Αυστριακό Πανόραμα
Σάλτσμπουργκ - Βιέννη

Αυστριακό Πανόραμα - Σάλτσμπουργκ - Βιέννη

Χριστούγεννα '24 - Πρωτοχρονιά '25 | 5 ημέρες

Αυστριακό Πανόραμα - Σάλτσμπουργκ - Βιέννη

Χριστούγεννα '24 - Πρωτοχρονιά '25 | 5 ημέρες

 

Πρόκειται για το δημοφιλέστερο χειμερινό ταξίδι για την Αυστρία. Ο λόγος φαίνεται ξεκάθαρα στο πρόγραμμα. Το φυσικό περιβάλλον στην Αυστριακή επαρχία, ιδίως τον χειμώνα είναι υπέροχο.  Η μια εικόνα καλύτερη από την άλλη, από την πρώτη στιγμή του ταξιδιού.

 

Ελάτε μαζί μας σε αυτό το ταξίδι γιατί προσφέρουμε:

  • Ένα νέο ανανεωμένο αποκλειστικό πρόγραμμα στα καλύτερα χειμερινά μέρη της Αυστρίας
  • Απευθείας πτήσεις από το αεροδρόμιο “Μακεδονία”
  • Ιδανικά ωράρια πτήσεων με αναχώρηση πρωί και επιστροφή βράδυ για “γεμάτες” ημέρες
  • Άνεση στις αποσκευές σας στις πτήσεις, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για βαλίτσες
  • Δυνατότητα διαμονής σε 4* και 5* ξενοδοχεία μόνο στο κέντρο της πόλης
  • Ιδανικό πρόγραμμα με επισκέψεις όχι μόνο στα κλασικά τουριστικά σημεία, αλλά και στα αγαπημένα μέρη των τοπικών
  • Πλήρες πρόγραμμα ξεναγήσεων αλλά και αρκετό ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή σας για να κάνετε ότι θέλετε!
  • Έμπειρο συνοδό, ιδιαίτερα απαραίτητο στοιχείο και για αυτό το ταξίδι
  • Ευελιξία μετακινήσεων με ελληνικά λεωφορεία που θα βρίσκονται εκεί για τη δική σας εξυπηρέτηση
  • Την υποστήριξη της ανανεωμένης ομάδας Athos που φροντίζει το ταξίδι σας από το 1988!

 

1η ημέρα: : ΠΤΗΣΗ - ΚΟΙΛΑΔΑ ΔΟΥΝΑΒΗ - ΛΙΜΝΕΣ ΣΑΛΤΣΓΚΑΜΕΡΓΚΟΥΤ - SAINT WOLFGANG - ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ

 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” νωρίς το πρωί, έλεγχος και απευθείας πτήση για Μπρατισλάβα. Άφιξη και μετά την παραλαβή των αποσκευών, περιμένει ο συνοδός μας για να γνωριστούμε και να ξεκινήσουμε το “εορταστικό” αυτό ταξίδι. Έχουμε φτάσει νωρίς οπότε όλη η μέρα είναι στη διάθεσή μας. Χωρίς να χάσουμε χρόνο αναχωρούμε μέσα από μια όμορφη διαδρομή στην Αυστριακή επαρχία, προς τις κεντρικές Άλπεις, μέσα από τέσσερα ομόσπονδα κρατίδια της Αυστρίας. Διασχίζουμε τη «Δημοκρατία των Άλπεων» από ανατολικά προς δυτικά ανεβαίνοντας από την κοιλάδα του Δούναβη προς την αλπική ζώνη στην ειδυλλιακή περιοχή των λιμνών του Ζαλτσκάμπεργκουτ. Κρυστάλλινες λίμνες, ειδυλλιακά τοπία και αγαπημένη τοποθεσία διακοπών για τους Αψβούργους, αλλά και για επιφανείς ανθρώπους της Τέχνης. Περνώντας χωριουδάκια με παραδοσιακά σπίτια, που σε συνδυασμό με το Αλπικό τοπίο συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό σαν από παραμύθι, καταλήγουμε στο απαράμιλλης ομορφιάς χωριό Σάνκτ Βόλφγκανγκ, χτισμένο στις όχθες της ομώνυμης λίμνης, όπου θα περιηγηθούμε ανάμεσα στα σπίτια με τα ξύλινα μπαλκόνια, θα επισκεφτούμε τον Καθεδρικό Ναό, θα δούμε το Πανδοχείο του «Άσπρου Αλόγου», θα πιούμε ζεστό κρασί. Η αρχιτεκτονική του αγροτικού χώρου και της αλπικής ενδοχώρας προκαλεί ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Συνεχίζουμε για την τελευταία μας στάση για σήμερα, την γενέτειρα πόλη του Μότσαρτ, το περίφημο Σάλτσμπουργκ. Παραμυθένιο σκηνικό, μουσεία γεμάτα Ιστορία, γοτθικοί καθεδρικοί, επιβλητικές όπερες, πολυτελή παλάτια, θαυμάσια αρχιτεκτονική που κινείται μεταξύ μπαρόκ και Αναγέννησης, το πνεύμα του Μότσαρτ να κυριαρχεί μέσα στην πόλη όπου γεννήθηκε ο μεγάλος μουσουργός και φυσικά η περίφημη «Μελωδία της Ευτυχίας» (εδώ γυρίστηκε η ταινία των 5 Όσκαρ). Αυτά τα αριστοκρατικά στοιχεία συνθέτουν την εικόνα του Σάλτσμπουργκ, μια φινετσάτη πόλη που μεταφέρει τον επισκέπτη πίσω στο χρόνο. Θα περπατήσουμε στο γραφικό ιστορικό κέντρο (μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO), θα θαυμάσουμε το παλάτι Μιραμπέλ, τον υπέροχο Καθεδρικό ναό Ντομ, την μικρή όπερα, το σπίτι-μουσείο του Μότσαρτ, την οδό Γκετράιντε-γκάσσε με τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά και τον Πύργο Γκλόκενσπιλ με τις 35 καμπάνες. Θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο και έχετε ελεύθερο χρόνο για μια βραδινή βόλτα, στη σκιά του παραμυθένιου κάστρου, για ποτό ή φαγητό σε κάποιο από τα υπέροχα spot της μαγευτικής πόλης.

2η ημέρα: ΙΝΣΜΠΡΟΥΚ - ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ

 

Δεύτερη μέρα του ταξιδιού μας και ξυπνάμε σε μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης. Παίρνουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για μια εκδρομή μέσα από τα τυρολέζικα βουνά, για την αγαπημένη πόλη της Μαρίας Θηρεσίας και πρωτεύουσα του Τιρόλο, το Ίνσμπρουκ. Θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στην παλιά πόλη και το ιστορικό κέντρο από τη Χρυσή Στέγη, την κεντρική λεωφόρο Μαρία Τερεζίν Στράσε, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιακώβου, τα ανάκτορα Χόφμπουργκ, το Μαυσωλείο του Μαξιμιλιανού και την Αψίδα του Θριάμβου. Χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη για περίπατο και γεύμα. Το απόγευμα θα μας βρει στο Σάλτσμπουργκ, για να απολαύσουμε το τελευταίο μας βράδυ στην υπέροχη πόλη.

3η ημέρα: ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΧΑΛΣΤΑΤ - ΜΕΛΚ - ΒΙΕΝΝΗ

 

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το μέρος που κάθε χειμώνα θα δείτε σίγουρα σε κάποιο βίντεο στα social media. Αυτό είναι το Hallstatt ένα ονειρικό μέρος, σε ύψος 508 μέτρων στις όχθες της λίμνης Hallstättersee, στους πρόποδες των Άλπεων, που θυμίζει εικόνα από καρτ ποστάλ. Βρίσκεται περιτριγυρισμένο από έλατα, μια ρομαντική λίμνη και έχει θέα τις Άλπεις. Η ιστορία του Hallstatt μας πάει πολύ πίσω, καθώς είναι ένας από τους παλαιότερους οικισμούς της Γηραιάς Ηπείρου, γι’ αυτό αποτελεί και ένα από τα προστατευμένα μέρη της Ευρώπης από την UNESCO. Αυτή τη στιγμή διαθέτει περίπου 1.000 μόνιμους κατοίκους. Αποτελεί μία από τις πιο φωτογραφημένες περιοχές του κόσμου. Συνεχίζουμε στην περίφημη κοιλάδα Βάχαου του Δούναβη, κατά μήκος του ποταμού σε μια διαδρομή με γραφικά κρασοχώρια και καλοδιατηρημένους μεσαιωνικούς οικισμούς, ανθισμένους με θρύλους και παραδόσεις, για να φτάσουμε στο Μελκ με το ομώνυμο μοναστήρι των Βενεδικτίνων. Ο χώρος της Μονής υπήρξε πολιτικό και πνευματικό λίκνο της Αυστρίας. Το απόγευμα θα μας βρει στην Βιέννη. Τακτοποίηση στα δωμάτια, λίγη ξεκούραση και έχετε χρόνο για μια ωραία βραδινή περιήγηση στα φωταγωγημένα αξιοθέατα της πόλης του μπαρόκ και της μουσικής. Καταλήξτε στην κεντρική πλατεία Αγίου Στεφάνου όπου θα ανακαλύψετε την εύθυμη και διασκεδαστική πλευρά της Βιέννης.

4η ημέρα: ΒΙΕΝΝΗ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ - RATHAUSPLATZ - CHRISTMAS MARKETS - ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΣΕΝΜΠΡΟΥΝ - IMPERIAL HOFBURG CONCERT

 

Παίρνουμε ένα καλό πρωινό και θα ξεκινήσουμε την γνωριμία με την πόλη. Στην περιήγησή μας βλέπουμε το Κούνστχαους ένα σύμπλεγμα κτιρίων αφαιρετικής τεχνοτροπίας και το μπαρόκ ανακτορικό συγκρότημα Μπελβεντέρε του πρίγκιπα Ευγένιου της Σαβοΐας, σήμερα Πινακοθήκη με έργα τέχνης καλλιτεχνών της νεότερης περιόδου και του κινήματος του Μοντερνισμού. Συνεχίζουμε με την πλατεία Καρόλου όπου βρίσκεται ο Ναός του Αγίου Καρόλου Βορρομαίου και το Μέγαρο του Συλλόγου των Φίλων της Μουσικής και εισερχόμαστε στην περίφημη Ρίνγκστρασσε (δακτύλιος του ιστορικού κέντρου). Θα δούμε την Κρατική Όπερα, το χειμερινό αυτοκρατορικό ανακτορικό συγκρότημα Χόφμπουργκ, τα δίδυμα Μουσεία Ιστορίας της Τέχνης και Φυσικής Ιστορίας, το τετράγωνο των Μουσείων, το Κοινοβούλιο, το άλλοτε Αυτοκρατορικό Θέατρο απέναντι από το Δημαρχείο, το Πανεπιστήμιο και τη Βοτιβκιρχε (εκκλησία του Τάματος). Θα περπατήσουμε στην ιστορική ελληνική γειτονιά με τις ελληνορθόδοξες εκκλησίες του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Τριάδας και διασχίζοντας πεζοί το ιστορικό κέντρο, με τον περίφημο καθεδρικό ναό Αγίου Στεφάνου, θα καταλήξουμε στην Πλατεία του Δημαρχείου με την παραμυθένια Χριστουγεννιάτικη Αγορά. Υπάρχουν πολλές εορταστικές αγορές στην Αυστρία και ιδιαίτερα στη Βιέννη με μεγαλύτερη αυτή στο Rathausplatz. Δοκιμάστε ένα από τα δημοφιλή παραδοσιακά ζεστά ποτά «γκλουβαϊν» ή «πουνς»» και γευτείτε ψητά λουκάνικα, κάστανα ή καιζερσμαρν από τα αυτοκρατορικά γλυκίσματα.
Συνεχίζουμε με προαιρετική επίσκεψη σε ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ευρώπης, το περίφημο ανάκτορο του Σενμπρούν, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Υπήρξε η θερινή κατοικία των Αψβούργων από τα τέλη του 17ου αιώνα έως το 1918. Η λογοτεχνική παράδοση θέλει το όλο ανακτορικό συγκρότημα να έχει 1441 δωμάτια και 139 μαγειρεία. Δείτε τα αυτοκρατορικά διαμερίσματα, περπατήστε στους μεγαλοπρεπείς κήπους και νιώστε πως είναι να ζει κάποιος ως Αυτοκράτορας! Όποιο και αν είναι το αγαπημένο σου είδος μουσικής, όταν έρχεσαι στη Βιέννη δεν γίνεται να μην παρακολουθήσεις ένα υπέροχο κονσέρτο με μουσική από όλους αυτούς τους ευφυείς συνθέτες. Σήμερα είναι η κατάλληλη μέρα, αλλά προσοχή κάνε εγκαίρως την κράτηση σου! Εμείς επιλέγουμε ένα από τα καλύτερα Concert Halls, την αυτοκρατορική αίθουσα Imperial στο παλάτι Hofburg με την μοναδική Vienna Hofburg Orchestra.

5η ημέρα: BIENEZIKA ΔΑΣΗ - ΜΑΓΙΕΡΛΙΝΓΚ - ΜΠΑΝΤΕΝ - PARNDORF - ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

 

Λένε πως όλα τα ωραία πάντα τελειώνουν αλλά το ταξίδι μας δεν τελείωσε ακόμα… Παίρνουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε με μια όμορφη εκδρομή στα νοτιοδυτικά περίχωρα της Βιέννης, στο περίφημο Βιεννέζικο Δάσος, πηγή έμπνευσης για πολλούς καλλιτέχνες (Μπετόβεν, Μότσαρτ, Στράους, Σούμπερτ κ.ά.). Πρώτα θα επισκεφθούμε το Μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού και μετά θα περάσουμε από το Μάγιερλινγκ, με το άλλοτε κυνηγετικό περίπτερο των Αψβούργων, γνωστό από τη θλιβερή όσο και ρομαντική ιστορία της αυτοκτονίας του διαδόχου πρίγκιπα Ροδόλφου και της βαρώνης Μαρίας Βετσέρα. Ακολουθεί η γραφική λουτρόπολη Μπάντεν. Θα δούμε το ιδιαίτερα γνωστό κι εκτός της χώρας καζίνο της πόλης που ξεχωρίζει με την αρχιτεκτονική του, το μνημείο της πανώλης, το Δημαρχείο και τον «Οίκο της Ενάτης» το σπίτι, όπου ο Μπετόβεν συνέθεσε την «Ωδή στη χαρά». Επόμενη επίσκεψη το γνωστό εκπτωτικό εμπορικό κέντρο Parndorf. Πρόκειται για ένα μεγάλο, ευχάριστο “χωριό”, που όση ώρα και αν μείνεις δεν θα καταφέρεις να το δεις όλο. Συνεχίζουμε προς την πρωτεύουσα της Σλοβακίας, όπου θα περπατήσουμε στο καλοδιατηρημένο και ξεχωριστό σε όλη τη Μεσευρώπη ιστορικό της κέντρο. Η σλοβακική πρωτεύουσα, άλλοτε καθέδρα του ουγγρικού βασιλείου, είναι από τον ύστερο Μεσαίωνα μέχρι σήμερα μια γοητευτική παραδουνάβια πανεπιστημιούπολη. Το κάστρο της με το γαλλικό κήπο, το Προεδρικό Μέγαρο, τα μεσαιωνικά αρχοντικά, ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Μαρτίνου όπου τελούνταν οι στέψεις των βασιλέων της Ουγγαρίας, το Πανεπιστήμιο, η πύλη του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, το Δημαρχείο έδρα του Καρδιναλίου όπου υπογράφηκε η συνθήκη του Πρεσβούργου από το Ναπολέοντα συνθέτουν την ιστορική εικόνα της πόλης στους αιώνες. Το βράδυ θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο και την πτήση επιστροφής.

Μην ξεχνάτε πως όποιος κλείνει γρήγορα κερδίζει! 

Οι τιμές του τιμοκαταλόγου είναι δυναμικές οπότε ενδέχεται να αυξηθούν.


Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να κατεβάσετε τον τιμοκατάλογο.

Τιμοκατάλογος : 

  • Οι τιμές είναι ανά άτομο, αφορούν το σύνολο του πακέτου και περιλαμβάνουν ότι αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.
  • Τιμή σε δίκλινο-τρίκλινο : Τιμή ενήλικα σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο
  • Τιμή παιδιού : Τιμή παιδιού πληρώνει ο μικρός μας φίλος που είναι 2-12 ετών και ταξιδεύει με 2 ενήλικες στο ίδιο δωμάτιο. 
  • Τιμή μονόκλινου : Για εσάς που ταξιδεύετε μόνοι ή θέλετε αποκλειστικό δωμάτιο. Η επιβάρυνση υπολογίζεται στην τιμή του δικλίνου.
  • Βρέφος έως 2 ετών : Ταξιδεύει ως infant και πληρώνει 10% της αξίας της εκδρομής + το σύνολο φόρων και δεν καταλαμβάνει θέση στα μέσα μεταφοράς..
  • Σύνολο φόρων : Στις αεροπορικές εκδρομές στη στήλη «σύνολο φόρων» αναγράφονται οι φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, ο ΦΠΑ και λοιπές χρεώσεις 

 

Διατροφή :

  • Πρωινό : Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • Ημιδιατροφή : Πρωινό και 1 γεύμα ή δείπνο καθημερινά 
  • Πλήρης διατροφή : Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά
  • All inclusive : Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά και σνακς και soft drinks ενδιάμεσα 

 

  • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με την προσθήκη μιας πτυσσόμενης κλίνης.
  • Οι προαιρετικές εκδηλώσεις - εκδρομές απαιτούν ελάχιστο αριθμό συμμετοχής για να πραγματοποιηθούν.
  • Το γραφείο έχει το δικαίωμα αλλαγής του ξενοδοχείου που αναφέρεται στο πρόγραμμα με άλλο της ίδιας κατηγορίας. 
  • Στα μουσεία / θεάματα που τις ημέρες των εορτών θα παραμείνουν κλειστά λόγω αργιών, δεν περιλαμβάνεται επίσκεψη. 
  • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να διαφοροποιηθεί λόγω συνθηκών, χωρίς καμία παράλειψη.
  • Οι επιβάτες αεροπορικών εκδρομών οφείλουν να είναι 2 ώρες νωρίτερα στο αεροδρόμιο από τις αναφερόμενες ώρες αναχωρήσεων των πτήσεων, στην αναχώρηση & στην επιστροφή. 
  • Ο ταξιδιώτης έχει υποχρέωση να υπογράψει τη σύμβαση συμμετοχής στο ταξίδι είτε ηλεκτρονικά είτε με φυσική παρουσία στο γραφείο που έκανε την κράτηση.
  • Σε περίπτωση που κατά την διάρκεια των εορτών - αργιών, κάποιο επισκέψιμο αξιοθέατο δεν  λειτουργήσει, το αντικαθιστούμε με κάποια άλλη επίσκεψη.

 

Παρακαλούμε διαβάστε με προσοχή τους γενικούς όρους συμμετοχής που αναγράφονται στο site μας στο σύνδεσμο Όροι συμμετοχής σε ταξίδι

 

Concert at the Hofburg Palace

Η επίσκεψη στην Βιέννη δεν μπορεί να μην περιλαμβάνει και την απόλαυση ενός μοναδικού κονσέρτου. Στην πόλη υπάρχουν διάφορα Concert Halls με διαφορετική ποιότητα και τιμές. Εμείς επιλέγουμε την αυτοκρατορική αίθουσα Imperial στο παλάτι Hofburg με την μοναδική Vienna Hofburg Orchestra. Εφόσον σας ενδιαφέρει, προτείνουμε να κάνετε την κράτησή σας με την εγγραφή στην εκδρομή με τις παρακάτω εκπτωτικές τιμές. 

Κατηγορίες θέσεων : VIP - 110€, Cat A - 90€, Cat B - 70€

Δείτε αναλυτικά εδώ 

 

ΑΥΣΤΡΙΑ
Αναχώρηση
Ξενοδοχείο / Διατροφή

19 Δεκ 2024
5 ημέρες AMADEO 4*/SIMMS 4* - Πρωινό
485,00 €
345,00 €
765,00 €
5 ημέρες AMADEO 4*/HILTON VIENNA PARK 5* - Πρωινό
590,00 €
345,00 €
950,00 €

24 Δεκ 2024
5 ημέρες AMADEO 4*/SIMMS 4* - Πρωινό
570,00 €
430,00 €
850,00 €
5 ημέρες AMADEO 4*/HILTON VIENNA PARK 5* - Πρωινό
685,00 €
430,00 €
1.045,00 €
Σύνολο φόρων: 165,00 €