5νθήμερη εκδρομή στους Αγίους Τόπους με αναχώρηση στις 3/10

ΠΡΟΣΦΟΡΑ Άγιοι Τόποι 3-7/10

1η ημέρα, Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017, Θεσσαλονίκη - Αθήνα - Τελ Αβίβ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στο γκισέ της Aegean airlines, στις 13.00, πτήση προς Αθήνα στις 14.45, άφιξη στην Αθήνα στις 15.35. Για αναχώρηση από την Αθήνα Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στο γκισέ της Aegean airlines, Πύλη 4, στις 14.30, παράδοση αποσκευών. Πτήση για το αεροδρόμιο Ben Gurion του Τελ Αβίβ με την Aegean στις 16.30. Άφιξη στις 18.30 τοπική ώρα. Μετάβαση στην Λήδα, όπου θα επισκεφθούμε το Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου, και θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

2η ημέρα, Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017, Ιερουσαλήμ, Πανάγιος Τάφος

Αναχώρηση για την Γεθσημανή, όπου θα παρακολουθήσουμε την Θεία Λειτουργία στον Τάφο της Παναγίας μας. Ακολούθως θα μεταβούμε στον Κήπο της Γεθσημανής, όπου ο βράχος της Αγωνίας και ο Τόπος της Προδοσίας. Προσκύνημα στην Εκκλησία του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου και στον τόπο λιθοβολισμού του Αγίου Πρωτομάρτυρα Στεφάνου. Από την πύλη των Λεόντων θα μπούμε στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων, για τον Οίκο Ιωακείμ και Άννας, Προβατική κολυμπήθρα και Λιθόστρωτο. Άφιξη στο Πραιτώριο, την φριχτή φυλακή του Χριστού μας και διασχίζοντας την οδό του Μαρτυρίου - στάσεις του Χριστού προ του Φρικτού Γολγοθά, φθάνουμε στην Αγία Αυλή και στον Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου μας. Θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, την Αποκαθήλωση, τον Φριχτό Γολγοθά, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού και άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως. Στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων θα έχουμε λίγο χρόνο ελεύθερο. Μετάβαση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση. Παρακολούθηση της Αγρυπνίας στον Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας / Πανάγιος Τάφος.

3η ημέρα, Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017, Ιερουσαλήμ

Πρωινό. Αναχωρούμε για το Όρος των Ελαιών, όπου έγινε η Ανάληψη του Κυρίου μας και στην κορυφή της Μικρής Γαλιλαίας, εκεί που πραγματοποιήθηκε η πρώτη εμφάνισή Του στους μαθητές, μετά την Ανάσταση. Μετάβαση στον λόφο της Σιών, όπου βρίσκεται το Υπερώον, στο οποίο έγινε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά και η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, η Πατριαρχική Σχολή, ο Τάφος του Δαυίδ και το σπίτι του Ιωάννου, στο οποίο εκοιμήθη η Παναγία μας. Στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων θα μεταβούμε στα ιερά προσκυνήματα εντός αυτής, όπως τον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου, τον Άγιο Παντελεήμονα, την Μεγάλη Παναγία, τον Τίμιο Πρόδρομο, τους Αγίους Θεοδώρους, την Σεϊδανάγια, τον Άγιο Ευθύμιο. Προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η ημέρα, Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017, Ιεριχώ - Ιορδάνης ποταμός

Πρωινό. Αναχώρηση για την Βηθανία, στην Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας. Συνεχίζουμε για την Μονή των Αγίων Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών, στο φαράγγι Αινών, στην έρημο της Ιουδαίας. Στη συνέχεια μετάβαση στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό μέρος που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, όπου θα τελεσθεί Αγιασμός και «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών». Αναχωρούμε για την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος (ανάβαση με τελεφερίκ 14€), τη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, το βράδυ δείπνο, διανυκτέρευση.

5η ημέρα, Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017, Βηθλεέμ - Άγιος Σάββας - επιστροφή

Εκκλησιασμός στο Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως, στην Βηθλεέμ. Ξενάγηση στη μεγάλη Βα Εκκλησιασμός στο Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως, στην Βηθλεέμ. Ξενάγηση στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού και προσκύνημα στο σπήλαιο με τα ιερά λείψανα των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων. Πρωινό στο ξενοδοχείο. Επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Ποιμένων, στο χωριό των Ποιμένων, και συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων. Ακολουθεί έπειτα το προσκύνημά μας με τοπικά ταξί στην αυστηρότερη Κοινοβιακή Λαύρα, του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Στις 15.00 η ώρα, αναχώρηση για το αεροδρόμιο, στο Τελ Αβίβ, τυπικές διαδικασίες, έλεγχος αποσκευών και διαβατηρίων. Πτήση επιστροφής στις 19.20 η ώρα άφιξη στην Αθήνα στις 21.20 Συνεχίζουμε με πτήση για Θεσσαλονίκη στις 23.00 η ώρα και άφιξη στην πόλη του Θερμαϊκού στις 23.50 η ώρα.
Τιμή Συμμετοχής το άτομο σε δίκλινο:
Αναχώρηση από την Αθήνα : € 570
Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη: € 590
Μονόκλινο + € 80
Φιλοδωρήματα για όλο το ταξίδι +€ 10 (υποχρεωτικά).


Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή
 • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων (Shepherds House) στο Χωριό των Ποιμένων
 • Μεταφορές με καινούργια κλιματιζόμενα πούλμαν όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί
 • Μετάβαση στον Άγιο Σάββα
 • Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Φόροι αεροδρομίων και συνόρων Ισραήλ
 • Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων
 • Ασφάλεια αστικής Ευθύνης
 • ΦΠΑ· Περιλαμβάνεται μία χειραποσκευή των 8 κιλών και μία αποσκευή 23 κιλών έκαστος.
· Στην τιμή της Αθήνας , περιλαμβάνεται και η μεταφορά με πούλμαν από τον Ιερό Ναό στο αεροδρόμιο με επιστροφή

Δεν περιλαμβάνονται
Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό

Σημειώσεις

1. Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
2. Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
3. Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
4. Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το προσκυνηματικό ταξίδι.
Έντυπα και τιμοκατάλογοι
Κατεβάστε τα έντυπα και τους τιμοκαταλόγους των εκδρομών μας
Για συνεργαζόμενα τουριστικά γραφεία
Κατεβάστε τα έντυπα και τους τιμοκαταλόγους των εκδρομών μας σε άφιρμη μορφή
Αξίζει να δεις
Μέρη που αξίζει κανείς να επισκεφθεί