Νορμανδία - Κάστρα Λίγηρα - Παρίσι

Νορμανδία - Κάστρα Λίγηρα - Παρίσι

8 ημέρες

Νορμανδία - Κάστρα Λίγηρα - Παρίσι

8 ημέρες

 

1η ημέρα : Πτήση για Παρίσι - Νορμανδία - Ρουέν

 

Αναχώρηση από το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης και πτήση για Παρίσι. Άφιξη και αναχώρηση οδικώς για Νορμανδία, προορισμός μας η ιστορική πρωτεύουσα Ρουέν, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Γαλλίας. Βραδινή βόλτα στο κέντρο της πόλης και διανυκτέρευση.

2η ημέρα : Ρουέν - Ναός Ιωάννας της Λωρραίνης - Ονφλέρ - Ντωβίλ - Καέν

 

Πρωινό και αναχωρούμε για επίσκεψη στον Καθεδρικό Ναό και την εκκλησία της Ιωάννας της Λωρραίνης, με τις τοιχογραφίες που δείχνουν τη σκηνή του μαρτυρικού θανάτου της, καθώς και το ομώνυμο κάστρο, στο οποίο βασανίστηκε, θα δούμε επίσης το Αστρονομικό Ρολόι, έναν πύργο του 14ου αιώνα. Αναχώρηση για τα παράλια της Νορμανδίας. Πρώτος σταθμός η Ονφλέρ, μια ήσυχη παραδοσιακή κωμόπολη, που ιδρύθηκε από τους Βίκινγκς και ήταν σημαντικός εμπορικός κόμβος μεταφοράς εμπορευμάτων, από τη Ρουέν προς την Αγγλία. Θα δούμε την καθολική εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης, μεγαλύτερη ξύλινη εκκλησία στη Γαλλία και το κτίριο του παλιού φρουραρχείου στην είσοδο του λιμανιού. Συνεχίζουμε για την πανέμορφη Ντωβίλ, διάσημο αριστοκρατικό θέρετρο από το 19ο αιώνα με έμπνευση του Δούκα ντε Μορνί, ο οποίος ήθελε να δημιουργήσει εκεί το βασίλειο της κομψότητας. Εδώ άνοιξε το πρώτο κατάστημα η Κοκό Σανέλ το 1913. Η Πόλη διαθέτει φημισμένη παραλία 2 χλμ που συνδέεται με ξύλινο διάδρομο, την Πλανς, γεμάτη με κομψά αποδυτήρια-καμπίνες του 1920. Τελευταίος σταθμός μας η Καέν, η Πόλη του Γουλιέλμου του Κατακτητή και πρωτεύουσα της κάτω Νορμανδίας. Ο Γουλιέλμος ήταν ο Δούκας της Νορμανδίας και ο πρώτος νορμανδός μονάρχης της Αγγλίας. Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του, έχτισε πολλά οικοδομήματα στην Καν, και ενταφιάστηκε εκεί. Γνωστή είναι η καταστροφική Μάχη της Καέν, κατά την απόβαση της Νορμανδίας το 1944, όπου η Πόλη σχεδόν ισοπεδώθηκε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην πόλη Καέν και διανυκτέρευση.

3η ημέρα : Καέν - Ακτές Μάγχης - Μουσείο Απόβασης - Σημείο ΟΚ - Σαιν Μαλό

 

Πρόγευμα και αναχωρούμε για τις ακτές της Μάγχης, όπου έγινε η Απόβαση της Νορμανδίας, 06 Ιουνίου 1944. Η απόβαση σήμανε την είσοδο των συμμάχων στο Β’Π.Π., την κατάρρευση του Δυτικού μετώπου και την αρχή του τέλους του πολέμου. Τα σημεία της απόβασης είναι: Σγορντ (αγγλο-γαλλικά στρατεύματα), Τζούνο (καναδικά), Γκολντ (βρετανικά), Ομάχα και Γιούτα (αμερικανικά). Θα αρχίσουμε από τη λουτρόπολη Αρομάνς Λε Μπεν, πολύ κοντά στη ζώνη Γκολντ, όπου αποβιβάστηκαν οι Βρετανοί. Εδώ κατά την απόβαση κατασκευάστηκε ο ένας από τους δύο λιμένες ανεφοδιασμού με το όνομα Μέλμπερι. Εκεί βρίσκεται και το Μουσείο της Απόβασης, όπου θα παρακολουθήσουμε μια μοναδική προβολή 40΄, με σπάνια ντοκουμέντα από την απόβαση που διήρκεσε 100 μέρες και σήμανε την πτώση του Δυτικού Μετώπου. Συνεχίζουμε κατά μήκος του γερμανικού οχυρωματικού τείχους του Ατλαντικού και φτάνουμε στο Σημείο Οκ, που βρίσκεται ανάμεσα στις αμερικανικές ζώνες Όμαχα και Γιούτα. Στο σημείο Οκ θα δούμε γερμανικά πυροβολεία και το αμερικανικό νεκροταφείο της γειτονικής λουτρόπολης Κολβίλ Συρ Μερ. Εκεί είναι ενταφιασμένοι 9.386 αμερικανοί στρατιώτες, που σκοτώθηκαν την ημέρα της απόβασης 06 Ιουνίου 1944. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε προς το πανέμορφο θέρετρο ΣΑΙΝ ΜΑΛΟ. Βρίσκεται στη χερσόνησο της Βρετάνης. Σήμερα είναι σημαντικό λιμάνι και τουριστικό θέρετρο, έχει τα περισσότερα εστιατόρια με θαλασσινά και το διασημότερο τοπικό έδεσμα είναι τα στρείδια. Διανυκτέρευση στο  ξενοδοχείο στην πόλη Σαιν Μαλό.

4η ημέρα : Σαιν Μαλό - Μον Σαιν Μισέλ - Ανζέ - Κάστρα του Λίγηρα

 

Πρωινό και επίσκεψη στο παλιρροιακό λοφώδες νησάκι, Μον Σαιν Μισέλ, βρίσκεται στην εκβολή του ποταμού Κουεσνόν, που χωρίζει τα ιστορικά δουκάτα της Νορμανδίας και της Βρετάνης. Στην κορυφή του υπάρχει το περίφημο αβαείο με το επίχρυσο άγαλμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, στην κορυφή του καμπαναριού, χαρακτηρίζεται ως αριστούργημα του δυτικού πολιτισμού. Στο νησάκι δύο φορές το μήνα συμβαίνει το φαινόμενο της παλίρροιας. Στις ισημερίες αυτό γίνεται ιδιαίτερα έντονο, καθώς η θάλασσα κατακλύζει ολόκληρη την περιοχή γύρω από το νησί. Αναχωρούμε για τη μεσαιωνική πόλη Ανζέ, η οποία βρίσκεται στην περιοχή του Λίγηρα. Η κοιλάδα του Λίγηρα, έχει μήκος 289 χλμ. και έκταση 800 τ.χλμ. αναφέρεται ως το Λίκνο και ο κήπος της Γαλλίας, λόγω της αφθονίας σε αμπελώνες, οπωρώνες με κερασιές και καλλιέργειες αγκινάρας και σπαραγγιών, παράλληλα προς τις όχθες του ποταμού. Η κοιλάδα αυτή είναι αξιοσημείωτη για τις ιστορικές πόλεις, την αρχιτεκτονική και τα κρασιά . Το νούμερο ένα αξιοθέατο είναι τα περίφημα Κάστρα του Λίγηρα, που χτίστηκαν στη διάρκεια της Γαλλικής Αναγέννησης. Το κεντρικό τμήμα της Κοιλάδας βρίσκεται στον κατάλογο με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας στην πόλη Ανζέ.

5η ημέρα : Κάστρο της Ανζέ - Τούρ - Μπλουά

 

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για το τεράστιο και εντυπωσιακό Κάστρο της Ανζέ, που σήμερα έχει μετατραπεί σε Μουσείο, με την παλαιότερη και μεγαλύτερη συλλογή μεσαιωνικών ταπιτσερί στον κόσμο. Συνεχίζουμε κατά μήκος του Λίγηρα, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Γαλλίας, σε μια διαδρομή παραμυθένια, στην κατάφυτη κοιλάδα με τους αμπελώνες, οπωρώνες και μποστάνια. Θα δούμε πέτρινα χωριά, όμορφες φάρμες και πανέμορφα κάστρα. Άφιξη στην πόλη Τούρ, στην καρδιά της κοιλάδας του Λίγηρα, που ιδρύθηκε τον 1ο αιώνα, από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Αύγουστο. Έχει χαρακτηριστεί πόλη της ιστορίας και της Τέχνης. Μία πόλη κόσμημα με λαμπρά αναγεννησιακά κτίρια . Συνεχίζουμε για την Μπλουά. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

6η ημέρα : Μπλουά - Κάστρο Σενονσώ - Αμπουάζ - Κάστρο της Μπλουά

 

Πρόγευμα και επίσκεψη στο Κάστρο Σενονσώ, το κάστρο αυτό μαζί με τους κήπους του, είναι το πιο επισκέψιμο μετά τις Βερσαλλίες. Από τον 110 αιώνα, ωστόσο ξαναφτιάχθηκε τον 16ο, πάνω στις εγκαταστάσεις ενός νερόμυλου και σχηματίζει γέφυρα σε γοτθικό και αναγεννησιακό στυλ. Ονομάζεται και Κάστρο των Κυριών, επειδή σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας του διοικήθηκε, κατοικήθηκε, χρησιμοποιήθηκε και διακοσμήθηκε κυρίως από γυναίκες. Συνεχίζουμε με επίσκεψη σε οινοποιείο στην Αμπουάζ, και κατόπιν στην πόλη. Η Αμπουάζ είναι χτισμένη πάνω στις όχθες του Λίγηρα. Στο μεσαίωνα υπήρξε έδρα της γαλλικής αυλής και έζησε δοξασμένους αιώνες. Σήμα κατατεθέν είναι το Κάστρο της Αμπουάζ. Επιστροφή στη ΜΠΛΟΥΑ και επίσκεψη στο Κάστρο, που κάποτε ήταν μια από τις κατοικίες του Λουδοβίκου 12ου . Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, μπροστά σε μια λιθόκτιστη γέφυρα του 18ου αι. που γεφυρώνει τον Λίγηρα. Το Κάστρο της Μπλουά αποκαλείται και «Λεξικό της Αρχιτεκτονικής», καθώς οι διάφορες πτέρυγές του είναι εξαιρετικά δείγματα των εποχών που χτίστηκαν (13ο-17ο αιώνα). Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας στη Μπλουά.

7η ημέρα : Κάστρο Σαμπόρ - Παρίσι - Ξενάγηση πόλης - Πύργος του Άιφελ - Προαιρετική κρουαζιέρα Σηκουάνα & Paris by night

 

Πρωινό και αναχωρούμε για το περίφημο Κάστρο Σαμπόρ, ένα από τα διασημότερα κάστρα παγκοσμίως, λόγω της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής του. Χτίστηκε με εντολή του βασιλιά Φραγκίσκου Α΄ σε αναγεννησιακό στυλ, αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ… Είναι το μεγαλύτερο κάστρο στο Λίγηρα και χτίστηκε σαν βασιλική κατοικία για την εποχή του κυνηγιού. Κατευθυνόμαστε προς την πρωτεύουσα της Γαλλίας, την «Πόλη του Φωτός», το μαγικό Παρίσι. Άφιξη στην πόλη και ξεκινάμε μια πανοραμική ξενάγηση, κάνοντας στάση για φωτογραφίες, στο νούμερο ένα αξιοθέατο του Παρισιού, τον Πύργο του Άιφελ. Προαιρετικά σας προτείνουμε μια νυχτερινή κρουαζιέρα στο Σηκουάνα και βόλτα στη γραφική Μονμάρτη..Επίσης αν επιθυμείτε, υπάρχει η δυνατότητα να επισκεφτούμε ένα από τα διάσημα καμπαρέ του Παρισιού. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

8η ημέρα : Παρίσι - Quartier Latin - Πτήση επιστροφής

 

Πρόγευμα και αναχώρηση για μια πανέμορφη περιοχή του Παρισιού, την Quartier Latin, στην αριστερή όχθη του Σηκουάνα, όπου θα έχουμε χρόνο να περιπλανηθούμε στα σοκάκια, να αγοράσουμε σουβενίρ, και να απολαύσουμε τον καφέ μας με ένα υπέροχο κρουασάν!! Αναχωρούμε για το αεροδρόμιο. Πτήση επιστροφής και άφιξη στη Θεσσαλονίκη γεμάτοι ωραίες εικόνες και φυσικά με Παριζιάνικο αέρα...

Μην ξεχνάτε πως όποιος κλείνει γρήγορα κερδίζει! 

Οι τιμές του τιμοκαταλόγου είναι δυναμικές οπότε ενδέχεται να αυξηθούν.


Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να κατεβάσετε τον τιμοκατάλογο.

Τιμοκατάλογος : 

  • Οι τιμές είναι ανά άτομο, αφορούν το σύνολο του πακέτου και περιλαμβάνουν ότι αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.
  • Τιμή σε δίκλινο-τρίκλινο : Τιμή ενήλικα σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο
  • Τιμή παιδιού : Τιμή παιδιού πληρώνει ο μικρός μας φίλος που είναι 2-12 ετών και ταξιδεύει με 2 ενήλικες στο ίδιο δωμάτιο. 
  • Τιμή μονόκλινου : Για εσάς που ταξιδεύετε μόνοι ή θέλετε αποκλειστικό δωμάτιο. Η επιβάρυνση υπολογίζεται στην τιμή του δικλίνου.
  • Βρέφος έως 2 ετών : Ταξιδεύει ως infant και πληρώνει 10% της αξίας της εκδρομής + το σύνολο φόρων και δεν καταλαμβάνει θέση στα μέσα μεταφοράς..
  • Σύνολο φόρων : Στις αεροπορικές εκδρομές στη στήλη «σύνολο φόρων» αναγράφονται οι φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, ο ΦΠΑ και λοιπές χρεώσεις 

 

Διατροφή :

  • Πρωινό : Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • Ημιδιατροφή : Πρωινό και 1 γεύμα ή δείπνο καθημερινά 
  • Πλήρης διατροφή : Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά
  • All inclusive : Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά και σνακς και soft drinks ενδιάμεσα 

 

  • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με την προσθήκη μιας πτυσσόμενης κλίνης.
  • Οι προαιρετικές εκδηλώσεις - εκδρομές απαιτούν ελάχιστο αριθμό συμμετοχής για να πραγματοποιηθούν.
  • Το γραφείο έχει το δικαίωμα αλλαγής του ξενοδοχείου που αναφέρεται στο πρόγραμμα με άλλο της ίδιας κατηγορίας. 
  • Στα μουσεία / θεάματα που τις ημέρες των εορτών θα παραμείνουν κλειστά λόγω αργιών, δεν περιλαμβάνεται επίσκεψη. 
  • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να διαφοροποιηθεί λόγω συνθηκών, χωρίς καμία παράλειψη.
  • Οι επιβάτες αεροπορικών εκδρομών οφείλουν να είναι 2 ώρες νωρίτερα στο αεροδρόμιο από τις αναφερόμενες ώρες αναχωρήσεων των πτήσεων, στην αναχώρηση & στην επιστροφή. 
  • Ο ταξιδιώτης έχει υποχρέωση να υπογράψει τη σύμβαση συμμετοχής στο ταξίδι είτε ηλεκτρονικά είτε με φυσική παρουσία στο γραφείο που έκανε την κράτηση.

 

Παρακαλούμε διαβάστε με προσοχή τους γενικούς όρους συμμετοχής που αναγράφονται στο site μας στο σύνδεσμο Όροι συμμετοχής σε ταξίδι

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να επικοινωνήσουμε μαζί σας ή καλέστε μας για να μιλήσετε  με εκπρόσωπο μας στα τηλέφωνα 2310 284300