Σάλτσμπουργκ Top 5

Το Σάλτσμπουργκ είναι μια από τις ωραιότερες πόλεις της Αυστρίας, καθώς συνδυάζει πλούσια αρχιτεκτονική παράδοση, τέχνες και ειδυλλιακή τοποθεσία, προσφέροντας στους επισκέπτες του δυνατές συγκινήσεις.

Είναι μια πόλη με σημαντικά αξιοθέατα, εμπνευσμένα τόσο από τον τρόπο με τον οποίο είναι χτισμένη, όσο και από το γεγονός ότι είναι η γενέτειρα του Mozart.

Παρακάτω θα βρείτε 5 από τα σημαντικότερα αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφθείτε στο Σάλτσμπουργκ.

 

Hohensalzburg Fortress

 

Κάστρο Χόχενσαλτσμπουργκ

Αποτελεί σήμα κατατεθέν της πόλης, καθώς θεωρείται από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του Σάλτσμπουργκ. Το Κάστρο Χόχενσαλτσμπουργκ  είναι από τα μεγαλύτερα Μεσαιωνικά κάστρα της Ευρώπης, με μήκος 250 μέτρα και πλάτος 150 μέτρα.  Η κατασκευή του άρχισε το 1077 και σταδιακά επεκτάθηκε,  ενώ το 1462 ολοκληρώθηκε η κατασκευή των τειχών και των πύργων. Στα τέλη του 19ου αιώνα άρχισε η ανακαίνιση του κάστρου, το οποίο σταδιακά άρχισε να αποτελεί πόλο έξης για τους επισκέπτες της πόλης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις αρχές του 20ου αιώνα χρησιμοποιήθηκε  ως φυλακή, στην οποία κρατούνταν Ιταλοί αιχμάλωτοι πολέμου στη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και Ναζί ακτιβιστές στη διάρκεια της δεκαετίας του 1930.

Σπίτι του Μότσαρτ

Το σπίτι του Μότσαρτ

Το Σάλτσμπουργκ, εκτός από σημαντικό τουριστικό θέρετρο, είναι και η γενέτειρα του συνθέτη Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ. Η οικογένεια Μότσαρτ έζησε στον τρίτο όροφο του σπιτιού στην οδό Getreidegasse 9 για 26 χρόνια, από το 1747 έως το 1773. Σήμερα αποτελεί μουσείο της πόλης, όπου οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δουν έγγραφα, παρτιτούρες και ποικιλία μουσικών οργάνων.

Μουσείο Σάλτσμπουργκ

Μουσείο Σάλτσμπουργκ

Το μουσείο ιδρύθηκε το 1834, ενώ το Καλοκαίρι του 2007 μετακόμισε στην πλατεία Mozart. Αποτελεί ένα σύγχρονο μουσείο, καθώς εκτός από τα ποικίλα εκθέματα τέχνης, διαθέτει παρουσιάσεις σε μορφή multimedia.

DomQuartier

DomQuartier

Σε περίπτωση που βρεθείτε το Σάλτσμπουργκ, αξίζει να επισκεφθείτε το περίφημο DomQuartier. Πρόκειται για ένα μοναδικό μουσείο τέχνης, το οποίο εκτείνετε σε μια έκταση 15.000 τετραγωνικών μέτρων και περιέχει περισσότερα από 2.000 εκθέματα. Αποτελεί στολίδι της Baroque αρχιτεκτονικής, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είναι υπό την προστασία της UNESCO.

Μουσείο Φυσικής ιστορίας & τεχνολογίας

Μουσείο φυσικής ιστορίας και τεχνολογίας

Το μουσείο φυσικής ιστορίας και τεχνολογίας είναι ίσως μια από τις καλύτερες λύσεις για ένα διάλειμμα από την πλούσια μουσική παράδοση και αρχιτεκτονική της πόλης. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν από γιγαντιαίους δεινόσαυρους και το πώς ήταν ο πλανήτης πριν από χιλιάδες χρόνια,  έως και το να εξερευνήσουν το διάστημα και τον τρόπο με τον οποίον είναι δομημένο το σύμπαν. Οι επισκέπτες έχουν επίσης τη δυνατότητα να θαυμάσουν το ενυδρείο που φιλοξενείται στο μουσείο.
Έντυπα και τιμοκατάλογοι
Κατεβάστε τα έντυπα και τους τιμοκαταλόγους των εκδρομών μας
Για συνεργαζόμενα τουριστικά γραφεία
Κατεβάστε τα έντυπα και τους τιμοκαταλόγους των εκδρομών μας σε άφιρμη μορφή
Αξίζει να δεις
Μέρη που αξίζει κανείς να επισκεφθεί