Μιλάνο - Λίμνες Βόρειας Ιταλίας
Λουγκάνο

Μιλάνο - Λίμνες της Βόρειας Ιταλίας - Λουγκάνο

28η Οκτωβρίου | 4 ημέρες

Μιλάνο - Λίμνες της Βόρειας Ιταλίας - Λουγκάνο

28η Οκτωβρίου | 4 ημέρες

 

ΜΙΛΑΝΟ – ΛΙΜΝΗ ΚΟΜΟ – ΛΟΥΓΚΑΝΟ - ΕΛΒΕΤΙΑ - ΛΙΜΝΗ ΜΑΤΖΟΡΕ

Ανακαλύψτε την κοσμοπολίτικη γοητεία του Μιλάνου και τη μαγευτική ομορφιά των λιμνών Ματζόρε, Κόμο και Λουγκάνο σε μια ανεπανάληπτη τετραήμερη εκδρομή με απευθείας πτήσεις της Aegean Airlines. Ετοιμαστείτε για τέσσερις γεμάτες ημέρες απόλαυσης, καθώς θα εξερευνήσουμε μαζί τα πολιτιστικά και φυσικά θαύματα αυτών των μαγευτικών περιοχών, δημιουργώντας αναμνήσεις που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη σας.

 

Γνωρίστε αυτά τα μέρη μαζί μας γιατί σας προσφέρουμε :

  • Πτήσεις με Aegean Airlines απευθειας προς και από Μιλάνο
  • Ιδανικά ωράρια πτήσεων με αναχώρηση πρωί και επιστροφή βράδυ για 4 γεμάτες μέρες
  • Διαμονή στο πολυτελές, κεντρικότατο ξενοδοχείο  UNAHOTELS Scandinavia Milano 4*
  • Πλήρες πρόγραμμα περιηγήσεων, με βάση το Μιλάνο και καθημερινές αποδράσεις στις καλύτερες περιοχές της Β. Ιταλίας
  • Επιπλέον και μόνο σε αυτό το πρόγραμμα : λίμνη Κόμο & Ματζορε, Λουγκάνο
  • Δυνατότητα επίσκεψης στα φημισμένα νησια της οικογενείας Μπορομεο
  • ΔΩΡΟ ημερήσια εκδρομή στην πανέμορφη κοσμοπολίτικη Στρέζα
  • Καθημερινές προτάσεις για επισκέψεις και δραστηριότητες εκτός προγράμματος
  • Ελληνόφωνο έμπειρο ξεναγό 

 

1η ημέρα: ΠΤΗΣΗ ΜΙΛΑΝΟ - ΛΙΜΝΗ ΜΑΤΖΟΡΕ - ΣΤΡΕΖΑ - ΜΙΛΑΝΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο ‘’ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ‘’ στις 04.00 το πρωί και αναχώρηση με απευθείας πτήση της AEGEAN AIRLINES για Μιλάνο. Μόλις φτάσουμε, είμαστε έτοιμοι για μια υπέροχη πρώτη μέρα! Φεύγουμε για τη λίμνη Ματζόρε και τα πανέμορφα νησιά της. Στη Ματζόρε εκβάλλει ο ποταμός Βερτσάσκα που κατεβαίνει από τις Άλπεις και ενδείκνυται για κολύμπι. Όσον αφορά την κουζίνα, η περιοχή φημίζεται για την γκοργκοντζόλα και το γλυκό ψωμί με ξηρούς καρπούς που ονομάζεται Κρεσεντσίν. Κατευθυνόμαστε προς την κοσμοπολίτικη Στρέζα, ένα φημισμένο, κομψό θέρετρο στις όχθες της λίμνης Ματζόρε. Επίσκεψη, χρόνος ελεύθερος για βόλτες και καφέ. Όσοι επιθυμούν μπορούν να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο με μια προαιρετική βόλτα-κρουαζιέρα στα κοντινά νησιά της οικογένειας Μπορομέο στο λεγόμενο αρχιπέλαγος των Μπορομέο, στο νησί των Ψαράδων με τα τουριστικά μαγαζάκια, μπαρ και εστιατόρια και στο νησί Ίσολα Μπέλλα, όπου θα έχετε την ευκαιρία να δείτε εξωτερικά το εντυπωσιακό μπαρόκ παλάτι της αριστοκρατικής οικογένειας Μπορομέο (Βορομαίων) του 17ου αιώνα, με τους καταπληκτικούς βαθμιδωτούς κήπους και την εξαιρετική θέα. Στη συνέχεια επιβιβαζόμαστε στο λεωφορειο και αναχωρούμε για το κοσμοπολίτικο Μιλάνο όπου θα έχουμε τη πρώτη γνωριμία μας με τη πόλη κάνοντας μία απογευματινή περιήγηση γύρω από τη πλατεία ντουόμο. Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς το ξενοδοχείο μας για να τακτοποιηθούμε στα δωμάτια.

2η ημέρα: ΜΙΛΑΝΟ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, επιβιβαζόμαστε στο λεωφορειο για να ξεκινήσουμε κατευθείαν την περιήγηση μας στη πόλη. Η πόλη της τέχνης και της μόδας, η μητρόπολη που δεν σταματά να σε εκπλήσσει με τα μαγευτικά κρυμμένα μυστικά της και με τη νέα πόλη που αναπτύσσεται κάθετα με ουρανοξύστες που μοιάζουν με κρεμαστούς κήπους, σχεδιασμένους με φιλικά για το περιβάλλον πρότυπα. Η πρωτεύουσα της Λομβαρδίας και μεγαλύτερη πόλη της Ιταλίας μετά από την Ρώμη, έχει μια σπουδαία ιστορία. Από το κάστρο των Σφόρτσα στο ιστορικό κέντρο με τον Ντουόμο, την Γκαλερία Βιτόριο Εμανουέλε II και την διάσημη Λυρική Σκηνή της Σκάλας ξετυλίγεται ένα ακόμη κομμάτι της μακραίωνης ιστορίας του. Η βιομηχανική καρδιά της Ιταλίας θα μαγέψει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Στον πολυσύχναστο δρόμο του Κόρσο Βιτόριο Εμανουέλε θα βρείτε εκατοντάδες καταστήματα και πολυκαταστήματα για τις αγορές σας. Αλλά για να απολαύσετε την υπέροχη θέα στον καθεδρικό του Ντουόμο σας προτείνουμε το Ρουφ Γκάρντεν του πολυτελούς πολυκαταστήματος ΡΙΝΑΣΕΝΤΕ (Rinascente) με τα εστιατόρια και τα μπαρ που διαθέτει. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

3η ημέρα: ΚΟΜΟ - ΕΛΒΕΤΙΑ - ΛΟΥΓΚΑΝΟ (Προαιρετική εκδρομή)

Σήμερα μπορείτε να αξιοποιήσετε το χρόνο σας στο Μιλάνο με τον τρόπο που εσείς επιθυμείτε. Εναλλακτικά θα σας προτείναμε να μας ακολουθήσετε σε μία υπέροχη ημερήσια προαιρετική εκδρομή στο Κόμο και το πανέμορφο Λουγκάνο, στην ομώνυμη λίμνη στην Ελβετία. Το Κόμο βρίσκεται στα ιταλο-ελβετικά σύνορα στη βόρεια Ιταλία με θέα στο νοτιοδυτικό άκρο της λίμνης και περιβάλλεται από καταπράσινους λόφους κορυφογραμμών, με αποτέλεσμα το απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό τοπίο, με την όμορφη ακρολίμνια περιοχή, το μουσείο Βόλτα σε ελληνορωμαϊκό ρυθμό, το μνημείο Life Electric και την Βίλα Όλμο και το ιστορικό κέντρο της πόλης. Τα όμορφα καφέ και καταστημάτα θα κάνουν την βόλτα αυτή αξέχαστη. Στην Piazza del Duomo, θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό. Η επίσκεψη στον καθεδρικό ναό του Κόμο (Ντουόμο) είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε, καθώς η εκκλησία χαρακτηρίζεται από διάφορα αρχιτεκτονικά στυλ ρωμανικού και γοτθικού ρυθμού. Εκεί βρίσκεται και το Broletto (Παλιό Δημαρχείο), που κάποτε φιλοξενούσε δημόσιες συνελεύσεις. Στην συνέχεια μια βόλτα προς την Piazza San Fedele με την ρωμαϊκή βασιλική του 12ου αιώνα, για να χαθείτε στα όμορφα δρομάκια του κέντρου της πόλης. Χαρείτε τον ελεύθερο χρόνο απολαμβάνοντας έναν καφέ μαζί με τους ντόπιους και αναχωρούμε για Ελβετία και το Λουγκάνο, το οποίο βρίσκεται σε έναν κόλπο στη βόρεια πλευρά της ομώνυμης λίμνης, περιτριγυρισμένης από βουνά που προσφέρουν μια θέα που κόβει την ανάσα στον επισκέπτη. Η μεγαλύτερη πόλη στην παραθεριστική περιοχή του ιταλόφωνου καντονιού Τιτσίνο, δεν είναι μόνο το τρίτο πιο σημαντικό οικονομικό κέντρο της Ελβετίας και ένα συνεδριακό, τραπεζικό και επιχειρηματικό κέντρο, αλλά και μια πόλη με πάρκα, λουλούδια, βίλες και μνημεία. Με μεσογειακό ύφος, το ακρολίμνιο Λουγκάνο προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα μιας πόλης παγκόσμιας κλάσης, σε συνδυασμό με μια μικρή πόλη. Το ιστορικό κέντρο της πόλης, τα πολυάριθμα κτίρια σε ιταλικό στυλ της Λομβαρδίας, τα μουσεία και η ίδια η λίμνη προσκαλούν τους επισκέπτες να δουν τα αξιοθέατα, να απολαύσουν την ατμόσφαιρα και το "dolce far niente". Χάρη στο ήπιο κλίμα του, το Λουγκάνο είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός όπου θα απολαύσουμε τον κοσμοπολίτικο αέρα του στο παραλίμνιο ιστορικό του κέντρο. Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο για να κατευθυνθούμε προς το ξενοδοχείο μας.

4η ημέρα: ΜΙΛΑΝΟ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να απολαύσουμε τις τελευταίες μας βόλτες και να κάνουμε τις τελευταίες μας αγορές στο Μιλάνο. Εξερευνήστε τα κομψά καταστήματα, τα καφέ και τα ιστορικά σημεία της πόλης, απολαμβάνοντας τη μοναδική της ατμόσφαιρα. Το απόγευμα θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας. Εχοντας πλέον γεμίσει εμπειρίες, εικόνες και νέους φίλους, δίνουμε ραντεβού για το επόμενο υπεροχο ταξίδι!

Μην ξεχνάτε πως όποιος κλείνει γρήγορα κερδίζει! 

Οι τιμές του τιμοκαταλόγου είναι δυναμικές οπότε ενδέχεται να αυξηθούν.


Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να κατεβάσετε τον τιμοκατάλογο.

Τιμοκατάλογος : 

  • Οι τιμές είναι ανά άτομο, αφορούν το σύνολο του πακέτου και περιλαμβάνουν ότι αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.
  • Τιμή σε δίκλινο-τρίκλινο : Τιμή ενήλικα σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο
  • Τιμή παιδιού : Τιμή παιδιού πληρώνει ο μικρός μας φίλος που είναι 2-12 ετών και ταξιδεύει με 2 ενήλικες στο ίδιο δωμάτιο. 
  • Τιμή μονόκλινου : Για εσάς που ταξιδεύετε μόνοι ή θέλετε αποκλειστικό δωμάτιο. Η επιβάρυνση υπολογίζεται στην τιμή του δικλίνου.
  • Βρέφος έως 2 ετών : Ταξιδεύει ως infant και πληρώνει 10% της αξίας της εκδρομής + το σύνολο φόρων και δεν καταλαμβάνει θέση στα μέσα μεταφοράς..
  • Σύνολο φόρων : Στις αεροπορικές εκδρομές στη στήλη «σύνολο φόρων» αναγράφονται οι φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, ο ΦΠΑ και λοιπές χρεώσεις 

 

Διατροφή :

  • Πρωινό : Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • Ημιδιατροφή : Πρωινό και 1 γεύμα ή δείπνο καθημερινά 
  • Πλήρης διατροφή : Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά
  • All inclusive : Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά και σνακς και soft drinks ενδιάμεσα 

 

  • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με την προσθήκη μιας πτυσσόμενης κλίνης.
  • Οι προαιρετικές εκδηλώσεις - εκδρομές απαιτούν ελάχιστο αριθμό συμμετοχής για να πραγματοποιηθούν.
  • Το γραφείο έχει το δικαίωμα αλλαγής του ξενοδοχείου που αναφέρεται στο πρόγραμμα με άλλο της ίδιας κατηγορίας. 
  • Στα μουσεία / θεάματα που τις ημέρες των εορτών θα παραμείνουν κλειστά λόγω αργιών, δεν περιλαμβάνεται επίσκεψη. 
  • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να διαφοροποιηθεί λόγω συνθηκών, χωρίς καμία παράλειψη.
  • Οι επιβάτες αεροπορικών εκδρομών οφείλουν να είναι 2 ώρες νωρίτερα στο αεροδρόμιο από τις αναφερόμενες ώρες αναχωρήσεων των πτήσεων, στην αναχώρηση & στην επιστροφή. 
  • Ο ταξιδιώτης έχει υποχρέωση να υπογράψει τη σύμβαση συμμετοχής στο ταξίδι είτε ηλεκτρονικά είτε με φυσική παρουσία στο γραφείο που έκανε την κράτηση.

 

Παρακαλούμε διαβάστε με προσοχή τους γενικούς όρους συμμετοχής που αναγράφονται στο site μας στο σύνδεσμο Όροι συμμετοχής σε ταξίδι

 

 

  Σύντομα διαθέσιμο.*