Αεροπορική εκδρομή σε Σαρδηνία και Κορσικής με απευθείας πτήσεις από Θεσσαλονίκη

Κορσική - Σαρδηνία

Απευθείας πτήσεις για Κορσική & επιστροφή από Σαρδηνία για την αποφυγή περιττών χιλιομέτρων

 

Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να κατεβάσετε τον τιμοκατάλογο.

 

Κορσική:
Η Κορσική είναι το τέταρτο σε μέγεθος νησί της Μεσογείου, με πληθυσμό περίπου στις 260.000. Απέχει 170 χλμ. από τις ακτές της ηπειρωτικής Γαλλίας, 83 χλμ. από την Ιταλία και μόνο 12 χλμ. από τη Σαρδηνία. Οι κάτοικοί της διατηρούν ένα ανεξάρτητο πνεύμα και περηφάνια, όπως περήφανα στέκουν οι γρανιτένιοι ορεινοί όγκοι που καθιστούν το νησί μοναδικό στη Μεσόγειο με είκοσι κορυφές που ξεπερνούν τα 2.500 μέτρα.

Οι δεσμοί της Κορσικής με τη Χώρα μας είναι πολύ στενοί, καθώς από το 1768, έφθασαν σε αυτήν Έλληνες από τη Μάνη μέσω του λιμανιού της Γένοβας. Μάλιστα οι αρχές της Γένοβας ιταλοποίησαν όλα τα επίθετα αντικαθιστώντας τις καταλήξεις «άκης» σε “acci” (για παράδειγμα το Παπαδάκης έγινε Papadacci).

Η Κορσική δίνει την αίσθηση του ανεξάρτητου κράτους και δεν είναι τυχαίο πως από τo 2001 η Γαλλική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε για πρώτη φορά την παραχώρηση στο τοπικό συμβούλιο της γαλλικής νήσου του περιορισμένου δικαιώματος να ψηφίζει ορισμένους τοπικούς νόμους, να διδάσκεται η κορσικανική γλώσσα στα δημοτικά σχολεία και στα νηπιαγωγεία και να παρέχονται νέες περιορισμένες εξουσίες στην τοπική κυβέρνηση.

Το National Geographic συστήνει εδώ και 2 χρόνια την Κορσική ως τα μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθεί κανείς στη ζωή του

Σαρδηνία:
H Σαρδηνία είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου μετά την Σικελία και βρίσκεται νοτιοδυτικά της Ιταλίας. Η απομόνωση της από την Ηπειρωτική Ευρώπη μπορεί να την αδίκησε, κρατώντας τη μακριά από την κεντρική ευρωπαϊκή ιστορική σκηνή, στο παρασκήνιο όμως...κατάφερε να διατηρήσει τη μοναδικότητά της και το φρόνημα των ντόπιων να παραμείνει ακμαιότατο! Διαθέτει τοπία που μοιάζουν ελληνικά. Εχει γίνει διάσημη για τις πανέμορφες παραλίες και τις γαλάζιες ακτές της, ωστόσο αυτή είναι μόνο η μισή εικόνα του νησιού. H άγρια φύση, οι γρανιτένιες σκούρες κορυφές, τα ατέλειωτα δάση και οι παραδοσιακές πόλεις, στο εσωτερικό του νησιού είναι εξίσου πανέμορφα.
Αν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μόνο μία λέξη για να χαρακτηρίσουμε το μαγικό νησί της Σαρδηνίας, αυτή είναι η «ποικιλία» – στα τοπία, στην Ιστορία και βέβαια, στη γλώσσα. Διαρκείς εναλλαγές χαρακτηρίζουν και το τοπίο: από τις λευκές αμμώδεις παραλίες μέχρι τα ορεινά εδάφη με τους πορτοκαλεώνες και την καταπράσινη κορυφογραμμή στα κεντρικά και από την πρωτεύουσα Κάλιαρι στον Νότο μέχρι παλιές παραθαλάσσιες πόλεις όπως το Alghero στα βόρεια. Τα τελευταία χρόνια αποτελεί hot spot της ιταλικής - και όχι μόνο- high class, η οποία ναυλώνει θαλαμηγούς και ιστιοπλοϊκά προκειμένου να απολαύσει τα τιρκουάζ νερά στις παραλίες της και τα μαγευτικά γύρω νησάκια της.

 

1η ημέρα: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΟΡΣΙΚΗ - ΜΠΑΣΤΙΑ ΠΡΩΤΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ

 
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο ‘’ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’’ . Έλεγχος και απευθείας πτήση για την Κορσική και το αεροδρόμιο της Μπαστιά. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Το βράδυ θα έχετε την ευκαιρία για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Η Μπαστιά είναι το βασικό λιμάνι του νησιού και ταυτόχρονα η πλέον επιχειρηματική πόλη, η οποία είναι κυρίως γνωστή για την παραγωγή κρασιών της. Σας προτείνουμε να περπατήσετε στους δύο κεντρικούς λεωφόρους, τη λεωφόρο Campici και τη λεωφόρο Paoli, οι οποίες ειναι γεμάτες μαγαζιά, εστιατόρια, μπαράκια και σφύζουν από ζωή. 

2η ημέρα: ΜΠΑΣΤΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ - CORTE - AΖΑΞΙΟ

Πρόγευμα και ξεκινάμε την περιήγηση μας στην Μπαστιά, την οικονομική και εμπορική πρωτεύουσα του Βόρειου μέρους του νησιού, που ιδρύθηκε το 1372. Πήρε το όνομά της από τη λέξη Βastiglia (φρούριο / φυλακή). Ένας από του πιο διάσημους γάλλους συγγραφείς, ο Βίκτωρ Ουγκώ,πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στη Μπάστια. Η Μπάστια είναι όμορφη και γραφική με το κάστρο της, ενώ κάτω από αυτό εκτείνεται η πλατεία του Αγίου Νικολάου,το πιο κεντρικό σημείο της πόλης και τρίτη μεγαλύτερη πλατεία στην Ευρώπη, που έχει περίπου 300 μέτρα μήκος και 90 μέτρα πλάτος. Στο κέντρο της δεσπόζει ο ανδριάντας του Ναπολέοντα Α’, με αμφίεση ρωμαίου αυτοκράτορα, έργο του ιταλού γλύπτη Μπαρτολίνι, ο οποίος αναρτήθηκε το 1853 ως φόρος τιμής στον Ναπολέοντα. Συνεχιζοντας το ταξιδι μας θα επισκέφτουμε την γραφική πόλη του Corte, όπου θα γνωρίσουμε την πόλη με το μικρό παραδοσιακό τρενάκι. Το 1775 και ύστερα από 25 χρόνια εχθροπραξιών, οι Κορσικανοί ανακήρυξαν το νησί τους ανεξάρτητο. Οι Κορσικανοί επέλεξαν ως πρωτεύουσα το Κόρτε, στο εσωτερικό του νησιού, σχεδίασαν σύστημα απονομής δικαιοσύνης για να παραμεριστεί η αυτοδικία της βεντέτας, δημιούργησαν σχέδιο σχολικής εκπαίδευσης και προχώρησαν στην ίδρυση πανεπιστημίου. Η ανεξαρτησία του νησιού όμως δεν κράτησε πολύ. Η άνοδος του Ναπολέοντα στην εξουσία διευκολύνει την τελική προσάρτηση του νησιού στη Γαλλία, το 1768.  Επόμενος προορισμός το Aζαξιό, οι Κορσικανοι το ονομαζουν Αζατσιο, πρωτεύουσα της Κορσικής και πατρίδα του Μεγάλου Ναπολέοντα. Άφιξη στο ξενοδοχείο, ελεύθεροι για μια πρώτη γνωριμία της πόλης. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΑΖΑΞΙΟ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ - ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ CARGESE

Πρόγευμα και αναχώρηση για τη δυτική πλευρά του νησιού, με πρώτη στάση το χωριό Καρζές, που στα ελληνικά σημαίνει Καριές και χτίστηκε βάση αρχιτεκτονικού σχεδίου σύμφωνα με τα απάτητα κάστρα της Μάνης. Το χωριό οφείλει την καταγωγή του σε μια ελληνική αποικία Μανιατων από την Πελοπόννησο που εγκαταστάθηκε στην Κορσική το 1676. Δυο εκκλησίες, που βρίσκονται η μια απέναντι από την άλλη, δείχνουν τον από το παρελθόν,ανταγωνισμό μεταξύ των δυο πολιτισμών: μια καθολική εκκλησία, τελευταίο παράδειγμα της μπαρόκ αρχιτεκτονικής και μια ορθόδοξη, κτισμένη το 1852. Το μέρος θυμίζει σε κάθε βήμα μας την Ελλάδα, καθώς μέχρι και στις οδούς έχουν ελληνικά ονόματα, όπως οδό Ελλάδος, οδό Μάνης και οδό Οιτύλου. Ελεύθερος χρόνος για καφέ στην πλατεία του χωριού. Επιστροφη στο Ajaccio, οπου θα περιηγηθούμε στην πρωτεύουσα του νησιού, θα θαυμάσουμε την πλατεία Σαρλ Ντε Γκωλ, που αποτελεί το κέντρο της πόλης, όπου δεσπόζει το μνημείο του Ναπολέοντα. Θα περάσουμε στην πλατεία Αούστερλιτς, επόμενο σημείο αναφοράς μας είναι η λεωφόρος Πρεμιέρ Κονσύλ, που φιλοξενεί το συντριβάνι των τεσσάρων λιονταριών και μας οδηγεί στην πλατεία του Στρατάρχη Φος, την κομψότερη πλατεία της πόλης, όπου κυριαρχεί το Δημαρχείο, γνωστό για τη Ναπολεόντεια Αίθουσα. Περιφερειακά της πλατείας απλώνεται η Παλαιά Πόλη, στη νότια συνοικία της οποίας βρίσκεται το σπίτι του Βοναπάρτη. Θα θαυμάσουμε ακόμη, τον Καθεδρικό Ναό, θολωτό οικοδόμημα του 16ου αιώνα, όπου βαπτίστηκε και θα ολοκληρώσουμε την περιήγησή μας με το Μέγαρο Φες, το οποίο στεγάζει τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και το ομώνυμο μουσείο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Για το βράδυ σας προτείνουμε  να δοκιμάσετε τυρί (brocciu) και μπίρα από κάστανο (biere a la chataigne) σε μία από τις παραδοσιακές μπυραρίες. Διανυκτέρευση

4η ημέρα: ΑΖΑΞΙΟ - BONIFACIO ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΣΑΡΔΗΝΙΑ - ΣΑΣΣΑΡΙ

Πρόγευμα και αναχώρηση για το Bonifacio, το στενό που χωρίζει την Κορσική από τη Σαρδηνία. Ιδρύθηκε το 828 μ.Χ. από τον Κόμη Bonifacio της Τοσκάνης, είναι φυσικό λιμάνι και φέρει μια εντυπωσιακή ομοιότητα με το σπίτι των Λαιστρυγόνων, που αναφέρεται στην Οδύσσεια του Ομήρου. Με το καραβάκι θα περάσουμε στη Σαρδηνία και αναχωρούμε για την εμπορική πρωτεύουσα της Σαρδηνίας, το Σάσσαρι. Με την άφιξη θα περιηγηθούμε στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Θα θαυμάσουμε την εκκλησία του Αγίου Giuzepe, την εκκλησία τρης Σάντα Μαρία ντι Μπετλέμ,που είναι μια από τις πιο παλιές της πόλης.Θα θαυμάσουμε ακόμα το συντριβάνι Φοντάνα ντι Ροζέλο που αποτελεί ένα από από τα σύμβολα της πόλης και θα καταλήξουμε στην Πιάτσα Ντι Ιτάλια όπου κυριαρχεί το Παλάτσο νε λα Προβίτσια. Χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

5η ημέρα: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΟΛΜΠΙΑ - PORTO CERVO 

Πρόγευμα και η σημερινή μας ημέρα είναι αφιερωμένη στις περίφημες ακτές της Σαρδηνίας. Πρώτος μας σταθμός η Όλμπια, όπου θα  περιηγηθούμε στο οικονομικό κέντρο του νησιού. Μια δυναμική πόλη,η οποία παρουσιάζει τον εαυτό της ως τουριστικό προορισμό, για την όμορφη θάλασσα και τις παραλίες, αλλά και για το μεγάλο αριθμό μνημείων πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Το όνομα Όλμπια είναι αρχαίο ελληνικό. Στην πόλη μπορεί κανείς να δει τα ερείπια από τους οικισμούς των φοινίκων και των καρχηδονίων στη ρωμαϊκή εποχή, όταν ήταν ένα σημαντικό λιμάνι και τον Μεσαίωνα, όταν ήταν η πρωτεύουσα της Giudicato του Gallura, ένα από τα τέσσερα ανεξάρτητα κράτη της Σαρδηνίας. Αμέσως μετά αναχωρούμε για τις βόρειο ανατολικές ακτές του νησιού με προορισμό ένα από τα ωραιότερα θέρετρα της Μεσογείου, την Cοsta Εsmeralda, όπου πολλοί επώνυμοι περνούν εκεί τις διακοπές τους. Επισκεπτόμαστε από την ευρύτερη αυτή περιοχή τον πιο όμορφο και σημαντικό πόλο έλξης των τουριστών το Πόρτο Τσέρβο, όπου θα περπατήσουμε τη μικρή αυτή περιοχή που είναι πλήρως οργανωμένη για τους επίλεκτους ανά το κόσμο τουρίστες. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Σάσσαρη.

6η ημέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΟΡΙΣΤΑΝΟ - ΚΑΛΛΙΑΡΙ

Πρόγευμα και αναχωρούμε για το Οριστάνο, την πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας και μια από τις πιο ιστορικές πόλεις της Σαρδηνίας που σχετίζεται με την ισπανική κυριαρχία στο νησί. Ιδρύθηκε το 1070 και προικίστηκε από τη φύση με ένα από τα πιο ειδυλλιακά ευρωπαϊκά τοπία. Θα δούμε την κεντρική πλατεία, τον καθεδρικό ναό, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο και συνεχίζουμε για το Καλιαρι, τη μεγαλύτερη πόλη της Σαρδηνίας. Το Κάλιαρι είναι από εκείνες τις πόλεις της Μεσογείου που φαίνεται να έχουν δανειστεί στοιχεία από όλους τους λαούς που Γενοβέζικα κάστρα, Αραβικές πύλες, Ναπολιτάνικα σοκάκια, Μασαλιώτικες παραλίες & βορειοευρωπαϊκή φινέτσα είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Σας προτείνουμε να περπατήσετε στην παλιά πόλη και να απολαύσετε το ποτό σας σε παραδοσιακά τοπικά μπαρ...

7η ημέρα: ΚΑΛΛΙΑΡΙ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΑΓΟΡΕΣ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρόγευμα και ξεκινάμε την περιήγηση στην πόλη του ήλιου και της θάλασσας, όπως αποκαλείται. Θα δούμε στην παλιά πόλη την μεγάλη πλατεία Ματεότι, το Κυβερνείο, τη Μητρόπολη με την εκπληκτική κρύπτη της, την περίφημη Βασιλική της Μπονάρια, ένα οικοδόμημα του 18ου αιώνα που ορθώνεται επιβλητικά μπροστά από μια σειρά σκαλοπάτια,  την πολύχρωμη συνοικία Μαρίνα, με τα παραδοσιακά της μαγαζιά κρυμμένα μες στα στενοσόκακα της,  τον Πύργο του Ελέφαντα και την εκκλησία των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού. Χρόνος ελεύθερος, και στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση επιστροφής. Άφιξη το απόγευμα στην πόλη μας με τις καλυτερες εντυπώσεις.

 

Το πρόγραμμα εκτελείται & αντίστροφα χωρίς καμια παράλειψη

Περιλαμβάνονται:

  1. Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή
  2. Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* - 4*
  3. Πρωινό
  4. Ξεναγήσεις περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  5. Συνοδός του γραφείου
  6. Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:

Φόροι αεροδρομίου, είσοδοι μουσείων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να κατεβάσετε τον τιμοκατάλογο

Έντυπα και τιμοκατάλογοι
Κατεβάστε τα έντυπα και τους τιμοκαταλόγους των εκδρομών μας
Για συνεργαζόμενα τουριστικά γραφεία
Κατεβάστε τα έντυπα και τους τιμοκαταλόγους των εκδρομών μας σε άφιρμη μορφή
Αξίζει να δεις
Μέρη που αξίζει κανείς να επισκεφθεί