank