Ρώμη - Ούμπρια
Τοσκάνη - Φλωρεντία

Ρώμη - Ούμπρια - Τοσκάνη - Φλωρεντία

28η Οκτωβρίου '24 | 6 ημέρες

Ρώμη - Ούμπρια - Τοσκάνη - Φλωρεντία

28η Οκτωβρίου '24 | 6 ημέρες

 

Ένα μοναδικό ταξίδι που υπόσχεται να σας μείνει αξέχαστο, ένα ταξίδι φτιαγμένο για λίγους και εκλεκτούς. Σε αυτό το εξαήμερο οδοιπορικό, θα ανακαλύψετε την ομορφιά και τη μαγεία της Ιταλίας, με αφετηρία την καταπράσινη περιφέρεια της Ούμπρια και το μαγευτικό Ορβιέτο, περνώντας από την εκλεπτυσμένη Φλωρεντία και τις γοητευτικές Τοσκανικές περιοχές, μέχρι να φτάσουμε στον απόλυτο προορισμό, τη Ρώμη, την Αιώνια Πόλη.
Η περιφέρεια της Ούμπρια, είναι ένα καλά κρυμμένο μυστικό της Ιταλίας, μακριά από τα πλήθη που κατακλύζουν τις γειτονικές περιοχές της Τοσκάνης και του Λάτιου. Διατηρώντας την αυθεντικότητά της, η Ούμπρια προσφέρει έναν απαράμιλλο συνδυασμό φύσης και πολιτισμού. Οι ατελείωτες πεδιάδες, οι λόφοι, οι αμπελώνες, οι λίμνες και οι καταρράκτες της συνθέτουν ένα τοπίο που αξίζει να εξερευνήσει κανείς.
Η Τοσκάνη θα σας μαγέψει με την απαράμιλλη γοητεία της. Εδώ, θα περιπλανηθείτε σε έναν επίγειο παράδεισο που θυμίζει καρτ-ποστάλ: μεσαιωνικές κωμοπόλεις και χωριά, ιστορικές εκκλησίες, γραφικές αγροικίες, εντυπωσιακές αναγεννησιακές επαύλεις και επιβλητικούς πύργους, που αναδύονται μέσα από απέραντους αμπελώνες, ελαιώνες και ηλιόλουστους λόφους, με τα φθινοπωρινά χρώματα να προσθέτουν μια πινελιά ζεστασιάς στο τοπίο.
Η Ρώμη, από την άλλη, δεν είναι απλώς ένας must προορισμός. Είναι ένα ζωντανό μουσείο, μια περιήγηση στην Ιστορία και τις Τέχνες, όπου κάθε βόλτα στους δρόμους της αποτελεί ένα μάθημα αισθητικής και στυλ.
Με ιδανικές πτήσεις προς και από τη Ρώμη, φροντίσαμε ώστε να απολαύσετε στο έπακρο αυτές τις 6 ημέρες στην Ιταλία. Η διαμονή σας σε ξενοδοχείο 4 αστέρων, το αποκλειστικό λεωφορείο και ο έμπειρος συνοδός θα σας προσφέρουν την άνεση και την ασφάλεια που χρειάζεστε. Το μόνο που θα πρέπει να σας απασχολεί είναι να έχετε αρκετό χώρο στο κινητό σας για να αποθηκεύσετε τις αμέτρητες φωτογραφίες από αυτήν την αξέχαστη εμπειρία.

 

Ελάτε μαζί μας σε αυτό το ταξίδι γιατί προσφέρουμε..

  • Απευθείας πτήσεις με πρωινή αναχώρηση για Ρώμη 
  • Νέο ανανεωμένο πρόγραμμα με διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία στο Μοντεκατίνι και στη Ρώμη
  • Πλήρες πρόγραμμα επισκέψεων και αρκετό χρόνο στη διάθεσή σας 
  • Καθημερινές προτάσεις για επισκέψεις και δραστηριότητες
  • Έμπειρος συνοδός εκδρομής
  • Ελληνόφωνος ξεναγός για τη ξενάγηση στη Φλωρεντία και στη Ρώμη
  • Επίσκεψη στο Τραστέβερε το πιο ρομαντικό κομμάτι της Ρώμης

 

1η ημέρα : Πτήση για Ρώμη - Καταράκτης Marmore - Ορβιέτο - Μοντεκατίνι

 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο στις 04.00 και πτήση για την αιώνια πόλη, τη Ρώμη. Μετά την παραλαβή των αποσκευών, χωρίς να χάσουμε χρόνο θα αναχωρησουμε την ιταλική περιοχή της Ούμπρια όπου εκεί δεσπόζει ένας καταρράκτης ύψους 165 μέτρων, χωρισμένος σε τρεις εντυπωσιακές πτώσεις νερού. Ο καταρράκτης Marmore είναι ένας από τους ψηλότερους καταρράκτες στην Ευρώπη και αποτελεί ένα εντυπωσιακό θέαμα για τους επισκέπτες. Μέρος της ροής του ποταμού Velino, που πηγάζει από τη λίμνη Piediluco, βυθίζεται στους καταρράκτες πριν ενωθεί με τον ποταμό Nera. Παρόλο που μοιάζει με φυσικό φαινόμενο, αυτός ο καταρράκτης είναι στην πραγματικότητα ένα τεχνητό έργο που κατασκευάστηκε το 271 π.Χ. κατά τη διάρκεια της Ρωμαϊκής Δημοκρατίας, για να επιλύσει ένα σοβαρό υδρολογικό πρόβλημα. Σήμερα, ο καταρράκτης του Marmore θεωρείται ο ψηλότερος τεχνητός καταρράκτης στον κόσμο, αναδεικνύοντας τη δεξιοτεχνία και την καινοτομία των Ρωμαίων μηχανικών. Ελευθερος χρόνος για φωτογραφίες και έναν αυθεντικό ιταλικό Εσπρέσο. Επόμενος σταθμός το Ορβιέτο, μια γοητευτική πόλη που βρίσκεται στην περιφέρεια της Ούμπρια στην Ιταλία, γνωστή για την πλούσια ιστορία της, την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και την εξαιρετική κουζίνα της. Χτισμένη πάνω σε έναν ηφαιστειακό λόφο από τουφά (ένα είδος πορώδους πετρώματος), η πόλη προσφέρει εκπληκτική θέα στην γύρω ύπαιθρο και φιλοξενεί ορισμένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά και ιστορικά μνημεία της Ιταλίας. Η κεντρική πλατεία του Ορβιέτο είναι το ιδανικό σημείο για να απολαύσετε την ατμόσφαιρα της πόλης. Περιτριγυρισμένη από ιστορικά κτίρια, η πλατεία φιλοξενεί την εκκλησία του San Lorenzo de’Arari και το Palazzo del Popolo, ένα μεσαιωνικό παλάτι που σήμερα χρησιμοποιείται για εκδηλώσεις και συνέδρια. Ελευθερος χρόνος για περιήγηση στην αγορά του Ορβιέτο και Γευσιγνωσία κρασιού και τοπικών προϊόντων. Η Ούμπρια είναι γνωστή για τα κρασιά της, όπως το λευκό κρασί Orvieto Classico. Μπορείτε να επισκεφθείτε οινοποιεία στην περιοχή και να απολαύσετε μια γευσιγνωσία κρασιού συνοδευόμενη από τοπικά τυριά και αλλαντικά. Τελικός προορισμός το Μοντεκατίνι και το ξενοδοχείο μας.

2η ημέρα : Μοντεκατίνι – Φλωρεντία - Ξενάγηση Πόλης

 

Η σημερινή μας μέρα θα είναι όλη αφιερωμένη στην Φλωρεντία. Θα ξεκινήσουμε με ξενάγηση στη γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης που είναι γνωστή για τις καλές τέχνες και την αρχιτεκτονική. Θα δούμε την εκκλησία του Τίμιου Σταυρού, τη Σάντα Κρότσε, την πιο εντυπωσιακή εκκλησία της Φλωρεντίας και τόπος ταφής 270 επιφανών Φλωρεντίνων, ανάμεσα στους οποίος ο Γαλιλαίος, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι. Θα θαυμάσουμε τη γέφυρα Πόντε Βέκιο, με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάμι, μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της Φλωρεντίας. Στην Πιάτσα ντε λα Σινιορία θα δούμε το Παλάτσο Βέκιο, έδρα της τοπικής κυβέρνησης επί επτακόσια χρόνια, στο οποίο σήμερα φιλοξενούνται αξιόλογα έργα γλυπτικής και θα φτάσουμε στην Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι, όπου βρίσκεται ο τρίτος μεγαλύτερος καθεδρικός ναός στην Ευρώπη, η Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι, σήμα κατατεθέν της πόλης. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος για γεύμα και καφέ στην πιο εντυπωσιακή πόλη της Αναγέννησης και αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας.

3η ημέρα : Μοντεκατίνι - Σαν Τζιμινιάνο - Σιένα - Ρώμη - By night - Trastevere

 

 Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, αναχωρούμε για το "Μανχάταν του Μεσαίωνα", τη γραφική κωμόπολη San Gimignano. Ψηλοί αγέρωχοι πύργοι μας καλωσορίζουν από μακριά δίνοντας στο Σαν Τζιμινιάνο μια παραμυθένια όψη. Η πόλη των όμορφων πύργων, είναι μία από τις πιο καλοδιατηρημένες της Τοσκάνης. Στον ουρανό της υψώνονται οι εντυπωσιακοί πύργοι του 13ου αιώνα, από τους 76 που υπήρχαν, σήμερα σώζονται οι 14. Επόμενος σταθμός η μεσαιωνική Σιένα. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη κεντρική πλατεία Πιάτσα ντελ Κάμπο, όπου δεσπόζει το μεσαιωνικό Δημαρχείο. Στην περιήγησή μας στα γραφικά καλντερίμια της πόλης θα θαυμάσουμε τα μεσαιωνικά αρχοντικά, τις εκκλησιές και τον Καθεδρικό Ναό, αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου, που θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα έργα τέχνης σε ολόκληρη την Ιταλία. Τελευταία στάση για σήμερα η αιώνια πόλη, η μοναδική Ρώμη. Αμέσως με την άφιξή μας, θα τακτοποιηθουμε στο ξενοδοχείο. Αργά το απόγευμα που αρχίζει να πέφτει το φως, σας προσκαλούμε σε μια προαιρετική νυχτερινή περιήγηση στα φωταγωγημένα αξιοθέατα της Ρώμης, για να την δείτε όπως της αξίζει με φωτισμούς και χρώματα που θα σας μείνουν αξέχαστα. Θα διασχίσουμε τη Via Veneto με τα φημισμένα καφέ και ξενοδοχεία, σύμβολο της dolce vita της Ιταλιας, την κρήνη του Τρίτωνα, θα ανέβουμε έναν από τους 7 μυθικούς λόφους, τον Κυρηνάλιο, όπου δεσπόζει το προεδρικό μέγαρο και στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην Piazza Venezia, το κέντρο της Ρώμης με το μοναδικά φωτισμένο μνημείο ενώσεως της Ιταλίας. Θα περάσουμε από το μεγαλύτερο ρωμαϊκό αμφιθέατρο, το φωταγωγημένο Κολοσσαίο και τέλος θα κάνουμε στάση στην περιοχή Trastevere, μια από τις πιο γραφικές και κοσμοπολίτικες γειτονιές της Ρώμης για ένα ποτό δίπλα στις όχθες του Τίβερη ποταμού.

4η ημέρα : Ρώμη - Άγιος Πέτρος - Δρόμος Συμφιλίωσης - Castel Sant’ Angelo - Piazza Navona - Ξενάγηση πόλης

 

Μετα το πρωινό, θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο και κατευθυνόμαστε προς το μικρότερο κρατίδιο παγκοσμίως και έδρα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, το Βατικανό, για να επισκεφθούμε την μεγαλύτερη εκκλησία στον κόσμο, τον Άγιο Πέτρο. Στον εντυπωσιακό ναό, θα δούμε μεταξύ άλλων, το περίφημο γλυπτό του Μικελάντζελο την Πιετά, το Μπανταλκίνο ή «Υπόστυλο Ουρανό», τον Bernini και το μπρούτζινο άγαλμα του Αγ. Πέτρου του Arnolfo di Cambio από τον 3ο αιώνα. Μετά αυτή την ιδιαίτερη επίσκεψη θα περάσουμε από το περίφημο Κάστρο των Αγγέλων (Castel Sant'Angelo) που στην οροφή του Κάστρου υψώνεται επιβλητικά άγαλμα που απεικονίζει τον Αρχάγγελο Μιχαήλ να βάζει το σπαθί στη θήκη του, που, σύμφωνα με το μύθο, εμφανίστηκε στην κορυφή του φρουρίου το έτος 590 και ως εκ θαύματος έληξε μια σοβαρή επιδημία πανούκλας που είχε πλήξει την πόλη της Ρώμης, και θα καταλήξουμε στη γοητευτική πλατεία Navona που είναι γεμάτη με εστιατόρια και υπαίθριους ζωγράφους. Αυτή ήταν η θέση των αθλητικών εκδηλώσεων κατά τον 1ο αιώνα μ.Χ. Στην πλατεία θα θαυμάσουμε τις τρεις Κρήνες με πιο εντυπωσιακή την περίφημη Κρήνη του Μπερνίνι, των τεσσάρων ποταμών με καθένα από τα αγάλματα να αντιπροσωπεύουν ένα ποτάμι από διαφορετική Ήπειρο. Σε αυτή την εκπληκτική πλατεία, δίπλα στις εντυπωσιακές κρήνες και τα μεγαλοπρεπή κτίρια της πλατείας, σας προτείνουμε να απολαύσετε έναν αυθεντικό ιταλικό καφέ. Ακολουθεί ένα από τα πιο όμορφα και γοητευτικά αξιοθέατα στη Ρώμη, το Πάνθεον, ένας ναός 2000 ετών, αφιερωμένος σε όλους τους θεούς, τόσο καλοδιατηρημένος που θεωρείται ακόμα και σήμερα, ένα από τα πιο σημαντικά αρχιτεκτονικά κτίρια του Δυτικού κόσμου. Στη συνέχεια θα δούμε το Παλάτσο Μοντετσιτόριο ή αλλιώς το κοινοβούλιο της Ρώμης όπου βρίσκεται και η αυθεντική στήλη του Αδριανού. Έπειτα θα θα ανέβουμε τα διάσημα ισπανικά σκαλιά (Πιάτσα ντι Σπάνια), που γίνονται οι περίφημες επιδείξεις μόδας και στη Φοντάνα Ντι Τρέβι,θα ρίξουμε ένα νόμισμα κάνοντας μια ευχή, που κατά την παράδοση θα μας φέρει ξανά στη Ρώμη. Στη συνέχεια θα περάσουμε από την πλατεία Βενετίας, στην καρδιά της πόλης και θα ανεβούμε θαυμάζοντας τα αγάλματα των Διόσκουρων στο Καπιτώλιο για να θαυμάσουμε από ψηλά την Ρωμαϊκή Αγορά καταλίγοντας στο Κολοσσαίο, το εμβληματικό σύμβολο της αρχαίας Ρώμης που κάποτε ήταν το επίκεντρο των γλαδιατορικών αγώνων και των μεγάλων θεαμάτων. Ελεύθερος χρόνος και αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για τη διανυκτέρευση μας.

5η ημέρα : Ρώμη Περιήγηση - Baroque Art in Rome, Borromini & Bernini, η μάχη για την τελειότητα - Τίβολι

 

Σε αυτή την πόλη μια μέρα ξενάγησης σίγουρα δεν είναι αρκετή. Σήμερα η ημέρα είναι αφιερωμένη στην τέχνη του μπαρόκ η οποία γεννήθηκε στη Ρώμη και οι μέγιστοι εκφραστές της θεωρουνται ο Τζιαν Λορέντζο Μπερνίνι και ο Φραντζεσκο Μπορομίνι. Οι δυο τους εργάστηκαν μαζί στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου και στο παλατσο Μπαρμπερίνι, αλλά σύντομα ο επαγγελματικός ανταγωνισμός, η ποικιλομορφία των χαρακτήρων και η διαφορετική καλλιτεχνική αντίληψη, θα οδηγήσει σε βίαιη ρήξη μεταξύ τους μετατρέποντας δυο φίλους σε αντιπάλους. Αυτή η αντιπαλότητα τους οδήγησε σε μια μάχη τελειότητας με εκπληκτικά αποτελέσματα, μια ιδιαίτερη ιστορία που αποτυπώθηκε στην γνωστή ταινία του 2023. Σήμερα θα ακολουθήσουμε τα ίχνη τους σε μια άνετη διαδρομή, δύο περίπου χιλιομέτρων, όπου θα θαυμάσουμε μεταξύ άλλων τα σημαντικότερα έργα τους όπως, τη κρήνη των μελισσών, την κρήνη του Τρίτωνα, το Παλάτσο Μπαρμπερίνι αλλα και Ρωμαιοκαθολικούς ναούς όπως ο Sant'ignazio, Santa Maria sopra Minerva, Sant'agostino, San Luigi dei Francesi e Sant'agnese, Santa Maria della Vittoria κ.α. Μετά τη ξενάγηση ελάτε μαζί μας προαιρετικά στο πανέμορφο Τίβολι. Εκεί θα δούμε τους παγκοσμίως γνωστούς κήπους και τη βίλα του Καρδιναλίου Εστέ, που χτίστηκαν το 16ο αιώνα και διαθέτουν 100 κρήνες. Ακόμη, θα δούμε και την εξοχική κατοικία του αυτοκράτορα Αδριανού ( 2ος αιώνας μ.Χ) που διαθέτει ένα μεγάλο υπαίθριο μουσείο ανακατασκευών των αγαπημένων κτιρίων του αυτοκράτορα. Χρόνος ελεύθερος για φωτογραφίες. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.

6η ημέρα : Ρώμη - Πτήση επιστροφής

 

Τελευταία ημέρα του ταξιδιού, μετά το πρωινό μας θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο με προορισμό το αεροδρόμιο Ciampino και την πτήση επιστροφής. Εχοντας γεμισει εμπειρίες, εικόνες και νέους φίλους, δίνουμε ραντεβού σε ένα επόμενο υπέροχο ταξίδι!

Μην ξεχνάτε πως όποιος κλείνει γρήγορα κερδίζει! 

Οι τιμές του τιμοκαταλόγου είναι δυναμικές οπότε ενδέχεται να αυξηθούν.

 


Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να κατεβάσετε τον τιμοκατάλογο.

Τιμοκατάλογος : 

  • Οι τιμές είναι ανά άτομο, αφορούν το σύνολο του πακέτου και περιλαμβάνουν ότι αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.
  • Τιμή σε δίκλινο-τρίκλινο : Τιμή ενήλικα σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο
  • Τιμή παιδιού : Τιμή παιδιού πληρώνει ο μικρός μας φίλος που είναι 2-12 ετών και ταξιδεύει με 2 ενήλικες στο ίδιο δωμάτιο. 
  • Τιμή μονόκλινου : Για εσάς που ταξιδεύετε μόνοι ή θέλετε αποκλειστικό δωμάτιο. Η επιβάρυνση υπολογίζεται στην τιμή του δικλίνου.
  • Βρέφος έως 2 ετών : Ταξιδεύει ως infant και πληρώνει 10% της αξίας της εκδρομής + το σύνολο φόρων και δεν καταλαμβάνει θέση στα μέσα μεταφοράς..
  • Σύνολο φόρων : Στις αεροπορικές εκδρομές στη στήλη «σύνολο φόρων» αναγράφονται οι φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, ο ΦΠΑ και λοιπές χρεώσεις 

 

Διατροφή :

  • Πρωινό : Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • Ημιδιατροφή : Πρωινό και 1 γεύμα ή δείπνο καθημερινά 
  • Πλήρης διατροφή : Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά
  • All inclusive : Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά και σνακς και soft drinks ενδιάμεσα 

 

  • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με την προσθήκη μιας πτυσσόμενης κλίνης.
  • Οι προαιρετικές εκδηλώσεις - εκδρομές απαιτούν ελάχιστο αριθμό συμμετοχής για να πραγματοποιηθούν.
  • Το γραφείο έχει το δικαίωμα αλλαγής του ξενοδοχείου που αναφέρεται στο πρόγραμμα με άλλο της ίδιας κατηγορίας. 
  • Στα μουσεία / θεάματα που τις ημέρες των εορτών θα παραμείνουν κλειστά λόγω αργιών, δεν περιλαμβάνεται επίσκεψη. 
  • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να διαφοροποιηθεί λόγω συνθηκών, χωρίς καμία παράλειψη.
  • Οι επιβάτες αεροπορικών εκδρομών οφείλουν να είναι 2 ώρες νωρίτερα στο αεροδρόμιο από τις αναφερόμενες ώρες αναχωρήσεων των πτήσεων, στην αναχώρηση & στην επιστροφή. 
  • Ο ταξιδιώτης έχει υποχρέωση να υπογράψει τη σύμβαση συμμετοχής στο ταξίδι είτε ηλεκτρονικά είτε με φυσική παρουσία στο γραφείο που έκανε την κράτηση.

 

Παρακαλούμε διαβάστε με προσοχή τους γενικούς όρους συμμετοχής που αναγράφονται στο site μας στο σύνδεσμο Όροι συμμετοχής σε ταξίδι

 

 

  Σύντομα διαθέσιμο.*