Πανόραμα Σαξονίας
Πράγα - Δρέσδη - Μόναχο
Early Booking

Πανόραμα Σαξονίας - Πράγα - Δρέσδη - Μόναχο

Χριστούγεννα '24 - Πρωτοχρονιά '25 | 5 ημέρες

Πανόραμα Σαξονίας - Πράγα - Δρέσδη - Μόναχο

Χριστούγεννα '24 - Πρωτοχρονιά '25 | 5 ημέρες

 

Πρωτοχρονιά στις πιο όμορφες πόλεις της Σαξονίας , της Βαυαρίας και της Φραγονίας και στη μαγευτική Πράγα.

Ένα μοναδικό ταξίδι στις πιο όμορφες πόλεις της Σαξονίας, της Θουριγγίας και της Φραγκονίας. Θα επισκεφτούμε τις πιο όμορφες πόλεις της Βαυαρίας και θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε κομμάτι της διαδρομής της περίφημης Ρομαντικής Οδού και το εκπληκτικο Rothenburg Ob der Tauber. Ένα ταξίδι γεμάτο με εορταστικές αγορές, υπέροχα φυσικά τοπία, ιδιαίτερη τοπική γαστρονομία, μέρη που δεν θα πιστεύετε ότι υπάρχουν, πολυτελή ξενοδοχεία και μια μεγάλη ωραία παρέα, σε κρυμμένες ομορφιές της Ευρώπης που συνήθως προσπερνιούνται.

 

Ελάτε αυτή την Πρωτοχρονιά μαζί μας γιατί προσφέρουμε:

  • Απευθείας πρωινή πτήση στη Πράγα και απογευματινή επιστροφή από το Μέμιγκεν της Βαυαρίας
  • Μοναδική τιμή που κόβει την ανάσα με αντίστοιχες ποιοτικές παροχές, ιδίως για την ακριβή περίοδο της Πρωτοχρονιάς.
  • Ξενάγηση στην Πράγα, τη Δρέσδη και το Μόναχο 
  • Επίσκεψη και περιήγηση στη Λειψία, την Ερφούρτη και τη Νυρεμβέργη
  • Επίσκεψη σε παραμυθένιο χωριό, το μοναδικό Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ
  • Δύο διανυκτερεύσεις στη Δρέσδη και δύο στη Νυρεμβέργη, σε ξενοδοχεία 4*

 

1η ημέρα : ΠΡΑΓΑ - ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ - ΚΑΣΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΔΡΕΣΔΗ - ΦΑΝΤΑΣΜΑΓΟΡΙΚΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

 

Συγκέντρωση την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου στις 03.45 το πρωί στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” και επιβίβαση στο αεροσκάφος μας (Boeing 737-800), για την απευθείας πτήση για τη Πράγα με την μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Πράγας, την Smartwings. Άφιξη και με το λεωφορείο μας θα ξεκινήσουμε περιήγηση στο ιστορικό κέντρο, όπου θα δούμε από κοντά γιατί η Πράγα θεωρείται από πολλούς ως η ομορφότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης. Ανάμεσα στα πιο φημισμένα αξιοθέατα της πόλης συγκαταλέγονται το μεγαλύτερο κατοικήσιμο κάστρο στον κόσμο, το επιβλητικό κάστρο της Πράγας, η πλατεία της Παλιάς Πόλης με το Αστρονομικό Ρολόι και, φυσικά, η πέτρινη γέφυρα του Καρόλου. Η περιήγησή μας θα αρχίσει από την Πλατεία Δημοκρατίας με το Αρτ-Νουβό Δημοτικό Μέγαρο και τον γοτθικό Πύργο της Πυρίτιδας. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε προς τη φημισμένη πλατεία του Αγίου Βάτσλαβ με το Εθνικό Μουσείο και μια σειρά από σημαντικά ιστορικά κτίρια. Καθ’ οδόν προς την πλατεία της Παλιάς Πόλης, θα συναντήσουμε το επιβλητικό Θέατρο των Τάξεων, όπου για πρώτη φορά παρουσίασε ο Μότσαρτ την όπερά του, Don Giovanni. Στην πλατεία της Παλιάς Πόλης, θα θαυμάσουμε το περίφημο Αστρονομικό Ρολόι της Πράγας, τον ναό της Παναγίας Τυν με τους πύργους του Αδάμ και της Εύας, τον ναό του Αγίου Νικολάου και το ιστορικό μεσαιωνικό δημαρχείο.
Έπειτα, θα περάσουμε από την ακριβότερη οδό της Πράγας, την οδό Παρισίων και τη γνωστή εβραϊκή συνοικία, όπου θα δούμε την Παλιά-Νέα συναγωγή. Χρόνος για καφέ η ζεστή σοκολάτα και στη συνέχεια θα επισκεφτούμε δύο από τα σημαντικότερα μνημεία της Πράγας, το μοναστήρι του Στράχοβ και το Λορέτο έναν από τους δημοφιλέστερους χώρους προσκύνησης της χώρας. Συνεχίζουμε με ξενάγηση στην Καστρούπολη (Hrant Sani), την Ακρόπολη της πόλης η οποία στεφανώνει τον λόφο της Mala Strana. Θα δούμε το ανάκτορο Schwarzenberg, το παλιό ανάκτορο των βασιλέων της Βοημίας μετέπειτα κατοικία της Μαρίας Θηρεσίας και σημερινό προεδρικό μέγαρο. Ακολουθεί ο επιβλητικός καθεδρικός ναός του Αγίου Βίτου, ο παλαιότερος γοτθικός καθεδρικός ναός στην κεντρική Ευρώπη και το παρεκκλήσι του Αγίου Βάτσλαβ, προστάτη της χώρας. Θα περάσουμε από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και τα παλάτια που διέμεναν οι Βασιλιάδες της Βοημίας.Συνεχίζουμε την πορεία μας με το "μικρό μέρος" (Μάλα Στράνα) μία από τις παλαιότερες ιστορικές συνοικίες στην Πράγα, για να θαυμάσουμε εξωτερικά την επιβλητική μπαρόκ εκκλησία του Αγ.Νικολάου και θα περπατήσουμε από την γραφική Γοτθική γέφυρα του Καρόλου μέσα από τα μεσαιωνικά δρομάκια της "Βασιλικής οδού". Ο βασιλιάς Βλαδισλάβος Β' έχτισε το 1170 την πρώτη γέφυρα πάνω από το Μολδάβα, την γέφυρα της Ιουδήθ η οποία κατέρρευσε το 1342. Στα θεμέλια της χτίστηκε αργότερα η γέφυρα του Καρόλου. Θα καταλήξουμε και πάλι στο αστρονομικό ρολόι, σύμβολο της πόλης, θα έχουμε χρόνο για γεύμα και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη μπαρόκ καλλονή της Σαξονίας τη Δρέσδη. Άφιξη το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ θα ζήσουμε την αλλαγή του χρόνου, σε μια φαντασμαγορική γιορτή στην κεντρική πλατεία της πόλης, με ζωντανή μουσική και πολλά πολλά βεγγαλικά . Διανυκτερευση

2η ημέρα : ΔΡΕΣΔΗ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΛΕΙΨΙΑ

 

Θα απολαύσουμε ένα πλούσιο πρωινό την Πρωτοχρονιά και ως αληθινοί ταξιδιώτες, σήμερα θα αφιερώσουμε την ημέρα μας γνωρίζοντας τις πιο όμορφες πόλεις της Σαξονίας, τη Δρέσδη και τη Λειψία. Η Δρέσδη, ονομαζόμενη και "Μπαρόκ Σειρήνα", είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Έλβα. Η πόλη καταστράφηκε ολοσχερώς από τους βομβαρδισμούς των συμμαχικών αεροσκαφών κατά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο, άφησε όμως πίσω της τα φαντάσματα του παρελθόντος και αναγεννήθηκε, έχοντας αποκτήσει ξανά την παλιά της αίγλη και τα στοιχεία εκείνα που της έδωσαν το προσωνύμιο "Φλωρεντία του Έλβα". Περιήγηση στα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων την Όπερα Ζέμπερ, τον Καθεδρικό Ναό, το Δημαρχείο, το αναγεννησιακό παλάτι, τα ανάκτορα Τσβίνγκερ, τα τερραίν κονταρομαχιών, τον μπαρουτόπυργο, τη βεράντα Καναλέτο, την Ακαδημία Εικαστικών, τα κελάρια των Βεττίνων κ.ά.

Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Λειψία, "το μικρό Παρίσι" της Σαξονίας, γενέτειρα σπουδαίων προσωπικοτήτων από τον χώρο των Γραμμάτων, των Τεχνών και των Επιστημών, με πιο διάσημους τους Βάγκνερ και Λάιμπνιτς. Εδώ γεννήθηκε ο Ρίχαρντ Βάγκνερ, έπαιξε εκκλησιαστικό όργανο ο Μότσαρτ και για 27 χρόνια ο Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ ήταν διευθυντής της διάσημης χορωδίας της. Στο κέντρο της Παλιάς Πόλης βρίσκεται η τεράστια Marktplatz όπου δεσπόζει το Παλιό Δημαρχείο, ένα από τα ωραιότερα αναγεννησιακά κτίρια της Γερμανίας, που χτίστηκε το 1556 και φιλοξενεί το Μουσείο Ιστορίας της Πόλης. Οι ξακουστές στοές και τα αίθρια που αγκαλιάζουν το Μεφιστοφέλειο καπηλειό των φαουστιανών συναντήσεων, όχι μόνο φωτίζουν επί 6 αιώνες την ανθρωπότητα με μοναδική εκδοτική παραγωγή (τυπογραφία, βιβλιοθηκονομία και επιστημονική μελέτη), αλλά επίσης διετέλεσαν έδρα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ και της παιδικής χορωδίας παγκοσμίων βραβεύσεων. Κατά την περιήγησή μας στην πόλη θα δούμε το Πανεπιστήμιο, το παλιό Δημαρχείο, το σπίτι του Τσίλλερ, τις εκκλησίες του Αγίου Θωμά και του Αγίου Νικολάου, Λυρικά Θέατρα κ.ά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα : ΔΡΕΣΔΗ - ΕΡΦΟΥΡΤΗ - ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ - ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε για το Μεσαιωνικό κέντρο της πόλης της Ερφούρτης, που είναι ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα της Γερμανίας. Το μοναστήρι των Αυγουστίνων, στο οποίο ο Μαρτίνος Λούθηρος έζησε πέντε χρόνια ως μοναχός, η εκκλησία Predigerkirche, η βασική Ευαγγελική εκκλησία σήμερα και η δεύτερη μεγαλύτερη εκκλησία της Ερφούρτης, ή οι εγκαταστάσεις του φρουρίου Zitadelle Petersberg, αποτελούν εξαιρετικά δείγματα Μεσαιωνικής και σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Η Ερφούρτη είναι η πόλη με τις εκκλησίες και τις γέφυρες. Συνολικά υπάρχουν 142 γέφυρες στην περιοχή της Gera, τους πολλούς παραποτάμους και τους λάκκους πλημμυρίδας κατά μήκος του αλλοτινού τείχους της πόλης. Τα πολυάριθμα ρυάκια και οι γέφυρες χάρισαν στο κέντρο της πόλης το όνομα «Μικρή Βενετία». Συνεχίζουμε για την «Ρώμη της Φρανκονίας», το μαγευτικό Μπάμπεργκ, που είναι χτισμένο σε μια μοναδική τοποθεσία, περιτριγυρισμένο από επτά λόφους. Αποτέλεσε θρησκευτικό και εμπορικό κέντρο για περισσότερους από 5 αιώνες, ενώ τα 1.300 και πλέον ιστορικά κτίρια της πόλης και τα υπέροχα κανάλια της γειτονιάς της «Μικρής Βενετίας» συνέβαλαν στην ένταξή της πόλης στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO (1993). Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας στην πόλη θα δούμε τη μοναδική γέφυρα του ποταμού Πέγκνιτζ, όπου δεσπόζει το εντυπωσιακό κτίσμα του παλαιού Δημαρχείου, τον Καθεδρικό ναό (10ου -13ου αιώνα) - έναν από τους μεγαλύτερους ρομανικού ρυθμού στη Γερμανία - καθώς και το παλαιό και νέο Ανάκτορο (Alte και Neue Residenz). Στο Μπάμπεργκ θα βρείτε πολλά καταστήματα με αντίκες και πολυάριθμες ζυθοποιίες, που ειδικεύονται στην παρασκευή της διάσημης καπνιστής μπύρας (Rauchbier). Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την πανέμορφη Νυρεμβέργη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος για μια βόλτα στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Διανυκτέρευση

4η ημέρα : ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ - ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΡΌΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ ΟΜΠ ΝΤΕΡ ΤΑΟΥΜΠΕΡ

 

Πρωινό και ξεκινάμε την περιήγηση στην ιστορική αυτή σπουδαία πόλη της Γερμανίας. Η Νυρεμβέργη υπήρξε λίκνο και έδρα του ναζισμού κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η πόλη αυτή ήταν το επίσημο κέντρο των ναζί, οι οποίοι οργάνωναν εκεί τα ετήσια συνέδρια του Κόμματος από το 1933 μέχρι το 1938 και επιλέχθηκε συμβολικά για τη διεξαγωγή της Δίκης της Νυρεμβέργης (1945-1949), κατά την οποία οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης τα ανώτατα στελέχη των ναζί ως εγκληματίες πολέμου. Θεωρείται πατρίδα των παιχνιδιών, καθώς εδώ λειτουργούν πολλά εργοστάσια κατασκευής παιχνιδιών (κυρίως κούκλες), που εξάγονται σε όλο τον κόσμο. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη, η οποία περιβάλλεται από μεσαιωνικά τείχη μήκους 5 χιλιομέτρων και οχυρωματικούς πύργους (σήμερα σώζονται 71 από τους 130). Ο ποταμός Πέγκνιτς (Pegnitz), που τέμνει την παλιά πόλη στα δύο, τα γραφικά γεφυράκια και οι λιθόστρωτοι δρόμοι συνθέτουν μια πανέμορφη εικόνα. Θα δούμε την Κεντρική Πλατεία, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό και γύρω τους η μεγάλη αγορά. Ελεύθερος χρόνος.
Εφόσον επιθυμείτε ελάτε μαζί μας σε μια προαιρετική εκδρομή στο μοναδικό Rothenburg Ob Der Tauber. Θα αναχωρησουμε για την παραμυθένια πόλη του Ρότενμπουργκ που βρίσκεται στον παγκοσμίως γνωστό Ρομαντικό Δρόμο της Γερμανίας, που δεσπόζει πάνω από την κοιλάδα του ποταμού Τάουμπερ και αποτελεί ίσως την καλύτερα διατηρημένη μεσαιωνική πόλη της Ευρώπης. Φθάνοντας θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια, θα σταθούμε μπροστά στα παραμυθένια, χαρακτηριστικά σπιτάκια με τις ξυλοδεσιές, θα θαυμάσουμε το αναγεννησιακό Δημαρχείο και θα απολαύσουμε την επιβλητική θέα από τον μεσαιωνικό Πύργο. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα, καφέ ή για περαιτέρω εξερεύνηση της πόλης. Αξίζει να επισκεφθείτε τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Ιακώβου με το εκπληκτικό ξυλόγλυπτο του Ιερού του Αγίου Αίματος, καθώς και να κάνετε μια σύντομη βόλτα πάνω στα τείχη για να θαυμάσετε την μοναδική οχύρωση της πόλης. Επιστροφή το βράδυ στη Νυρεμβέργη . Διανυκτέρευση.

5η ημέρα : ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ - ΜΟΝΑΧΟ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

 

Σήμερα νωρίς το πρωί μετά από το πλούσιο πρωινό στο ξενοδοχείο μας θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το Μόναχο, της Γερμανίας. Αποτελεί σημαντικό οικονομικό, βιομηχανικό, αλλά και πολιτιστικό κέντρο της χώρας. Μια πόλη ανάμεσα σε μεγάλες βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας και σε υπαίθριες μπυραρίες, ανάμεσα στην τέχνη, τον πολιτισμό, τη δημιουργικότητα και τις ήσυχες γωνιές, ανάμεσα στο μπαρόκ και το μοντέρνο. Δεν πρόκειται για αντιφάσεις, αλλά για τυπικά χαρακτηριστικά του Μονάχου.
Θα επισκεφτούμε το ιστορικό κέντρο, για να περπατησουμε και να περιηγηθούμε στην κεντρική πλατεία Μαριενπλάτς με το Παλαιό Δημαρχείο, το επιβλητικό Νέο Δημαρχείο με τις 43 καμπάνες και τον κίονα της Παναγίας, με το χρυσό άγαλμα. Θα συνεχίσουμε με την εκκλησία του Αγίου Πέτρου, που είναι και η παλαιότερη εκκλησία του Μονάχου. Ακολουθεί η Τεατινερ Στράσσε, ο περίφημος πεζόδρομος με καταστήματα και το νεοκλασικού ρυθμού κτίριο της Όπερας του Μονάχου. Εδώ ξεκινάει η Μαξιμιλιαν Στρασε, η ακριβότερη οδός της πόλης, στην οποία υπάρχουν καταστήματα διεθνώς γνωστών εταιρειών – όπως οι Gucci, Armani και Bulgari – καθώς και ιδιωτικές γκαλερί έργων τέχνης, καφέ και εστιατόρια. Θα συνεχίσουμε με το Χοφμπροϊχάους, μία από τις γνωστότερες μπυραρίες του Μονάχου, η οποία βρίσκεται στην ιδιοκτησία της Βαυαρικής κυβέρνησης και προχωρώντας θα βρεθούμε στο σπίτι, όπου ο Μότσαρτ το 1780 έγραψε την όπερα της Ιδομενέας. Το μεσημέρι, ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.

Μην ξεχνάτε πως όποιος κλείνει γρήγορα κερδίζει! 

Οι τιμές του τιμοκαταλόγου είναι δυναμικές οπότε ενδέχεται να αυξηθούν.


Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να κατεβάσετε τον τιμοκατάλογο.

Τιμοκατάλογος : 

  • Οι τιμές είναι ανά άτομο, αφορούν το σύνολο του πακέτου και περιλαμβάνουν ότι αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.
  • Τιμή σε δίκλινο-τρίκλινο : Τιμή ενήλικα σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο
  • Τιμή παιδιού : Τιμή παιδιού πληρώνει ο μικρός μας φίλος που είναι 2-12 ετών και ταξιδεύει με 2 ενήλικες στο ίδιο δωμάτιο. 
  • Τιμή μονόκλινου : Για εσάς που ταξιδεύετε μόνοι ή θέλετε αποκλειστικό δωμάτιο. Η επιβάρυνση υπολογίζεται στην τιμή του δικλίνου.
  • Βρέφος έως 2 ετών : Ταξιδεύει ως infant και πληρώνει 10% της αξίας της εκδρομής + το σύνολο φόρων και δεν καταλαμβάνει θέση στα μέσα μεταφοράς..
  • Σύνολο φόρων : Στις αεροπορικές εκδρομές στη στήλη «σύνολο φόρων» αναγράφονται οι φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, ο ΦΠΑ και λοιπές χρεώσεις 

 

Διατροφή :

  • Πρωινό : Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • Ημιδιατροφή : Πρωινό και 1 γεύμα ή δείπνο καθημερινά 
  • Πλήρης διατροφή : Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά
  • All inclusive : Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά και σνακς και soft drinks ενδιάμεσα 

 

  • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με την προσθήκη μιας πτυσσόμενης κλίνης.
  • Οι προαιρετικές εκδηλώσεις - εκδρομές απαιτούν ελάχιστο αριθμό συμμετοχής για να πραγματοποιηθούν.
  • Το γραφείο έχει το δικαίωμα αλλαγής του ξενοδοχείου που αναφέρεται στο πρόγραμμα με άλλο της ίδιας κατηγορίας. 
  • Στα μουσεία / θεάματα που τις ημέρες των εορτών θα παραμείνουν κλειστά λόγω αργιών, δεν περιλαμβάνεται επίσκεψη. 
  • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να διαφοροποιηθεί λόγω συνθηκών, χωρίς καμία παράλειψη.
  • Οι επιβάτες αεροπορικών εκδρομών οφείλουν να είναι 2 ώρες νωρίτερα στο αεροδρόμιο από τις αναφερόμενες ώρες αναχωρήσεων των πτήσεων, στην αναχώρηση & στην επιστροφή. 
  • Ο ταξιδιώτης έχει υποχρέωση να υπογράψει τη σύμβαση συμμετοχής στο ταξίδι είτε ηλεκτρονικά είτε με φυσική παρουσία στο γραφείο που έκανε την κράτηση.

 

Παρακαλούμε διαβάστε με προσοχή τους γενικούς όρους συμμετοχής που αναγράφονται στο site μας στο σύνδεσμο Όροι συμμετοχής σε ταξίδι

 

  Σύντομα διαθέσιμο.*