Πανόραμα Βαυαρίας - Αυστριακό Τιρόλο
Early Booking

Πανόραμα Βαυαρίας - Αυστριακό Τιρόλο

Χριστούγεννα '24 - Πρωτοχρονιά '25 | 5 ημέρες

Πανόραμα Βαυαρίας - Αυστριακό Τιρόλο
Χριστούγεννα '24 - Πρωτοχρονιά '25 | 5 ημέρες

 

Βαυαρικές Άλπεις! Ένα τοπίο απίστευτου φυσικού κάλλους, με πυκνά ελατοδάση, λιβάδια και ονειρεμένες αλπικές λίμνες. Η ιστορία της περιοχής, μας οδηγεί στα χνάρια ενός ανεξάρτητου βασίλειου με κάστρα, βασιλείς και πολλά μικρά κουκλίστικα χωριουδάκια. Η παραμονή στο Μόναχο δίνει την δυνατότητα να συνδυάσουμε την πολυτέλεια της πρωτεύουσας της Βαυαρίας με την εκπληκτική Χριστουγεννιάτικη αγορά με ημερήσιες εξορμήσεις σε προορισμούς που μας μεταφέρουν κυριολεκτικά σε άλλες εποχές, κάπου ανάμεσα στον Μεσαίωνα και την Αναγέννηση, σε ένα παραμυθένιο σκηνικό με πολυτελή παλάτια, μουσεία, όπερες και καθεδρικούς με περίτεχνη αρχιτεκτονική.

Το Μόναχο, η πρωτεύουσα της Βαυαρίας, τρίτη μεγαλύτερη και πλουσιότερη πόλη της Γερμανίας, είναι χτισμένο στις όχθες του ποταμού Ίζαρ και με τις Βαυαρικές Άλπεις στα νότια. Μία κοσμοπολίτικη πόλη, που οφείλει την ίδρυσή της στους Βενεδικτίνους Μοναχούς και που το 2010 την κατέταξαν ως την πιο ζωντανή πόλη του κόσμου (Best lively city). Εκτός από την παλιά πόλη, όπου είναι απόλαυση να περπατά κανείς, το Μόναχο είναι και ένα σύγχρονο μοντέρνο εμπορικό και οικονομικό κέντρο. Με πλήθος μουσείων, γκαλερί, αγορές και φυσικά την έδρα της Bayern Μονάχου και της παραδοσιακής μπύρας.

Μια ωραία ταξιδιωτική πρόταση, που συνδυάζει τη διασκέδαση, τις υπέροχες εκδρομές στη μοναδική Νυρεμβέργη, τις Βαυαρικές Άλπεις, το Ίνσμπρουκ και το Σάλτσμπουργκ, με την άνετη διαμονή σε κεντρικότατο ξενοδοχείο.

 

Eλάτε μαζί μας σε αυτό το ταξίδι γιατί σας προσφέρουμε..

  • Διαμονή μόνο σε ξενοδοχεία 4* κοντά στο κέντρο του Μονάχου
  • Απευθείας πτήσεις με την Aegean Airlines με ιδανικά ωράρια ώστε να έχουμε 5 “γεμάτες” ημέρες.
  • Ημερήσια εκδρομή στις Βαυαρικές Άλπεις και στα γραφικότερα χωριά τους Garmisch Partenkirchen
  • Επίσκεψη και ξενάγηση στην υπέροχη Νυρεμβέργη
  • Ημερήσια εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ
  • Ημερήσια εκδρομή στο Ίνσμπρουκ και στο Μουσείο Σβαρόφσκι
  • Ημερήσια εκδρομή στο Ίνσμπρουκ και στο εκπληκτικό μουσείο - εργοστάσιο κοσμημάτων της Swarovski

 

1η ημέρα: Πτήση για Μόναχο – Ρέγκενσμπουργκ – Νταχάου – Μόναχο

 

Συγκέντρωση στις 06:10 πρωί στο αεροδρόμιο ‘’Μακεδονία ‘’ και πτήση με την Aegean για το Μόναχο. Άφιξη, επιβίβαση στο λεωφορείο και χωρίς να χάσουμε χρόνο, αναχώρηση για το γραφικό Ρέγκενσμπουργκ. Η πόλη έχει περίπου 145.000 κατοίκους και βρίσκεται στην καρδιά της Βαυαρίας, στο βορειότερο σημείο του Δούναβη και στην άκρη του Βαυαρικού δάσους. Η πόλη, η οποία ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους, αποτελούσε από το Μεσαίωνα έως και την αρχή του 19ου αιώνα ένα σημαντικό πολιτικό και οικονομικό κέντρο της Γερμανίας. Στην παλιά πόλη υπάρχουν πολλά μεσαιωνικά κτίρια με χαρακτηριστικούς ψηλούς πύργους, ενώ η γραφικότητα της περιοχής είναι ονομαστή. Συνεχίζουμε για τη Βαλχάλα (εξωτερικά), την αρχιτεκτονικά επιτυχημένη μεταφορά του Παρθενώνα στον Δούναβη από τον Λουδοβίκο Α της Βαυαρίας. Η περιοχή είναι εντυπωσιακά χτισμένη σε έναν λόφο ακριβώς πάνω από τον ποταμό.

Χρόνος για βόλτα στο ιστορικό κέντρο και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το στρατόπεδο συγκέντρωσης Νταχάου, που ήταν το πρώτο γερμανικό στρατόπεδο συγκέντρωσης. Άνοιξε έξω από το Μόναχο το 1933. Μόλις τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του στρατοπέδου μεταφέρθηκαν εκεί 4.800 κρατούμενοι. Από αυτούς λιγότεροι ήταν Εβραίοι και δεν αποτελούσαν την πλειοψηφία των κρατουμένων. Θα ξεναγηθούμε στα κελιά, τους στρατώνες, τον θάλαμο αερίων του στρατοπέδου και θα ακούσουμε ιστορίες κρατουμένων για τις φρικαλεότητες που μπορεί να πράξει το ανθρώπινο είδος.

Τελευταίος μας σταθμός για σήμερα το ξενοδοχείο στο Μόναχο. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερος χρόνος στη Χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης.

2η ημέρα: Μόναχο - Ξενάγηση πόλης

 

Πλούσιο πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για να επισκεφτούμε το ιστορικό κέντρο. Θα ξεκινήσουμε από την κεντρική πλατεία Μαριενπλάτς με το Παλαιό Δημαρχείο, το επιβλητικό Νέο Δημαρχείο με τις 43 καμπάνες και τον κίονα της Παναγίας, με το χρυσό άγαλμα. Θα συνεχίσουμε με την εκκλησία του Αγίου Πέτρου, την παλαιότερη του Μονάχου. Ακολουθεί η Τεατινερ Στράσσε ο περίφημος πεζόδρομος με καταστήματα και το νεοκλασικού ρυθμού κτίριο της Όπερας του Μονάχου. Από εδώ ξεκινά η Μαξιμιλιαν Στρασε, η ακριβότερη οδός της πόλης, στην οποία υπάρχουν καταστήματα διεθνώς γνωστών εταιριών καθώς και ιδιωτικές γκαλερί έργων τέχνης, καφέ και εστιατόρια. Θα συνεχίσουμε με το Χοφμπροϊχάους, μία από τις γνωστότερες μπυραρίες του Μονάχου, η οποία βρίσκεται στην ιδιοκτησία της Βαυαρικής κυβέρνησης και προχωρώντας θα βρεθούμε στο σπίτι, όπου ο Μότσαρτ το 1780 έγραψε την όπερα της Ιδομενέας. Το μεσημέρι, ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης για να επισκεφτείτε ιστορικές μπυραρίες και να απολαύσετε ψητά λουκάνικα με ατέλειωτες γεύσεις μπύρας. Στη συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτιά. Το βράδυ, απολαύστε δείπνο και περίπατο στο ιστορικό κέντρο της πόλης, που είναι στολισμένο για την Χριστουγεννιάτικη αγορά που κάθε χρόνο σφύζει από ζωή.

3η ημέρα: Μόναχο - Ολοήμερη εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ

 

Πρωινό και ελεύθερη μέρα στο Μόναχο. Είναι τόσα αυτά που μπορείς να απολαύσεις σε αυτή την μεγάλη πόλη. Αν πάλι επιθυμείτε ελάτε μαζί μας σε μια καταπληκτική προαιρετική ολοήμερη εκδρομή στο αυστριακό Σάλτσμπουργκ, την γενέτειρα του συνθέτη Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ. Σάλτσμπουργκ σημαίνει Κάστρο του Αλατιού και αυτή η ονομασία δεν είναι τυχαία, διότι το ορυκτό αλάτι έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στο παρελθόν για την πλούσια οικονομία της πόλης. Άφιξη και περιήγηση στο εξαιρετικά καλοδιατηρημένο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Η περιήγησή μας περιλαμβάνει τον μνημειώδη πυρήνα του Σάλτσμπουργκ, την περίφημη Γκετράιντεγκασσε, εκκλησίες, ηγεμονικές και επισκοπικές κατοικίες, κτίρια μουσικών θεσμών και κομψά γεφύρια. Θα δούμε το ανάκτορο Μιραμπέλ, το σπίτι του Μότσαρτ, την πλατεία Μαρκάρτ με το ιστορικό θέατρο, την μπαρόκ εκκλησία της Αγίας Τριάδας κ.ά.

Στη συνέχεια, στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να δείτε το εντυπωσιακό φρούριο Χοχενσάλτσμπουργκ, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο καλοδιατηρημένα κάστρα στην Ευρώπη. Το απόγευμα επιστροφή στο Μόναχο.

4η ημέρα: Μόναχο - Ολοήμερη εκδρομή στα Βαυαρικά χωριά - Ίνσμπρουκ & Μουσείο Σβαρόφσκι

 

Πρωινή αναχώρηση για μια υπέροχη διαδρομή στις Βαυαρικές Άλπεις με αρχικό προορισμό την πανέμορφη κωμόπολη Γκάρμις-Παρτενκίρχεν (Garmisch-Partenkirchen), ένα από το δημοφιλέστερα θέρετρα της Γερμανίας και ένα από τα γνωστότερα χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης. Εδώ φιλοξενήθηκαν το 1936 οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, που αποτέλεσαν και το λόγο για τον οποίο ενώθηκαν τα μέχρι τότε ξεχωριστά χωριά του Γκάρμις και του Παρτενκίρχεν που απείχαν μεταξύ τους μόλις ένα χιλιόμετρο. Το Garmisch (στα δυτικά) είναι μοντέρνο και αστικό, ενώ το Partenkirchen (στα ανατολικά) διατηρεί την παραδοσιακή βαυαρική γοητεία. Εκτός των σύγχρονων υποδομών για χειμερινά σπορ, η πόλη προσφέρει άπειρες δυνατότητες για πεζοπορία, ποδηλασία και φυσιολατρικό τουρισμό ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το Ίνσμπρουκ, την πόλη που γνώρισε ημέρες δόξας στην κυριαρχία των Αψβούργων και ιδιαίτερα την εποχή της Μαρίας Θηρεσίας. Θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στην παλιά πόλη και το ιστορικό κέντρο από τη Χρυσή Στέγη, την κεντρική λεωφόρο Μαρία Τερεζίν Στράσε, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιακώβου, τα ανάκτορα Χόφμπουργκ, το Μαυσωλείο του Μαξιμιλιανού και την Αψίδα του Θριάμβου. Χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη για περίπατο και γεύμα. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Βάτενς, για να επισκεφθούμε το μοναδικό μουσείο Σβαρόφσκι, για να περιηγηθούμε στις “Αίθουσες των θαυμάτων” και στους λαμπερούς Διαδρόμους. Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή μας μπορείτε να κάνετε τις αγορές σας στο κατάστημα του οίκου. Το απόγευμα αναχώρηση για την επιστροφή στο Μόναχο.

5η ημέρα: Μόναχο - Ολοήμερη εκδρομή στη Νυρεμβέργη – Πτήση επιστροφής

 

Τελευταία μέρα του ταξιδιού μας σήμερα αλλά επειδή η πτήση της επιστροφής είναι το βράδυ, έχουμε χρόνο για μια ακόμα υπέροχη επίσκεψη. Παίρνουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη μαγευτική Νυρεμβέργη. Αμέσως θα επισκεφτούμε την παλιά πόλη η οποία περιβάλλεται από μεσαιωνικά τείχη μήκους 5 χιλιομέτρων και οχυρωματικούς πύργους (σήμερα σώζονται 71 από τους 130) για να περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια της. Ο ποταμός Πεγκνιτς (Pegnitz), που τέμνει την παλιά πόλη στα δύο, τα γραφικά γεφυράκια και οι λιθόστρωτοι δρόμοι συνθέτουν μια πανέμορφη εικόνα. Θα επισκεφτούμε την Κεντρική Πλατεία, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό και την μεγάλη αγορά. Χρόνος για γεύμα απολαμβάνοντας το γιορτινό κλίμα που δημιουργεί η περίφημη Χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο του Μονάχου, για την πτήση επιστροφής μας.

Μην ξεχνάτε πως όποιος κλείνει γρήγορα κερδίζει! 

Οι τιμές του τιμοκαταλόγου είναι δυναμικές οπότε ενδέχεται να αυξηθούν.


 

Σύντομα θα αναρτηθεί...

Τιμοκατάλογος : 

  • Οι τιμές είναι ανά άτομο, αφορούν το σύνολο του πακέτου και περιλαμβάνουν ότι αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.
  • Τιμή σε δίκλινο-τρίκλινο : Τιμή ενήλικα σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο
  • Τιμή παιδιού : Τιμή παιδιού πληρώνει ο μικρός μας φίλος που είναι 2-12 ετών και ταξιδεύει με 2 ενήλικες στο ίδιο δωμάτιο. 
  • Τιμή μονόκλινου : Για εσάς που ταξιδεύετε μόνοι ή θέλετε αποκλειστικό δωμάτιο. Η επιβάρυνση υπολογίζεται στην τιμή του δικλίνου.
  • Βρέφος έως 2 ετών : Ταξιδεύει ως infant και πληρώνει 10% της αξίας της εκδρομής + το σύνολο φόρων και δεν καταλαμβάνει θέση στα μέσα μεταφοράς..
  • Σύνολο φόρων : Στις αεροπορικές εκδρομές στη στήλη «σύνολο φόρων» αναγράφονται οι φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, ο ΦΠΑ και λοιπές χρεώσεις 

 

Διατροφή :

  • Πρωινό : Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • Ημιδιατροφή : Πρωινό και 1 γεύμα ή δείπνο καθημερινά 
  • Πλήρης διατροφή : Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά
  • All inclusive : Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά και σνακς και soft drinks ενδιάμεσα 

 

  • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με την προσθήκη μιας πτυσσόμενης κλίνης.
  • Οι προαιρετικές εκδηλώσεις - εκδρομές απαιτούν ελάχιστο αριθμό συμμετοχής για να πραγματοποιηθούν.
  • Το γραφείο έχει το δικαίωμα αλλαγής του ξενοδοχείου που αναφέρεται στο πρόγραμμα με άλλο της ίδιας κατηγορίας. 
  • Στα μουσεία / θεάματα που τις ημέρες των εορτών θα παραμείνουν κλειστά λόγω αργιών, δεν περιλαμβάνεται επίσκεψη. 
  • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να διαφοροποιηθεί λόγω συνθηκών, χωρίς καμία παράλειψη.
  • Οι επιβάτες αεροπορικών εκδρομών οφείλουν να είναι 2 ώρες νωρίτερα στο αεροδρόμιο από τις αναφερόμενες ώρες αναχωρήσεων των πτήσεων, στην αναχώρηση & στην επιστροφή. 
  • Ο ταξιδιώτης έχει υποχρέωση να υπογράψει τη σύμβαση συμμετοχής στο ταξίδι είτε ηλεκτρονικά είτε με φυσική παρουσία στο γραφείο που έκανε την κράτηση.

 

Παρακαλούμε διαβάστε με προσοχή τους γενικούς όρους συμμετοχής που αναγράφονται στο site μας στο σύνδεσμο Όροι συμμετοχής σε ταξίδι

 

Σύντομα διαθέσιμο...