Villa Borghese, Ρώμη

Villa Borghese, Ρώμη

Ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της αιώνιας πόλης

Πρόκειται για ένα τεράστιο δημόσιο πάρκο, αντίστοιχο του Central Park της Νέας Υόρκης και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ρώμης. Δημιουργήθηκε από τον αρχιτέκτονα Flaminio Ponzio, ο οποίος χρησιμοποίησε σχέδια του Scipione Borghese.

 

Η Villa Borghese είναι το τρίτο σε μέγεθος πάρκο της αιώνιας πόλης και περιέχει πλήθος κατασκευών όπως μουσεία, ναούς, σιντριβάνια, ζωολογικό κήπο, αγάλματα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η έκταση διαθέτει και λίμνη γύρω από την οποία μπορεί κανείς να περιηγηθεί θαυμάζοντας αρκετά από τα παραπάνω αξιοθέατα.

 

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η έκταση αγοράστηκε το 1605 από τον Καρδινάλιο Scipione Borghese, ο οποίος ήταν ανιψιός του Πάπα Παύλου Ε'. Έκτοτε άρχισε η μεταμόρφωση της συγκεκριμένης έκτασης σε ένα από τα αξιοθαύμαστα αξιοθέατα της Ρώμης. Η διαδικασία της μετατροπής αυτής δεν ήταν κάτι που έγινε από τη μια στιγμή στην άλλη, καθώς σε τακτά χρονικά διαστήματα γινόντουσαν προσθήκες κτιρίων ή και έργων τέχνης, ώσπου η Villa Borghese πήρε την τελική της μορφή στις αρχές του 19ου αιώνα, οπότε και έγινε δημόσιος χώρος (1903).

 

Δείτε περισσότερες φωτογραφείες:

Photo gallery


Κατεβάστε τα έντυπα και τους τιμοκαταλόγους των εκδρομών μας
Κατεβάστε τα έντυπα και τους τιμοκαταλόγους των εκδρομών μας σε άφιρμη μορφή
Μέρη που αξίζει κανείς να επισκεφθεί