Αλσατία - Χαϊδελβέργη
Στρασβούργο

Αλσατία - Χαϊδελβέργη - Στρασβούργο

28η Οκτωβρίου '24 | 5 ημέρες

Αλσατία - Χαϊδελβέργη - Στρασβούργο

28η Οκτωβρίου '24 | 5 ημέρες

 

Σε αυτό το ταξίδι θα επισκεφτούμε ένα πλήθος υπέροχων περιοχών, συνδυάζοντας τη νότια πλευρά της Γερμανίας με τη Γαλλική Αλσατία, ίσως το ομορφότερο μέρος της Ευρώπης. Αξιοποιούμε τις απευθείας πτήσεις της Aegean με αναχώρηση για Φρανκφούρτη και επιστροφή από Στουτγκάρδη για να γλυτώσουμε περιττά χιλιόμετρα. Η διαμονή μας γίνεται σε ξενοδοχεία 4* στη Χαϊδελβέργη και στο Στρασβούργο. Σε συνδυασμό με το ιδιαίτερα προσεγμένο πρόγραμμα δεν έχετε να περιμένετε κάτι, προχωρήστε σε κράτηση, γιατί οι θέσεις σε αυτό το ταξίδι είναι λίγες, και ετοιμάστε βαλίτσα, διάθεση και αρκετό χώρο στο κινητό για φωτογραφίες...

 

Eλάτε μαζί μας σε αυτό το ταξίδι γιατί σας προσφέρουμε...

  • Απευθείας πτήσεις της Ryanair για Φρανκφούρτη και επιστροφή από Στουτγκάρδη για να αποφύγoυμε περιττά χιλιόμετρα.
  • Ιδανικά ωράρια πτήσεων με αναχώρηση πρωί και επιστροφή βράδυ για 5 “γεμάτες” ημέρες.
  • Δυνατότητα για μια μοναδική κρουαζιέρα στον ποταμό Ιλλ.
  • Διαμονή στη πανέμορφη Χαϊδελβέργη και στο Στρασβούργο σε ξενοδοχεία 4*.
  • Περιήγηση στην πανέμορφη Χαϊδελβέργη, μια από τις ωραιότερες πόλεις της Γερμανίας.
  • Ξενάγηση Φρανκφούρτης, κατά την άφιξη.
  • Ξενάγηση στην πόλη του Στρασβούργου.
  • Ξενάγηση στην πόλη της Στουτγάρδης.
  • Επίσκεψη στα διασημότερα οινικά χωριά της Αλσατίας, Κολμάρ, Ριμπωβίλ, Ρικβιρ, όπου θα δοκιμάσουμε τα καλύτερα κρασιά της Ευρώπης!
  • Επίσκεψη στο διάσημο θέρετρο Baden Baden.

 

1η ημέρα: ΠΤΗΣΗ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ

 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο ‘’Μακεδονία’’ την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στις 06.00 το πρωί, γνωριμία με την συνοδό μας και επιβίβαση στο αεροσκάφος για απευθείας πτήση για Φρανκφούρτη. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για την πανοραμική μας ξενάγηση. Αυτή η παλιά αυτοκρατορική πόλη στον ποταμό Μάιν - εξ ου και η πλήρης ονομασία της, Φρανκφούρτη του Μάιν - υπήρξε από καιρό σημαντικό εμπορικό και οικονομικό κέντρο. Ο εντυπωσιακός ορίζοντας της Φρανκφούρτης, όπου κυριαρχεί το μεγάλο σύμπλεγμα πολυώροφων κτιρίων στην τραπεζική συνοικία, έχει μια ξεχωριστή βορειοαμερικανική γεύση, γεγονός που χάρισε στην πόλη τα προσωνύμια "Mainhattan" και "Chicago on the Main". Θα γνωρίσουμε την ιστορία και τα σημαντικότερα μνημεία της πέμπτης μεγαλύτερης πόλης της Γερμανίας, έδρα του Γερμανικού Χρηματιστηρίου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Θα επισκεφτούμε το παλιό ιστορικό κέντρο της πόλης Römerberg, με τα μαγαζιά με ανοιχτή πρόσοψη, που κάποτε ήταν κοινά σε όλη την παλιά πόλη, και το Römer. Αυτό το σύμπλεγμα 11 ιστορικών κτιρίων μαζί αποτελούσε το Παλιό Δημαρχείο της μεσαιωνικής εποχής (Altes Rathaus), το οποίο ανακατασκευάστηκε πιστά το 1954. Ιδιαίτερης σημασίας είναι η κομψή Imperial Hall (Kaisersaal), που κάποτε ήταν το σκηνικό υπέροχων συμποσίων. Άλλα αξιόλογα κτίρια στο Römerberg περιλαμβάνουν το Νέο Δημαρχείο (Neues Rathaus) που χρονολογείται από το 1908,  τη γοτθική εκκλησία του 14ου αιώνα του St. Leonhard και την εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Τέλος θα επισκεφτούμε την γέφυρα επί του ποταμού Μάιν με την ομηρική επιγραφή, από στίχο της Οδύσσειας.Στη συνέχεια αναχώρηση για την μαγευτική Χαϊδελβέργη. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της περιοχής.

2η ημέρα: ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

 

Πλούσιο πρωινό και στη συνέχεια θα αφιερώσουμε όλη την ημέρα μας στη παραμυθένια Χαϊδελβέργη. Είναι η έδρα του παλαιότερου πανεπιστημίου της Γερμανίας, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Νέκαρ και στη σκιά του κάστρου το οποίο δεσπόζει στον λόφο. Θα περπατήσουμε στο πεζοδρομημένο ιστορικό της κέντρο που θεωρείται ο μεγαλύτερος πεζόδρομος της Γερμανίας με μήκος 1,6 χλμ. Θα θαυμάσουμε μεσαιωνικές και νεότερης περιόδου εκκλησίες, όπως αυτή του Αγίου Πνεύματος και αυτή των Ιησουιτών. Στην πόλη επίσης εντυπωσιάζουν η λεγόμενη «φυλακή των φοιτητών», ο «πύργος των μαγισσών», τμήμα του μεσαιωνικού οχυρωματικού τείχους, το ξενοδοχείο Zum Ritter, το οποίο χρονολογείται από το 1592, το παλιό πανεπιστήμιο της πόλης και την γέφυρα που ενώνει την πόλη με την απέναντι όχθη. Ελεύθερος χρόνος για το γεύμα σας σε κάποιο από τα παραδοσιακά εστιατόρια της παλιάς πόλης που φημίζονται για τα τοπικά εδέσματα ή σε κάποιες από τις μπυραρίες που σφύζουν από ζωή. Επίσης μπορείτε να απολαύσετε mini κρουαζιέρα στο ποταμό Νέκαρ για να θαυμάσετε τη πόλη μέσα από μια άλλη οπτική γωνία . Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

3η ημέρα: ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ - ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΜΙΝΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΙΛΛ

 

Πρωινό και αναχωρούμε για το Στρασβούργο. Αμέσως με την άφιξή μας,  θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας, στην πόλη που μοιάζει περισσότερο με πρωτεύουσα της Ευρώπης παρά με παλιά πόλη της Αλσατίας. Το ιστορικό κέντρο, ονομαζόμενο "Petite France" (Μικρή Γαλλία), χαρακτηρίστηκε ως "αξιοθέατο παγκόσμιας κληρονομιάς" από την UNESCO το 1988.  Διαθέτει τη ζωντάνια μιας πανεπιστημιούπολης, εξαιτίας του πανεπιστημίου του Στρασβούργου που ιδρύθηκε το 1566 ένα από τα  παλαιότερα της χώρας. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη, γεμάτη γραφικά σπιτάκια με ξύλο και χρώμα, όπου δεσπόζει ο καθεδρικός ναός της Παναγίας του Στρασβούργου. Αξίζει να θαυμάσετε το αστρονομικό ρολόι και τα βιτρό του 12ου αιώνα. Στην πλατεία Σατό δίπλα στον καθεδρικό, βρίσκεται ο πύργος των Ροάν του 18ου αιώνα, άλλοτε οικία του αρχιεπισκόπου, που σήμερα στεγάζει τα κυριότερα μουσεία της πόλης, το μουσείο Καλών Τεχνών, το Μουσείο Διακοσμητικών Τεχνών και Αρχαιολογίας και την οικία Καμερζέλ. Το μεσημέρι ελεύθερος χρόνος στους πεζόδρομους της πόλης για καφέ ή φαγητό στα εξαιρετικά αλσατικά εστιατόρια. Στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας . Το βράδυ σας προτείνουμε εξερεύνηση της πόλης με πλοιάριο: Ένας από τους πιο ρομαντικούς τρόπους να ανακαλύψετε τις ομορφιές της πόλης, διαπλέοντας τον ποταμό Ιλλ, σε μια κρουαζιέρα 75 λεπτών. Θα γνωρίσετε όλο το ιστορικό κέντρο, θα απολαύσετε πανοραμικά τα κτίρια της συνοικίας Petite France, τα παραδοσιακά σπίτια κατά μήκος του ποταμού, τις σκεπαστές γέφυρες, τη γερμανική συνοικία και τα εντυπωσιακά υπερσύγχρονα κτίρια του Ευρωκοινοβουλίου.

4η ημέρα: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ - ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ (ΡΙΚΒΙΡ - ΡΙΜΠΩΒΙΛ - ΚΟΛΜΑΡ)

 

Πρωινό και ξεκινάμε για μια προαιρετική εκδρομή αφιερωμένη στον δρόμο του κρασιού. Πρώτη μας στάση το χωριό Ρίκβιρ που αποτελεί ένα δημοφιλή τουριστικό προορισμό, κυρίως για την αρχιτεκτονική των κτιρίων του 16ου αιώνα, που μοιάζουν ανέπαφα και των τειχών που το περιβάλλουν. Συνεχίζουμε διασχίζοντας τον «Δρόμο του κρασιού», γεμάτο από αμπελώνες, στις πλαγιές των Βοσγίων λόφων και φτάνουμε στο γραφικό χωριό Ριμπωβιλ Ολόκληρη η περιοχή όπου βρισκόμαστε ζει και αναπνέει για την οινοκαλλιέργεια, όπως μαρτυρούν και οι απέραντοι αμπελώνες που αντικρίζουμε, όπως και οι άφθονοι συνεταιρισμοί που φέρνουν κοντά τους παραγωγούς της περιοχής.  Το κλίμα άλλωστε της περιοχής, με τους Βοσγίους λόφους από τη μια μεριά και τον Μέλανα Δρυμό από την άλλη, είναι εξαιρετικά ευνοϊκό για τις καλλιέργειες και η Αλσατία το έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρο. Ένα από τα πιο φημισμένα αλσατικά κρασιά είναι το λεγόμενο «ρίσλινγκ» (Riesling), ένα ξηρό κρασί που αξίζει να δοκιμάσετε.Στο τέλος αναχωρούμε για τη Γαλλική πόλη Κολμάρ, το στολίδι της Αλσατίας. Περιηγηθείτε στο ιστορικό του κέντρο που χαρακτηρίζεται από παραδοσιακά σπίτια χτισμένα στις όχθες του ποταμού Λάουχ. Εκεί θα θαυμάσετε το δημαρχείο, τον καθεδρικό ναό αφιερωμένο στον Άγιο Μαρτίνο όπως επίσης και μικρές πανέμορφες πλατείες με ενδιαφέρουσες υπαίθριες αγορές. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο πιο όμορφο σημείο της παλαιάς πόλης, την Μικρή Βενετία που χαρακτηρίζεται από κανάλια, περίτεχνες γέφυρες, αριστοκρατικά καφέ και πολυτελή εστιατόρια. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Στρασβούργο.

5η ημέρα: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ - ΜΠΑΝΤΕΝ ΜΠΑΝΤΕΝ - ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

 

Πρωινό και αναχωρούμε για την πόλη Μπάντεν – Μπάντεν. Είναι μια καταπράσινη πόλη, χτισμένη σε ρυθμό Μπαρόκ που φημίζεται για τα θερμά Λουτρά της, που σώζονται από τα Ρωμαϊκά χρόνια. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε για την Στουτγκάρδη που είναι η πρωτεύουσα του νοτιοδυτικού ομόσπονδου κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης και εντυπωσιάζει με την υπέροχη θέση της, τις όμορφες πλατείες και τα μεγαλοπρεπή ανάκτορα της.  Καθώς πλανιόμαστε στους δρόμους της, ανακαλύπτουμε έναν κόσμο γεμάτο αντιθέσεις: από τα αρχαία κάστρα και τους μεσαιωνικούς δρόμους μέχρι τα σύγχρονα κτίρια και τις τεχνολογικές καινοτομίες.Η Στουτγάρδη δεν είναι μόνο ένας προορισμός, είναι μία εμπειρία.Από τα μουσεία που φιλοξενούν τον πλούτο της πολιτιστικής κληρονομιάς μέχρι τις πανέμορφες πράσινες περιοχές που προσφέρουν ηρεμία και χαλάρωση, κάθε γωνιά της πόλης κρύβει ένα μοναδικό μυστικό που περιμένει να ανακαλυφθεί.Ελεύθερος χρόνος όπου μπορείτε να περιηγηθείτε στα στενά σοκάκια του παλιού κέντρου, να απολαύστε τη γαστρονομική ποικιλία σε παραδοσιακές ταβέρνες και εστιατόρια και να ανακαλύψτε την αισθητική του μοντέρνου στα εκθεσιακά κέντρα και τα γκαλερί τέχνης. Νωρίς το απόγευμα  αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στη Θεσσαλονίκη.

Μην ξεχνάτε πως όποιος κλείνει γρήγορα κερδίζει! 

Οι τιμές του τιμοκαταλόγου είναι δυναμικές οπότε ενδέχεται να αυξηθούν.


Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να κατεβάσετε τον τιμοκατάλογο.

Τιμοκατάλογος: 

  • Οι τιμές είναι ανά άτομο, αφορούν το σύνολο του πακέτου και περιλαμβάνουν ότι αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.
  • Τιμή σε δίκλινο-τρίκλινο : Τιμή ενήλικα σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο
  • Τιμή παιδιού : Τιμή παιδιού πληρώνει ο μικρός μας φίλος που είναι 2-12 ετών και ταξιδεύει με 2 ενήλικες στο ίδιο δωμάτιο. 
  • Τιμή μονόκλινου : Για εσάς που ταξιδεύετε μόνοι ή θέλετε αποκλειστικό δωμάτιο. Η επιβάρυνση υπολογίζεται στην τιμή του δικλίνου.
  • Βρέφος έως 2 ετών : Ταξιδεύει ως infant και πληρώνει 10% της αξίας της εκδρομής + το σύνολο φόρων και δεν καταλαμβάνει θέση στα μέσα μεταφοράς..
  • Σύνολο φόρων : Στις αεροπορικές εκδρομές στη στήλη «σύνολο φόρων» αναγράφονται οι φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, ο ΦΠΑ και λοιπές χρεώσεις 

 

Διατροφή:

  • Πρωινό : Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • Ημιδιατροφή : Πρωινό και 1 γεύμα ή δείπνο καθημερινά 
  • Πλήρης διατροφή : Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά
  • All inclusive : Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά και σνακς και soft drinks ενδιάμεσα 

 

  • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με την προσθήκη μιας πτυσσόμενης κλίνης.
  • Οι προαιρετικές εκδηλώσεις - εκδρομές απαιτούν ελάχιστο αριθμό συμμετοχής για να πραγματοποιηθούν.
  • Το γραφείο έχει το δικαίωμα αλλαγής του ξενοδοχείου που αναφέρεται στο πρόγραμμα με άλλο της ίδιας κατηγορίας. 
  • Στα μουσεία / θεάματα που τις ημέρες των εορτών θα παραμείνουν κλειστά λόγω αργιών, δεν περιλαμβάνεται επίσκεψη. 
  • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να διαφοροποιηθεί λόγω συνθηκών, χωρίς καμία παράλειψη.
  • Οι επιβάτες αεροπορικών εκδρομών οφείλουν να είναι 2 ώρες νωρίτερα στο αεροδρόμιο από τις αναφερόμενες ώρες αναχωρήσεων των πτήσεων, στην αναχώρηση & στην επιστροφή. 
  • Ο ταξιδιώτης έχει υποχρέωση να υπογράψει τη σύμβαση συμμετοχής στο ταξίδι είτε ηλεκτρονικά είτε με φυσική παρουσία στο γραφείο που έκανε την κράτηση.

 

Παρακαλούμε διαβάστε με προσοχή τους γενικούς όρους συμμετοχής που αναγράφονται στο site μας στο σύνδεσμο Όροι συμμετοχής σε ταξίδι

 

 

Σύντομα διαθέσιμο*