Γύρος Πελοποννήσου

Γύρος Πελοποννήσου  

Χριστούγεννα '25 - Πρωτοχρονιά '26 | 5 ημέρες

 

Οδοιπορικό στην ιστορία και την ομορφιά της πατρίδας μας

Όλη η ιστορία και η φύση της Μεσογείου αποτυπωμένη σε έναν τόπο. Προορισμοί αυθεντικής ομορφιάς, καθένας με τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, εναλλάσσονται μπροστά μας και εμείς καθισμένοι αναπαυτικά στην θέση του θεατή - ταξιδιώτη απολαμβάνουμε να περνάει μπροστά μας σας ταινία, η αρχαία και νεότερη ιστορία της πατρίδας μας. Επισκεφθείτε την πατρίδα της ωραίας Ελένης και του γένους των Ατρειδών, των Ολυμπιακών αγώνων, της ιερής ελιάς και της αρχαίας Σπάρτης. Πόλεμος, ειρήνη και πολιτισμός – με φόντο έναν από τους ωραιότερους προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας: την Πελοπόννησο.

 

  Ελάτε μαζί μας στην Πελοπόννησο γιατί..

  • Ετοιμάσαμε για εσάς το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα σε αυτές τις υπέροχες και ιστορικές περιοχές για να δείτε τα καλύτερα αξιοθέατα στις 5 ημέρες του ταξιδιού  
  • Εξασφαλίσαμε διαμονή την ιστορική και γεωγραφικά βολική Σπάρτη και την φημισμένη Πάτρα 
  • Τα ξενοδοχεία που προσφέρουμε είναι κεντρικά και έχουν πολύ καλή σχέση τιμής - ποιότητας 
  • Εκτός του πρωινού περιλαμβάνονται επιπλέον 3 δείπνα 
  • Η συνοδός του ταξιδιού είναι έμπειρη κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για την συγκεκριμένη εκδρομή  

 

1n ημέρα : Θεσ/νίκη - Τρίπολη - Σπάρτη

 

Ξεκινάμε νωρίς το πρωί γιατί η μέρα μας θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πριν ακόμα φτάσουμε στον τελικό μας προορισμό. Μετά από κάποιες απαραίτητες στάσεις για να πιούμε ένα καφέ στα γρήγορα, θα κάνουμε την πρώτη μας στάση στη Πελοπόννησο ,στον Ισθμό της Κορίνθου για φωτογραφίες στο κανάλι και συνεχίζουμε για την ιστορική πρωτεύουσα του νομού Αρκαδίας, την Τρίπολη. Η Τρίπολη φέτος γιορτάζει τα Χριστούγεννα όπως της αξίζει – με στυλ, λάμψη και άφθονη δόση μαγείας! Στην Πλατεία Άρεως, το Χριστουγεννιάτικο χωριό δεν είναι απλώς μια εκδήλωση, είναι μια εμπειρία που μας καλεί να αφήσουμε πίσω το καθημερινό στρες και να βυθιστούμε στο πνεύμα των γιορτών. Ελεύθερος χρόνος και συνεχεια άφιξη «πόλη των ηρώων» την Σπάρτη. Νεοκλασικά κτίρια, λεωφόροι, πλατείες, πεζόδρομοι και χώροι πρασίνου, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι στολίζουν την Σπάρτη δημιουργώντας στον επισκέπτη την αίσθηση της λιτότητας και ευχαρίστησης. Τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και αφού ξεκουραστούμε μας περιμένει βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση.

2n ημέρα : Μονεμβασιά - Γύθειο - Σπάρτη

Καλό πρωινό για να πάρουμε δυνάμεις και  αναχώρηση  για τον χώρο της  παράδοσης και των θρύλων. Πως αλλιώς να περιγράψεις την Μονεμβασιά, το «πέτρινο καράβι» του Ρίτσου !!  τόπο καταγωγής του μεγάλου ποιητή. Πετρόχτιστα σπίτια, βυζαντινές εκκλησίες, πανέμορφα ενετικά αρχοντικά και λιθόκτιστα σοκάκια συνθέτουν ένα παραμυθένιο σκηνικό που θα μας ταξιδέψει στο χρόνο! Την πόθησαν πολλοί: ιππότες, πειρατές, σταυροφόροι και αυτοκράτορες… Ήρθε η ώρα να την ανακαλύψουμε και να παρασυρθούμε  κι εμείς από τη γοητεία της! Με το σπίτι του Ρίτσου, την εκκλησία του Ελκόμενου Χριστού και το χαριτωμένο Αρχαιολογικό Μουσείο ως σημεία αναφοράς, οι βόλτες στα σοκάκια του κάστρου είναι σπαρμένες με τα χρώματα από το ηρωικό παρελθόν της περιοχής. Αφήνουμε λοιπόν την ονειρική καστροπολιτεία και κατευθυνόμαστε στην πρωτεύουσα της Ανατολικής Μανης ,το Γύθειο . Πανέμορφο πόλη-λιμάνι το  Γύθειο , η “Γη των θεών “ κατά τον Παυσανία  θα  έχουμε  χρόνο για βόλτα στην προκυμαία, στο Μαραθονήσι και μετα  το απαραίτητο καφεδάκι ,επιστροφή  στην  Σπάρτη.

3n ημέρα : Μυστράς - Καλαμάτα - Πύλος - Μεθώνη - Κορώνη

Απολαμβάνουμε το πρωινό μας και είμαστε έτοιμοι να αναχωρήσουμε. Η καστροπολιτεία του Μυστρά μας περιμένει και «παραμονεύει» κυριολεκτικά μια που είναι πολύ κοντά, σχεδόν δίπλα στην Σπάρτη. και μας μεταφέρει στην Βυζαντινή Αυτοκρατορία… Πέτρινα καλντερίμια γεμάτα οχυρά, εκκλησίες, μονές, παλάτια και αρχοντικά μας ταξιδεύουν στο παρελθόν. Η περιήγηση στα πέτρινα καλντερίμια του είναι ένα ταξίδι στην ιστορία που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Απαραίτητη η επίσκεψη στην Μητρόπολη που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Δημήτριο. Εδώ στέφθηκε αυτοκράτορας ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, ο μοναδικός αυτοκράτορας που στέφθηκε σε περιοχή εκτός της Κων/πολης. Από την ηρωική εποχή των Παλαιολόγων ,αναχωρούμε με προορισμό την Μεσσηνία και συγκεκριμένα θα επισκεφθούμε την Πύλο, του Ομηρικού Βασιλιά Νέστωρα. Θα ξεκινήσουμε από τον Αρχαιολογικό χώρο της Πύλου, το Παλάτι του Νέστωρα. Πρόκειται για το πιο καλά διατηρημένο Μυκηναϊκό Παλάτι. Στην συνέχεια θα κατηφορίσουμε στην κουκλίστικη Πύλο. Θα βρεθούμε στην Πλατεία, όπου απλώνεται μπροστά μας ο υπέροχος φυσικός κόλπος του Ναβαρίνου. Εδώ έγινε στις 20 Οκτωβρίου του 1827, η σπουδαία ναυμαχία του Ναβαρίνου. Θα περπατήσουμε στα βήματα του Κινηματογραφικού Οδυσσέα, αλλά και του Τηλέμαχου καθώς εδώ ήρθε να ρωτήσει τι έγινε ο Πατέρας του μετά την πτώση της Τροίας. Ελεύθερος χρόνος για βόλτες στην ιστορική Πύλο, παλαιότερα γνωστή και με την Ενετική - Ιταλική ονομασία ως Ναβαρίνο. Το Νιό κάστρο που στέκει επιβλητικό στο ύψωμα ανάμεσα στα πεύκα, η μεγάλη Πλατεία των Τριών Ναυάρχων, με το Μνημείο αλλά και τα παραδοσιακά εστιατόρια και καφέ, κάτω από τους Φοίνικες και τον Αιωνόβιο πλάτανο, συνθέτουν ένα νησιώτικο σκηνικό .Στη συνεχεια θα επισκεφθούμε την Μεθώνη, γνωστή από τους Ομηρικούς χρόνους ως Πήδασος , σε μία χερσόνησο που καταλήγει σε ένα από τα μεγαλύτερα και ωραιότερα Ενετικά Κάστρα της Πελοποννήσου. Το Ενετικό Κάστρο της Μεθώνης είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Μεσογείου, χτισμένο πάνω σε Αρχαία τείχη και χτίστηκε τον 13ο Αι. από τους Ενετούς. Μία χαρακτηριστική αρχιτεκτονική κατασκευή στο Κάστρο της Μεθώνης είναι το Μπούρτζι, το οποίο αποτελεί ένα μικρό επιθαλάσσιο Οχυρό. Επόμενη στάση η Κορώνη. Η Πόλη βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο του Μεσσηνιακού Κόλπου οπου το Ενετικό Κάστρο, στην κορυφή αλλά και το γραφικό λιμανάκι στα πόδια της μικρής πόλης, είναι τα κύρια αξιοθέατα. Το απόγευμα θα βρεθούμε στην όμορφη Πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, την Καλαμάτα για να καταλήξουμε στην Πολιούχο της Καλαμάτας, στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής της Θεοτόκου και στην κεντρική παραλιακή λεωφόρο της Ναβαρίνου, ώστε να απολαύσουμε τον απογευματινό μας καφέ στην όμορφη Καλαμάτα πριν αναχωρήσουμε για την Σπάρτη . Άφιξη και δείπνο

4n ημέρα : Σπήλαιο Διρού - Αρεόπολη - Αρχαία Ολυμπία - Πάτρα

Πρωϊνό και σήμερα θα μεταφερθούμε σε ένα πραγματικό θαύμα της φύσης όπως είναι τα σπήλαια του Διρού. Το σπήλαιο της Βλυχάδας, (ένα από τα 3 σπήλαια συνολικά, τα άλλα δύο είναι η Αλεπότρυπα και το Καταφύγι) είναι ένα από τα κορυφαία σπήλαια του κόσμου με την ηλικία του να υπολογίζεται στα 2 με 3 εκατομμύρια χρόνια! Κάτω από το λιτό τοπίο της Μάνης η φύση με ασύγκριτη τέχνη και υπομονή σμίλεψε ένα θαύμα πέρα από κάθε φαντασία… κατάλευκοι σταλακτίτες και σταλαγμίτες, αστραφτεροί κρύσταλλοι στολίζουν κάθε γωνιά του, δημιουργώντας ένα απαράμιλλο θέαμα! Επόμενη στάση μας η Ιστορική Πρωτεύουσα της Μέσα Μάνης η Αρεόπολη. Ένας καλοδιατηρημένος οικισμός με πυργόσπιτα ,την μεγάλη πλατεία με το άγαλμα του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη και τον Μητροπολιτικό ναό των Αγίων Ταξιαρχών που δεσπόζει στην ιστορική πλατεία της 17ης Μαρτίου 1821.Εδώ θα κάνουμε βόλτα στα πέτρινα σοκάκια και θα απολαύσουμε το καφέ μας χαζεύοντας την περαντζάδα… Αναχωρούμε με προορισμό την «κοιλάδα των θεών» όπως έχει χαρακτηριστεί η περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας. Ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους του κόσμου, που προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες. Βρίσκεται στην πανέμορφη κοιλάδα του ποταμού Αλφειού, εκεί όπου άνθισε το πιο δοξασμένο ιερό της αρχαίας Ελλάδας, που ήταν αφιερωμένο στον πατέρα των θεών, τον Δία. Ο αρχαιολογικός χώρος περιλαμβάνει εκτός από το Ιερό του Δία, με τους ναούς και τα κτίρια που σχετίζονταν άμεσα με τη λατρεία, και διάφορα οικοδομήματα που είχαν χτιστεί γύρω από αυτό, όπως αθλητικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνταν για την προετοιμασία και την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων, βοηθητικά κτίρια, χρηστικά και διοικητικά, καθώς και οικοδομήματα κοσμικού χαρακτήρα. Οι εναλλαγές συνεχίζονται, από το «αρχαίο πνεύμα, το αθάνατο» αναχωρούμε για την Πάτρα. Ζωντανή νεανική πόλη, πολύβουο λιμάνι και βασίλισσα του ελληνικού καρναβαλιού. Η βόλτα που οδηγεί στον αναστυλωμένο Φάρο –στα δυτικά του λιμανιού– είναι αγαπημένο σημείο για το ηλιοβασίλεμα ενώ πίσω μας στέκει η εντυπωσιακή εκκλησία του πολιούχου Αγίου Ανδρέα, όπου όλοι δίνουν το «παρών» τη μέρα της γιορτής του. Τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο μας, ελεύθερος χρόνος.

5n ημέρα : Πάτρα - Ναύπακτος - Δελφοί - Θεσ/νίκη

Θα χρειαστούμε καλό πρωινό σήμερα γιατί είναι ημέρα επιστροφής και θα χρειαστούμε δυνάμεις. Ας μην μελαγχολήσουμε όμως γιατι θα επισκεφθούμε μια σειρά από πανέμορφα μέρη ! Πρώτη στάση στη Ναύπακτο, μια πόλη γεμάτη ιστορία με το γραφικό ενετικό λιμάνι της .Με γλυκιά νοσταλγία για εποχές που πέρασαν ανεπιστρεπτί πάμε να μάθουμε το μέλλον μας. Και ποιο είναι το πιο κατάλληλο μέρος από τους Δελφούς με το περίφημο μαντείο !! Οι Δελφοί ήταν ο ομφαλός της γης, όπου, σύμφωνα με τη μυθολογία, συναντήθηκαν οι δύο αετοί που έστειλε ο Δίας από τα άκρα του σύμπαντος για να βρει το κέντρο του κόσμου, και για πολλούς αιώνες αποτελούσαν το πνευματικό και θρησκευτικό κέντρο και το σύμβολο της ενότητας του αρχαίου ελληνισμού. Εντυπωσιασμένοι από την μυστηριακή ατμόσφαιρα και πλουσιότεροι σε εικόνες και εμπειρίες παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής.

Μην ξεχνάτε πως όποιος κλείνει γρήγορα κερδίζει! 
Οι τιμές του τιμοκαταλόγου είναι δυναμικές οπότε ενδέχεται να αυξηθούν.


Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να κατεβάσετε τον τιμοκατάλογο.

Τιμοκατάλογος: 

  • Οι τιμές είναι ανά άτομο, αφορούν το σύνολο του πακέτου και περιλαμβάνουν ότι αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.
  • Τιμή σε δίκλινο-τρίκλινο: Τιμή ενήλικα σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο
  • Τιμή παιδιού: Τιμή παιδιού πληρώνει ο μικρός μας φίλος που είναι 2-12 ετών και ταξιδεύει με 2 ενήλικες στο ίδιο δωμάτιο. 
  • Τιμή μονόκλινου: Για εσάς που ταξιδεύετε μόνοι ή θέλετε αποκλειστικό δωμάτιο. Η επιβάρυνση υπολογίζεται στην τιμή του δικλίνου.
  • Βρέφος έως 2 ετών: Ταξιδεύει ως infant και πληρώνει 10% της αξίας της εκδρομής + το σύνολο φόρων και δεν καταλαμβάνει θέση στα μέσα μεταφοράς..
  • Σύνολο φόρων: Στις αεροπορικές εκδρομές στη στήλη «σύνολο φόρων» αναγράφονται οι φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, ο ΦΠΑ και λοιπές χρεώσεις 

 

Διατροφή:

  • Πρωινό: Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • Ημιδιατροφή: Πρωινό και 1 γεύμα ή δείπνο καθημερινά 
  • Πλήρης διατροφή: Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά
  • All inclusive: Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά και σνακς και soft drinks ενδιάμεσα 

 

  • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με την προσθήκη μιας πτυσσόμενης κλίνης.
  • Οι προαιρετικές εκδηλώσεις - εκδρομές απαιτούν ελάχιστο αριθμό συμμετοχής για να πραγματοποιηθούν.
  • Το γραφείο έχει το δικαίωμα αλλαγής του ξενοδοχείου που αναφέρεται στο πρόγραμμα με άλλο της ίδιας κατηγορίας. 
  • Στα μουσεία / θεάματα που τις ημέρες των εορτών θα παραμείνουν κλειστά λόγω αργιών, δεν περιλαμβάνεται επίσκεψη. 
  • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να διαφοροποιηθεί λόγω συνθηκών, χωρίς καμία παράλειψη.
  • Οι επιβάτες αεροπορικών εκδρομών οφείλουν να είναι 2 ώρες νωρίτερα στο αεροδρόμιο από τις αναφερόμενες ώρες αναχωρήσεων των πτήσεων, στην αναχώρηση & στην επιστροφή. 
  • Ο ταξιδιώτης έχει υποχρέωση να υπογράψει τη σύμβαση συμμετοχής στο ταξίδι είτε ηλεκτρονικά είτε με φυσική παρουσία στο γραφείο που έκανε την κράτηση.

 

Παρακαλούμε διαβάστε με προσοχή τους γενικούς όρους συμμετοχής που αναγράφονται στο site μας στο σύνδεσμο Όροι συμμετοχής σε ταξίδι

Και λίγα λόγια για τη διαμονή μας….!

 

Το Maniatis Hotel, στο κέντρο της Σπάρτης, μόλις δύο λεπτά με τα πόδια από το Αρχαιολογικό Μουσείο και σε πολύ κοντινή απόσταση από το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού και από το Ιερό Ορθίας Αρτέμιδος. Στα δωμάτια ακολουθείται πιστά η λογική των απλών και άνετων λύσεων, κλιματισμός, ηχομόνωση, δορυφορική τηλεόραση. Η θέα όμως του Λακωνικού τοπίου περιγράφει την αισθητική της φύσης. Γυαλί, ξύλο, μέταλλο κυριαρχούν παντού, δίνοντας μια αίσθηση ηρεμίας. Οι μοντέρνοι κοινόχρηστοι χώροι είναι διακοσμημένοι με γυαλί, ξύλο και μέταλλο. Υπάρχουν 2 εστιατόρια που σερβίρουν ελληνική και διεθνή κουζίνα, καθώς και ένα μπαρ και 4 χώροι με καθίσματα.

   

 

Θα καταλήξουμε στο Mediterranee Hotel, στο κέντρο της Πάτρας, σε μια ιδανική τοποθεσία για εύκολη πρόσβαση σε όλα τα αξιοθέατα μέσα και γύρω από την πόλη. Αποτέλεσε καινοτομία στον τότε ξενοδοχειακό χώρο, αγαπήθηκε από την πατρινή κοινωνία και εντάχθηκε σύντομα στην καθημερινότητά της. Το παραδοσιακό ελληνικό φρικασέ και η μοναδική σε γεύση κρεμ καραμελέ του γάλλου σεφ ― ριζοσπαστική επιλογή για την εποχή εκείνη ― συνδυάστηκαν με επιτυχία, και το Mediterranée Patras έγινε σημείο αναφοράς.

   

 

σε λιγότερο από 5 λεπτά!

 

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Αναχώρηση
Ξενοδοχείο / Διατροφή

24 Δεκ 2025
5 ημέρες ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 3* & 4* - Ημιδιατροφή
335,00 €
315,00 €
465,00 €
ΠΡΟΣΦΟΡΑ