Πράγα - Μεσαιωνικό παραμύθι

Πράγα - Μεσαιωνικό παραμύθι

5 ημέρες

Πράγα - Μεσαιωνικό παραμύθι

ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ - ΠΡΑΓΑ – ΚΑΡΛΟΒΙ ΒΑΡΙ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ | 5 ημέρες

 

Ένα ταξίδι στην Πράγα δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Πρόκειται για μια πόλη που έχει πολλά να προσφέρει, για αυτό άλλωστε χιλιάδες τουρίστες από ολόκληρο τον κόσμο την επισκέπτονται κάθε χρόνο. Υπέροχα αξιοθέατα, πλούσια ιστορία, μεσαιωνικά κάστρα, ιδιαίτερες τοπικές γεύσεις, κοσμοπολίτικη ζωή, εορταστικές αγορές, υπέροχες εξορμήσεις στην επαρχία και μια μοναδική στολισμένη κεντρική πλατεία. 

Μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης, θα γίνει το ορμητήριο σας για την εξερεύνηση της ευρύτερης περιοχής, με τις μεσαιωνικές πόλεις και το απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό περιβάλλον να συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό. Από τη μια, εντυπωσιακά κάστρα και απ’ την άλλη, μεσαιωνικά αρχοντικά, που αντικρίζουν το φως της αναγέννησης στα νερά του ποταμού Μολδάβα. Η Πράγα του Κάφκα, της «βελούδινης επανάστασης», της χαράς αλλά και των ταραχών, είναι μια πόλη που σίγουρα θα αργήσετε να ξεχάσετε... Μια όμορφη περιπέτεια ξεκινά!

Δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις από Θεσσαλονίκη αλλά εμείς βρήκαμε τον καλύτερο συνδυασμό, με αναχώρηση το πρωί για την υπέροχη Νυρεμβέργη και φυσικά δεν θα χάσουμε την ευκαιρία να την γνωρίσουμε, πριν συνεχίσουμε για Πράγα. Η επιστροφή ακόμα καλύτερη. Γνωριμία με μια ακόμη πρωτεύουσα, αυτή της Σλοβακίας και απευθείας βραδινή πτήση από το αεροδρόμιο της Μπρατισλάβα. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι κράτηση και αποσκευή..

 

Ελάτε μαζί μας στην Πράγα γιατί..

  • Απευθείας πτήσεις της Ryanair με πρωινή αναχώρηση για Νυρεμβέργη και βραδινή επιστροφή από Μπρατισλάβα

  • Πολυτελέστατη διαμονή σε ξενοδοχεία 4* στο κέντρο της πόλης

  • Περιήγηση στη Νυρεμβέργη, εκμεταλλευόμενοι την πρωινή απευθείας πτήση μας

  • Περιήγηση στην ομορφότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης, την παραμυθένια Πράγα

  • Επίσκεψη στη φημισμένη λουτρόπολη του Κάρλοβι βάρι

  • Επίσκεψη και περιήγηση στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας, την Μπρατισλάβα

  • Έμπειρο αρχηγό του γραφείου, άριστο γνώστη του προορισμού

  • Σύγχρονο λεωφορείο τελευταίας τεχνολογίας

  • Επίσκεψη σε 3 χώρες (Γερμανία – Τσεχία – Σλοβακία), χωρίς καθόλου περιττά χιλιόμετρα

1η ημέρα : Πτήση για Νυρεμβέργη περιήγηση πόλης – Πράγα πρώτη γνωριμία  (300 χλμ.)

 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, ώρα 09.00 το πρωί και απευθείας πτήση για Νυρεμβέργη. Άφιξη και ξεκινάμε την περιήγηση στην ιστορική αυτή σπουδαία πόλη της Γερμανίας. Η Νυρεμβέργη υπήρξε λίκνο και έδρα του ναζισμού κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η πόλη αυτή ήταν το επίσημο κέντρο των ναζί, οι οποίοι οργάνωναν εκεί τα ετήσια συνέδρια του Κόμματος από το 1933 μέχρι το 1938 και επιλέχθηκε συμβολικά για τη διεξαγωγή της Δίκης της Νυρεμβέργης (1945-1949), κατά την οποία οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης τα ανώτατα στελέχη των ναζί ως εγκληματίες πολέμου. Θεωρείται πατρίδα των παιχνιδιών, καθώς εδώ λειτουργούν πολλά εργοστάσια κατασκευής παιχνιδιών (κυρίως κούκλες), που εξάγονται σε όλο τον κόσμο. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη, η οποία περιβάλλεται από μεσαιωνικά τείχη μήκους 5 χιλιομέτρων και οχυρωματικούς πύργους (σήμερα σώζονται 71 από τους 130). Ο ποταμός Πέγκνιτς (Pegnitz), που τέμνει την παλιά πόλη στα δύο, τα γραφικά γεφυράκια και οι λιθόστρωτοι δρόμοι συνθέτουν μια πανέμορφη εικόνα. Θα δούμε την Κεντρική Πλατεία, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό και γύρω τους η μεγάλη αγορά. Ελεύθερος χρόνος στη διάθεσή μας για καφέ και αναμνηστικές αγορές. Αναχώρηση για Πράγα. Έπειτα από τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

Για το βράδυ, σας προτείνουμε να δειπνήσετε σε μία από τις παραδοσιακές μπυραρίες στο κέντρο της πόλης . Διανυκτέρευση.

2η ημέρα : Πράγα - περιήγηση πόλης – Μαύρο Θέατρο

 

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στο ιστορικό κέντρο, όπου θα δούμε από κοντά γιατί η Πράγα θεωρείται από πολλούς ως η ομορφότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης. Ανάμεσα στα πιο φημισμένα αξιοθέατα της πόλης συγκαταλέγονται το μεγαλύτερο κατοικήσιμο κάστρο στον κόσμο, το επιβλητικό κάστρο της Πράγας, η πλατεία της Παλιάς Πόλης με το Αστρονομικό Ρολόι και, φυσικά, η πέτρινη γέφυρα του Καρόλου. Η περιήγησή μας θα αρχίσει από την Πλατεία Δημοκρατίας με το Αρτ-Νουβό Δημοτικό Μέγαρο και τον γοτθικό Πύργο της Πυρίτιδας. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε προς τη φημισμένη πλατεία του Αγίου Βάτσλαβ με το Εθνικό Μουσείο και μια σειρά από σημαντικά ιστορικά κτίρια. Καθ’ οδόν προς την πλατεία της Παλιάς Πόλης, θα συναντήσουμε το επιβλητικό Θέατρο των Τάξεων, όπου για πρώτη φορά παρουσίασε ο Μότσαρτ την όπερά του, Don Giovanni. Στην πλατεία της Παλιάς Πόλης, θα θαυμάσουμε το περίφημο Αστρονομικό Ρολόι της Πράγας, τον ναό της Παναγίας Τυν με τους πύργους του Αδάμ και της Εύας, τον ναό του Αγίου Νικολάου και το ιστορικό μεσαιωνικό δημαρχείο. Έπειτα, θα περάσουμε από την ακριβότερη οδό της Πράγας, την οδό Παρισίων και τη γνωστή εβραϊκή συνοικία, όπου θα δούμε την Παλιά-Νέα συναγωγή. Ελεύθερος χρόνος για καφέ, ψώνια και φαγητό στο ιστορικό κέντρο.

Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μία παράσταση στο φημισμένο Μαύρο θέατρο της Πράγας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα : Στράχοβ - Λορέτο - Καστρούπολη - Άγιος Βίτος - Γέφυρα Καρόλου - Παλιά Πόλη - Κρουαζιέρα στο Μολδάβα

 

Παίρνουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και η ξενάγηση μας θα ξεκινήσει με δύο από τα σημαντικότερα μνημεία της Πράγας, το μοναστήρι του Στράχοβ και το Λορέτο έναν από τους δημοφιλέστερους χώρους προσκύνησης της χώρας. Συνεχίζουμε με ξενάγηση στην Καστρούπολη (Hrant Sani), την Ακρόπολη της πόλης η οποία στεφανώνει τον λόφο της Mala Strana. Θα δούμε το ανάκτορο Schwarzenberg, το παλιό ανάκτορο των βασιλέων της Βοημίας μετέπειτα κατοικία της Μαρίας Θηρεσίας και σημερινό προεδρικό μέγαρο. Ακολουθεί ο επιβλητικός καθεδρικός ναός του Αγίου Βίτου, ο παλαιότερος γοτθικός καθεδρικός ναός στην κεντρική Ευρώπη και το παρεκκλήσι του Αγίου Βάτσλαβ, προστάτη της χώρας. Θα περάσουμε από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και τα παλάτια που διέμεναν οι Βασιλιάδες της Βοημίας.Συνεχίζουμε την πορεία μας με το "μικρό μέρος" (Μάλα Στράνα) μία από τις παλαιότερες ιστορικές συνοικίες στην Πράγα όπου θα θαυμάσουμε εξωτερικά την επιβλητική μπαρόκ εκκλησία του Αγ.Νικολάου και θα περπατήσουμε από την γραφική Γοτθική γέφυρα του Καρόλου μέσα από τα μεσαιωνικά δρομάκια της "Βασιλικής οδού". Ο βασιλιάς Βλαδισλάβος Β' έχτισε το 1170 την πρώτη γέφυρα πάνω από το Μολδάβα, την γέφυρα της Ιουδήθ η οποία κατέρρευσε το 1342. Στα θεμέλια της χτίστηκε αργότερα η γέφυρα του Καρόλου.  

Περάστε τον υπόλοιπο χρόνο στα γραφικά σοκάκια ή ελάτε μαζί μας σε μια αξέχαστη προαιρετική κρουαζιέρα στον ποταμό Μολδάβα, ο οποίος μας ψιθυρίζει στο αυτί την ιστορία του και εξιστορεί τα μυστικά των γραφικών γεφυρών και κτιρίων που τον αγκαλιάζουν τόσα χρόνια. Κατά την διάρκεια της κρουαζιέρας απολαύστε γεύμα σε πλούσιο μπουφέ με κυρίως πιάτα, γλυκά, φρούτα. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση και βόλτες στο ιστορικό κέντρο.

4η ημέρα : Πράγα – Ημερήσια εκδρομή στο Κάρλοβι Βάρι (130 + 130 χλμ.)

 

Μετά το πρωινό αναχωρούμε προαιρετικά για μία πανέμορφη εκδρομή στο φημισμένο Κάρλοβι Βάρι. Η περίφημη τσεχική λουτρόπολη στην περιοχή της Δυτικής Βοημίας, ιδρύθηκε τον 14ο αιώνα από τον Κάρολο τον Δ’. Φημίζεται για τις θερμές ιαματικές πηγές και το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου, που διοργανώνεται κάθε χρόνο και προσελκύει πλήθος κόσμου. Έχει φιλοξενήσει μερικές από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της εποχής: τον Γκαίτε, τον Σίλλερ, τον Μπετόβεν, τον Μπαχ και τον Τσάρο της Ρωσίας Πέτρο τον Μέγα. Η ατμόσφαιρα που δημιουργείται από τα πανέμορφα κτίρια του ιστορικού κέντρου και τον ρομαντικό ποταμό Τέπλα είναι πραγματικά μαγική. Στη διαδρομή μας θα περάσουμε από χαρακτηριστικά τοπία των Βοημικών δασών και θα δούμε τις καλλιέργειες του λυκίσκου. Κατά την άφιξη μας θα κάνουμε τον πανοραμικό γύρο της λουτρόπολης από ψηλά και θα φτάσουμε στο ιστορικό κτίριο των λουτρών, από όπου θα ξεκινήσει η περιήγησή μας. Πρώτη μας στάση το φημισμένο ξενοδοχείο Pupp, όπου γυρίστηκε η γνωστή ταινία του James Bond, “Casino Royale” και κάθε χρόνο φιλοξενεί τους αστέρες του Hollywood στα πλαίσια του φεστιβάλ. Θα συνεχίσουμε διασχίζοντας την πόλη κατά μήκος του ποταμού, όπου θα θαυμάσουμε τα αριστοτεχνικά κτίρια που στεγάζουν το μουσείο και το θέατρο της πόλης και θα φτάσουμε στον φυσικό θερμοπίδακα. Θα δούμε το αυτοκρατορικό θεραπευτήριο, το Μύλο Κολονάντε και τη θερμή πηγή, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε τα ιαματικά νερά σε διάφορες θερμοκρασίες. Θα συνεχίσουμε την πορεία μας βλέποντας τις στοές και τα περιστύλια διαφόρων αρχιτεκτονικών ρυθμών που στεγάζουν τις ιαματικές πηγές, μέχρι το τέλος της πόλης δίπλα στο δάσος. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα, καφέ και φαγητό. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις τοπικές γκοφρέτες σε ποικιλία γεύσεων και το παραδοσιακό λικέρ Becherovka. Για δώρα προτείνουμε τα εξαιρετικής ποιότητας καλλυντικά με ιαματικό νερό από τις πηγές και τα όμορφα πορσελάνινα φλιτζανάκια για την πόση του ιαματικού νερού. Επιστροφή στην Πράγα αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα : Πράγα – Μπρατισλάβα περιήγηση – πτήση επιστροφής (325 χλμ.)

 

Πρωινό και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σλοβακίας, την Μπρατισλάβα. Χτισμένη στις όχθες του Δούναβη, η μικρή όμορφη πόλη της Μπρατισλάβα υπήρξε παραδοσιακά σημαντικότατη Ουγγρική πόλη με το όνομα Pozsony. Στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μαρτίνου, από το 1563 έως το 1830, έλαβε χώρα η στέψη συνολικά δέκα Ούγγρων βασιλιάδων και μιας βασίλισσας. Γι’ αυτό, σε πολλά πλακόστρωτα δρομάκια της παλιάς μεσαιωνικής πόλης, θα δείτε μια μικρή κορώνα στο έδαφος που αποτελεί τη σήμανση της λεγόμενης βασιλικής οδού. Θα δούμε την κεντρική πλατεία Hlavne Namestie και θα έχουμε τη δυνατότητα να φωτογραφηθούμε σε ένα από τα χαρακτηριστικότερα αγάλματα της παλιάς πόλης, αυτό του Ναπολέοντα Βοναπάρτη. Στην ίδια πλατεία θα θαυμάσουμε το ρωμαϊκό κτίριο του παλιού δημαρχείου, το οποίο χρονολογείται από τον 13ο αιώνα και σήμερα στεγάζει το μουσείο της πόλης. Συνεχίζουμε την περιήγησή μας με έναν πανέμορφο περίπατο στα σοκάκια της παλιάς μεσαιωνικής πόλης, που θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον σας. Θα γνωρίσουμε την ιστορία τριών μπρούτζινων αγαλμάτων, που τοποθετήθηκαν όλα μετά την πολιτική αλλαγή το 1997 και είναι πολύ δημοφιλή στους τουρίστες, καθώς δίνουν στην πόλη μια επιπλέον εκπληκτική αίσθηση. Αφορούν τον Cumil, τον εργάτη των υπονόμων που γλυκοκοιτάζει από το φρεάτιο τους περαστικούς και ιδιαιτέρως τις γυναίκες, τον Paparazzi και τον Schoener Naci. H περιήγηση στα ατμοσφαιρικά σοκάκια της πόλης θα ολοκληρωθεί στο επιβλητικό, κομψότατο κτίριο της Εθνικής Όπερας. Στη συνέχεια, θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της Μπρατισλάβα για την πτήση επιστροφής.

Μην ξεχνάτε πως όποιος κλείνει γρήγορα κερδίζει! 

Οι τιμές του τιμοκαταλόγου είναι δυναμικές οπότε ενδέχεται να αυξηθούν.


Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να κατεβάσετε τον τιμοκατάλογο.

Τιμοκατάλογος : 

  • Οι τιμές είναι ανά άτομο, αφορούν το σύνολο του πακέτου και περιλαμβάνουν ότι αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.
  • Τιμή σε δίκλινο-τρίκλινο : Τιμή ενήλικα σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο
  • Τιμή παιδιού : Τιμή παιδιού πληρώνει ο μικρός μας φίλος που είναι 2-12 ετών και ταξιδεύει με 2 ενήλικες στο ίδιο δωμάτιο. 
  • Τιμή μονόκλινου : Για εσάς που ταξιδεύετε μόνοι ή θέλετε αποκλειστικό δωμάτιο. Η επιβάρυνση υπολογίζεται στην τιμή του δικλίνου.
  • Βρέφος έως 2 ετών : Ταξιδεύει ως infant και πληρώνει 10% της αξίας της εκδρομής + το σύνολο φόρων και δεν καταλαμβάνει θέση στα μέσα μεταφοράς..
  • Σύνολο φόρων : Στις αεροπορικές εκδρομές στη στήλη «σύνολο φόρων» αναγράφονται οι φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, ο ΦΠΑ και λοιπές χρεώσεις 

 

Διατροφή :

  • Πρωινό : Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • Ημιδιατροφή : Πρωινό και 1 γεύμα ή δείπνο καθημερινά 
  • Πλήρης διατροφή : Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά
  • All inclusive : Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά και σνακς και soft drinks ενδιάμεσα 

 

  • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με την προσθήκη μιας πτυσσόμενης κλίνης.
  • Οι προαιρετικές εκδηλώσεις - εκδρομές απαιτούν ελάχιστο αριθμό συμμετοχής για να πραγματοποιηθούν.
  • Το γραφείο έχει το δικαίωμα αλλαγής του ξενοδοχείου που αναφέρεται στο πρόγραμμα με άλλο της ίδιας κατηγορίας. 
  • Στα μουσεία / θεάματα που τις ημέρες των εορτών θα παραμείνουν κλειστά λόγω αργιών, δεν περιλαμβάνεται επίσκεψη. 
  • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να διαφοροποιηθεί λόγω συνθηκών, χωρίς καμία παράλειψη.
  • Οι επιβάτες αεροπορικών εκδρομών οφείλουν να είναι 2 ώρες νωρίτερα στο αεροδρόμιο από τις αναφερόμενες ώρες αναχωρήσεων των πτήσεων, στην αναχώρηση & στην επιστροφή. 
  • Ο ταξιδιώτης έχει υποχρέωση να υπογράψει τη σύμβαση συμμετοχής στο ταξίδι είτε ηλεκτρονικά είτε με φυσική παρουσία στο γραφείο που έκανε την κράτηση.

 

Παρακαλούμε διαβάστε με προσοχή τους γενικούς όρους συμμετοχής που αναγράφονται στο site μας στο σύνδεσμο Όροι συμμετοχής σε ταξίδι

Σύντομα διαθέσιμο*