Αεροπορική εκδρομή στη Σικελία διάρκειας 5 ημερών

Σικελία - Μεγάλη Ελλάδα

Αεροπορική εκδρομή στη Σικελία για την περίοδο του Αγίου Πνεύματος 20171η ημέρα: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΙΑ - ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ - ΤΡΑΠΑΝΙ - ΚΕΦΑΛΟΥ - ΠΑΛΕΡΜΟ

 
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Κατάνια. Άφιξη και αναχώρηση για το Αγκριτσέντο, το νότιο τμήμα της Σικελίας και τη φημισμένη κοιλάδα των ναών. Είναι μια από τις επιφανέστερες πόλεις της αρχαίας Μεγάλης Ελλάδας όπου θα θαυμάσουμε τους 10 ιστορικούς ναούς από τον 5ου αιώνα π.χ. Το ιστορικό κέντρο ανήκει στα μνημεία Παγκοσμίας Κληρονομιάς της UNESCO. Η πόλη ιδρύθηκε γύρω στο 580 π.χ ως αποικία της Γέλας. Εδώ γεννήθηκε ο Εμπεδοκλής σημαντικός προσωκρατικός φιλόσοφος. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας επισκεπτόμαστε το επαρχιακό Τραπάνι. Επόμενη στάση η γραφικότατη Κεφαλού, όπου θα επισκεφθούμε τη γραφική Πιάτσα Ντουόμο και τον νορμανδικό Καθεδρικό Ναό (12ος-15ος αι.), με τα βυζαντινά ψηφιδωτά. Εδώ η Δύση συναντά την Ανατολή στην τεχνοτροπία και αρχιτεκτονική. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για το Παλέρμο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

2η ημέρα: ΠΑΛΕΡΜΟ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΜΟΝΡΕΑΛΕ

Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγηση μας. Η πόλη είναι χτισμένη σε μαγευτική τοποθεσία, στους πρόποδες του Βουνού Πελεγκρίνο. Υπήρξε αποικία των Καρχηδονίων, ενώ οι Φοίνικες και οι Έλληνες το χρησιμοποιούσαν σαν σταθμό στα ταξίδια τους. Η περιήγησή μας θα αρχίσει από το Βασιλικό Παλάτι – έδρα των Νορμανδών βασιλέων της Σικελίας και σήμερα του Κοινοβουλίου της και θα συνεχιστεί με τον Καθεδρικό Ναό, την Πιάτσα Πρετόρια με το «Σιτριβάνι της Ντροπής», το μέγαρο της Γερουσίας και την εκκλησία της Μαρτοράνα με τα περίφημα βυζαντινά. Θα δούμε τα δυο θέατρα της πόλης Politheama και Massimo, χαρακτηριστικά μνημεία από την αραβική, νορμανδική και ισπανική παρουσία στην πόλη και την ιστορική διασταύρωση ανάμεσα στη via Makenda - via Roma με τα εντυπωσιακά αγάλματα. Η πόλη έχει δυο καθεδρικούς ναούς αριστουργήματα της νορμανδικής αρχιτεκτονικής, έναν στο ιστορικό κέντρο έναν στο λόφο του βασιλιά Μονρεάλε (6.000τμ) με θαυμάσια ψηφιδωτά βυζαντινής τέχνης. Το απόγευμα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να επισκεφτούμε την αγορά της πόλης και να περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΠΑΛΕΡΜΟ - ΤΑΟΡΜΙΝΑ - ΚΑΤΑΝΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση ανατολικά για την περιοχή της Κατάνιας. Εδώ βρίσκεται ένα από τα ενεργά ηφαίστεια της Ευρώπης, η Αίτνα στα 3330 μετρά, στους πρόποδες της οποίας είναι κτισμένη η γραφική και αριστοκρατική Ταορμίνα με την υπέροχη πανοραμική θέα στο Ιόνιο. Το σημαντικότερο αξιοθέατο είναι το αρχαίο ελληνικό θέατρο, κατασκευασμένο τον 3Ο π.χ. αιώνα από τον Ιερών Β΄. Πάνω από 14 αιώνες μιλούσαν ελληνικά. Εδώ ο Γκαίτε αναζητούσε την ψυχή της Ελλάδας. Το βράδυ φτάνουμε στην Κατάνια. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ - ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ - ΟΡΤΥΓΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για τη νοτιοανατολική Σικελία. Σήμερα θα επισκεφτούμε την σημαντικότερη ελληνική αποικία στη Σικελία – την πατρίδα του Αρχιμήδη τις περίφημες Συρακούσες. Ιδρύθηκε από Κορίνθιους και Τενεάτες αποίκους. Η πόλη ήταν στολισμένη από θαυμάσια ανάκτορα και περίφημους ναούς της Αρτεμίδος, της Αθηνάς, από την κρήνη Αρέθουσα και το περίφημο θέατρο. Τα νομίσματα της που σωθήκαν είναι αληθινά καλλιτεχνήματα. Θα δούμε την Ορτυγία, το αυτί του Διόνυσου και το κάστρο του Μανιάκη. Επιστροφή στην Κατάνια. Χρόνος ελεύθερος και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό και θα έχουμε χρόνο για μια τελευταία βόλτα στην πόλη της Κατάνιας. Είναι γνωστή για τα υπέροχα μπαρόκ μνημεία. Η δεύτερη μεγαλύτερη της Σικελίας. Πάνω από 10 εκκλησιές, οι περισσότερες σε ρυθμό μπαρόκ, αφιερωμένες στην Άγια Αγνή την προστάτιδα της πόλης. Αφού περιηγηθούμε και έχουμε ελεύθερο χρόνο για τα τελευταία μας ψώνια, θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας
  • Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
  • Ξεναγήσεις περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Επαγγελματικής ευθύνης

Δεν περιλαβάνονται:
Φόροι αεροδρομίου, είσοδοι μουσείων & θεαμάτων, τοπικοί φόροι πόλεων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να κατεβάσετε τον τιμοκατάλογο.
Έντυπα και τιμοκατάλογοι
Κατεβάστε τα έντυπα και τους τιμοκαταλόγους των εκδρομών μας
Για συνεργαζόμενα τουριστικά γραφεία
Κατεβάστε τα έντυπα και τους τιμοκαταλόγους των εκδρομών μας σε άφιρμη μορφή
Αξίζει να δεις
Μέρη που αξίζει κανείς να επισκεφθεί