Τοσκάνη-Κυανή ακτή-Cinque Terre

Αναγεννησιακή Τοσκάνη - Φλωρεντία - Cinque Terre

Καλοκαίρι '24 | 6 ημέρες

Τοσκάνη - Κυανή ακτή - Cinque Terre

Καλοκαίρι '24 | 6 ημέρες

 

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο ταξίδι, που είναι αποκλειστικά σχεδιασμένο για λίγους τυχερούς! Μια μαγευτική διαδρομή από τις επιβλητικές Τοσκανικές περιοχές μέχρι τις εκπληκτικές Cinque Terre, την Ιταλική Ριβιέρα, την Κυανής ακτή, τις λίμνες της Λομβαρδίας και το κοσμοπολίτικο Μιλάνο. Ο συνδυασμός της αναγεννησιακής μεγαλοπρέπειας της Φλωρεντίας, της κοσμοπολίτικης αύρας της Νίκαιας και του γκλάμουρ του Μόντε Κάρλο, ανταγωνίζεται την μοναδική ομορφιά των κρεμαστών χωριών των Cinque Terre και της γοητευτικής λίμνης του Κόμο που θα σας αφήσουν με αξέχαστες εντυπώσεις. Οι μεσαιωνικές πόλεις της Σιένας, της Πίζας και της Λούκας, μαζί με την μοναδική Γένοβα, συνθέτουν ένα πλούσιο μωσαϊκό πολιτισμού και ιστορίας. Και για να ολοκληρωθεί αυτή η μαγική εμπειρία, μια κρουαζιέρα στα Cinque Terre θα αποτελέσει το απόλυτο κερασάκι στην κορυφή του ταξιδιού, προσφέροντας μοναδικές στιγμές μαγείας και αυθεντικής ομορφιάς. Οι πτήσεις μας είναι ιδανικές με αναχώρηση και επιστροφή από Μιλάνο, με σωστά ωράρια αναχώρησης και επιστροφής. Με ξενοδοχεία 4*, αποκλειστικό λεωφορείο και έναν ιδιαίτερα έμπειρο συνοδό, το μόνο που έχετε να σκεφτείτε είναι πως θα εξασφαλίσετε αρκετό χώρο στο κινητό σας για φωτογραφίες..

 

Ελάτε μαζί μας σε αυτό το ταξίδι γιατί προσφέρουμε..

  • Ιδανικά ωράρια απευθείας πτήσεων με πρωινή αναχώρηση και βραδινή επιστροφή
  • Ένα ξεκούραστο ταξίδι, καθώς επιλέξαμε να ‘’πετάξουμε’’ και να επιστρέψουμε από Μπέργκαμο, ώστε να παραλείψουμε τις άσκοπες διαδρομές 
  • Επίσκεψη στην αναγεννησιακή Φλωρεντία, ένα υπαίθριο μουσείο γεμάτο ιστορία 
  • Επίσκεψη στις μεσαιωνικές πολιτείες, Σιένα, Πίζα και Λούκα
  • Διαδρομή από την Ιταλική Ριβιέρα των Λουλουδιών με το Σέστρι Λεβαντε και το Ράπαλο 
  • Επίσκεψη στην Νίκαια με την Promenade Des Anglais και την μοναδικής ομορφιάς παλιά της πόλη 
  • Μια αξέχαστη εμπειρία στο Μόντε Κάρλο με το ανάκτορο του Ρενιέ και την εκπληκτική πολυτέλεια που περιβάλλει όλο το πριγκιπάτο,περνώντας από την διαδρομή της Formula και την πολυτελή μαρίνα των mega Yacht .  
  • Μια μοναδική εμπειρία, κρουαζιέρα στα κρεμαστά χωριά της Cinque Terre.

 

1η ημέρα : Θεσσαλονίκη - Πτήση για Μπέργκαμο - Γένοβα - Περιήγηση πόλης

 

Συγκέντρωση στις 06.40 το πρωί στο αεροδρόμιο ‘’Μακεδονία’’ και επιβίβαση στο αεροσκάφος μας,  για την απευθείας πτήση στο Μπέργκαμο. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για τη Γένοβα όπου θα ξεκινήσουμε με μια πανοραμική περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της,το οποίο έχει ανακηρυχθεί από την Unesco Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό του San Lorenzo με την υπέροχη μαρμάρινη πρόσοψη, την εντυπωσιακή Πλατεία Piazza de Ferrari με το κτίριο της Όπερας, το παλάτι των Δόγηδων, το σπίτι που λέγεται ότι γεννήθηκε ο Κολόμβος, πολλά αναγεννησιακά παλάτια, μεγάλες λεωφόρους του 19ου αιώνα και μπαρόκ εκκλησίες δίπλα σε δαιδαλώδη μεσαιωνικά στενά. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο κέντρο της πόλης για φαγητό, καφέ και ψώνια και στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς το ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση στα δωμάτια. Το βράδυ μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στο κέντρο της πόλης και να απολαύσετε την καλοκαιρινή ατμόσφαιρα.

2η ημέρα : Γένοβα - Κυανή Ακτή - Μονακό - Μόντε Κάρλο - Ανάκτορο Ρενιέ - Νίκαια

 

Μετά από ένα καλό πρωινό, έχετε ελεύθερο χρόνο να περιηγηθείτε στην πόλη της Γένοβα. Εναλλακτικά ελάτε μαζί μας σε μια προαιρετική μας εκδρομή στην περίφημη Κυανή Ακτή, ξεκινώντας από το κοσμοπολίτικο Πριγκιπάτο του Μονακό, το πιο πυκνοκατοικημένο κράτος στον κόσμο όπου οι  κάτοικοί του αποκαλούνται Μονεγάσκοι. Στην πανοραμική μας περιήγηση θα δούμε το παλάτι των Μονεγάσκων, επίσημη κυβερνητική έδρα του Πριγκιπάτου και κατοικία της βασιλικής οικογένειας των Γκριμάλντι από τον 13ο αιώνα και τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό της Παναγίας.. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Νίκαια. Θα διασχίσουμε την Προμενάντ Ντες Αγγλαις τον διάσημο παραλιακό δρόμο της πόλης, με τα υπέροχα κτίρια της Μπελ Επόκ όπως το Νεγκρέσκο, το Παλαί ντε λα Μεντιτερανέ, θα δούμε την πλατεία Μασενά, την βιβλιοθήκη της πόλης (το τετράγωνο κεφάλι), το Ακρόπολις (το συνεδριακό κέντρο της πόλης) και θα καταλήξουμε στον λόφο Σιμιέζ, εκεί όπου ξεκίνησε η ιστορία της πόλης. Στην διαδρομή μας θα περάσουμε και από την αριστοκρατική συνοικία Σιμιέζ με τα υπέροχα αρχοντικά του 19ου αιώνα ανάμεσα στα οποία και το παλάτι Regina κατοικία της βασίλισσας της Αγγλίας Βικτώρια. Έπειτα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην παλιά πόλη για να απολαύσουμε καφέ και γεύμα, και αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στη Γένοβα και το ξενοδοχείο μας.

3η ημέρα : Γένοβα – Χωριά Cinque Terre/ Portovenere - Μοντεκατίνι

 

Ξεκινώντας με ένα πλούσιο πρωινό θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο και θα κατευθυνθούμε προς τα διάσημα χωριά Cinque Terre που βρίσκονται σκαρφαλωμένα στα απόκρημνα βράχια της νότιας ιταλικής Ριβιέρα. Η περιοχή αποτελεί μία από τις ομορφότερες της δυτικής Ιταλίας και έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Με κέντρο εξόρμησης την πόλη Λα Σπέτσια, Θα τα επισκεφτούμε σε μια μοναδική κρουαζιέρα  και θα θαυμάσουμε τα μοναδικά χωριά Riomaggiore, Manarola και Monterosso, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε το Portovenere χτισμένο στην άκρη της ιταλικής Ριβιέρας πάνω σε βραχώδη χερσόνησο και αργότερα θα επιστρεψουμε στη Λα Σπέτσια. Το απόγευμα, μετά το τέλος της κρουαζιέρας θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας στο Μοντεκατίνι.

4η ημέρα : Μοντεκατίνι – Λούκα - Πίζα – Σιένα

 

Ξεκινώντας με ένα πλούσιο πρωινό θα ετοιμαστούμε για επίσκεψή στη Λούκα μια από τις πιο γραφικές μεσαιωνικές πόλεις της Ευρώπης. Η πόλη είναι χτισμένη από τους Ετρούσκους,περιβάλλεται από ένα εξαιρετικό τείχος με τάφρο του 16ου αιώνα και βρίσκεται στο κέντρο της σύγχρονης πόλης. Η Πιάτσα Σαν Μικέλε με την ομώνυμη εκκλησία του 1070, το Ντουόμο, το Ανάκτορο Ντε λα Προβίντσια είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε μεταξύ άλλων τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μαρτίνου, το θέατρο Τζίλιο και θα επισκεφτούμε την Πιάτσα Μερκάτο και την εντυπωσιακή πλατεία Αμφιθεάτρου. Σε αυτή τη γραφική πλατεία με παραδοσιακά Ιταλικά καφέ και εστιατόρια, πλανόδιους μουσικούς και ωραία ατμόσφαιρα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για έναν γνήσιο Ιταλικό εσπρέσσο. Επόμενος σταθμός η πόλη-μουσείο, Σιένα. Η πόλη είναι μοιρασμένη σε δεκαεπτά “Contrada” (γειτονιές) και η κάθε μια από αυτές έχει το όνομα ενός ζώου ή κάποιου αντικειμένου. Η πανέμορφη αυτή επαρχιακή πόλη έχει μια αύρα διαφορετικής εποχής που οφείλεται εξ΄ ολοκλήρου στην αρχιτεκτονική της που έχει διατηρηθεί ανέπαφη!  Θα έχουμε στην διάθεσή μας ελεύθερο χρόνο για να απολαύσουμε ένα ποτήρι τοπικό κρασί συνοδευόμενο με ένα ελαφρύ γεύμα ανακαλύπτοντας την γαστρονομία της τοσκάνης. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε την ιστορική πόλη της Πίζας με τα μεσαιωνικά τείχη και τον ξακουστό «Κεκλιμένο Πύργο», το καμπαναριό του καθεδρικού ναού της πόλης, μέσα στο λεγόμενο «Πεδίο των Θαυμάτων», μαζί με το Βαπτιστήριο και το μνημειακό κοιμητήριο Κάμπο. Αργότερα θα επιστρέψουμε στο Μονεκατίνι για τη διαμονή μας.

5η ημέρα : Φλωρεντία – Ξενάγηση πόλης - Μιλάνο

 

Μετά από ένα πλούσιο πρωινό θα ετοιμαστουμε να βυθιστούμε σε έναν κόσμο όπου η κλασική ομορφιά συναντά την αναγεννησιακή μεγαλοπρέπεια καθώς η σημερινή μας μέρα θα είναι αφιερωμένη στην Φλωρεντία. Θα ξεκινήσουμε με  ξενάγηση στη γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης που είναι γνωστή για τις καλές τέχνες και την αρχιτεκτονική. Θα δούμε την εκκλησία του Τίμιου Σταυρού, τη Σάντα Κρότσε, την πιο εντυπωσιακή εκκλησία της Φλωρεντίας και τόπος ταφής 270 επιφανών Φλωρεντίνων, ανάμεσα στους οποίος ο Γαλιλαίος, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι. Θα θαυμάσουμε τη γέφυρα Πόντε Βέκιο, με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάμι, μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της Φλωρεντίας. Στην Πιάτσα ντε λα Σινιορία θα δούμε το Παλάτσο Βέκιο, έδρα της τοπικής κυβέρνησης επί επτακόσια χρόνια, στο οποίο σήμερα φιλοξενούνται αξιόλογα έργα γλυπτικής και θα φτάσουμε στην Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι, όπου βρίσκεται ο τρίτος μεγαλύτερος καθεδρικός ναός στην Ευρώπη, η Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι, σήμα κατατεθέν της πόλης. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος για γεύμα και καφέ στην πιο εντυπωσιακή πόλη της Αναγέννησης και νωρίς το απόγευμα θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο και θα κατευθυνθούμε προς το Μιλάνο και το ξενοδοχείο μας για να τακτοποιηθούμε στα δωμάτια.

6η ημέρα : Μιλάνο – City tour - Λίμνη Κόμο - Πτήση επιστροφής

 

Αφού πάρουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο θα περιηγηθούμε στο κοσμοπολίτικο Μιλάνο. Η πόλη της τέχνης και της μόδας, η μητρόπολη που δεν σταματά να σε εκπλήσσει με τα μαγευτικά κρυμμένα μυστικά της και με τη νέα πόλη που αναπτύσσεται κάθετα με ουρανοξύστες που μοιάζουν με κρεμαστούς κήπους, σχεδιασμένους με φιλικά για το περιβάλλον πρότυπα. Η πρωτεύουσα της Λομβαρδίας και μεγαλύτερη πόλη της Ιταλίας μετά από την Ρώμη, έχει μια σπουδαία ιστορία. Από το κάστρο των Σφόρτσα στο ιστορικό κέντρο με τον Ντουόμο, την Γκαλερία Βιτόριο Εμανουέλε II και την διάσημη Λυρική Σκηνή της Σκάλας ξετυλίγεται ένα ακόμη κομμάτι της μακραίωνης ιστορίας του.

Στη συνέχεια αναχωρήσουμε για την Λίμνη του Κόμο. Το Κόμο βρίσκεται στα ιταλο-ελβετικά σύνορα στην βόρεια Ιταλία με θέα στο νοτιοδυτικό άκρο της λίμνης της και περιβάλλεται από καταπράσινους λόφους κορυφογραμμών, με αποτέλεσμα το απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό τοπίο. Αφού σταματήσουμε στο ακρολίμνιο πάρκο για να θαυμάσουμε το μοναδικό τοπίο με το μουσείο Βόλτα σε αρχαιοελληνικό ρυθμό, το μνημείο Life Electric και την Βίλα Όλμο, θα μπούμε στο κέντρο της πόλης. Εκεί θα παρατηρήσετε έναν απίστευτο αριθμό καφέ και καταστημάτων που θα κάνουν την βόλτα αυτή αξέχαστη. Στην Piazza del Duomo, θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό. Η επίσκεψη στον καθεδρικό ναό του Κόμο (Ντουόμο) είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε, καθώς η εκκλησία χαρακτηρίζεται από διάφορα αρχιτεκτονικά στυλ ρωμανικού και γοτθικού ρυθμού. Εκεί βρίσκεται και το Broletto (Παλιό Δημαρχείο), που κάποτε φιλοξενούσε δημόσιες συνελεύσεις. Τέλος θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για γεύμα και καφέ ή μια βόλτα προς την Piazza San Fedele με την ρωμαϊκή βασιλική του 12ου αιώνα, για να χαθείτε στα όμορφα δρομάκια του κέντρου της πόλης.

Φτάνοντας στο τέλος, ολοκληρώνουμε ένα ταξίδι γεμάτο αξέχαστες στιγμές. Έχοντας συλλέξει μοναδικές εικόνες και εμπειρίες είμαστε πλέον έτοιμοι να κατευθυνθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας.

Μην ξεχνάτε πως όποιος κλείνει γρήγορα κερδίζει! 

Οι τιμές του τιμοκαταλόγου είναι δυναμικές οπότε ενδέχεται να αυξηθούν.

 


Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να κατεβάσετε τον τιμοκατάλογο.

Τιμοκατάλογος : 

  • Οι τιμές είναι ανά άτομο, αφορούν το σύνολο του πακέτου και περιλαμβάνουν ότι αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.
  • Τιμή σε δίκλινο-τρίκλινο : Τιμή ενήλικα σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο
  • Τιμή παιδιού : Τιμή παιδιού πληρώνει ο μικρός μας φίλος που είναι 2-12 ετών και ταξιδεύει με 2 ενήλικες στο ίδιο δωμάτιο. 
  • Τιμή μονόκλινου : Για εσάς που ταξιδεύετε μόνοι ή θέλετε αποκλειστικό δωμάτιο. Η επιβάρυνση υπολογίζεται στην τιμή του δικλίνου.
  • Βρέφος έως 2 ετών : Ταξιδεύει ως infant και πληρώνει 10% της αξίας της εκδρομής + το σύνολο φόρων και δεν καταλαμβάνει θέση στα μέσα μεταφοράς..
  • Σύνολο φόρων : Στις αεροπορικές εκδρομές στη στήλη «σύνολο φόρων» αναγράφονται οι φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, ο ΦΠΑ και λοιπές χρεώσεις 

 

Διατροφή :

  • Πρωινό : Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • Ημιδιατροφή : Πρωινό και 1 γεύμα ή δείπνο καθημερινά 
  • Πλήρης διατροφή : Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά
  • All inclusive : Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά και σνακς και soft drinks ενδιάμεσα 

 

  • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με την προσθήκη μιας πτυσσόμενης κλίνης.
  • Οι προαιρετικές εκδηλώσεις - εκδρομές απαιτούν ελάχιστο αριθμό συμμετοχής για να πραγματοποιηθούν.
  • Το γραφείο έχει το δικαίωμα αλλαγής του ξενοδοχείου που αναφέρεται στο πρόγραμμα με άλλο της ίδιας κατηγορίας. 
  • Στα μουσεία / θεάματα που τις ημέρες των εορτών θα παραμείνουν κλειστά λόγω αργιών, δεν περιλαμβάνεται επίσκεψη. 
  • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να διαφοροποιηθεί λόγω συνθηκών, χωρίς καμία παράλειψη.
  • Οι επιβάτες αεροπορικών εκδρομών οφείλουν να είναι 2 ώρες νωρίτερα στο αεροδρόμιο από τις αναφερόμενες ώρες αναχωρήσεων των πτήσεων, στην αναχώρηση & στην επιστροφή. 
  • Ο ταξιδιώτης έχει υποχρέωση να υπογράψει τη σύμβαση συμμετοχής στο ταξίδι είτε ηλεκτρονικά είτε με φυσική παρουσία στο γραφείο που έκανε την κράτηση.

 

Παρακαλούμε διαβάστε με προσοχή τους γενικούς όρους συμμετοχής που αναγράφονται στο site μας στο σύνδεσμο Όροι συμμετοχής σε ταξίδι

ΤΟΣΚΑΝΗ
Αναχώρηση
Ξενοδοχείο / Διατροφή

15 Ιουλ 2024
6 ημέρες ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4* - Πρωινό
645,00 €
500,00 €
870,00 €
SOLD OUT

22 Ιουλ 2024
6 ημέρες ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4* - Πρωινό
635,00 €
445,00 €
885,00 €
SOLD OUT

29 Ιουλ 2024
6 ημέρες ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4* - Πρωινό
625,00 €
395,00 €
875,00 €

05 Αυγ 2024
6 ημέρες ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4* - Πρωινό
695,00 €
465,00 €
945,00 €

12 Αυγ 2024
6 ημέρες ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4* - Πρωινό
745,00 €
515,00 €
995,00 €
SOLD OUT
Σύνολο φόρων: 165,00 €