Καστοριά

Οδική εκδρομή στην Καστοριά, 3 ημέρες.

Εκδρομή στην Καστοριά, Απόκριες & 25η Μαρτίου 2017:

Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να κατεβάσετε τον τιμοκατάλογο.

1η ημέρα: ΕΔΕΣΣΑ - ΝΥΜΦΑΙΟ - ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Αναχώρηση από τα γραφεία μας στις 08.00. Στάση για καφέ στους καταρράχτες της Έδεσσας , και συνεχίζουμε για τον παραδοσιακό οικισμό Νυμφαίο (στα 1340 μ. υψόμετρο), περνώντας δίπλα από την λίμνη Βεγορίτιδα. Αφήνουμε το πούλμαν αφού δεν επιτρέπονται αυτοκίνητα στο οικισμό, και ανηφορίζουμε στα δρομάκια με τα αναπαλαιωμένα αρχοντικά χωμένα στο πράσινο. Εδώ θα μείνουμε να δοκιμάσουμε την ντόπια κουζίνα και να πιούμε τον καφέ μας. Έπειτα ξεκινάμε για Καστοριά. Φθάνουμε στην πόλη και τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο. 

Καστοριά


2η ημέρα: ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΛΙΜΝΗ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
Πρόγευμα και αναχώρηση για μια όμορφη βόλτα γύρω απ’ την λίμνη Ορεστιάδα, δίπλα στο νερό με τα πλατάνια, τις καλαμιές, τα υδροχαρή φυτά, τις πάπιες και τα πουλιά που μπαινοβγαίνουν στο νερό για να φθάσουμε στον προιστορικό λιμναίο οικισμό, το Δισπηλιό (7.000 π.Χ.), στην Παναγία την Μαυριώτισσα (12ος αιώνας), την παλιά αρχοντική συνοικία Ντολτσό, τη συνοικία Απόζαρι, τα σπίτια με την χαρακτηριστική μακεδονίτικη αρχιτεκτονική και τις βυζαντινές εκκλησίες του 9ου και 10ου αιώνα (στον Ταξιάρχη Μητροπόλεως είναι ο τάφος του Παύλου και της Ναταλίας Μελά). Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος στην γραφική πόλη. 


3η ημέρα: ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΑΞΙΑΡΧΗ - ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ - ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ - ΜΗΛΙΑ 
Πρόγευμα και ξεκινάμε για το μοναστήρι του Ταξιάρχη «Τσούκας» ( 13ος αιώνας ) χτισμένο σε βράχο πάνω από παραπόταμο του Αλιάκμονα που στο σημείο αυτό δημιουργεί καταρράκτη και θυμίζει Μετέωρα. Στάση για καφέ στο Νεστόριο και συνεχίζουμε για την περιοχή του απολιθωμένου δάσος όπου πρίν από 15- 20 εκατ. χρόνια, λάβα και στάχτη από κάποιο ηφαίστειο σκέπασε ένα πανέμορφο δάσος από βελανιδιές, οξιές, καστανιές αλλά και φοίνικες. Στο μουσείο που θα επισκεφθούμε οι ανασκαφές έφεραν στο φώς εκτός από κορμούς δένδρων, κοχύλια και το δόντι ενός καρχαρία. Μένουμε για φαγητό στο Άργος Ορεστικό και κατηφορίζουμε για τη Μηλιά Γρεβενών, όπου θα εντυπωσιαστούμε στο παλαιοντολογικό μουσείο από τους μεγαλύτερους στον κόσμο χαυλιόδοντες ( 5,05 μ.) 3 εκατ. χρόνων, που ανακαλύφθηκαν στην ευρύτερη περιοχή. Επιστροφή στην πόλη μας από την Ν. Εγνατία οδό.

Άργος Ορεστικό


Περιλαμβάνονται:

  • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας
  • Ημιδιατροφή
  • Περιηγήσεις - ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής
  • Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:

Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και οτι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να κατεβάσετε τον τιμοκατάλογο.
Έντυπα και τιμοκατάλογοι
Κατεβάστε τα έντυπα και τους τιμοκαταλόγους των εκδρομών μας
Για συνεργαζόμενα τουριστικά γραφεία
Κατεβάστε τα έντυπα και τους τιμοκαταλόγους των εκδρομών μας σε άφιρμη μορφή
Αξίζει να δεις
Μέρη που αξίζει κανείς να επισκεφθεί