Πράγα - Must see

Η Πράγα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Κεντρική Ευρώπη, παρέχοντας στον επισκέπτη εκατοντάδες σημεία που αξίζει να επισκεφθεί. Η πλούσια αρχιτεκτονική της Τσέχικης Πρωτεύουσας την έχει κάνει γνωστή ανά τον κόσμο, με αποτέλεσμα να συγκεντρώνει εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο.

Παρακάτω παραθέτουμε ορισμένα μόνο από τα αξιοθέατα της Πράγας που αξίζει κανείς να θαυμάσει από κοντά.

Τα γλυπτά του David Cerny
Τα γλυπτά του David Cerny
Ο David Cerny είναι ένας από τους πιο σημαντικούς γλύπτες της σύγχρονης Τσεχίας. Αρκετά από τα έργα του έχουν χαρακτηριστεί «επαναστατικά» και έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Έργα του γνωστού καλλιτέχνη μπορεί να δει κανείς διάσπαρτα μέσα στην πόλη της Πράγας.

Klementinum
Klementinum
Το klementinum αποτελεί το μεγαλύτερο και πιο ιστορικό συγκρότημα κτιρίων στην περιοχή της παλιάς πόλης. Μέσα στο συγκρότημα αυτό βρίσκεται η βιβλιοθήκη του Klementinum, η οποία κατά πολλούς είναι η ομορφότερη στον κόσμο.

The Golden Lane
 
photo: prague.eu
The Golden Lane
Πρόκειται για έναν μικρό δρόμο στην περιοχή της Καστρούπολης, ο οποίος αποτελείται από μικρά σπιτάκια διαφόρων χρωμάτων. Σύμφωνα με τον μύθο η συγκεκριμένη περιοχή συνδέεται με τους Αλχημιστές του 16ου αιώνα.

Dancing house
Dancing house
Το συγκεκριμένο κτίριο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και αποτελεί ένα από τα πιο αξιοπερίεργα σημεία που μπορεί να επισκεφθεί κανείς. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1996 και προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι που υποστήριζαν ότι το καινοτόμο design του δεν ταιριάζει με την αρχιτεκτονική της πόλης. Ο μόνος όροφος που μπορεί να επισκεφθεί κανείς είναι ο τελευταίος, ο οποίος λειτουργεί σαν εστιατόριο.

Η γέφυρα του Καρόλου
Η Γέφυρα του Καρόλου
Η γέφυρα του Καρόλου είναι το πλέον αναγνωρίσιμο σημείο της Τσέχικης πρωτεύουσας, καθώς αποτελεί σήμα κατατεθέν της Πράγας. Η κατασκευή της άρχισε το 1357 και ολοκληρώθηκε στην αρχή του 15ου αιώνα. Το όνομά της το πήρε από τον Κάρολο Δ', υπό την αιγίδα του οποίου άρχισε και η κατασκευή του έργου.

Το αστρονομικό ρολόι
Το αστρονομικό ρολόι
Το αστρονομικό ρολόι της Πράγας αποτελεί είναι ένα από τα σημαντικότερα ρολόγια τέτοιου τύπου και φημολογείται ότι είναι το τρίτο σε χρονολογική σειρά μετά το αστρονομικό ρολόι της Πάδοβας (1344) στην Ιταλία και το θαυμάσιο αστρονομικό ρολόι του Στρασβούργου. Κατασκευάστηκε το 1410 επί βασιλείας Βενσεσλάου (Βάτσλαβ) Δ΄ (1378-1419) από τον ονομαστό ωρολογοποιό Νικόλαο του Καντάν (Mikulas Kadan). Το σημείο που κατασκευάστηκε ήταν στη βάση του δημαρχείου της παλιάς πόλης.

Καστρούπολη
Καστρούπολη
Η καστρούπολη αποτελεί το κυριότερο σημείο αναφοράς της Τσέχικής πρωτεύουσας. Το κάστρο της Πράγας είναι το αρχαιότερο Μεσαιωνικό κάστρο στην Ευρώπη και αποτελεί πόλο έλξης για εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο. Το κυρίαρχο κτίριο στην περιοχή είναι ο καθεδρικός ναός του Αγίου Βίτου (St. Vitus Cathedral).

Καθεδρικός Ναός του Αγίου Βίτου (St. Vitus Cathedral)
Καθεδρικός Ναός του Αγίου Βίτου (St. Vitus Cathedral)

Ο καθεδρικός Ναός του Αγίου Βίτου είναι το σημαντικότερο Εθνικό μνημείο της Τσεχίας, καθώς σε αυτόν στέφονταν οι Βασιλείς της χώρας, ενώ αποτελούσε και χώρος ταφής τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι διακοσμείται από εντυπωσιακά βιτρό του 20ου αιώνα, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει το έργο του Τσέχου ζωγράφου της Αρ νουβώ Άλφονς Μούχα (1860 - 1939), με θέμα τους Αποστόλους των Σλάβων από τη Θεσσαλονίκη "Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο".

Sea World
 
photo: prague.eu

«Θαλάσσιος κόσμος» (Sea World)
Ο «θαλάσσιος κόσμος» βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη της Πράγας και αποτελεί πόλο έλξης για τα μικρά παιδιά. Αν και το μέγεθός του δεν είναι τόσο μεγάλο σε σύγκριση με άλλα παρόμοια θαλάσσια πάρκα, είναι το μεγαλύτερο στην Τσεχία. Μπορεί κανείς να το επισκεφθεί παίρνοντας το τράμ από το κέντρο της πόλης (περίπου 20 λεπτά διαδρομή).

Mirror Maze
 
photo: prague.eu

Mirror Maze (Ο λαβύρινθος με τους καθρέφτες)
Σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με την πλούσια αρχιτεκτονική και την ιστορία της πόλης, αλλά αποτελεί σημείο αναφοράς για τα μικρά παιδιά. Σε περίπτωση που επισκεφθεί κανείς την Πράγα συνοδεύοντας παιδιά, μια βόλτα στο Mirror Maze είναι ο καλύτερος τρόπος να ανταμείψει τους μικρούς φίλους.
Κατεβάστε τα έντυπα και τους τιμοκαταλόγους των εκδρομών μας
Κατεβάστε τα έντυπα και τους τιμοκαταλόγους των εκδρομών μας σε άφιρμη μορφή
Μέρη που αξίζει κανείς να επισκεφθεί