Κοσμοπολίτικη Κυανή Ακτή
Μιλάνο - Κόμο

Κυανή Ακτή - Μιλάνο - Κόμο

5 ημέρες

Κοσμοπολίτικη Κυανή Ακτή - Μιλάνο - Κόμο

5 ημέρες

 

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο ταξίδι, που είναι αποκλειστικά σχεδιασμένο για λίγους τυχερούς! Μια μαγευτική διαδρομή από την επιβλητική Κυανή Ακτή, μέχρι τη λίμνη Κόμο της Λομβαρδίας και το κοσμοπολίτικο Μιλάνο. Ο συνδυασμός της κοσμοπολίτικης αύρας της Νίκαιας και του γκλάμουρ του Μόντε Κάρλο, ανταγωνίζεται την μοναδική ομορφιά των μεσαιωνικών χωριών Έζ , Κάνες, Σουρ Μερ, Σαν Πωλ ντε Βανς και την γοητευτική λίμνη του Κόμο που θα σας αφήσουν με αξέχαστες εντυπώσεις. Οι πτήσεις μας είναι ιδανικές με αναχώρηση και επιστροφή από Μπέργκαμο, με σωστά ωράρια αναχώρησης και επιστροφής. Με ξενοδοχεία 4*, αποκλειστικό λεωφορείο και έναν ιδιαίτερα έμπειρο συνοδό, το μόνο που έχετε να σκεφτείτε είναι πως θα εξασφαλίσετε αρκετό χώρο στο κινητό σας για φωτογραφίες..

 

Ελάτε μαζί μας σε αυτό το ταξίδι γιατί προσφέρουμε..

  • Ιδανικά ωράρια απευθείας πτήσεων με πρωινή αναχώρηση και απογευματινή  επιστροφή
  • Ένα ξεκούραστο ταξίδι, καθώς επιλέξαμε να ‘’πετάξουμε’’ και να επιστρέψουμε από Μπέργκαμο, ώστε να παραλείψουμε τις άσκοπες διαδρομές 
  • Επίσκεψη στην Κοσμοπολίτικη Νίκαια , με την παγκοσμίως γνωστή Promenade des Anglaise  και την μοναδικής ομορφιάς παλιά της πόλη 
  • Επίσκεψη στις μεσαιωνικές πολιτείες, Έζ , Κάνες σουρ Μερ , Σαν Πωλ ντε Βάνς
  • Μια αξέχαστη εμπειρία στο Μόντε Κάρλο με το ανάκτορο του Ρενιέ και την εκπληκτική πολυτέλεια που περιβάλλει όλο το πριγκιπάτο,περνώντας από την διαδρομή της Formula και την πολυτελή μαρίνα των mega Yacht .  
  • Μια μοναδική εμπειρία, η επίσκεψη στο κοσμοπολίτικο Κόμο.

 

1η ημέρα : Πτήση για Μπέργκαμο – San Remo – Monte Carlo – Νίκαια

 

Συγκέντρωση πολύ πρωί στο αεροδρόμιο και πτήση στις 05:45 για τo Μπέργκαμο. Άφιξη, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για το κοσμοπολίτικο θέρετρο του Σαν Ρέμο. Χρόνος για μια σύντομη γνωριμία με την όμορφη πόλη και συνεχίσουμε για το κοσμοπολίτικο Πριγκιπάτο του Μονακό, που είναι το πιο πυκνοκατοικημένο κράτος στον κόσμο και οι κάτοικοί του αποκαλούνται Μονεγάσκοι. Στην πανοραμική μας περιήγηση θα δούμε το παλάτι των Μονεγάσκων, επίσημη κυβερνητική έδρα του Πριγκιπάτου και κατοικία της βασιλικής οικογένειας των Γκριμάλντι από τον 13ο αιώνα, τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό της Παναγίας και τέλος θα επισκεφθούμε το Ωκεανογραφικό Μουσείο που διεύθυνε για αρκετά χρόνια ο διάσημος εξερευνητής Ζακ Ιβ Κουστό (Jacques-Yves Cousteau) και θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε περισσότερα από 4.000 είδη ψαριών. Θα περάσουμε από τη διαδρομή της Formula 1 για να συνεχίσουμε για τον τελευταίο μας σταθμό, την Κοσμοπολίτικη Νίκαια . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση

2η ημέρα : Νίκαια – Πανοραμική ξενάγηση – Έζ – Εργοστάσιο Αρωμάτων Fragonard

 

Πρόγευμα στο χώρο του ξενοδοχείου και αρχίζει αμέσως η πανοραμική ξενάγηση της πόλης όπου μεταξύ άλλων θα δούμε και θα διασχίσουμε την Προμενάντ Ντεζ Ανγκλαί (Promenade Des Anglais) τον διάσημο παραλιακό δρόμο της πόλης, με τα υπέροχα κτίρια της Belle Epoque όπως το Νεγκρέσκο (Negresco) , το Παλαί ντε λα Μεντιτερανέ (Palais de la Méditerranée), θα δούμε την πλατεία Μασενά (Place Masséna) , την βιβλιοθήκη της πόλης (το τετράγωνο κεφάλι) το Acropolis (συνεδριακό κέντρο της πόλης) και θα καταλήξουμε στον λόφο Σιμιέζ (Cimiez) εκεί όπου ξεκίνησε η ιστορία της πόλης. Στην διαδρομή μας θα περάσουμε από την αριστοκρατική συνοικία Σιμιέζ με τα υπέροχα αρχοντικά του 19ου αιώνα ανάμεσα στα οποία και το παλάτι Regina κατοικία της βασίλισσας της Αγγλίας Βικτώρια. Στον λόφο θα επισκεφτούμε την εκκλησία και τους κήπους του Φραγκισκανού Μοναστηριού. Χρόνος ελεύθερος στο κέντρο της πόλης. Σας προτείνουμε να επισκεφτείτε τη παλιά πόλη με το γραικό της λιμάνι. Περπατήστε στα στενά γραφικά δρομάκια της και απολαύστε καφέ και γεύμα σε κάποιο από τα πολλά εστιατόρια και καφέ . Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το μεσαιωνικό χωριό Εζ (Èze), για να επισκεφθούμε το εργοστάσιο παραγωγής αρωμάτων Fragonard. Επιστροφή στη Νίκαια και σας προτείνουμε το απόγευμα να περπατήστε στη Promenad des Anglais την παραλιακή λεωφόρο που έσφιζε από ζωή των γαλαζοαίματων μιας άλλης εποχής αλλά ακόμη και σήμερα διατηρεί την αίγλη της.

3η ημέρα : Νίκαια – Κάννες - Καν-συρ-Μερ – Σεντ Πωλ ντε Βανς (προαιρετική)

 

Πρόγευμα στο χώρο του ξενοδοχείου μας και αναχώρηση για μια εκπληκτική προαιρετική εκδρομή στην αδιαμφισβήτητη “βασίλισσα” της Κυανής Ακτής τις Κάννες (Cannes) με την περίφημη Κρουαζέτ (Croisette), έναν από τους πιο διάσημους δρόμους του κόσμου. Θα δούμε τα υπέροχα κτίρια, και τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία, που χρονολογούνται από την εποχή της Belle Epoque, καθώς και το Παλάτι του Φεστιβάλ των Καννών. Στη συνέχεια της διαδρομής μας αναχώρηση για δυο υπέροχα μεσαιωνικά χωριά το Καν-συρ-Μερ ( Cagnes-sur-mer) & το Σεντ Πωλ Ντε Βανς (Saint Paul de vence). Το Cagnes-sur-mer είναι καταφύγιο πολλών καλλιτεχνών όπου θα έχουμε χρόνο για βόλτα στα υπέροχα σοκάκια του χωριού, αλλά και για επίσκεψη στο μεσαιωνικό κάστρο των Γκριμάλντι (Grimaldi). Στη συνέχεια αναχώρηση για το Σεντ Πωλ Ντε Βανς το πιο διάσημο μεσαιωνικό χωριό της Κυανής Ακτής περιτριγυρισμένο από τα τείχη του Φραγκίσκου του Πρώτου, όπου και αυτό αποτελεί καταφύγιο πολλών ζωγράφων και καλλιτεχνών. Επιστροφή στη Νίκαια νωρίς το απόγευμα. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα και ποτό, στη παλιά πόλη της Νίκαιας.

4η ημέρα : Νίκαια - Μιλάνο - Ξενάγηση πόλης

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη πόλη της μόδας και της φινέτσας, το Μιλάνο, όπου θα ξεκινήσουμε κατευθείαν την περιήγηση μας στη πόλη. Η πόλη της τέχνης και της μόδας, η μητρόπολη που δεν σταματά να σε εκπλήσσει με τα μαγευτικά κρυμμένα μυστικά της και με τη νέα πόλη που αναπτύσσεται κάθετα με ουρανοξύστες που μοιάζουν με κρεμαστούς κήπους, σχεδιασμένους με φιλικά για το περιβάλλον πρότυπα. Η πρωτεύουσα της Λομβαρδίας και μεγαλύτερη πόλη της Ιταλίας μετά από την Ρώμη, έχει μια σπουδαία ιστορία. Από το κάστρο των Σφόρτσα στο ιστορικό κέντρο με τον Ντουόμο, την Γκαλερία Βιτόριο Εμανουέλε II και την διάσημη Λυρική Σκηνή της Σκάλας ξετυλίγεται ένα ακόμη κομμάτι της μακραίωνης ιστορίας του. Η βιομηχανική καρδιά της Ιταλίας θα μαγέψει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Στον πολυσύχναστο δρόμο του Κόρσο Βιτόριο Εμανουέλε θα βρείτε εκατοντάδες καταστήματα και πολυκαταστήματα για τις αγορές σας. Αλλά για να απολαύσετε την υπέροχη θέα στον καθεδρικό του Ντουόμο σας προτείνουμε το Ρουφ Γκάρντεν του πολυτελούς πολυκαταστήματος ΡΙΝΑΣΕΝΤΕ (Rinascente) με τα εστιατόρια και τα μπαρ που διαθέτει. Αργά το απόγευμα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

5η ημέρα :  Βαρέζε - Κόμο – Πτήση επιστροφής

 

Πλούσιο πρωινό και αναχωρούμε για το Κόμο, που βρίσκεται στα ιταλο-ελβετικά σύνορα στη βόρεια Ιταλία με θέα στο νοτιοδυτικό άκρο της λίμνης και περιβάλλεται από καταπράσινους λόφους κορυφογραμμών, με αποτέλεσμα το απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό τοπίο, με την όμορφη ακρολίμνια περιοχή, το μουσείο Βόλτα σε ελληνορωμαϊκό ρυθμό, το μνημείο Life Electric και την Βίλα Όλμο και το ιστορικό κέντρο της πόλης. Τα όμορφα καφέ και καταστήματα θα κάνουν την βόλτα αυτή αξέχαστη. Στην Piazza del Duomo, θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό. Η επίσκεψη στον καθεδρικό ναό του Κόμο (Ντουόμο) είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε, καθώς η εκκλησία χαρακτηρίζεται από διάφορα αρχιτεκτονικά στυλ ρωμανικού και γοτθικού ρυθμού. Εκεί βρίσκεται και το Broletto (Παλιό Δημαρχείο), που κάποτε φιλοξενούσε δημόσιες συνελεύσεις. Στην συνέχεια μια βόλτα προς την Piazza San Fedele με την ρωμαϊκή βασιλική του 12ου αιώνα, για να χαθείτε στα όμορφα δρομάκια του κέντρου της πόλης. Χαρείτε τον ελεύθερο χρόνο απολαμβάνοντας έναν καφέ μαζί με τους ντόπιους ή το γεύμα σας . Στη συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Μπέργκαμο για την απευθείας πτήση επιστροφής.

Μην ξεχνάτε πως όποιος κλείνει γρήγορα κερδίζει! 

Οι τιμές του τιμοκαταλόγου είναι δυναμικές οπότε ενδέχεται να αυξηθούν.

 


Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να κατεβάσετε τον τιμοκατάλογο.

Τιμοκατάλογος : 

  • Οι τιμές είναι ανά άτομο, αφορούν το σύνολο του πακέτου και περιλαμβάνουν ότι αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.
  • Τιμή σε δίκλινο-τρίκλινο : Τιμή ενήλικα σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο
  • Τιμή παιδιού : Τιμή παιδιού πληρώνει ο μικρός μας φίλος που είναι 2-12 ετών και ταξιδεύει με 2 ενήλικες στο ίδιο δωμάτιο. 
  • Τιμή μονόκλινου : Για εσάς που ταξιδεύετε μόνοι ή θέλετε αποκλειστικό δωμάτιο. Η επιβάρυνση υπολογίζεται στην τιμή του δικλίνου.
  • Βρέφος έως 2 ετών : Ταξιδεύει ως infant και πληρώνει 10% της αξίας της εκδρομής + το σύνολο φόρων και δεν καταλαμβάνει θέση στα μέσα μεταφοράς..
  • Σύνολο φόρων : Στις αεροπορικές εκδρομές στη στήλη «σύνολο φόρων» αναγράφονται οι φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, ο ΦΠΑ και λοιπές χρεώσεις 

 

Διατροφή :

  • Πρωινό : Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • Ημιδιατροφή : Πρωινό και 1 γεύμα ή δείπνο καθημερινά 
  • Πλήρης διατροφή : Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά
  • All inclusive : Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά και σνακς και soft drinks ενδιάμεσα 

 

  • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με την προσθήκη μιας πτυσσόμενης κλίνης.
  • Οι προαιρετικές εκδηλώσεις - εκδρομές απαιτούν ελάχιστο αριθμό συμμετοχής για να πραγματοποιηθούν.
  • Το γραφείο έχει το δικαίωμα αλλαγής του ξενοδοχείου που αναφέρεται στο πρόγραμμα με άλλο της ίδιας κατηγορίας. 
  • Στα μουσεία / θεάματα που τις ημέρες των εορτών θα παραμείνουν κλειστά λόγω αργιών, δεν περιλαμβάνεται επίσκεψη. 
  • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να διαφοροποιηθεί λόγω συνθηκών, χωρίς καμία παράλειψη.
  • Οι επιβάτες αεροπορικών εκδρομών οφείλουν να είναι 2 ώρες νωρίτερα στο αεροδρόμιο από τις αναφερόμενες ώρες αναχωρήσεων των πτήσεων, στην αναχώρηση & στην επιστροφή. 
  • Ο ταξιδιώτης έχει υποχρέωση να υπογράψει τη σύμβαση συμμετοχής στο ταξίδι είτε ηλεκτρονικά είτε με φυσική παρουσία στο γραφείο που έκανε την κράτηση.
  • Σε περίπτωση που κατά την διάρκεια των εορτών - αργιών, κάποιο επισκέψιμο αξιοθέατο δεν  λειτουργήσει, το αντικαθιστούμε με κάποια άλλη επίσκεψη.

 

Παρακαλούμε διαβάστε με προσοχή τους γενικούς όρους συμμετοχής που αναγράφονται στο site μας στο σύνδεσμο Όροι συμμετοχής σε ταξίδι

 

ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ
Αναχώρηση
Ξενοδοχείο / Διατροφή

25 Νοε 2024
5 ημέρες MASSENA/GRAND HOTEL 4* - Πρωινό
395,00 €
0,00 €
595,00 €
Σύνολο φόρων: 165,00 €

  • Νίκαια – promenade des Anglais – στους δρόμους της αριστοκρατίας
  • Μόντε Κάρλο – η πολυτέλεια μπροστά σας  
  • Νίκαια – εκεί που λάμπουν οι διασημότητες σε κάθε Φεστιβάλ της
  •  Eze – Cannes Sur Mer – Saint Paul de Vence – μεσαιωνικές πόλεις με διεθνή ακτινοβολία
  • Μιλάνο – η πόλη της μόδας  
  • Κόμο – η κοσμοπολίτικη πόλη στις όχθες της ομώνυμης λίμνης