Αργεντινή-Παταγονία
Γη του Πυρός-Χιλή

Αργεντινή - Παταγονία - Γη του Πυρός - Χιλή

 

Κλείσε τα μάτια και ετοιμάσου για μια επική περιπέτεια σε μια από τις πιο όμορφες χώρες της Λατινικής Αμερικής, την Αργεντινή! Θα σε πάμε σε δύο ξεχωριστούς κόσμους: το ζωντανό Μπουένος Άιρες και την άγρια Παταγονία! Ναι, αλλά δεν είναι οι μόνες χώρες που θα βάλεις ✅. Θα κάνεις ημερήσια εκδρομή στη γειτονική Ουρουγουάη, ενώ θα περάσεις και από την πλευρά της Χιλιανής Παταγονίας. Με λίγα λόγια, εάν από ένα ταξίδι ζητάς την ξεκούραση, τότε σίγουρα αυτός ο προορισμός δεν είναι για σένα, καθώς θα διανύσουμε αρκετά χιλιόμετρα, για να δούμε όσο το δυνατόν περισσότερα. Φέρε στο μυαλό σου πολύχρωμες γειτονιές γεμάτες ζωή, χαμογελαστά πρόσωπα στις τοπικές αγορές (ferias), το πάθος του τάνγκο σε πλατείες και milongas, αλλά και πεζοπορίες πάνω σε παγετώνες, συναντήσεις με.. πιγκουίνους, βόλτα με τρένο στο “Τέλος του Κόσμου” και εκπληκτικά τοπία που κόβουν την ανάσα. Αν όλα αυτά σε ψήνουν, τότε βάλε μπρος και ζήσε ένα συναρπαστικό ταξίδι. Πίστεψε μας… δεν θέλεις να το χάσεις!

 

Ημέρα 1η: 11 Μαρτίου | Αναχώρηση για Αργεντινή

 

Το ταξίδι της ζωής σου αρχίζει από το αεροδρόμιο, όπου η ταξιδιωτική μας ομάδα θα συναντηθεί και θα μετατραπεί σε ένα ατρόμητο και συναρπαστικό crew έτοιμο για δράση. Ετοιμάσου να ζήσεις κάθε στιγμή στο έπακρο, καθώς απογειωνόμαστε προς άγνωστους αλλά συναρπαστικούς προορισμούς! Δέσε τη ζώνη σου, γιατί σήμερα φεύγεις για την περιπέτεια της ζωής σου!

Ημέρα 2η: 12 Μαρτίου | Άφιξη στο Μπουένος Άιρες - Ξενάγηση - Buenos Aires Nightlife

 
Τη σημερινή ημέρα θα την περάσουμε σε πολύχρωμες γειτονιές, που θα μας “μυήσουν” ακόμα περισσότερο στην αργεντίνικη κουλτούρα. Η la Boca, είναι μία από τις πιο δημοφιλείς γειτονιές και αυτό γιατί τα έντονα χρώματα από τα σπίτια την κάνουν να ξεχωρίζει! Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και το γήπεδο των Boca Juniors, το la Bobonera. Επομένως όσοι είναι λάτρεις του ποδοσφαίρου μπορούν να κάνουν μια βόλτα και από εκεί. Θα δούμε αξιοθέατα με μεγάλη ιστορία και μοναδική αρχιτεκτονική, όπως η Casa Rosada (Pink House), που ονομάστηκε έτσι εξαιτίας του χρώματός της. Σε αυτό το κτίριο στεγάζονται τα γραφεία του προέδρου της Αργεντινής, ενώ από εκείνο το μπαλκόνι η Eva Perón έκανε τις ομιλίες της στους παθιασμένους υποστηρικτές της που κατέκλυζαν την Plaza de Mayo. Θα επισκεφτούμε το San Telmo, την Plaza Dorrego, αλλά και την Calle Defensa, όπου ντόπιοι και ταξιδιώτες την “κατακλύζουν”. Το βράδυ φυσικά, θα βγούμε για να ανακαλύψουμε τη νυχτερινή ζωή της πόλης.

Ημέρα 3η: 13 Μαρτίου | La Recoleta - El Ateneo - Μάθημα Τάνγκο

 
Σήμερα πηγαίνουμε στη Recoleta, την πιο γνωστή ίσως ατρακτιόν του Μπουένος Άιρες. Εδώ κάποιος μπορεί να περιπλανηθεί για ώρες σε αυτή την απίστευτη νεκρόπολη, όπου κυριαρχούν εντυπωσιακά αγάλματα και μαρμάρινα μαυσωλεία. Εντάξει μπορεί να είναι λίγο μακάβριο αυτό το αξιοθέατο, αλλά αξίζει να το δεις. Αυτή είναι η τελευταία κατοικία πολλών προέδρων, στρατιωτικών ηρώων και άλλων διασήμων. Εκεί κοντά βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία της Λατινικής Αμερικής, και σίγουρα ένα από τα ομορφότερα του κόσμου, το El Ateneo. Το 2019, ονομάστηκε το «ομορφότερο βιβλιοπωλείο του κόσμου» από το National Geographic. Και η ημέρα μας δε τελειώνει εδώ. Προαιρετικά, μαζί με πεπειραμένους δασκάλους, θα μάθεις κάποια από τα βήματα του πιο “παθιασμένου” χορού, που έχει τις ρίζες του εδώ, στην Αργεντινή. Μάλιστα το βράδυ, εάν θέλεις, μπορείς να ζήσεις την εμπειρία την πολυφημισμένης μιλόνγκα, όπου οι απανταχού λάτρεις του τάνγκο μαζεύονται για να διασκεδάσουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο. Έτσι θα έχεις την ευκαιρία να δείξεις τις χορευτικές φιγούρες που έμαθες πριν λίγες μόλις ώρες. Εκτός βέβαια, αν το κατέχεις ήδη το... άθλημα και ήταν πάντα όνειρό σου να επισκεφθείς μια αυθεντική μιλόνγκα, εδώ στην Αργεντινή!

Ημέρα 4η: 14 Μαρτίου | Ημερήσια εκδρομή στην Ουρουγουάη

 
Το πρωί θα πάρουμε το φέρι για μια υπέροχη εξόρμηση στην Ουρουγουάη, διασχίζοντας το “Rio de la Plata”, το πιο φαρδύ ποτάμι του κόσμου με πλάτος που φτάνει τα 220 χλμ. Επισκεπτόμαστε την πανέμορφη αποικιακή πόλη Colonia del Sacramento, που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Ιδρύθηκε το 1680 από τον Πορτογάλο Manuel Lobo, ενώ η πόλη πέρασε από την Πορτογαλική στην Ισπανική κυριαρχία αρκετές φορές μέχρι τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας το 1825. Με έναν ντόπιο ξεναγό, θα εξερευνήσουμε τα πλακόστρωτα δρομάκια, θα θαυμάσουμε τα υπέροχα σπίτια και θα απολαύσουμε το μαγικό ηλιοβασίλεμα του El Porton de Campo δίπλα στην οδό των στεναγμών και τον φάρο. Το βραδάκι γυρνάμε πίσω στο Μπουένος Άιρες, φορτωμένοι με εικόνες και εμπειρίες από την απίθανη Ουρουγουάη. Ετοιμάσου για μια μέρα που θα σου μείνει αξέχαστη, γεμάτη ιστορία, ομορφιά και μαγευτικά τοπία!

Ημέρα 5η: 15 Μαρτίου | Πτήση για Ushuaia

 
Σήμερα, κατευθυνόμαστε προς το αεροδρόμιο, για να πάρουμε την απευθείας πτήση για Ushuaia. Η Ουσουάια είναι η πρωτεύουσα της Επαρχίας της Γης του Πυρός, της Ανταρκτικής και των Νήσων του Νότιου Ατλαντικού. Είναι η νοτιότερη πόλη του κόσμου, γι’ αυτό άλλωστε έχει το παρατσούκλι το «Τέλος του Κόσμου». Είναι τόσο μικρή που υπάρχει μόνο μία κύρια λωρίδα, με σχεδόν όλα όσα χρειάζεσαι σε ένα μέρος, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο να την επισκεφτείς. Το βράδυ μπορείς να δοκιμάσεις αργεντίνικο asado, ενώ εάν σου αρέσουν τα θαλασσινά, εδώ είναι παράδεισος.

Ημέρα 6η: 16 Μαρτίου | Πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο Tierra del Fuego - Τρένο “Το Τέλος του Κόσμου”

 
Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα να κάνεις σε αυτή την ξεχωριστή γωνιά της Γης, που σίγουρα θα βρεις κάτι που θα σε ενθουσιάσει. Ας ξεκινήσουμε με την πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο Tierra del Fuego. Αυτό το πάρκο είναι σαν ένα φυσικό playground γεμάτο μονοπάτια που σε προσκαλούν να τα εξερευνήσεις. Υπάρχουν επιλογές για κάθε γούστο και επίπεδο φυσικής κατάστασης. Μπορείς να ολοκληρώσεις την ημέρα σου, με μια αξέχαστη διαδρομή στο διάσημο τρένο "Το Τέλος του Κόσμου". Ο νότιος σιδηρόδρομος Fuegian, γνωστός ως το "End of the World Train", είναι ο νοτιότερος σιδηρόδρομος στη Γη. Ανέβα σε ένα από τα παραδοσιακά βαγόνια, που τα σέρνουν ατμομηχανές, και απόλαυσε ένα ταξίδι 8 χιλιομέτρων προς το Τέλος του Κόσμου. Αυτή η διαδρομή ακολουθεί το μονοπάτι που έπαιρναν οι κρατούμενοι της φυλακής της Ushuaia προς το όρος Susana για να συλλέξουν υλικά για κατασκευές.

Ημέρα 7η: 17 Μαρτίου | Ushuaia - Penguin spotting - Βόλτα με ελικόπτερο

 
Υπάρχει ένα νησί σχετικά κοντά στην Ushuaia όπου μπορείς να δεις πιγκουίνους. Κατευθυνόμαστε λοιπόν προς την αποβάθρα, για να ξεκινήσουμε το ταξίδι μας προς το νησί Martillo. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις την τοπική χλωρίδα, τα δάση lenga και coihue, αλλά και τα βουνά. Στη συνέχεια, θα επιβιβαστείς σε σκάφος, για μια 15λεπτη πλεύση, που θα μας μεταφέρει στο νησί. Θα εξερευνήσουμε το νησί για μία ώρα, παρατηρώντας τις αποικίες των πιγκουίνων gentoo και των πιγκουίνων του Μαγγελάνου με τον οδηγό μας. Φυσικά, δε μπορούμε να σου υποσχεθούμε εάν και πόσους πιγκουίνους θα δεις, καθώς είναι στο ελεύθερό τους περιβάλλον. Κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις προαιρετικά σήμερα, είναι μια βόλτα 7 λεπτών, με ελικόπτερο (μπορείς να επιλέξεις και μεγαλύτερης διάρκειας με επιπλέον χρέωση). Αυτή η περιήγηση θα σου προσφέρει εντυπωσιακή θέα στη Γη του Πυρός, καθώς και στο λιμάνι και στον κόλπο της Ουσουάια. Θα περάσουμε εμβληματικές τοποθεσίες, όπως τον κόλπο Golondrina, το όρος Susana και τον παγετώνα Martial.

Ημέρα 8η: 18 Μαρτίου | Πτήση για El Calafate - 4X4 tour Native Experience

 
Σήμερα κατευθυνόμαστε προς το αεροδρόμιο, για να πάρουμε την πτήση μας για το El Calafate. Αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο, βγαίνουμε για την πρώτη μας βόλτα. Εκεί θα έχεις την ευκαιρία να θαυμάσεις απόκρημνους γκρεμούς και τα μοναδικής ομορφιάς τοπία των Άνδεων και της Λίμνης Argentino, ενώ παράλληλα θα μάθεις για την πρώτη επαφή που είχαν οι ντόπιοι, Tehuelches, με την περιοχή. Η επόμενη στάση θα είναι ο αρχαιολογικός χώρος, όπου θα δούμε μες στην σπηλιά την τέχνη από την κουλτούρα των Ινδιάνων Tehuelche που μετράει κάποια χιλιάδες χρόνια πριν. Μέσα στο σπήλαιο, σε ένα μοναδικό και απόλυτα φυσικό χώρο που θα μας μεταφέρει σε αυτά τα μακρινά χρόνια των πρώτων εξερευνητών, θα απολαύσουμε ένα γεύμα.

Ημέρα 9η: 19 Μαρτίου | Perito Moreno - Trekking σε παγετώνα

 
Σήμερα θα ξυπνήσουμε νωρίς το πρωί, έτοιμοι να κατευθυνθούμε προς το Εθνικό Πάρκο Λος Γκλασιάρες. Εκεί μας περιμένει ο εντυπωσιακός παγετώνας Perito Moreno, η τρίτη μεγαλύτερη δεξαμενή γλυκού νερού στον κόσμο. Αυτό το φυσικό θαύμα, προστατευόμενο από την Ουνέσκο, έχει χαρακτηριστεί μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Ο παγετώνας σχηματίστηκε ανάμεσα σε επιβλητικά βουνά, προερχόμενος από ένα τεράστιο πεδίο πάγου στη Νότια Παταγονία των Άνδεων. Πάνω από 20.000 χρόνια πριν, η Παταγονία ήταν καλυμμένη με χιόνι και πάγο, και περίπου 12.000 χρόνια πριν άρχισε να λιώνει, δημιουργώντας αυτό το μαγευτικό τοπίο που βλέπουμε σήμερα. Η περιπέτειά μας ξεκινά εδώ, με μια μοναδική ευκαιρία για πεζοπορία στον Perito Moreno, τον πιο διάσημο παγετώνα της περιοχής. Η εκδρομή μας ξεκινά από την αποβάθρα στο λιμάνι "Bajo de las Sombras", όπου θα επιβιβαστούμε σε πλοίο για μια 20λεπτη πλεύση στη Rico Arm, απολαμβάνοντας την εκπληκτική θέα του παγετώνα. Φτάνοντας στην απέναντι ακτή, πιστοποιημένοι οδηγοί βουνού θα μας καλωσορίσουν και θα μας οδηγήσουν σε ένα μικρό καταφύγιο. Μετά τις απαραίτητες προετοιμασίες, θα ακολουθήσουμε τους οδηγούς μας κατά μήκος της λίμνης, φτάνοντας στην άκρη του παγετώνα. Καθώς περπατάμε, θα θαυμάσουμε ρέματα, μικρές λιμνοθάλασσες, χαράδρες και εντυπωσιακούς σχηματισμούς πάγου. Οι οδηγοί θα μας ενημερώσουν για τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής, καθώς και για το μοναδικό φαινόμενο ρήξης του παγετώνα Perito Moreno. Εάν δε θέλεις να κάνεις πεζοπορία στον παγετώνα, τότε μπορείς να κάνεις μία άλλη πλωτή περιήγηση. Θα κατευθυνθείς στο βόρειο τμήμα της λίμνης Argentino, όπου μπορείς να παρατηρήσεις τα παγόβουνα που επιπλέουν παρασυρόμενα, ενώ θα συνεχίσεις προς τον παγετώνα Upsala, όπου θα συναντήσεις ένα εντυπωσιακό φράγμα πάγου και του οποίου η έκταση 800 τετραγωνικών χιλιομέτρων ισούται 4 φορές με την πόλη του Μπουένος Άιρες. Αφού περάσεις τον μπροστινό τοίχο αυτού του παγετώνα, η διαδρομή συνεχίζεται για να δεις τον υψηλότερο παγετώνα στο Εθνικό Πάρκο, τον παγετώνα Spegazzini, όπου μπορείς επίσης να παρατηρήσεις τον παγετώνα Seco. Σημείωση: Η ξενάγηση αυτή μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και την κρίση του καπετάνιου του σκάφους. Επιστρέφουμε στο El Calafate, όπου θα διανυκτερεύσουμε.

Ημέρα 10η: 20 Μαρτίου | Ελεύθερη ημέρα El Calafate - Χιλή

 
Σήμερα μετά το πρωινό, επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο, γιατί η περιπέτειά μας συνεχίζεται στη Χιλή. Η διαδρομή είναι μεγάλη, επομένως να είσαι προετοιμασμένος γι’ αυτό (5 - 7 ώρες οδικώς). Συγκεκριμένα κατευθυνόμαστε προς την Puerto Natales. Είναι αλήθεια ότι δεν υπάρχουν πολλά να κάνουμε στο ίδιο το Puerto Natales. Αυτή η δυσδιάκριτη μικρή πόλη-λιμάνι χρησιμεύει ως πύλη προς το Εθνικό Πάρκο Torres del Paine, ένα από τα καλύτερα μέρη στην Παταγονία και ένα από τα highlights της Χιλής. Το πάρκο διαθέτει ένα από τα πιο όμορφα βουνά που έχουμε δει ποτέ, τεράστιους παγετώνες, μαινόμενους καταρράκτες και μερικές από τις καλύτερες πεζοπορίες!

Ημέρα 11η: 21 Μαρτίου | Torres del Paine

 
Μια από τις πιο απίστευτες εμπειρίες που δεν πρέπει να χάσεις όταν βρίσκεσαι στη Χιλή είναι η μονοήμερη πεζοπορία Mirador Las Torres. Αυτή η πεζοπορία είναι διάσημη για κάποιο λόγο: προσφέρει θέα που θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό και αναμνήσεις που θα κρατήσεις για πάντα. Η διαδρομή είναι μέτριας δυσκολίας, ιδανική για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, αλλά και να απολαύσουν τη φύση. Θα περπατήσουμε για περίπου 8 με 9 ώρες, αλλά κάθε βήμα αξίζει τον κόπο. Καθώς ανεβαίνουμε, θα περάσουμε από μαγευτικά τοπία, καταρράκτες, και πυκνά δάση, μέχρι να φτάσουμε στην κορυφή και να αντικρίσουμε τις διάσημες κορυφές των Torres del Paine. Αν ψάχνεις για μια εναλλακτική που είναι εξίσου όμορφη και εντυπωσιακή, μπορείς να επιλέξεις την πεζοπορία στο Grey Glacier. Αυτή η διαδρομή μας οδηγεί σε έναν παγετώνα που θα σε μαγέψει με την απεραντοσύνη και την κρυστάλλινη ομορφιά του. Εδώ θα έχεις την ευκαιρία να δεις τον παγετώνα από κοντά, ίσως να ακούσεις τους ήχους των παγόβουνων που σπάνε και να ζήσεις τη μαγεία αυτού του φυσικού φαινομένου. Φαντάσου να περπατάς ανάμεσα σε τοπία που μοιάζουν βγαλμένα από όνειρο, να αναπνέεις τον καθαρό αέρα της Παταγονίας και να νιώθεις τη δύναμη της φύσης. Και το καλύτερο; Θα είσαι με το καλύτερο παρεάκι για να μοιραστείς όλες αυτές τις απίστευτες στιγμές και να δημιουργήσεις αναμνήσεις που θα συζητάτε για χρόνια.

Ημέρα 12η: 22 Μαρτίου | Puerto Natales - Santiago de Chile

 
Παίρνουμε το πρωινό μας και κατευθυνόμαστε προς το αεροδρόμιο, από όπου θα πάρουμε την πτήση μας για το Σαντιάγο. Είναι η πρωτεύουσα της Χιλής, μια ζωντανή και πολυσύχναστη μητρόπολη που βρίσκεται στην καρδιά της χώρας. Περιτριγυρισμένη από τις επιβλητικές Άνδεις στα ανατολικά και την παράκτια οροσειρά στα δυτικά, η πόλη προσφέρει εκπληκτικά τοπία και ποικίλες κλιματολογικές συνθήκες που την καθιστούν μοναδική. Ιδρύθηκε το 1541 από τον Ισπανό κατακτητή Πέδρο δε Βαλδίβια και από τότε έχει εξελιχθεί σε ένα σημαντικό οικονομικό, πολιτιστικό και πολιτικό κέντρο της Λατινικής Αμερικής. Με πληθυσμό που ξεπερνά τα 6 εκατομμύρια, το Σαντιάγο συνδυάζει την παραδοσιακή χιλιανή κουλτούρα με σύγχρονα στοιχεία, δημιουργώντας μια μοναδική αστική ταυτότητα. Η πόλη φιλοξενεί πληθώρα ιστορικών μνημείων, μουσεία, θέατρα και γκαλερί τέχνης, που αντικατοπτρίζουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της. Η περιοχή του Bellavista, γνωστή για την έντονη νυχτερινή ζωή και τα γραφικά της δρομάκια, αποτελεί πόλο έλξης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Προαιρετικά, μπορείς να πας στο Sky Costanera, στον ουρανοξύστη Gran Torre Santiago. Είναι το ψηλότερο παρατηρητήριο της Λατινικής Αμερικής, όπου μπορείς να απολαύσεις την εντυπωσιακή θέα της πόλης και των Άνδεων.

Ημέρα 13η: 23 Μαρτίου | Περιήγηση πόλης - Επίσκεψη σε οινοποιείο

 
Βρίσκεσαι στο Σαντιάγο της Χιλής, μια πόλη που συνδυάζει μοντέρνα ζωή με πλούσια ιστορία και πολιτισμό. Είσαι έτοιμος για μια περιήγηση; Ξεκινάς τη μέρα σου από την Plaza de Armas, την καρδιά του Σαντιάγο. Εδώ, μπορείς να δεις τον Καθεδρικό Ναό της Μητρόπολης, ένα εντυπωσιακό κτίριο με νεοκλασική αρχιτεκτονική. Θα κάνουμε μια βόλτα στον πεζόδρομο Paseo Ahumada, που είναι γεμάτο καταστήματα, καφέ και ανθρώπους που απολαμβάνουν τη μέρα τους. Μετά, περπατάμε προς την La Moneda, το Προεδρικό Μέγαρο, ενώ συνεχίζουμε προς την Κεντρική αγορά. Εκεί θα βρεις φρέσκα θαλασσινά και παραδοσιακά χιλιανά πιάτα που θα σου ανοίξουν την όρεξη. Το απόγευμα, προαιρετικά, μπορείς να κατευθυνθείς προς τον λόφο Cerro Santa Lucía. Ανέβα τα σκαλιά και φτάσε στην κορυφή για να απολαύσεις μια πανοραμική θέα της πόλης. Μην ξεχάσεις να βγάλεις φωτογραφίες στο παλιό κάστρο και στο σιντριβάνι του Νεπτούνα. Εάν, θέλεις να περάσεις τη μέρα σου στην εξοχή, τότε θα σου προτείναμε να επισκεφθείς το οινοποιείο Concha y Toro, ένα από τα πιο γνωστά και ιστορικά της Χιλής. Ξεκινάς την περιήγησή σου στους αμπελώνες, όπου μαθαίνεις για τις διαφορετικές ποικιλίες σταφυλιών και τις διαδικασίες παραγωγής του κρασιού. Οι ξεναγοί σου θα σε οδηγήσουν μέσα από τα κελάρια, όπου παλαιώνουν τα κρασιά σε βαρέλια. Και φυσικά, η καλύτερη στιγμή της επίσκεψης: η γευσιγνωσία! Δοκιμάζεις μερικά από τα καλύτερα κρασιά τους, από το φρουτώδες Sauvignon Blanc μέχρι το πλούσιο Cabernet Sauvignon. Κάθε γουλιά είναι μια έκρηξη γεύσης, και είμαστε σίγουροι ότι θα βρεις το αγαπημένο σου.

Ημέρα 14η: 24 Μαρτίου | Επιστροφή Ελλάδα

 
Δυστυχώς, όλα τα υπέροχα πράγματα κάποτε φτάνουν στο τέλος τους! Τα τοπία της Χιλής και της Αργεντινής, με τα επιβλητικά βουνά, τους παγετώνες και τις απέραντες εκτάσεις, θα παραμένουν ζωντανά στο μυαλό μας. Με βαριά καρδιά, αλλά και μια αίσθηση πληρότητας, θα επιστρέψουμε στην Ελλάδα, φέρνοντας μαζί μας τις ιστορίες από τις περιπέτειες που ζήσαμε, τις νέες φιλίες που δημιουργήσαμε και τις πολύτιμες στιγμές που μοιραστήκαμε. Γέμισε την καρδιά σου με ευγνωμοσύνη, που είχες τη δυνατότητα να κάνεις ένα ταξίδι σαν και αυτό και κράτα ζωντανή τη φλόγα να εξερευνείς νέους προορισμούς.

 

  Θα αναρτηθεί σύντομα.*

  • Μπουένος Άιρες 
  • Ημερήσια εκδρομή Colonial de Sacramento (Ουρουγουάη)
  • El Calafate 
  • Torres del Paine (Παταγονία - Χιλή) 
  • Perito Moreno  (Παταγονία - Αργεντινή) 
  • Ushuaia - Το Τέλος του Κόσμου
  • Spotting πιγκουίνων
  • Τρένο το Τέλος του Κόσμου
  • Σαντιάγο Χιλής 
  • Tierra del Fuego
  • Πεζοπορία στον παγετώνα
  • Επίσκεψη σε οινοποιείο

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια προς/από Μπουένος Άιρες
  • Τρεις πτήσεις εσωτερικού 
  • Σύνολο φόρων
  • Διαμονή
  • Πρωινό καθημερινά
  • Μετακινήσεις με λεωφορείο για την εκτέλεση του προγράμματος 
  • 4Χ4 tour Native Experience με δείπνο
  • Ξενάγηση στο Buenos Aires 
  • Αναλυτικές οδηγίες πριν την αναχώρηση του ταξιδιού (Group στο Facebook)
  • Team Leader από την ομάδας μας
  • Τοπικοί ξεναγοί (αγγλόφωνοι)
  • Ταξιδιωτική ασφάλιση και ασφάλιση αστικής ευθύνης

ΔΕΝ Περιλαμβάνονται

  • Είσοδος στο Tierra del Fuego National Park  (20$ επιτόπου/ άτομο)
  • Είσοδος στο Torres del Paine (35$ επιτόπου/ άτομο)
  • Είσοδος στο El Calafate (20$ επιτόπου/ άτομο)

Από Αθήνα:

  • Σε δίκλινο / τρίκλινο / solo traveller : 4200€
  • Σε μονόκλινο: 5050€

 Από Θεσσαλονίκη:

  • Σε δίκλινο / τρίκλινο / solo traveller : 4450€
  • Σε μονόκλινο: 5300€

Από Λάρνακα :

  • Σε δίκλινο / τρίκλινο / solo traveller : 4250€
  • Σε μονόκλινο: 5100€

 Τιμές No Flight: 

  • Σε δίκλινο / τρίκλινο / solo traveller : 3100€
  • Σε μονόκλινο: 3950€

 

Πληρωμή

  • Προκαταβολή το 50% της τελικής τιμής με την επιβεβαίωση της κράτησης και εξόφληση το αργότερο 20 ημέρες πριν την αναχώρηση του ταξιδιού
  • Πληρωμή μέσω πιστωτικής / χρεωστικής κάρτας

 

  Σημειώσεις για τις τιμές: Όλες οι τιμές είναι ανά άτομο για το σύνολο των περιλαμβανομένων 

  • Σε δίκλινο / τρίκλινο : εσύ και η παρέα σου σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο
  • Solo Traveller : Ειδικότητα μας! Αν δεν μπορεί να έρθει η παρέα σου μην ανησυχείς καθόλου! Έτσι κ αλλιώς θα γίνουμε αμέσως μια ομάδα - παρέα που δεν τελειώνει την τελευταία μέρα του ταξιδιού. Το δωμάτιο σου θα είναι δίκλινο (σπάνια τρίκλινο) με άτομο του ίδιου φύλου. Τώρα η απόφαση για ένα ονειρικό ταξίδι είναι μόνο δική σου..Join us! 
  • Μονόκλινο : Θέλεις να έρθεις στην παρέα μας, αλλά να έχεις αποκλειστικά δικό σου δωμάτιο? Είναι λίγο πιο ακριβό αλλά γίνεται! 
  • Νο flight : περιλαμβάνουν όλες τις παροχές εκτός από τα αεροπορικά εισιτήρια και τη μεταφορά από/προς αεροδρόμιο. Ταξίδεψε από όποιο μέρος του κόσμου επιθυμείς, βγάλε μόνος σου ή με τη βοήθεια μας τα αεροπορικά εισιτήρια και συνάντησέ μας την 1η ημέρα του ταξιδιού!

Από Αθήνα

11/03 Τρίτη | Αθήνα (ATH) – Μαδρίτη (MAD) | 15.55 – 18.50 |  IB 834 | Iberia

11/03 Τρίτη | Μαδρίτη (MAD)  – Μπουένος Άιρες (EZE) | 23.59 – 08.40 |  IB 101 | Iberia

Επιστροφή

24/03 Δευτέρα | Σαντιάγο Αρτούρο Μερίνο Μπενίτες (SCL) –  Μαδρίτη (MAD) | 13.10 – 05.40 |  IB 118 | Iberia

25/03 Τρίτη | Μαδρίτη (MAD) – Αθήνα (ATH) | 10.40 – 15.15 | IB 833 | Iberia

 

Από Θεσσαλονίκη

11/03 Τρίτη | Θεσσαλονίκη (SKG) – Αθήνα (ATH) | 12.00 - 12.55 | GQ 383 | SKY Express

11/03 Τρίτη | Αθήνα (ATH) – Μαδρίτη (MAD) | 15.55 – 18.50 |  IB 834 | Iberia

11/03 Τρίτη | Μαδρίτη (MAD)  – Μπουένος Άιρες (EZE) | 23.59 – 08.40 |  IB 101 | Iberia

Επιστροφή

24/03 Δευτέρα | Σαντιάγο Αρτούρο Μερίνο Μπενίτες (SCL) –  Μαδρίτη (MAD) | 13.10 – 05.40 |  IB 118 | Iberia

25/03 Τρίτη | Μαδρίτη (MAD) – Αθήνα (ATH) | 10.40 – 15.15 | IB 833 | Iberia

25/03 Τρίτη | Αθήνα (ATH) - Θεσσαλονίκη (SKG) | 18.05 – 19.00 |  Α3 122 | Aegean Airlines

 

Αναχώρηση από Λάρνακα

11/03 Τρίτη | Λάρνακα (LCA)  - Αθήνα (ATH) | 10.30 - 12.15 | Α3 903 | Aegean Airlines

11/03 Τρίτη | Αθήνα (ATH) – Μαδρίτη (MAD) | 15.55 – 18.50 |  IB 834 | Iberia

11/03 Τρίτη | Μαδρίτη (MAD)  – Μπουένος Άιρες (EZE) | 23.59 – 08.40 |  IB 101 | Iberia

Επιστροφή

24/03 Δευτέρα | Σαντιάγο Αρτούρο Μερίνο Μπενίτες (SCL) –  Μαδρίτη (MAD) | 13.10 – 05.40 |  IB 118 | Iberia

25/03 Τρίτη | Μαδρίτη (MAD) – Αθήνα (ATH) | 10.40 – 15.15 | IB 833 | Iberia

25/03 Τρίτη | Αθήνα (ATH) - Λάρνακα (LCA) | 18.15 - 19.55 | Α3 906 | Aegean Airlines

 

Πολιτική αποσκευών:

  • 1 αποσκευή έως 15 κιλά
  • 1 χειραποσκευή έως 7 κιλά 
  • 1 προσωπικό αντικείμενο (μικρή τσάντα πλάτης ή χειρός)

 

  Τα καταλύματα θα ανακοινωθούν σύντομα.*

Οι προαιρετικές δραστηριότητες δηλώνονται κατά την κράτηση και εξοφλούνται την πρώτη ημέρα του ταξιδιού. Οι τιμές μπορεί να αλλάξουν ανάλογα με τον αριθμό συμμετεχόντων, ενώ δεν περιλαμβάνεται και το κόστος μεταφοράς από/προς τα εκεί.

  • Tierra del Fuego Trekking: 170€
  • Spotting πιγκουίνων: 180€ 
  • Train End of the World: 60€
  • Μάθημα Tango: 50€
  • Ημερήσια εκδρομή στην Ουρουγουάη (shared tour): 290€
  • Πεζοπορία στον παγετώνα Perito Moreno: 295€
  • Torres del Paine πεζοπορία: 120€
  • Βόλτα με ελικόπτερο (διάρκεια 7 λεπτών): 150€
  • Επίσκεψη σε οινοποιείο στη Χιλή: 60€

Απαιτούμενα Έγγραφα

  • Διαβατήριο με ισχύ μεγαλύτερη των 6 μηνών από την ημερομηνία επιστροφής

 

Γενικές Σημειώσεις

  • Μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας διαβατήριο για να ταξιδέψετε. (Κάθε ταξιδιώτης είναι υπεύθυνος για τα ταξιδιωτικά του έγγραφα)
  • Δεν απαιτείται η έκδοση Visa
  • Δεν απαιτείται κάποιο εμβόλιο. Ωστόσο, καθώς το ιατρικό ιστορικό διαφέρει από ταξιδιώτη σε ταξιδιώτη, σε παροτρύνουμε να απευθυνθείς στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). (Γραφείο Ταξιδιωτικής Ιατρικής https://eody.gov.gr/taxidiotiki-iatriki/)
  • Για την πραγματοποίηση των προαιρετικών εκδρομών απαιτείται ελάχιστη συμμετοχή 12 ατόμων

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να επικοινωνήσουμε μαζί σας ή καλέστε μας για να μιλήσετε  με εκπρόσωπο μας στα τηλέφωνα 2310 284300

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Αναχώρηση
Ξενοδοχείο / Διατροφή

11 Μαρ 2025
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ-ΠΑΤΑΓΟΝΙΑ-ΧΙΛΗ 14ΗΜ NO FLIGHT ΣΤΙΣ 11/3
3.100,00 €
0,00 €
3.950,00 €
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ-ΠΑΤΑΓΟΝΙΑ-ΧΙΛΗ 14ΗΜ ΜΕ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ 11/3
4.200,00 €
0,00 €
5.050,00 €
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ-ΠΑΤΑΓΟΝΙΑ-ΧΙΛΗ 14ΗΜ ΜΕ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΛΑΡΝΑΚΑ 11/3
4.250,00 €
0,00 €
5.100,00 €
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ-ΠΑΤΑΓΟΝΙΑ-ΧΙΛΗ 14ΗΜ ΜΕ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 11/3
4.450,00 €
0,00 €
5.300,00 €