Costiera Amalfitana - Κάπρι - Αμάλφι

Costiera Amalfitana - Κάπρι - Αμάλφι

Καλοκαίρι '24 | 6 ημέρες

Costiera Amalfitana - Κάπρι - Αμάλφι 

Καλοκαίρι '24 | 6 ημέρες

 

Ακόμα κι αν έχετε πάει σε πολλές ιταλικές πόλεις, τίποτα δεν σας προετοιμάζει για την πληθωρική, και πολύχρωμη Νάπολη. Ολόκληρος ο πληθυσμός φαίνεται να βρίσκεται στους δρόμους, που ξεχύνονται στο λιμάνι του, και μιλούν όλοι ταυτόχρονα. Τα χρώματα εδώ φαίνονται πιο φωτεινά και από αυτά της Ναπολιτάνικης πίτσας –οι Νεαπολίτες ισχυρίζονται ότι την έχουν εφεύρει και  απλώνονται στον αέρα, μαζί με τους χώρους της όπερας (όλοι εδώ είναι ένας τενόρος που περιμένει να τον ανακαλύψουν).. Είναι μια πόλη που θα κρατήσει όλες τις αισθήσεις σας απασχολημένες.

Οι ιλιγγιώδεις δρόμοι του Αμάλφι, τα καμπαναριά, τα καταρρακτώδη λουλούδια και η συνεχώς μεταβαλλόμενη θέα στο γαλάζιο της θάλασσας από κάτω καθιστούν το Αμάλφι ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ιταλίας για επίσκεψη . Σχεδόν τόσο μοντέρνα όσο αυτή του Ποζιτάνο, η Marina Grande του Αμάλφι έχει το μερίδιό της στο glam, αλλά τα 200 μέτρα άμμου έχουν ελεύθερη περιοχή σε κάθε άκρο για όσους δεν θέλουν να διασκεδάσουν για έναν χώρο με το έξυπνο σετ. Όπως και του Ποζιτάνο, αυτή η Μαρίνα Γκράντε θα έχει κόσμο.

Απολαύστε σε αυτό το ταξίδι, τις διασημότερες mini κρουαζιέρες στην Ιταλία . Επισκεφτείτε το κοσμοπολίτικο Κάπρι, που έχει περίπου έξι χιλιόμετρα μήκος και λίγο περισσότερο από δύο χιλιόμετρα πλάτος. Το νησί έχει δύο πόλεις: το Κάπρι και ψηλά από πάνω, το Ανακάπρι. Εκτός από τη λαμπερή διεθνή σκηνή παρακολούθησης ανθρώπων (το νησί είναι αγαπημένο για τις διασημότητες και τους παπαράτσι που τους ακολουθούν), οι κύριες απολαύσεις του νησιού είναι το τοπίο, τα φυσικά θαύματα και η πλούσια βλάστησή του (αναζητήστε φύλλα άκανθου, η έμπνευση για τον Κορινθιακό κιονόκρανα σε κολώνες), όλα τα οποία εκτιμάται καλύτερα από τα πολλά μονοπάτια πεζοπορίας ή με βάρκα. Δεν είναι λοιπόν περίεργο που οι αυτοκράτορες Αύγουστος και Τιβέριος αποστρατεύτηκαν στο ειδυλλιακό νησί Κάπρι για να ξεφύγουν από τη φασαρία της αρχαίας Ρώμης

Η ευκαιρία να επισκεφτείτε με καράβι το Ποζιτάνο, τη δυτικότερη πόλη κατά μήκος της ακτής του Αμάλφι έχει ξεκάθαρα αναδειχθεί, όπως μπορείτε να καταλάβετε από την κομψή μόδα και τα δεκάδες γιοτ που αγκυροβολούν μπροστά της. Είναι εύκολο να καταλάβεις την έλξη του Ποζιτάνο όταν βλέπεις τα λουλουδάτα παστέλ σπίτια να πέφτουν στην απότομη πλαγιά του λόφου προς την παραλία.

Ρομάντσο, πολυτέλεια, όργιο βλάστησης, ιστορία, παλάτια και μαγικές ακτές σμίγουν απαράμιλλα σε αυτό το ταξίδι! Στεκόμαστε ευλαβικά στην Πομπηία περνώντας συγκλονιστικούς αρχαιολογικούς χώρους που σημάδεψαν ολάκερη τη γνωστική έρευνα της ανθρωπότητας με τον μνημειακό τους πλούτο και την καλλιτεχνική τους ακτινοβολία. Από τα επιτεύγματα Ρωμαίων, Ελλήνων και Ετρούσκων ξεχυνόμαστε προς το ηφαίστειο του Βεζούβιου. Ένα πρόγραμμα που συνδυάζει αυτό που πρέπει να ζήσετε το καλοκαίρι στη νότια  Ιταλία, την Ακτή Αμάλφι, την Πομπηία, τη Νάπολι και το παραδεισένιο νησί Κάπρι

 

Eλάτε μαζί μας σε αυτό το ταξίδι γιατί σας προσφέρουμε..

  • Απευθείας πτήσεις προς/από Νάπολη
  • Διαμονή μόνο στο πολυτελές Holiday Inn 4* στο κέντρο της πόλης και όχι σε απομακρυσμένες περιφερειακές πόλεις
  • Εκπληκτική εκδρομή στο κοσμοπολίτικο Κάπρι και το γραφικό Ανακάπρι
  • ΔΩΡΟ η μοναδική κρουαζιέρα στο Αμάλφι και το εκπληκτικό Ποζιτάνο
  • ΔΩΡΟ η εκδρομή στην Πομπηια και στο Σορεντο
  • ΔΩΡΟ η εκδρομή στο Σαλέρνο 
  • Έμπειρο συνοδό που εξειδικεύεται σε αυτές τις περιοχές 
  •  Για τελευταίο αφήσαμε την εμπειρία μας σε αυτό το ταξίδι γιατί το πραγματοποιούμε  από το 1988!

 

1η ημέρα: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑΠΟΛΗ - ΠΡΩΤΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ

 
 Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο ¨ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ¨, στις 12.00, έλεγχος και πτήση για Νάπολη. Μετά την παραλαβή των αποσκευών θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο και θα κατευθυνθούμε προς το ξενοδοχείο μας για το check-in. Το απόγευμα θα περιπλανηθουμε στο γραφικά στενάκια του ιστορικού κέντρου της πόλης έχοντας την πρώτη μας γνωριμία με την πρωτεύουσα της Καμπανίας, τη Νάπολη, μια πόλη γεμάτη πάθη, εκρήξεις, ζωντάνια, γοητεία, ταμπεραμέντο, ερωτισμό και τέχνη. Θα έχετε ελεύθερο χρόνο ώστε να ανακαλύψετε τη φημισμένη γαστρονομία της περιοχής πίνοντας μία παγωμένη μπύρα ή ένα cocktail. Αργότερα θα δώσουμε ραντεβού ώστε να γυρίσουμε όλοι μαζί στο ξενοδοχείο.

2η ημέρα: ΝΑΠΟΛΗ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

 

Μετά από ένα καλό πρωινό θα αφιερώσουμε την σημερινή μας μέρα στο ιστορικό κέντρο της χιλιοτραγουδισμένης αυτής πόλης, πατρίδα της πουλτσινέλα, του τενόρου Ενρίκο Καρουζο, του Βεζούβιου, της πίτσας αλλά και της Σοφία Λόρεν. Ξεκινώντας από την γραφική παραλία, θα θαυμάσουμε το παλάτι, την Σάντα Λουτσία με το κάστρο της, την περίφημη Σάντα Κιάρα, την όπερα, τις γραφικές πλατείες, την περίφημη σκεπαστή αγορά της Galleria umberto, την πιάτσα ντελ πλεμπίσιτο, με την εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου και το παλάτι, την Spaccanapoli με τα γραφικά σοκάκια, το Ντουόμο. Τελειώνοντας την περιηγηση μας στο ιστορικό κέντρο θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος ώστε να επισκεφθείτε μνημεία και περιοχές προσωπικου ενδιαφεροντος και φυσικά για έναν αυθεντικό ιταλικό εσπρέσο ή μια ναπολιτάνικη πίτσα. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Νάπολης, όπου μπορείτε να δείτε τα εκθέματα καθημερινής οικιακής χρήσης και τα μαγειρικά σκεύη από την Πομπηία αλλά και το παρεκκλήσι του Saint Severin με τα μυστηριώδη αγάλματα. Τέλος, αν δεν είστε κλειστοφοβικοι, μπορείτε να ταξιδέψετε πίσω στο χρόνο, εξερευνώντας τις Κατακόμβες του San Gaudioso μαθαίνοντας για τις ταφικές τελετές των πρώτων χριστιανών και ανακαλύπτοντας έναν μυστηριώδη κόσμο κάτω από τους δρόμους της Νάπολης.

3η ημέρα: ΠΟΜΠΗΙΑ - ΣΟΡΕΝΤΟ

 

Αφού απολαύσουμε ένα πλούσιο πρωινό, θα ξεκινήσουμε για έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους του κόσμου, την Πομπηία. Χτισμένη τον 5ο αιώνα π.Χ. από τους Έλληνες στις ακτές της Καμπανίας, στους πρόποδες του Βεζούβιου, η Πομπηία ήταν μια ζωντανή και ακμάζουσα πόλη με πληθυσμό 20.000-30.000 κατοίκων.Το 62 μ.Χ., ένας σφοδρός σεισμός προειδοποίησε για την καταστροφή που επρόκειτο να ακολουθήσει. Στις 14 Αυγούστου του 79 μ.Χ., μια καταστροφική έκρηξη του Βεζούβιου έθαψε την πόλη κάτω από ένα κύμα στάχτης, σταματώντας ξαφνικά τη ζωή της. Οι ανασκαφές έφεραν στο φως μια πόλη σχεδόν ανέπαφη από τη φθορά του χρόνου, αποκαλύπτοντας πλούσιες επαύλεις με πολυάριθμες τοιχογραφίες, την αγορά, ναούς, θέατρα, αψίδες, κρήνες, καταστήματα και ιδιωτικές κατοικίες. Θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα μονοπάτια της, ανακαλύπτοντας τη μαγεία μιας πόλης που σταμάτησε να ζει ξαφνικά το 79 μ.Χ. Η Πομπηία, ένα αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας, θα μας συναρπάσει με τις λεπτομέρειες της καθημερινής ζωής των αρχαίων κατοίκων της. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε προς την μαγευτική χερσόνησο του Σορέντο. Θα κάνουμε μια στάση σε ένα υπέροχο σημείο με εκπληκτική θέα για φωτογραφίες πριν καταλήξουμε στην πόλη του Σορέντο. Αυτή η γραφική πόλη προσφέρει υπέροχες γωνιές, μουσεία, παραδοσιακές και μοντέρνες αγορές, καθώς και πανέμορφες παραλίες για μπάνιο. Θα έχετε ελεύθερο χρόνο για να εξερευνήσετε και να απολαύσετε τη μοναδική ατμόσφαιρα της πόλης. Αργά το απόγευμα, θα επιστρέψουμε στη Νάπολη, γεμάτοι εικόνες και εμπειρίες από μια αξέχαστη ημέρα.

4η ημέρα: ΝΑΠΟΛΙ - ΚΑΠΡΙ “Ο ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΕΔΕΜ” - ΑΝΑΚΑΠΡΙ

 

 Μια ηλιόλουστη καλοκαιρινή μέρα ξημέρωσε και βρισκόμαστε σε μια υπέροχη, ιστορική πόλη. Παίρνουμε ένα καλό πρωινό και ετοιμαζόμαστε για μια μέρα γεμάτη βόλτες στη Νάπολη, άλλωστε τα ξενοδοχεία μας είναι κοντά σε στάσεις μετρό κάνοντας την πρόσβαση στο κέντρο και τις παραλίες πολύ εύκολη.  Το μετρό της Νάπολης έχει χαρακτηριστεί ώς το στολίδι της πόλης καθώς είναι ένα από τα ομορφότερα μετρό του κόσμου, ένα ανοιχτό μουσείο όπου συνδιαζει ιστορία χιλιάδων χρόνων και σύγχρονη τέχνη αφού συνέβαλαν στη διακόσμηση του πάνω από 100 καλλιτέχνες από όλο το κόσμο. Εναλλακτικά μπορείτε να μας ακολουθήσετε σε μια προαιρετική βόλτα που θα ξεκινήσει  νωρίς το πρωί με ταχύπλοο στην οποία θα έχουμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε το παραμυθένιο νησί Κάπρι, χαρακτηρισμένο ως “ο Κήπος της Εδεμ”. Σύμφωνα με τον Όμηρο ήταν το μυθικό νησί όπου κατοικούσαν οι Σειρήνες που μάγεψαν τον Οδυσσέα με το τραγούδι τους. Γραφικά και χρωματιστά σπίτια και σκάφη που σκίζουν τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα είναι μερικά από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το νησί. Δεν λείπουν όμως και οι ρωμαϊκές επαύλεις, τα αγάλματα, τα λουτρά, οι εκκλησίες, οι κρεμαστές σκάλες που καταλήγουν στη θάλασσα μέσα σε μια οργιώδη και πολύχρωμη μεσογειακή βλάστηση,  που θυμίζει σκηνικό άλλης εποχής.  Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας.

5η ημέρα: ΣΑΛΕΡΝΟ - ΠΟΖΙΤΑΝΟ - ΑΚΤΗ ΑΜΑΛΦΙ

 

Παίρνουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και θα αναχωρήσουμε για τη πόλη του Σαλέρνο. Θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, που αν και αναστηλώθηκε μετά τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τον σεισμό του 1980, διατηρεί ανέπαφη την αρχική του μεσαιωνική δομή. το καλύτερο παράδειγμα του οποίου είναι ο Καθεδρικός Ναός, που χτίστηκε από τον Νορμανδό πρίγκιπα Ρόμπερτ Γυισκάρ. Θα Σταματήσουμε, επίσης, στην Εκκλησία της Annunziata με το όμορφο μπαρόκ καμπαναριό της, το κάστρο Arechi, την εκκλησία του S. Pietro a Corte και την Piazza Flavio Gioia, γνωστή ως Rotonda λόγω του χαρακτηριστικού της σχήματος πάνω στο οποίο ανοίγει η Porta Nova, μνημειακή πύλη που ξαναχτίστηκε τον 18ο αιώνα. Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε στο σκάφος για να απολαύσουμε μια μαγευτική κρουαζιέρα στο Τυρρηνικό Πέλαγος με πρώτη επίσκεψη στο γραφικό Ποζιτάνο, το στολίδι της ιταλικής ακτής Αμάλφι, έναν οικισμό-βεράντα, όπως το αποκαλούν, στο απέραντο γαλάζιο. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να θαυμάσουμε το επιβλητικό Ποζιτάνο, με τα πολύχρωμα πάνω στο βράχο χτισμένα σπίτια του, καθώς και να περπατήσουμε στα στενά καλντερίμια του, να αφήσουμε τα δαιδαλώδη αυτά σοκάκια να μας ξελογιάσουν και να παρασυρθούμε σε ένα κυνήγι χαμένων θησαυρών. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Αμάλφι, ένα από τα πιο γραφικά τμήματα της Κοστιέρα Αμαλφιτάνα και αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο συγκλονιστικές ακτές της Ευρώπης. Στην περιπατητική μας περιήγηση θα δούμε τα αρχοντικά σπίτια, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ανδρέα με βυζαντινά, αραβικά και γοτθικά αρχιτεκτονικά στοιχεία καθώς επίσης θα έχουμε την ευκαιρία να γευτούμε το πασίγνωστο και περίφημο Λιμοντσέλο του. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

6η ημέρα: ΝΑΠΟΛΙ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

 
Νωρίς το πρωί, θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο για να μεταβούμε στο αεροδρόμιο και την πτήση επιστροφής. Έχοντας πλέον γεμίσει εμπειρίες, εικόνες και νέους φίλους δίνουμε ραντεβού σε ένα επόμενο υπέροχο ταξίδι!

Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να κατεβάσετε τον τιμοκατάλογο.

Τιμοκατάλογος : 

  • Οι τιμές είναι ανά άτομο, αφορούν το σύνολο του πακέτου και περιλαμβάνουν ότι αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.
  • Τιμή σε δίκλινο-τρίκλινο : Τιμή ενήλικα σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο
  • Τιμή παιδιού : Τιμή παιδιού πληρώνει ο μικρός μας φίλος που είναι 2-12 ετών και ταξιδεύει με 2 ενήλικες στο ίδιο δωμάτιο. 
  • Τιμή μονόκλινου : Για εσάς που ταξιδεύετε μόνοι ή θέλετε αποκλειστικό δωμάτιο. Η επιβάρυνση υπολογίζεται στην τιμή του δικλίνου.
  • Βρέφος έως 2 ετών : Ταξιδεύει ως infant και πληρώνει 10% της αξίας της εκδρομής + το σύνολο φόρων και δεν καταλαμβάνει θέση στα μέσα μεταφοράς..
  • Σύνολο φόρων : Στις αεροπορικές εκδρομές στη στήλη «σύνολο φόρων» αναγράφονται οι φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, ο ΦΠΑ και λοιπές χρεώσεις 

 

Διατροφή :

  • Πρωινό : Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • Ημιδιατροφή : Πρωινό και 1 γεύμα ή δείπνο καθημερινά 
  • Πλήρης διατροφή : Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά
  • All inclusive : Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά και σνακς και soft drinks ενδιάμεσα 

 

  • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με την προσθήκη μιας πτυσσόμενης κλίνης.
  • Οι προαιρετικές εκδηλώσεις - εκδρομές απαιτούν ελάχιστο αριθμό συμμετοχής για να πραγματοποιηθούν.
  • Το γραφείο έχει το δικαίωμα αλλαγής του ξενοδοχείου που αναφέρεται στο πρόγραμμα με άλλο της ίδιας κατηγορίας. 
  • Στα μουσεία / θεάματα που τις ημέρες των εορτών θα παραμείνουν κλειστά λόγω αργιών, δεν περιλαμβάνεται επίσκεψη. 
  • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να διαφοροποιηθεί λόγω συνθηκών, χωρίς καμία παράλειψη.
  • Οι επιβάτες αεροπορικών εκδρομών οφείλουν να είναι 2 ώρες νωρίτερα στο αεροδρόμιο από τις αναφερόμενες ώρες αναχωρήσεων των πτήσεων, στην αναχώρηση & στην επιστροφή. 
  • Ο ταξιδιώτης έχει υποχρέωση να υπογράψει τη σύμβαση συμμετοχής στο ταξίδι είτε ηλεκτρονικά είτε με φυσική παρουσία στο γραφείο που έκανε την κράτηση.

 

Παρακαλούμε διαβάστε με προσοχή τους γενικούς όρους συμμετοχής που αναγράφονται στο site μας στο σύνδεσμο Όροι συμμετοχής σε ταξίδι

ΝΑΠΟΛΙ
Αναχώρηση
Ξενοδοχείο / Διατροφή

16 Ιουλ 2024
6 ημέρες PALAZZO SALGAR 4* - Πρωινό
545,00 €
0,00 €
735,00 €
SOLD OUT
6 ημέρες CULTURE HOTEL CENTRO STORICO 4* - Πρωινό
595,00 €
490,00 €
-
SOLD OUT
6 ημέρες MERCURE NAPOLI CENTRO ANGIOINO 4* - Πρωινό
695,00 €
0,00 €
995,00 €

23 Ιουλ 2024
6 ημέρες HOLIDAY INN NAPLES 4* AN IHG HOTEL - Πρωινό
575,00 €
470,00 €
825,00 €

06 Αυγ 2024
6 ημέρες HOLIDAY INN NAPLES 4* AN IHG HOTEL - Πρωινό
595,00 €
470,00 €
845,00 €

13 Αυγ 2024
6 ημέρες HOLIDAY INN NAPLES 4* AN IHG HOTEL - Πρωινό
595,00 €
470,00 €
845,00 €

20 Αυγ 2024
6 ημέρες HOLIDAY INN NAPLES 4* AN IHG HOTEL - Πρωινό
595,00 €
470,00 €
845,00 €

27 Αυγ 2024
6 ημέρες HOLIDAY INN NAPLES 4* AN IHG HOTEL - Πρωινό
595,00 €
470,00 €
845,00 €
Σύνολο φόρων: 165,00 €