Πράγα - Βουδαπέστη
SPECIAL OFFER

Πράγα-Βουδαπέστη

Χριστούγεννα '24 - Πρωτοχρονιά '25 | 5 ημέρες

Πράγα - Βουδαπέστη - Special Offer

Χριστούγεννα '24 - Πρωτοχρονιά '25 | 5 ημέρες

Αναχώρηση αεροπορικώς 31/12 & επιστροφή οδικώς

Tο ιδανικό συνδυαστικό ταξίδι σε 1 αποκλειστική Πρωτοχρονιάτικη αναχώρηση!

 

Η Πράγα,
πρόκειται για μια πόλη που έχει πολλά να προσφέρει, για αυτό άλλωστε χιλιάδες τουρίστες από ολόκληρο τον κόσμο την επισκέπτονται κάθε χρόνο. Υπέροχα αξιοθέατα, πλούσια ιστορία, μεσαιωνικά κάστρα, ιδιαίτερες τοπικές γεύσεις, κοσμοπολίτικη ζωή, εορταστικές αγορές, υπέροχες εξορμήσεις στην επαρχία και μια μοναδική στολισμένη κεντρική πλατεία. Από τη μια, εντυπωσιακά κάστρα και απ’ την άλλη, μεσαιωνικά αρχοντικά, που αντικρίζουν το φως της αναγέννησης στα νερά του ποταμού Μολδάβα. Η Πράγα του Κάφκα, της «βελούδινης επανάστασης», της χαράς αλλά και των ταραχών, είναι μια πόλη που σίγουρα θα αργήσετε να ξεχάσετε...

Η Βουδαπέστη,
Στην πρώτη σας επίσκεψη στην ρομαντική πόλη του Δούναβη, στην παραμυθένια πρωτεύουσα της Ουγγαρίας θα ανακαλύψετε τα ίχνη που άφησαν στην πόλη οι Μαγυάροι βασιλείς, οι Οθωμανοί κατακτητές, Αψβούργοι αυτοκράτορες αλλά και το κομμουνιστικό καθεστώς. Θα περπατήσετε τις 8 γέφυρες που ενώνουν τις άλλοτε χωρισμένες από τον Δούναβη Βούδα και Πέστη και θα “αποβάλλετε” κάθε τι περιττό χαλαρώνοντας σε ένα από τα εκατοντάδες spa που έκαναν γνωστή την πόλη. Στη Βουδαπέστη επίσης θα βιώσετε την γοητευτική αντιπαράθεση του παλιού με το καινούριο.

Η Βουδαπέστη αποτελεί αγαπημένη μας “συνήθεια”, καθώς κάθε χρόνο μας εμπιστεύεται μεγάλος αριθμός Ελλήνων ταξιδιωτών για να γνωρίσουν την Ουγγρική πρωτεύουσα.

 

 Ελάτε μαζί μας σε αυτό το ταξίδι γιατί...

  • Αποκλειστική απευθείας πτήση από το αεροδρόμιο “Μακεδονία” με Smartwings
  • Aναχώρηση νωρίς το πρωί για να έχουμε και την πρώτη μας μέρα “γεμάτη”
  • Άνεση στις αποσκευές σας στην πτήση, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για βαλίτσα
  • Διαμονή σε 4* ξενοδοχεία μόνο κοντά στο κέντρο της πόλης
  • Ιδανικό πρόγραμμα με επισκέψεις όχι μόνο στα κλασικά τουριστικά σημεία, αλλά και στα αγαπημένα μέρη των τοπικών
  • Πλήρες πρόγραμμα ξεναγήσεων αλλά και αρκετό ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή σας για να κάνετε ότι θέλετε!
  • Έμπειρο συνοδό, ιδιαίτερα απαραίτητο στοιχείο και για αυτό το ταξίδι
  • Ευελιξία μετακινήσεων με ελληνικά λεωφορεία που θα βρίσκονται εκεί για τη δική σας εξυπηρέτηση

 

1η ημέρα: ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ - ΠΡΑΓΑ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - PRAGUE BY NIGHT

 

 Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” νωρίς το πρωί και απευθείας πτήση για Πράγα. Άφιξη και μετά την παραλαβή των αποσκευών, περιμένει ο συνοδός μας για να γνωριστούμε και να ξεκινήσουμε το “εορταστικό” αυτό ταξίδι. Θα ξεκινήσουμε με γνωριμία με την πόλη. Η πανέμορφη αυτή πόλη είναι χτισμένη στον ποταμό Μολδάβα, στην κεντρική Βοημία και εύστοχα αποκαλείται επίσης «η χρυσή πόλη» και «μητέρα των πόλεων». Δεν είναι τυχαίο που από το 1992, το ιστορικό κέντρο της Πράγας ανήκει στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Άφιξη και αρχίζουμε αμέσως την γνωριμία με το σημαντικότερο αρχιτεκτονικό μνημείο της Ευρώπης. Θα ξεκινήσουμε με την κοσμοπολίτικη πλατεία της παλιάς πόλης. Εδώ θα βρεθείτε αρκετές φορές και θα καταλάβετε αμέσως τους λόγους!

Θα δούμε στη βόλτα μας όμορφα κτίρια, παλιά παλάτια όπως αυτό του Κίνσκι, την επιβλητική βασιλική εκκλησία της Παναγίας του Τιν, γνωστή για τους δύο πύργους του Αδάμ και της Έυας και την εκκλησία του Αγ. Νικολάου. Θα θαυμάσουμε την Εβραϊκή συνοικια με την παλια και τη νέα συναγωγη, το παλιό Δημαρχείο με το φημισμένο αστρονομικό ρολόι, το νέο δημαρχείο και θα φτάσουμε στην περίφημη πέτρινη γέφυρα του Καρόλου του ΙV. Στη συνέχεια θα δούμε τον Πύργο της Πυρίτιδας, την πλατεία Vaclav σημείο συνάντησης των κατοίκων της Πράγας και το επιβλητικό κτίριο, το οποίο στεγάζει το μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Λίγος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία και μεταφορά στο ξενοδοχείο.

Το απόγευμα ελάτε προαιρετικά μαζί μας σε μια ιδιαίτερη νυχτερινή περιήγηση στα φωταγωγημένα αξιοθέατα της πόλης, πριν τη βραδινή σας βόλτα στο κέντρο. Θα ξεκινήσουμε με την περιοχή του Πανκρατς, περνώντας από τη γέφυρα των αυτοκτονιών, βλέπουμε το “σπίτι που χορεύει” και τη μοναδική ορθόδοξη εκκλησία των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου. Ανηφορίζουμε προς την καστρούπολη στην οποία θα ξεναγηθούμε την επόμενη μέρα, περνάμε τη γέφυρα του Τσεχ και καταλήγουμε στην κεντρική πλατεία με το αστρονομικό ρολόι. Πλέον ο χρόνος είναι στη διάθεσή σας για να κάνετε ότι επιθυμείτε, μέχρι και την αλλαγή του χρόνου.

2η ημέρα: ΣΤΡΑΧΟΒ - ΛΟΡΕΤΟ - ΚΑΣΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΑΓΙΟΣ ΒΙΤΟΣ - ΓΕΦΥΡΑ ΚΑΡΟΛΟΥ - ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΜΟΛΔΑΒΑ - ΜΑΥΡΟ ΘΕΑΤΡΟ

Καλή χρονιά!! Πρωτοχρονιά σήμερα οπότε λέμε να ξυπνήσουμε λίγο πιο αργά. Παίρνουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και η ξενάγηση μας θα ξεκινήσει με δύο από τα σημαντικότερα μνημεία της Πράγας, το μοναστήρι του Στράχοβ και το Λορέτο έναν από τους δημοφιλέστερους χώρους προσκύνησης της χώρας. Συνεχίζουμε με ξενάγηση στην Καστρούπολη (Hrant Sani), την Ακρόπολη της πόλης η οποία στεφανώνει τον λόφο της Mala Strana. Θα δούμε το ανάκτορο Schwarzenberg, το παλιό ανάκτορο των βασιλέων της Βοημίας μετέπειτα κατοικία της Μαρίας Θηρεσίας και σημερινό προεδρικό μέγαρο. Ακολουθεί ο επιβλητικός καθεδρικός ναός του Αγίου Βίτου, ο παλαιότερος γοτθικός καθεδρικός ναός στην κεντρική Ευρώπη και το παρεκκλήσι του Αγίου Βάτσλαβ, προστάτη της χώρας. Θα περάσουμε από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και τα παλάτια που διέμεναν οι Βασιλιάδες της Βοημίας. Συνεχίζουμε την πορεία μας με το "μικρό μέρος" (Μάλα Στράνα) μία από τις παλαιότερες ιστορικές συνοικίες στην Πράγα όπου θα θαυμάσουμε εξωτερικά την επιβλητική μπαρόκ εκκλησία του Αγ.Νικολάου και θα περπατήσουμε από την γραφική Γοτθική γέφυρα του Καρόλου μέσα από τα μεσαιωνικά δρομάκια της "Βασιλικής οδού". Ο βασιλιάς Βλαδισλάβος Β' έχτισε το 1170 την πρώτη γέφυρα πάνω από το Μολδάβα, την γέφυρα της Ιουδήθ η οποία κατέρρευσε το 1342. Στα θεμέλια της χτίστηκε αργότερα η γέφυρα του Καρόλου.

Περάστε τον υπόλοιπο χρόνο στα γραφικά σοκάκια ή ελάτε μαζί μας σε μια αξέχαστη προαιρετική κρουαζιέρα στον ποταμό Μολδάβα, ο οποίος μας ψιθυρίζει στο αυτί την ιστορία του και εξιστορεί τα μυστικά των γραφικών γεφυρών και κτιρίων που τον αγκαλιάζουν τόσα χρόνια. Κατά την διάρκεια της κρουαζιέρας απολαύστε γεύμα σε πλούσιο μπουφέ με κυρίως πιάτα, γλυκά, φρούτα, τυριά και διάφορες νοστιμιές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για λίγη ξεκούραση.

Παρακολουθήστε επίσης μια παράσταση στο φημισμένο μαύρο θέατρο της Πράγας, όπου θα απολαύσετε μια μοναδική τεχνική φιλοτέχνησης εικόνων που αποδεικνύει ότι το όνειρο, το υπερφυσικό και η μαγεία ξεπηδούν πολύ καλύτερα από το σκοτάδι.

Το βράδυ μπορείτε να δειπνήσετε σε ένα καλό εστιατόριο ή σε μια τυπική Τσέχικη μπυραρία με τοπικές σπεσιαλιτέ. Δοκιμάστε ένα (ή λίγα ακόμα) cocktail σε κάποιο club ή σε μια από τις φημισμένες Jazz pubs της πόλης. Ο συνοδός μας είναι εκεί για να σας παρέχει κάθε απαραίτητη πληροφορία.

3η ημέρα: ΠΡΑΓΑ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Καλημέρα! Μόλις ξυπνήσαμε στην Πράγα, στη μέση ενός υπέροχου ταξιδιού! Παίρνουμε ένα καλό πρωινό και ως γνήσιοι ταξιδιώτες, αναχωρούμε για την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας. Στο δρόμο για το ξενοδοχείο θα κάνουμε μια πρώτη πανοραμική γνωριμία με την πόλη. Τακτοποίηση στα δωμάτια και το βράδυ θα κάνουμε μια γνωριμία με τα σημαντικότερα αξιοθέατα εντυπωσιακά φωτισμένα. Στο τέλος θα απολαύσετε προαιρετικά μια κρουαζιέρα με ποτό στο Δούναβη για να δείτε τα εντυπωσιακά κτίρια της Βούδας και της Πέστης. Απολαύστε το κέντρο της κοσμοπολίτικης πρωτεύουσας και επιστρέψτε στο ξενοδοχείο εξ ιδίων, όποια ώρα επιθυμείτε.

4η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΛΟΦΟΣ ΓΚΕΛΕΡΤ - ΒUDAPEST CITY PARK - Vajdahunyad Castle - BY NIGHT & ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΔΟΥΝΑΒΗ (40ΧΛΜ)

Παίρνουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την περιήγηση πόλης. Θα δούμε την Πλατεία των Ηρώων, με το μνημείο της Χιλιετηρίδας, τον καθεδρικό ναό του Αγ. Στεφάνου, θα θαυμάσουμε τη λεωφόρο της Δημοκρατίας με τα καλοδιατηρημένα κτίρια και το ογκώδες σε ρυθμό μπαρόκ Κοινοβούλιο. Έπειτα θα περάσουμε στη Βούδα από τη Γέφυρα των Λεόντων. Στο λόφο των Ψαράδων θα δούμε τα κάστρα και την εκκλησία του Ματίας, στην οποία γινόταν οι στέψεις των βασιλέων. Από το λόφο του Γκέλερτ θα έχουμε μία πανοραμική θέα της Βούδας και της Πέστης, θα δούμε το άγαλμα της ελευθερίας και το κάστρο, την Τσιταντέλα. Συνεχίζουμε με ένα ακόμα μοναδικό μέρος, το περίφημο Budapest City Park Városliget, ένα τεράστιο πάρκο κοντά στο κέντρο της πόλης. Θα περάσουμε από την πλατεία των Ηρώων και θα δούμε πρώτα το Vajdahunyad Castle, ένα από τα 10 πιο εντυπωσιακά κάστρα της Ευρώπης! Χτισμένο το 1896, αποτελεί μια ανάδειξη της αρχιτεκτονικής εξέλιξης της χώρας μέσα στους αιώνες. Φιλοξενεί διάφορα φεστιβάλ, συναυλίες και εκθέσεις και περιλαμβάνεται στο Top 10 χειμερινών προορισμών Ευρώπης σύμφωνα με το Lonely Planet. Στη συνέχεια μπορείτε να απολαύσετε την εορταστική ατμόσφαιρα σε ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω που βρίσκονται όλα στο City Park:

Ζωολογικός κήπος Βουδαπέστης
Είναι σπάνιο να βρεις ζωολογικό κήπο στο κέντρο μιας πόλη, εδώ όμως είναι γεγονός. Πρόκειται για το παλαιότερο ζωολογικό πάρκο στην Ουγγαρία και ένα από τα παλαιότερα στον κόσμο με 1.072 είδη.

Ice Skating Lake Rink
Ιδιαίτερα ρομαντικό βρίσκεται στο πάρκο της πόλης, στη λίμνη που το καλοκαίρι γίνονται βαρκάδες, το χειμώνα μετατρέπεται σε μια πελώρια πίστα πατινάζ από τα μέσα Νοεμβρίου έως τα μέσα Φεβρουαρίου με χιλιάδες επισκέπτες να απολαμβάνουν ένα μοναδικό τοπίο. Δείξτε τις μοναδικές σας ικανότητες στο πατινάζ στον πάγο σε μια υπέροχη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

Széchenyi Budapest Spa
Προφανώς έχει ακούσει πως στη Βουδαπέστη πρέπει να επισκεφτείς και ένα spa! Αυτό λοιπόν είναι το μεγαλύτερο ιατρικό λουτρό στην Ευρώπη με 18 εσωτερικές θερμαινόμενες πισίνες, steam rooms, σάουνες και μια μεγάλη εξωτερική πισίνα για τους πιο τολμηρούς. Το νερό του τροφοδοτείται από δύο ιαματικές πηγές, με θερμοκρασία 74 και 77 °C.

5η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ (945χλμ.)

Νωρίς το πρωί παίρνουμε πρωινό σε πακέτο και αναχωρούμε για την επιστροφή. Περνώντας τα σύνορα και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για καφέ και φαγητό, φτάνουμε αργά το βράδυ στην πόλη μας.

Μην ξεχνάτε πως όποιος κλείνει γρήγορα κερδίζει! 

Οι τιμές του τιμοκαταλόγου είναι δυναμικές οπότε ενδέχεται να αυξηθούν.


 

Σύντομα θα αναρτηθεί...

Τιμοκατάλογος: 

  • Οι τιμές είναι ανά άτομο, αφορούν το σύνολο του πακέτου και περιλαμβάνουν ότι αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.
  • Τιμή σε δίκλινο-τρίκλινο: Τιμή ενήλικα σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο
  • Τιμή παιδιού: Τιμή παιδιού πληρώνει ο μικρός μας φίλος που είναι 2-12 ετών και ταξιδεύει με 2 ενήλικες στο ίδιο δωμάτιο. 
  • Τιμή μονόκλινου: Για εσάς που ταξιδεύετε μόνοι ή θέλετε αποκλειστικό δωμάτιο. Η επιβάρυνση υπολογίζεται στην τιμή του δικλίνου.
  • Βρέφος έως 2 ετών: Ταξιδεύει ως infant και πληρώνει 10% της αξίας της εκδρομής + το σύνολο φόρων και δεν καταλαμβάνει θέση στα μέσα μεταφοράς..
  • Σύνολο φόρων: Στις αεροπορικές εκδρομές στη στήλη «σύνολο φόρων» αναγράφονται οι φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, ο ΦΠΑ και λοιπές χρεώσεις 

 

Διατροφή:

  • Πρωινό: Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • Ημιδιατροφή: Πρωινό και 1 γεύμα ή δείπνο καθημερινά 
  • Πλήρης διατροφή: Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά
  • All inclusive: Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά και σνακς και soft drinks ενδιάμεσα 

 

  • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με την προσθήκη μιας πτυσσόμενης κλίνης.
  • Οι προαιρετικές εκδηλώσεις - εκδρομές απαιτούν ελάχιστο αριθμό συμμετοχής για να πραγματοποιηθούν.
  • Το γραφείο έχει το δικαίωμα αλλαγής του ξενοδοχείου που αναφέρεται στο πρόγραμμα με άλλο της ίδιας κατηγορίας. 
  • Στα μουσεία / θεάματα που τις ημέρες των εορτών θα παραμείνουν κλειστά λόγω αργιών, δεν περιλαμβάνεται επίσκεψη. 
  • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να διαφοροποιηθεί λόγω συνθηκών, χωρίς καμία παράλειψη.
  • Οι επιβάτες αεροπορικών εκδρομών οφείλουν να είναι 2 ώρες νωρίτερα στο αεροδρόμιο από τις αναφερόμενες ώρες αναχωρήσεων των πτήσεων, στην αναχώρηση & στην επιστροφή. 
  • Ο ταξιδιώτης έχει υποχρέωση να υπογράψει τη σύμβαση συμμετοχής στο ταξίδι είτε ηλεκτρονικά είτε με φυσική παρουσία στο γραφείο που έκανε την κράτηση.
  • Σε περίπτωση που κατά την διάρκεια των εορτών - αργιών, κάποιο επισκέψιμο αξιοθέατο δεν  λειτουργήσει, το αντικαθιστούμε με κάποια άλλη επίσκεψη.

 

Παρακαλούμε διαβάστε με προσοχή τους γενικούς όρους συμμετοχής που αναγράφονται στο site μας στο σύνδεσμο Όροι συμμετοχής σε ταξίδι

 

 

Σύντομα διαθέσιμο...