Πανόραμα Αιολικής Γης & Ιωνίας
Προύσα-Έφεσος-Σμύρνη-Τσεσμέ-Αϊβαλί

Πανόραμα Αιολικής Γης & Ιωνίας | 6 ημέρες

Προύσα - Σάρδεις - Ιεράπολη - Έφεσος - Σμύρνη - Τσεσμέ - Πέργαμος - Αϊβαλί - Τσανάκκαλε - Τροία

Πανόραμα Αιολικής Γης & Ιωνίας

Καλοκαίρι '24 | 6 ημέρες

 

Προύσα - Σάρδεις - Ιεράπολη - Έφεσος - Σμύρνη - Τσεσμέ - Πέργαμος - Αϊβαλί - Τσανάκκαλε - Τροία


1η ημέρα : Θεσσαλονίκη – Προύσα

 

Συγκέντρωση στα γραφεία μας 05.30 και αναχώρηση στις 06.00 πμ. Με τις απαραίτητες στάσεις φθάνουμε στα σύνορα, όπου πραγματοποιούνται αστυνομικοί και τελωνειακοί έλεγχοι από τις Αρχές των δύο χωρών και σύντομη επίσκεψη στο ελληνικό κατάστημα αφορολόγητων ειδών. Στην Ανατολική Θράκη περνάμε πρώτα έξω από την Κεσάνη, κατόπιν δυτικά της Καλλίπολης, πατρίδας της Σοφίας Βέμπο, και διαμέσου της μεγαλύτερης κρεμαστής γέφυρας στον κόσμο, Τσανάκκαλε 1915, έργο του 2022, από την ήπειρο της Ευρώπης θα περάσουμε πάνω από τα Δαρδανέλια στην ήπειρο της Ασίας. Ακολουθούμε πορεία ανατολική περνώντας από τον Γρανικό ποταμό και την Πάνορμο για να καταλήξουμε στην Προύσα. Πόλη λαμπρή στην αρχαιότητα, υπήρξε μεταγενέστερα η δεύτερη πρωτεύουσα των οθωμανών σουλτάνων και το δυτικό έσχατο του περίφημου «δρόμου του μεταξιού». Σύντομη περιήγηση στην πόλη με λεωφορείο όπου θα δούμε το συμβολικό μνημείο του Καραγκιόζη, τα λουτρά του Ιουστινιανού, το ιερό τέμενος Ουλού Τζαμί με τους 20 τρούλους, έργο του 1399. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα : Προύσα-Σάρδεις- Ιεράπολη (Παμούκκαλε)

Μετά το πρωινό ακολουθούμε νότια πορεία και διασχίζουμε το Βασίλειο της Βιθυνίας μέσω της Κρεμαστής και του Παλαιοκάστρου και συνεχίζουμε στα εδάφη της αρχαίας Φρυγίας περνώντας από τα Θυάτειρα, τις Σάρδεις και τη Φιλαδέλφεια, τρεις από τις Επτά Εκκλησίες της Αποκάλυψης του ευαγγελιστή Ιωάννη. Οι επιβλητικές Σάρδεις υπήρξαν πρωτεύουσα της Λυδίας με κυρίαρχη θέση στην κοιλάδα του ποταμού Έρμου. Φτάνουμε στην Ιεράπολη (Παμούκκαλε) και επισκεπτόμαστε τους ολόλευκους πέτρινους καταρράκτες της με τις αβαθείς λεκάνες που τις τροφοδοτούν άφθονες θερμές πηγές – ένα καταπληκτικό γεωλογικό φαινόμενο ασυνήθιστης ομορφιάς. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα :  Ιεράπολη – Έφεσος – Σμύρνη

Μετά το πρωινό ταξιδεύουμε δυτικά και μέσω του Αϊδινίου φτάνουμε στην αρχαία Έφεσο, η οποία αποτέλεσε για πάνω από 1000 χρόνια μια μεγαλούπολη του ελληνισμού. Ήταν πατρίδα του φιλόσοφου Ηράκλειτου και γνωστή σε όλο τον αρχαίο κόσμο για τη λατρεία της Εφεσίας Αρτέμιδος. Τα πρώτα χριστιανικά χρόνια ήταν ήδη μεγάλη πόλη και γνωστή από τις «προς Εφεσίους επιστολές» του Αποστόλου Παύλου και ως μία από τις Επτά Εκκλησίες της Αποκάλυψης του Ιωάννη. Στον αρχαιολογικό χώρο θα δούμε το Βουλευτήριο, το Πρυτανείο, τη Δημόσια Αγορά, το Νυμφαίο, την εκπληκτικής αρχιτεκτονικής ομορφιάς Βιβλιοθήκη του Κέλσου, το Θέατρο, το Γυμνάσιο και το Στάδιο. Κατόπιν αναχωρούμε βόρεια για τη χιλιοτραγουδισμένη και πολύπαθη Σμύρνη, μυθολογικό σχεδόν σύμβολο της εθνικής αυτογνωσίας μας, όπου θα δούμε το Διοικητήριο (Κονάκ) με το γραφικό Ρολόι του, τα παλιά ελληνικά αρχοντικά, εκκλησίες, την ιστορική προκυμαία της - το Κορντόν και τον παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό. Διατίθεται χρόνος ελεύθερος για την πλούσια αγορά της πόλης, το Κεμέραλτι. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα : Σμύρνη – Τσεσμέ (προαιρετική εκδρομή) – Σμύρνη

Μετά το πρωινό σάς προτείνουμε μία προαιρετική εκδρομή στον παραθαλάσσιο Τσεσμέ, την παλιά ελληνική Κρήνη, ακριβώς απέναντι από τη Χίο. Το πρόγραμμα ξεκινάει με επίσκεψη στην εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους, ακολούθως κατευθυνόμαστε προς την προκυμαία όπου βρίσκονται τα ελληνικά σπίτια, η πλούσια αγορά, τα καφέ και τα ταβερνάκια. Νοτιότερα στον δρόμο μας θα συναντήσουμε τα Αλάτσατα με πολλά ελληνικά σπίτια και τον ναό της Παναγίας της Αλατσατιανής. Ανατολικότερα και εντός του κόλπου της Σμύρνης θα επισκεφτούμε τα Βουρλά και τη Σκάλα των Βουρλών, τις αρχαίες Κλαζομενές, όπου σώζεται και το σπίτι του νομπελίστα ποιητή μας Γιώργου Σεφέρη. Προτείνεται γεύμα εξ ιδίων σε μια από τις παραθαλάσσιες ψαροταβέρνες του Τσεσμέ. Επιστροφή αργά το απόγευμα στη Σμύρνη. Δείπνο και διανυκτέρευση. 

5η ημέρα : Σμύρνη–Πέργαμος- Αϊβαλί- Μοσχονήσια- Τσανάκκαλε

Πρωινό και αναχώρηση βόρεια με προορισμό την αρχαία Πέργαμο, μία από τις λαμπρότερες πόλεις της ελληνιστικής αρχαιότητας της δυναστείας των Ατταλιδών και της περγαμηνής. Ξενάγηση στο Ασκληπιείο και το Σεραπείον ή τη Βασιλική του Αγίου Ιωάννου - την Κόκκινη Αυλή. Συνεχίζουμε για την πατρίδα του Φώτη Κόντογλου, το Αϊβαλί και τα Μοσχονήσια, με έντονο το ελληνικό χρώμα στην αρχιτεκτονική των σπιτιών και εκκλησιών, τις ανθοστόλιστες αυλές, τα στενά λιθόστρωτα σοκάκια και τις περίφημες εγκαταστάσεις ελαιουργίας και σαπωνοποιίας. Στάση για γεύμα και καφέ εξ ιδίων. Αναχωρούμε βορειότερα για Τσανάκκαλε, διασχίζουμε την οροσειρά της Ίδης, φτάνουμε στην πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα :  Τσανάκκαλε – Τροία – Θεσσαλονίκη

Πρωινό και επίσκεψη στις αρχαιότητες της μυθικής Τροίας, την πόλη της Ιλιάδας και του Πριάμου, όπου θα δούμε ερείπια της παλιάς πόλης και σύγχρονο αντίγραφο του Δούρειου Ίππου. Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο με τα αλλεπάλληλα στρώματα υπολειμμάτων από τις διάφορες φάσεις ύπαρξης της πόλης. Στη συνέχεια αρχίζει το ταξίδι της επιστροφής για την Ελλάδα μέσω της κρεμαστής γέφυρας Τσανάκκαλε 1915 στα Δαρδανέλια. Άφιξη στα σύνορα και μετά τους προβλεπόμενους εκεί ελέγχους και τις ενδιάμεσες στάσεις καθ’ οδόν άφιξη αργά το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη.

Μην ξεχνάτε πως όποιος κλείνει γρήγορα κερδίζει! 

Οι τιμές του τιμοκαταλόγου είναι δυναμικές οπότε ενδέχεται να αυξηθούν.


Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να κατεβάσετε τον τιμοκατάλογο.

Τιμοκατάλογος : 

  • Οι τιμές είναι ανά άτομο, αφορούν το σύνολο του πακέτου και περιλαμβάνουν ότι αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.
  • Τιμή σε δίκλινο-τρίκλινο : Τιμή ενήλικα σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο
  • Τιμή παιδιού : Τιμή παιδιού πληρώνει ο μικρός μας φίλος που είναι 2-12 ετών και ταξιδεύει με 2 ενήλικες στο ίδιο δωμάτιο. 
  • Τιμή μονόκλινου : Για εσάς που ταξιδεύετε μόνοι ή θέλετε αποκλειστικό δωμάτιο. Η επιβάρυνση υπολογίζεται στην τιμή του δικλίνου.
  • Βρέφος έως 2 ετών : Ταξιδεύει ως infant και πληρώνει 10% της αξίας της εκδρομής + το σύνολο φόρων και δεν καταλαμβάνει θέση στα μέσα μεταφοράς..
  • Σύνολο φόρων : Στις αεροπορικές εκδρομές στη στήλη «σύνολο φόρων» αναγράφονται οι φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, ο ΦΠΑ και λοιπές χρεώσεις 

 

Διατροφή :

  • Πρωινό : Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • Ημιδιατροφή : Πρωινό και 1 γεύμα ή δείπνο καθημερινά 
  • Πλήρης διατροφή : Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά
  • All inclusive : Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά και σνακς και soft drinks ενδιάμεσα 

 

  • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με την προσθήκη μιας πτυσσόμενης κλίνης.
  • Οι προαιρετικές εκδηλώσεις - εκδρομές απαιτούν ελάχιστο αριθμό συμμετοχής για να πραγματοποιηθούν.
  • Το γραφείο έχει το δικαίωμα αλλαγής του ξενοδοχείου που αναφέρεται στο πρόγραμμα με άλλο της ίδιας κατηγορίας. 
  • Στα μουσεία / θεάματα που τις ημέρες των εορτών θα παραμείνουν κλειστά λόγω αργιών, δεν περιλαμβάνεται επίσκεψη. 
  • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να διαφοροποιηθεί λόγω συνθηκών, χωρίς καμία παράλειψη.
  • Οι επιβάτες αεροπορικών εκδρομών οφείλουν να είναι 2 ώρες νωρίτερα στο αεροδρόμιο από τις αναφερόμενες ώρες αναχωρήσεων των πτήσεων, στην αναχώρηση & στην επιστροφή. 
  • Ο ταξιδιώτης έχει υποχρέωση να υπογράψει τη σύμβαση συμμετοχής στο ταξίδι είτε ηλεκτρονικά είτε με φυσική παρουσία στο γραφείο που έκανε την κράτηση.

 

Παρακαλούμε διαβάστε με προσοχή τους γενικούς όρους συμμετοχής που αναγράφονται στο site μας στο σύνδεσμο Όροι συμμετοχής σε ταξίδι

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να επικοινωνήσουμε μαζί σας ή καλέστε μας για να μιλήσετε  με εκπρόσωπο μας στα τηλέφωνα 2310 284300