Δαλματία & Το διαμάντι της Αδριατικής

Δαλματία & Το διαμάντι της Αδριατικής

28η Οκτωβρίου '24 | 5 ημέρες

Δαλματία & Το διαμάντι της Αδριατικής

28η Οκτωβρίου '24 | 5 ημέρες

 

Τα τελευταία χρόνια ο προορισμός Δαλματικές ακτές «παίζει» πολύ και όχι άδικα. Ο γιουγκοσλαβικός πόλεμος υπήρξε η αιτία που είχε φύγει τις προηγούμενες δεκαετίες από τη σκέψη μας ως ταξιδιωτικός προορισμός, όμως επιβίωσε και ευτυχώς φαίνεται πως ξεπέρασε τα τραύματά του χάρη στην αγάπη των κατοίκων για έναν τόπο που έπρεπε γρήγορα να αναστηθεί. Πλέον οι περιοχές αυτές είναι πανέτοιμες να υποδεχτούν και πάλι ταξιδιώτες από ολόκληρο τον κόσμο και το κάνουν με μεγάλη επιτυχία. Το Ντουμπρόβνικ (το μικρό δάσος) Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO είναι γεμάτο ιστορία, αλλά δεν μοιάζει καθόλου με… μουσείο. Θα δείτε την σύγχρονη και την παλιά πόλη με τα μεσαιωνικά κάστρα που επέλεξε η παραγωγή του Game Of Thrones ώς το “King’s Landing”. Αυτό το σύντομο ταξίδι όμως δεν μένει μόνο εκεί. Γνωρίζοντας καλά τις περιοχές αυτές, άλλωστε τα τελευταία χρόνια μας εμπιστεύεται ο μεγαλύτερος αριθμός ταξιδιωτών από τη Β.Ελλάδα, έχουμε επιλέξει τις ωραιότερες επισκέψεις ώστε να αξιοποιήσετε το 5ήμερο αυτό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Σας προσφέρουμε απευθείας αποκλειστικά ναυλωμένες πτήσεις charter με την AEGEAN AIRLINES ειδικά σχεδιασμένες για αυτό το ταξίδι, με άφιξη στο αεροδρόμιο Zadar, γεγονός που μας επιτρέπει να δούμε την μεσαιωνική πόλη - νησί Trogir αλλά και το υπέροχο Split χωρίς διπλές διαδρομές. Η επιστροφή μας ακόμα καλύτερη γιατί κάνοντας της τελευταία μας εκδρομή στο Μαυροβούνιο, στο Κοτόρ και την κοσμοπολίτικη Μπούντβα, δεν θα χρειαστεί να επιστρέψουμε πίσω στο Ντουμπρόβνικ αλλά θα πετάξουμε απευθείας με Aegean από το αεροδρόμιο της Podgorica.Θα βρείτε επίσης σε αυτό το ταξίδι προσεγμένη διαμονή στο Ντουμπρόβνικ σε διάφορες κατηγορίες ξενοδοχείων, έμπειρο συνοδό και μια υπέροχη τοπική ξεναγό που εκτός από ξεναγήσεις θα σας μιλήσει για τον τοπικό τρόπο ζωής, τις πρόσφατες μνήμες του πολέμου και θα σας καθοδηγήσει στα καλύτερα μέρη της φημισμένης πόλης. Εσείς απλά χαλαρώστε, ξεχάστε την καθημερινότητα και απολαύστε το μοναδικό “μαργαριτάρι της Μεσογείου”..

"Αυτοί που αναζητούν τον παράδεισο στη γη, πρέπει να έρθουν στο Ντουμπρόβνικ."
George Bernard Shaw

 

  Ελάτε μαζί μας στις Δαλματικές ακτές γιατί προσφέρουμε..

  • Αποκλειστικές απευθείας ναυλωμένες πτήσεις charter με Aegean Airlines 
  • Σχεδιασμένες πτήσεις αποκλειστικά για αυτό το πρόγραμμα με αναχώρηση στο Zadar και επιστροφή από Podgorica.  
  • Ιδανικά ωράρια πτήσεων με αναχώρηση πρωί και επιστροφή βράδυ για 5 “γεμάτες” ημέρες 
  • Χειραποσκευή αλλά και “βαλίτσα” στις πτήσεις για να πάρετε μαζί σας αυτά που θέλετε
  • Πολυτελή ξενοδοχεία με ημιδιατροφή και family rooms 
  • Επίσκεψη στα μέρη που έγιναν γυρίσματα του Game of Thrones
  • Εκδρομή στο μεσαιωνική πόλη νησί Trogir και στο αριστοκρατικό Split 
  • Τα ωραιότερα της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, Μόσταρ - Καταρράκτες Kravice  
  • Επίσκεψη στο Μαυροβούνιο, στις κοσμοπολίτικες πόλεις Κοτόρ και Μπούντβα 
  • Πλήρες πρόγραμμα περιηγήσεων

 

1η ημέρα : ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΖΑΝΤΑΡ - ΤΡΟΓΚΙΡ - ΣΠΛΙΤ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ

 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο νωρίς το πρωί, γνωριμία με τον συνοδό του ταξιδιού και αναχώρηση με απευθείας πτήση της Aegean για το αεροδρόμιο του Zadar. Άφιξη και χωρίς να χάσουμε χρόνο, αναχωρούμε για την πρώτη μας επίσκεψη στο μεσαιωνικό Τρογκίρ (πόλη-νησί-μουσείο) και άλλοτε ελληνική αποικία Τραγούριον, χαρακτηρισμένο από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Η πόλη είναι χτισμένη σε μια μικρή χερσόνησο που ενώνεται με τη στεριά με μια γεφυρούλα, περιβάλλεται από οχυρό που βέβαια δεν εμπόδισε τους Σαρακηνούς, τους Ενετούς, τον στρατό της Αυστροουγγαρίας και τους Γάλλους να επιβάλουν την κυριαρχία τους αφήνοντας το πολιτιστικό τους στίγμα. Στο λιθόστρωτο της πόλης απλώνονται­ υπέροχα παλάτια, αρχοντικά και εκκλησίες με κυρίαρχο τον πανέμορφο καθεδρικό ναό του Αγίου­ Λαυρεντίου με την απίστευτης ομορφιάς Πύλη Ράντοβαν. Στο Τρογκίρ θα βιώσετε ένα ιστορικό και εικονικό άλμα στο παρελθόν, από το οποίο δεν θα θέλετε να επανέλθετε. Μόλις 35χλμ μακριά απέχει το γραφικό Σπλιτ, η μεγαλύτερη πόλη της Δαλματίας και ναύσταθμος της Γιουγκοσλαβίας. Το Σπλιτ μπήκε δυναμικά στο προσκήνιο της ιστορίας τον 4ο αιώνα π.Χ., όταν ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Διοκλητιανός έφτιαξε εδώ το πελώριο παλάτι του, για να περάσει άνετα και ωραία τα γεράματά του. Και μάλλον είχε ένστικτο, διότι αυτός ο σκληρός τύπος, που γεννήθηκε στη γειτονική Solona, είναι ο μόνος αυτοκράτορας που πέθανε από φυσικά αίτια! Θα επισκεφθούμε επίσης τον Καθεδρικό Ναό, το γοτθικό Δημαρχείο και τον αναγεννησιακό πύργο του Ρολογιού. Θα έχουμε χρόνο στην πανέμορφη προκυμαία της πόλης, τη διάσημη Ρίβα για καφέ ή φαγητό. Τελευταία στάση για την πρώτη μας ημέρα το “στολίδι της Αδριατικής” , το περίφημο Ντουμπρόβνικ. Θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο και έχετε χρόνο στη διάθεσή σας για μια πρώτη βραδινή βόλτα στην παλιά πόλη.

2η ημέρα : ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - GAME OF THRONES CASTLES - LOKRUM ISLAND - ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΟ ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ - MOUNTAIN BUGGIES

 

Παίρνουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και η σημερινή μας ημέρα είναι όλη αφιερωμένη στο Ντουμπρόβνικ γιατί πραγματικά αξίζει. Ξεκινάμε την ξενάγηση στο Ντουμπρόβνικ που έχει χαρακτηριστεί «το διαμάντι της Αδριατικής». Απαραίτητη είναι η επίσκεψη στην παλιά πόλη του Ντουμπρόβνικ η οποία είναι περιτριγυρισμένη από τείχη του 10ου αιώνα, όπου θα περπατήσουμε στα σημεία που γυρίστηκαν σκηνές από το Game of Thrones. Στο ιστορικό κέντρο της πόλης, θα επισκεφτούμε το Φραγκισκανικό  Μοναστήρι, τον Καθεδρικό ναό των Ρέκτορς, το παλιό λιμάνι και την εκκλησία του Αγ. Βλάσιου, πολιούχου της πόλης αξιοθέατα που αποτελούν σπάνια ταξιδιωτική εμπειρία.  Θα συνεχίσουμε με επίσκεψη στο κοντινό νησάκι Lokrum, εφόσον ο καιρός το επιτρέπει. Οι κάτοικοι της πόλης επισκέπτονται το “νησί χωρίς αυτοκίνητα” γιατί αποτελεί μια γαλήνια απόδραση από την πόλη. Ένα όμορφο περιβάλλον με βοτανικούς κήπους, εξωτικά δέντρα, λουλούδια, λαγούς, παγώνια και ένα μεσαιωνικό Μοναστήρι Βενεδικτίνων. Αν επιθυμείτε μπορείτε να κάνετε μια βουτιά στα πεντακάθαρα νερά του νησιού. Στην επιστροφή θα απολαύσουμε την υπέροχη θέα των τειχών της παλιάς πόλης, μέσα από το πλοίο. Προτείνουμε επίσης να ανεβείτε με το τελεφερίκ έως την κορυφή του Srdj (www.dubrovnikcablecar.com), από όπου μπορείτε να δείτε όλη την παλιά πόλη, την Αδριατική και τα νησιά της. H θέα είναι μαγευτική και -αν δεν φυσάει πολύ- θα απολαύσετε έναν ωραίο καφέ με το Ντουμπρόβνικ στα πόδια σας. Η διαδρομή είναι μικρή, αλλά αξίζει τον κόπο. Το όχημα κινείται υπερβολικά αργά και κοντά στο έδαφος, οπότε, ακόμα κι αν φοβάστε τα ύψη, το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα. Για το μεσημέρι σας προτείνουμε μια υπέροχη δραστηριότητα που δεν χρειάζεται αθλητικές ικανότητες, ιδανική για κάθε νέους κάθε ηλικίας!. Στο βουνό που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην πόλη  επιβιβαζόμαστε στα mountain buggies για να ακολουθήσουμε μια διαδρομή που εκτός από μοναδική φυσική ομορφιά και στιγμές αδρεναλίνης, μας προσφέρει απίστευτη θέα στην πόλη που βρίσκεται στα πόδια μας. Στην μέση περίπου της διαδρομής, θα έχουμε την ευκαιρία να σταματήσουμε στο σημείο από το οποίο ξεκινούσε  η επίθεση εναντίον της πόλης κατά την διάρκεια του σκληρού πολέμου του ‘91, όταν το Dubrovnik άντεξε μήνες σκληρής πολιορκίας. Ο τοπικός μας συνοδός, που έζησε τα γεγονότα ως κάτοικος, μας εξιστορεί περιστατικά που δεν θα πιστεύαμε, αν οι σημαδεμένοι από σφαίρες τοίχοι της περιοχής δεν μαρτυρούσαν την φρίκη του πολέμου μέχρι και σήμερα. Αφήνουμε αυτήν την ημέρα χωρίς άλλη επίσκεψη, γιατί αξίζει να την αφιερώσετε ολόκληρη στην περαιτέρω γνωριμία με την πόλη. Η συνοδός μας θα είναι εκεί για να σας δώσει κάθε απαραίτητη πληροφορία για να αξιοποιήσετε το χρόνο σας με τον τρόπο που επιθυμείτε.

3η ημέρα : ΣΤΟΝ - ΚΟΡΤΣΟΥΛΑ - ΝΗΣΙ ΜΑΡΚΟ ΠΟΛΟ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ

 

Είναι ωραία να ξυπνάς σε μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ηπείρου μας, κοντά στη θάλασσα μέσα σε ένα υπέροχο περιβάλλον. Μετά το πρωινό απολαύστε μια βόλτα στο Ντουμπρόβνικ ή ελάτε μαζί μας σε μια προαιρετική εκδρομή στο νησί Κόρτσουλα, αρχαία ελληνική αποικία. Μετά από μια φανταστική διαδρομή κατά μήκος των δαντελωτών δαλματικών ακτών φτάνουμε στη χερσόνησο Πέλιασετς, γνωστής για τα ποιοτικά κρασιά που παράγονται από τους αμπελώνες της περιοχής, όπου θα σταματήσουμε στο Στον, το Ρωμαϊκό Στάγκνουμ, με τείχη που έχουν χαρακτηριστεί ως το Σινικό Τείχος της Κροατίας. Στη συνέχεια και διασχίζοντας τη μήκους 60 χιλιομέτρων χερσόνησο, μια διαδρομή με εκπληκτική θέα σε ορισμένα σημεία της, φτάνουμε στο Όρεμπιτς απ’ όπου θα πάρουμε το καραβάκι μας για να βρεθούμε στην Κόρτσουλα, στο νησί που διεκδικεί τη γενέτειρα του Μάρκο Πόλο. Ένα νησί που συνδέεται άμεσα με την Κέρκυρα, ως πρώτη αποικία Κερκυραίων αποίκων, οι οποίοι την αποκάλεσαν Κόρκυρα Μέλαινα (Μαύρη Κέρκυρα), με την πρωτεύουσά του να περιστοιχίζεται από τείχη του 13ου αιώνα, από κάστρα και πύργους που άφησαν στο πέρασμά τους οι Ενετοί. Θα επισκεφτούμε τον επιβλητικό καθεδρικό Ναό του Αγίου Μάρκου με την ομώνυμη πλατεία, καθώς και το σπίτι μουσείο του Μάρκου Πόλο. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσετε στα γραφικά στενά του νησιού, να θαυμάσετε την υπέροχη αρχιτεκτονική του που αντικατοπτρίζει τις επιδράσεις των Ρωμαίων, των Ενετών και των Γενοβέζων που το διεκδίκησαν, αλλά και να κάνετε μια βουτιά στα πεντακάθαρα νερά. Ένα νησί που περιβάλλεται από βράχια, παραλίες, από δάση και βελανιδιές και αποτελεί ένα από τα κοσμήματα της νησιωτικής Δαλματίας. Επιστρέφουμε στο Ντουμπρόβνικ όπου στο κέντρο και στην παλιά πόλη υπάρχει μια εύθυμη ατμόσφαιρα. Απολάυστε ένα καλό εστιατόριο ή έναν καφέ με απεριόριστη θέα. Καλή ιδέα είναι και μια επίσκεψη στο φεστιβάλ κρασιού ή στο ενυδρείο που βρίσκεται μέσα στα τείχη του μεσαιωνικού κάστρου του Αγ.Ιωάννη (St Ivan).

4η ημέρα : ΜΟΣΤΑΡ - ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΚΡΑΒΙΤΣΕ - TREBIZAT RIVER

 

Πρόγευμα και αναχώρηση για μια ημερήσια εκδρομή σε 2 υπέροχες τοποθεσίες. Πρώτη μας στάση το μεσαιωνικό Μόσταρ που θυμίζει πόσο κοντά στην κεντρική Ευρώπη έφτασε η Οθωμανική Αυτοκρατορία. Έμβλημα της πόλης το μεγαλύτερο τοξωτό γεφύρι, κατασκευασμένο έπειτα από εντολή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή. Μια πόλη, με έντονα τα σημάδια του πολέμου που στιγμάτισε τη χώρα αυτή, στο τέλος του 20ου αιώνα. Το Μόσταρ της Βοσνίας, επιτρέπει στον επισκέπτη να αντιληφθεί τις διαφορές που χώριζαν αυτά τα κράτη, όταν ήταν κομμάτια της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας. Αφήνοντας πίσω, τις επιρροές των Φράγκων και των Ενετών, έρχεται σε επαφή με τα ίχνη των Οθωμανών, που τόσο έντονα διαφαίνονται στα σοκάκια της πόλης, στα παζάρια της, στα χαμάμ και στις ανατολίτικες οσμές της. Μια αίσθηση διαφορετική, με την Ανατολή και τη Δύση χαραγμένες στις όχθες του ποταμού Νερέτβα. Συνεχίζουμε για ένα μοναδικό φυσικό τοπίο, τους περίφημους Καταράκτες Κράβιτσε (Kravice Waterfalls). Tα νερά του ποταμού Trebižat, πέφτουν από ύψος 25 μέτρων και καταλήγουν στη λίμνη. Είναι από τα πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, με νερά ιδανικά για κολύμβηση και υπαίθριες δραστηριότητες. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας.

5η ημέρα : ΠΕΡΑΣΤ - ΚΟΤΟΡ - ΜΠΟΥΤΒΑ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

 

Σήμερα είναι η τελευταία μας μέρα αλλά επειδή η πτήση μας είναι βραδινή έχουμε αρκετό χρόνο στη διάθεσή μας, τον οποίο θα αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Φύγαμε λοιπόν για Μαυροβούνιο! Διασχίζοντας το νοτιότερο φιόρδ της Ευρώπης και βλέποντας την ομορφιά με την οποία προίκισε η φύση τη μικρή αυτή χώρα θα θαυμάσουμε το Πέραστ, μια βυζαντινή κληρονομιά, με έντονα τα σημάδια του Μεσαίωνα και τα δύο νησάκια που το περιβάλλουν. Συνεχίζουμε για την καστροπολιτεία του Κότορ ένα μνημείο φυσικής ομορφιάς και πολιτισμού, μια πολύ παλιά πόλη καλά διατηρημένη – προστατευόμενη από την Unesco, με έντονη Βυζαντινή και βενετσιάνικη επιρροή. Βρίσκεται στο βαθύτερο σημείο, σε έναν από τους πιο όμορφους κόλπους των ακτών του Μαυροβουνίου στον οποίο ορισμένοι αποδίδουν την έννοια του μεγαλύτερου, νοτιότερου και ομορφότερου φιορδ της Αδριατικής.Θα δούμε τον Ρωμαϊκό Καθεδρικό ναό του Αγίου Τρύφωνος του 12ου αιώνα, την ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Λουκά και το επιβλητικό παλάτι του πρίγκιπα. Τελευταία μας στάση σε μια από τις παλαιότερες πόλεις της Αδριατικής (3500 ετών) την γραφική Μπούτβα, γνωστή για τις υπέροχες ακτές και την κοσμοπολίτικη ζωή, μια πόλη με έντονο Ελληνικό, Ρωμαϊκό και Βενετσιάνικο στοιχείο. Θα περιηγηθούμε στη μεσαιωνική Μπούτβα γνωρίζοντας από κοντά ένα από τα μαργαριτάρια της Αδριατικής στις Δαλματικές ακτές. Τώρα πια, η ματιά είναι ολοκληρωμένη. Τώρα, έχει συμπληρωθεί ένα παζλ που περιλαμβάνει την Κροατία, τη Βοσνία και το Μαυροβούνιο. Όλες αυτές τις χώρες που κάποτε αποτελούσαν, μεταξύ άλλων κρατών, τμήμα μιας ολόκληρης χώρας και τώρα η καθεμιά έχει τραβήξει τη δική της πορεία. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής έχοντας αποτυπώσει εικόνες και βιώματα από τα μέρη αυτά που θαυμάζουν χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Μην ξεχνάτε πως όποιος κλείνει γρήγορα κερδίζει! 

Οι τιμές του τιμοκαταλόγου είναι δυναμικές οπότε ενδέχεται να αυξηθούν.


Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να κατεβάσετε τον τιμοκατάλογο.

Τιμοκατάλογος : 

  • Οι τιμές είναι ανά άτομο, αφορούν το σύνολο του πακέτου και περιλαμβάνουν ότι αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.
  • Τιμή σε δίκλινο-τρίκλινο : Τιμή ενήλικα σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο
  • Τιμή παιδιού : Τιμή παιδιού πληρώνει ο μικρός μας φίλος που είναι 2-12 ετών και ταξιδεύει με 2 ενήλικες στο ίδιο δωμάτιο. 
  • Τιμή μονόκλινου : Για εσάς που ταξιδεύετε μόνοι ή θέλετε αποκλειστικό δωμάτιο. Η επιβάρυνση υπολογίζεται στην τιμή του δικλίνου.
  • Βρέφος έως 2 ετών : Ταξιδεύει ως infant και πληρώνει 10% της αξίας της εκδρομής + το σύνολο φόρων και δεν καταλαμβάνει θέση στα μέσα μεταφοράς..
  • Σύνολο φόρων : Στις αεροπορικές εκδρομές στη στήλη «σύνολο φόρων» αναγράφονται οι φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, ο ΦΠΑ και λοιπές χρεώσεις 

 

Διατροφή :

  • Πρωινό : Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • Ημιδιατροφή : Πρωινό και 1 γεύμα ή δείπνο καθημερινά 
  • Πλήρης διατροφή : Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά
  • All inclusive : Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά και σνακς και soft drinks ενδιάμεσα 

 

  • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με την προσθήκη μιας πτυσσόμενης κλίνης.
  • Οι προαιρετικές εκδηλώσεις - εκδρομές απαιτούν ελάχιστο αριθμό συμμετοχής για να πραγματοποιηθούν.
  • Το γραφείο έχει το δικαίωμα αλλαγής του ξενοδοχείου που αναφέρεται στο πρόγραμμα με άλλο της ίδιας κατηγορίας. 
  • Στα μουσεία / θεάματα που τις ημέρες των εορτών θα παραμείνουν κλειστά λόγω αργιών, δεν περιλαμβάνεται επίσκεψη. 
  • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να διαφοροποιηθεί λόγω συνθηκών, χωρίς καμία παράλειψη.
  • Οι επιβάτες αεροπορικών εκδρομών οφείλουν να είναι 2 ώρες νωρίτερα στο αεροδρόμιο από τις αναφερόμενες ώρες αναχωρήσεων των πτήσεων, στην αναχώρηση & στην επιστροφή. 
  • Ο ταξιδιώτης έχει υποχρέωση να υπογράψει τη σύμβαση συμμετοχής στο ταξίδι είτε ηλεκτρονικά είτε με φυσική παρουσία στο γραφείο που έκανε την κράτηση.

 

Παρακαλούμε διαβάστε με προσοχή τους γενικούς όρους συμμετοχής που αναγράφονται στο site μας στο σύνδεσμο Όροι συμμετοχής σε ταξίδι

 

  Σύντομα διαθέσιμο.*