Λίμνες Πλίτβιτσε

Λίμνες Πλίτβιτσε
Οι λίμνες Πλίτβιτσε αποτελούν ένα σημείο μοναδικής ομορφιάς, που θα πρέπει κανείς να επισκεφθεί σε περίπτωση που βρεθεί στην Κροατία. Οι 16 λίμνες, οι καταρράκτες και οι σπηλιές που έχουν σχηματιστεί με το πέρασμα του χρόνου, συνθέτουν ένα μαγευτικό τοπίο στο οποίο ένας περίπατος φαντάζει με ιδανική εξόρμηση στη φύση.


Το Εθνικό πάρκο λιμνών του Πλίτβιτσε ιδρύθηκε το 1949 και έχει έκταση 296,85 χλμ². Από το 1979 αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, με τους ετήσιους επισκέπτες να φτάνουν το ένα εκατομμύριο. Η χλωρίδα της περιοχής μοιάζει αρκετά με την Ελληνική. Ωστόσο, πολλά από τα σημεία του Εθνικού Πάρκου θυμίζουν Αλπικό τοπίο. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην περιοχή ζει μεγάλος αριθμός πτηνών και ζώων, αρκετά από τα οποία αποτελούν είδη υπό εξαφάνιση.


Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι το γεγονός ότι οι 16 διαφορετικές λίμνες βρίσκονται σχεδόν όλες σε διαφορετικά επίπεδα και επικοινωνούν μεταξύ τους είτε με καταρράκτες, είτε υπόγεια. Αποτέλεσμα αυτής της “φυσικής σύνθεσης” είναι η δημιουργία ενός πραγματικά μαγευτικού τοπίου που συνδυάζει λίμνες, καταρράκτες, σπηλιές και βουνά.

Σύμφωνα με το μύθο, η δημιουργία των λιμνών οφείλεται στις προσευχές των ντόπιων μετά από μακρά περίοδο ξηρασίας. Η ένταση των καιρικών φαινομένων ήταν τόσο έντονη με αποτέλεσμα να σχηματιστούν οι λίμνες.

Photo gallery


Κατεβάστε τα έντυπα και τους τιμοκαταλόγους των εκδρομών μας
Κατεβάστε τα έντυπα και τους τιμοκαταλόγους των εκδρομών μας σε άφιρμη μορφή
Μέρη που αξίζει κανείς να επισκεφθεί