Πανόραμα Αλσατίας
Χαϊδελβέργη-Μέλανας Δρυμός
Με απευθείας πτήσεις RYANAIR

Με απευθείας πτήσεις της Ryanair

Χριστούγεννα '24 - Πρωτοχρονιά '25 | 6 Ημέρες

Πανόραμα Αλσατίας - Χαϊδελβέργη - Μέλανας Δρυμός

Χριστούγεννα '24 - Πρωτοχρονιά '25 | 6 Ημέρες

Με απευθείας πτήσεις της RYANAIR

 

Η Αλσατία είναι μια ιδιαίτερα όμορφη περιοχή η οποία εκτείνεται κατά μήκος της δυτικής όχθης του Ρήνου. Κατά την αρχαιότητα ανήκε στους Κέλτες. Αργότερα υπήρξε μέρος της Γερμανίας αλλά και της Γαλλίας. Η περιοχή «άλλαξε χέρια» αρκετές φορές, ώσπου με το πέρας του Α΄ Παγκόσμιου εντάχθηκε μόνιμα στο κράτος της Γαλλίας. Οι αλλαγές αυτές είχαν ως αποτέλεσμα την ανάμειξη των πληθυσμών και τη δημιουργία μιας διαφορετικής νοοτροπίας η οποία φαίνεται από την καθημερινότητα των κατοίκων μέχρι την κουλτούρα και την αρχιτεκτονική. Στο ταξίδι αυτό θα επισκεφτούμε υπέροχα μέρη από την πρωτεύουσα της Αλσατίας το Στρασβούργο, τη γερμανική πλευρά του Ρήνου, τις παρυφές του παραμυθένιου Μέλανα Δρυμού, μέχρι τη γραφική Χαϊδελβέργη. Η διαμονή μας γίνεται σε κεντρικά ξενοδοχεία στις “ακριβές” πόλεις και όχι σε οικονομικές λύσεις κάποιας περιφερειακής κωμόπολης. Σε συνδυασμό με το ιδιαίτερα σχεδιασμένο πρόγραμμα δεν έχετε να περιμένετε κάτι, προχωρήστε σε κράτηση γιατί οι θέσεις σε αυτό το ταξίδι είναι λίγες και ετοιμάστε βαλίτσα, διάθεση και αρκετό χώρο στο κινητό για φωτογραφίες..

 

Γνωρίστε την Αλσατία μαζί μας, γιατί προσφέρουμε..

  • Απευθείας πτήσεις της  Ryanair για Kαρλσρούη για να αποφύγετε περιττά χιλιόμετρα 
  • Ιδανικά ωράρια πτήσεων με αναχώρηση πρωί και επιστροφή το μεσημέρι για 6 “γεμάτες” ημέρες
  • Δυνατότητα για μια μοναδική κρουαζιέρα στον ποταμό Ιλλ 
  • Διαμονή  στο Στρασβούργο και στην Χαϊδελβέργη σε ξενοδοχεία 4* στο κέντρο των πόλεων 
  • Επίσκεψη στο διάσημο θέρετρο Baden Baden.
  • Επίσκεψη στα διασημότερα οινικά χωριά της Αλσατίας, Κολμάρ, Ριμπωβίλ, Εγκισχάϊμ, όπου θα δοκιμάσουμε τα καλύτερα κρασιά της Ευρώπης!
  • Επίσκεψη και περιήγηση στη πόλη του Φράιμπουργκ, τη Λίμνη Τιτιζε και τους καταρράκτες Τρίμπεργκ

 

1η ημέρα: : ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΡΛΣΡΟΥΗ - ΒΙΖΕΝΜΠΕΡΓΚ - ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ

 

Συγκέντρωση την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, ώρα 08.00 το πρωί, στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” και αναχώρηση με προορισμό το ιδανικότερο αεροδρόμιο για αυτό το ταξίδι, αυτό του Καρλσρούη. Άφιξη και αναχωρούμε για τον πρώτο μας προορισμό, την μικρή αλσατική πόλη Wissembourg, μια γραφική κοινότητα στο διαμέρισμα Bas-Rhin στο Grand Est στη βορειοανατολική Γαλλία. Σιντριβάνια και λουλούδια, προσεγμένα σοκάκια, υπέροχο περιβάλλον, το περίφημο τοπικό έδεσμα choucroute garnier και φυσικά αυθεντικό αλσατικό κρασί, συνδυάζονται αρμονικά για να κάνουν το Wissembourg μια από τις πιο ελκυστικές μικρές πόλεις της Ευρώπης. Συνεχίζουμε για την Χαϊδελβέργη και το ξενοδοχείο μας. Το βράδυ αξιοποιήστε τον χρόνο σας με μια πρώτη βόλτα στο πανέμορφο ιστορικό κέντρο της πόλης.

2η ημέρα: ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

 

Είναι περίοδος εορτών και ξυπνάμε στην παραμυθένια περιοχή της Χαϊδελβέργης, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Νέκαρ. Η σημερινή μας μέρα είναι όλη αφιερωμένη σε αυτή την πόλη γιατί πραγματικά αξίζει! Θα περπατήσουμε στο πεζοδρομημένο ιστορικό της κέντρο, στη Χάουπτ Στράσσε (Hauptstrasse), που θεωρείται ο μεγαλύτερος πεζόδρομος  της Γερμανίας με μήκος 1,6 χλμ. Η περίοδος αυτή σ’ αυτή την μαγική πόλη είναι μια ξεχωριστή εμπειρία καθώς η πόλη είναι στολισμένη για τις γιορτές και τη Χριστουγεννιάτικη αγορά. Θα θαυμάσουμε μεσαιωνικές και νεότερης περιόδου εκκλησίες, όπως αυτή του Αγίου Πνεύματος και αυτή των Ιησουιτών. Στην πόλη επίσης εντυπωσιάζουν η λεγόμενη «φυλακή των φοιτητών», ο «πύργος των μαγισσών», τμήμα του μεσαιωνικού οχυρωματικού τείχους, το ξενοδοχείο Zum Ritter, από το 1592, το παλιό πανεπιστήμιο της πόλης και η γέφυρα που ενώνει την πόλη με την απέναντι όχθη. Τέσσερις γέφυρες στεφανώνουν τις όχθες του Νέκαρ, με την Παλιά Γέφυρα (Altebrücke) να είναι μακράν η ωραιότερη. Όσοι επιθυμούν μπορούν να ακολουθήσουν τον συνοδό και να περάσουν στην απέναντι πλευρά της πόλης για να περπατήσουν στο περίφημο Μονοπάτι των Φιλοσόφων (Philosophenweg), ένα γραφικό και καταπράσινο καλντερίμι όπου συνήθιζαν στα χρόνια της Ρομαντικής περιόδου να περιδιαβαίνουν καθηγητές και φιλόσοφοι του πανεπιστημίου. Στον λόφο πάνω από την Παλιά Πόλη δεσπόζει το Κάστρο (προαιρετική ανάβαση) από όπου απολαμβάνει κανείς την καλύτερη θέα στην πόλη, με τα κωδωνοστάσια και τις στέγες των σπιτιών. Το μεσημέρι χρόνος στο ιστορικό κέντρο για να απολαύσετε γεύμα και πανέμορφους περιπάτους.

3η ημέρα: ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ - ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

 

Πρωινό και θα αναχωρήσουμε  για το Στρασβούργο για να ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας, στην πόλη που μοιάζει περισσότερο με πρωτεύουσα της Ευρώπης παρά με παλιά πόλη της Αλσατίας. Το ιστορικό κέντρο, ονομαζόμενο "Petite France" (Μικρή Γαλλία), χαρακτηρίστηκε ως "αξιοθέατο παγκόσμιας κληρονομιάς" από την UNESCO το 1988. Διαθέτει τη ζωντάνια μιας πανεπιστημιούπολης, εξαιτίας του πανεπιστημίου του Στρασβούργου που ιδρύθηκε το 1566. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη, γεμάτη γραφικά σπιτάκια με ξύλο και χρώμα, όπου δεσπόζει ο καθεδρικός ναός της Παναγίας του Στρασβούργου. Αξίζει να θαυμάσετε το αστρονομικό ρολόι και τα βιτρώ του 12ου αιώνα. Στην πλατεία Σατό δίπλα στον καθεδρικό, βρίσκεται ο πύργος των Ροάν του 18ου αιώνα, άλλοτε οικία του αρχιεπισκόπου, που σήμερα στεγάζει τα κυριότερα μουσεία της πόλης, το μουσείο Καλών Τεχνών, το Μουσείο Διακοσμητικών Τεχνών και Αρχαιολογίας και την οικία Καμερζέλ. Το μεσημέρι ελεύθερος χρόνος στους πεζόδρομους της πόλης για καφέ ή φαγητό στα εξαιρετικά αλσατικά εστιατόρια και μετά τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ σας προτείνουμε εξερεύνηση της πόλης με πλοιάριο: Ένας από τους πιο ρομαντικούς τρόπους να ανακαλύψετε τις ομορφιές της πόλης, διαπλέοντας τον ποταμό Ιλλ, σε μια κρουαζιέρα 75 λεπτών. Θα γνωρίσετε όλο το ιστορικό κέντρο, θα απολαύσετε πανοραμικά τα κτίρια της συνοικίας Petite France, τα παραδοσιακά σπίτια κατά μήκος του ποταμού, τις σκεπαστές γέφυρες, τη γερμανική συνοικία και τα εντυπωσιακά υπερσύγχρονα κτίρια του Ευρωκοινοβουλίου.

4η ημέρα: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ - ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ - ΟΜΠΕΡΝΕ - ΡΙΚΒΙΡ - ΕΓΚΙΣΧΑΙΜ - ΚΟΛΜΑΡ

 

Σήμερα ελάτε μαζί μας σε μια υπέροχη εκδρομή στα φημισμένα κρασοχώρια. Νότια της πόλης του Στρασβούργου και σε ακτίνα 100 χλμ. υπάρχουν 67 φημισμένα κρασοχώρια, σε Γαλλικό έδαφος. Λόγω του ότι η περιοχή αυτή περικλείεται από τη μια πλευρά από τα Βόσγια όρη και από την άλλη από το Ρήνο, δημιουργείται ένα μοναδικό μικροκλίμα ιδανικό για τις αμπελοκαλλιέργειες. Πρώτη μας στάση το Ομπερνέ (Obernai), στους πρόποδες του Όρους της αγίας Οντίλ, προστάτιδας της Αλσατίας. Η πόλη είναι γνωστή για τις πανέμορφες προσόψεις σπιτιών, το δημαρχείο και τον  χαρακτηριστικό πύργο που έχει απομείνει από το παρεκκλήσι της Παναγίας του 13ου αι. αλλά και το αναγεννησιακό  πηγάδι με τους έξι κουβάδες στολισμένο με λουλούδια. Συνεχίζουμε για το χωριό Ρίκβιρ. Έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό, κυρίως για την αρχιτεκτονική των κτιρίων του 16ου αιώνα, που μοιάζουν ανέπαφα. Συνεχίζουμε διασχίζοντας τον «Δρόμο του κρασιού», γεμάτο από αμπελώνες, στις πλαγιές των Βοσγίων λόφων και φτάνουμε στο γραφικό χωριό Εγκισάιμ στη βόρειο - ανατολική Γαλλία. Το Εγκισάιμ «απλωμένο» γύρω από ένα φρούριο του 8ου αιώνα, έχει αλλάξει ελάχιστα τους τελευταίους πέντε αιώνες. Με τα πόδια θα περιηγηθούμε στο ιστορικό του κέντρο που φιλοξενεί τον πραγματικά εντυπωσιακό καθεδρικό ναό της πόλης του 13ου αιώνα, χαρακτηριστικό δείγμα ρωμανικού και γοτθικού ρυθμού.  Στο τέλος αναχωρούμε για τη Γαλλική πόλη Κολμάρ, το στολίδι της Αλσατίας. Περιηγηθείτε στο ιστορικό του κέντρο που χαρακτηρίζεται από παραδοσιακά σπίτια χτισμένα στις όχθες του ποταμού Λάουχ. Εκεί θα θαυμάσετε το δημαρχείο, τον καθεδρικό ναό αφιερωμένο στον Άγιο Μαρτίνο όπως επίσης και μικρές πανέμορφες πλατείες με ενδιαφέρουσες υπαίθριες αγορές. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο πιο όμορφο σημείο της παλαιάς πόλης, την Μικρή Βενετία που χαρακτηρίζεται από κανάλια, περίτεχνες γέφυρες, αριστοκρατικά καφέ και πολυτελή εστιατόρια. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Στρασβούργο.

5η ημέρα: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ - ΛΙΜΝΗ ΤΙΤΙΖΕ - ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΤΡΙΜΠΕΡΓΚ

 

Πρόγευμα και νωρίς το πρωί αναχώρηση για ημερήσια προαιρετική εκδρομή για γνωρίσουμε το παραμυθένιο φυσικό τοπίο του περίφημου Μέλανα Δρυμού με τις αμέτρητες ομορφιές (πεύκα, έλατα, καταρράκτες, λίμνες), τις γραφικές πόλεις και τα χωριά με τα ξύλινα κουκλίστικα σαλέ. Πρώτη μας στάση θα είναι στο το Φράιμπουργκ (Freiburg), από τις πιο φημισμένες πανεπιστημιουπόλεις της Γερμανίας που - όχι άδικα - χαρακτηρίζεται ως η "περιβαλλοντική πρωτεύουσα της Ευρώπης", λόγω της έξυπνης αξιοποίησης της ενέργειας από τον ήλιο, τον οποίο απολαμβάνει μεγάλο μέρος του χρόνου. Θα περιηγηθούμε στο πολύ προσεκτικά αποκατεστημένο στην αρχική του μορφή και πεζοδρομημένο ιστορικό κέντρο για να θαυμάσουμε τον Καθεδρικό ναό, ένα από τα μεγάλα αριστουργήματα γοτθικής τέχνης στη Γερμανία, το κατακόκκινο Koifhus, το πρώτο πολυκατάστημα στον κόσμο, τις όμορφες κρήνες της πλατείας, το όχι ένα, αλλά δύο Δημαρχεία, αλλά και το αρτ νουβό κεντρικό κτίριο ενός από τα παλαιότερα πανεπιστήμια της Ευρώπης. Συνεχίζουμε για την καρδιά του μαγευτικού Μαύρου Δάσους (τα πυκνά δέντρα εμποδίζουν το φως του ήλιου στο εσωτερικό του, εξ ου και η ονομασία) ακολουθώντας τον γερμανικό "Δρόμο του Ρολογιού" (με τα αμέτρητα εργαστήρια ρολογιών-κούκων) και φθάνουμε στην "πνιγμένη" στο πράσινο λίμνη Τίτιζεε. Κατόπιν, θα επισκεφθούμε τους υψηλότερους καταρράκτες της Γερμανίας (163 μέτρα), σε ένα από τα πιο όμορφα χωριά της περιοχής, το Τρίμπεργκ. Επιστροφή στο Στρασβούργο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ - ΜΠΑΝΤΕΝ ΜΠΑΝΤΕΝ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

 

Όλα τα ωραία έχουν ένα τέλος, έτσι και εμείς φτάσαμε στην τελευταία ημέρα του ταξιδιού μας. Παίρνουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για έναν από τους πολυτελείς προορισμούς του πλανήτη, την πόλη Μπάντεν – Μπάντεν, την περίφημη λουτρόπολη του Μέλανα Δρυμού. Πρόκειται για μια κωμόπολη - θέρετρο στο ομοσπονδιακό κράτος της Βάδης - Βυρτεμβέργης, στη Γερμανία. Βρίσκεται στις δυτικές πλαγιές του Μέλαινος Δρυμού, στις όχθες του ποταμού Όος. Η καταπράσινη πόλη, είναι χτισμένη σε ρυθμό Μπαρόκ και φημίζεται για τα θερμά Λουτρά της, που σώζονται από τα Ρωμαϊκά χρόνια. Η πόλη είναι επίσης γνωστή για το ιστορικό της Καζίνο, ένα κτίριο-κόσμημα που δικαιολογημένα έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο όμορφα στον κόσμο. Στη συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο και την απευθείας πτήση επιστροφής προς Θεσσαλονίκη.

Μην ξεχνάτε πως όποιος κλείνει γρήγορα κερδίζει! 

Οι τιμές του τιμοκαταλόγου είναι δυναμικές οπότε ενδέχεται να αυξηθούν.


Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να κατεβάσετε τον τιμοκατάλογο.

Τιμοκατάλογος : 

  • Οι τιμές είναι ανά άτομο, αφορούν το σύνολο του πακέτου και περιλαμβάνουν ότι αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.
  • Τιμή σε δίκλινο-τρίκλινο : Τιμή ενήλικα σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο
  • Τιμή παιδιού : Τιμή παιδιού πληρώνει ο μικρός μας φίλος που είναι 2-12 ετών και ταξιδεύει με 2 ενήλικες στο ίδιο δωμάτιο. 
  • Τιμή μονόκλινου : Για εσάς που ταξιδεύετε μόνοι ή θέλετε αποκλειστικό δωμάτιο. Η επιβάρυνση υπολογίζεται στην τιμή του δικλίνου.
  • Βρέφος έως 2 ετών : Ταξιδεύει ως infant και πληρώνει 10% της αξίας της εκδρομής + το σύνολο φόρων και δεν καταλαμβάνει θέση στα μέσα μεταφοράς..
  • Σύνολο φόρων : Στις αεροπορικές εκδρομές στη στήλη «σύνολο φόρων» αναγράφονται οι φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, ο ΦΠΑ και λοιπές χρεώσεις 

 

Διατροφή :

  • Πρωινό : Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • Ημιδιατροφή : Πρωινό και 1 γεύμα ή δείπνο καθημερινά 
  • Πλήρης διατροφή : Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά
  • All inclusive : Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά και σνακς και soft drinks ενδιάμεσα 

 

  • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με την προσθήκη μιας πτυσσόμενης κλίνης.
  • Οι προαιρετικές εκδηλώσεις - εκδρομές απαιτούν ελάχιστο αριθμό συμμετοχής για να πραγματοποιηθούν.
  • Το γραφείο έχει το δικαίωμα αλλαγής του ξενοδοχείου που αναφέρεται στο πρόγραμμα με άλλο της ίδιας κατηγορίας. 
  • Στα μουσεία / θεάματα που τις ημέρες των εορτών θα παραμείνουν κλειστά λόγω αργιών, δεν περιλαμβάνεται επίσκεψη. 
  • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να διαφοροποιηθεί λόγω συνθηκών, χωρίς καμία παράλειψη.
  • Οι επιβάτες αεροπορικών εκδρομών οφείλουν να είναι 2 ώρες νωρίτερα στο αεροδρόμιο από τις αναφερόμενες ώρες αναχωρήσεων των πτήσεων, στην αναχώρηση & στην επιστροφή. 
  • Ο ταξιδιώτης έχει υποχρέωση να υπογράψει τη σύμβαση συμμετοχής στο ταξίδι είτε ηλεκτρονικά είτε με φυσική παρουσία στο γραφείο που έκανε την κράτηση.
  • Σε περίπτωση που κατά την διάρκεια των εορτών - αργιών, κάποιο επισκέψιμο αξιοθέατο δεν  λειτουργήσει, το αντικαθιστούμε με κάποια άλλη επίσκεψη.

 

Παρακαλούμε διαβάστε με προσοχή τους γενικούς όρους συμμετοχής που αναγράφονται στο site μας στο σύνδεσμο Όροι συμμετοχής σε ταξίδι

 

6 ημέρες
Αναχώρηση
Ξενοδοχείο / Διατροφή

22 Δεκ 2024
6 ημέρες STAΥCITY 4*/ IBIS STRASBOURG 3* - Πρωινό
805,00 €
0,00 €
1.025,00 €
SOLD OUT
6 ημέρες STAΥCITY 4*/ORIGAMI 4* - Πρωινό
895,00 €
895,00 €
1.185,00 €
SOLD OUT
Σύνολο φόρων: 165,00 €