Σόφια - Φιλιππούπολη

Οδική εκδρομή Σόφια - Φιλιππούπολη

28η Οκτωβρίου '24 | 3&4 Ημέρες

Σόφια & Φιλιππούπολη

28η Οκτωβρίου '24 | 3&4 Ημέρες

 

Αυτή η εκδρομή στη γειτονική χώρα θα σας προσφέρει, ξεκούραστες διαδρομές, σημαντικά αξιοθέατα, πολυτελή ξενοδοχεία, ωραία τοπική κουζίνα, φημισμένα spa, χαμηλές τιμές και μια μεγάλη ωραία παρέα..

 

Ελάτε μαζί μας σε αυτή την εκδρομή στη γειτονική χώρα γιατί :

  • Σας προσφέρουμε πολυτελές λεωφορείο για ένα άνετο ταξίδι
  • Επιλέξαμε μόνο πολυτελή ξενοδοχεία 4* και 5* σε τιμές γκρουπ 
  • Όλα τα ξενοδοχεία βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, για να μπορείτε να κινηθείτε και εκτός προγράμματος με ασφάλεια, χωρίς ταλαιπωρία και αναίτια έξοδα 
  • Στις τιμές περιλαμβάνεται μόνο το πρωινό, γιατί στην πρωτεύουσα υπάρχουν πολλά ωραία εστιατόρια, οικονομικά και πολυτελή, με τοπικές και διεθνείς γεύσεις που δεν πρέπει να χάσετε για ένα τυπικό μπουφέ ξενοδοχείου.
  • Το πρόγραμμα είναι ανανεωμένο - προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα της πρωτεύουσας της Βουλγαρίας 
  • ΔΩΡΟ  η εκδρομή στη Φιλιππούπολη 
  • Ο συνοδός σας είναι έμπειρος και θα βρίσκεται συνεχώς μαζί σας για την εκτέλεση του προγράμματος και κάθε πληροφορία που θα χρειαστείτε 
  • Ταξιδεύουμε μαζί στη Σόφια από το 1988!

 

1η ημέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΡΙΛΑ - ΣΟΦΙΑ 

 

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση για τα σύνορα Προμαχώνα. Κάνοντας μία σύντομη στάση στα αφορολόγητα συνεχίζουμε για το ιστορικό μοναστήρι της Ρίλα, που είναι το πιο επιβλητικό και αρχιτεκτονικό μνημείο του 10ου αιώνα. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα δωμάτια της μονής, η εσωτερική επίπλωση, η διακόσμηση και το παλιό μαγειρείο. Θα θαυμάσουμε ανεκτίμητα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία, όπως τον μεσαιωνικό πύργο Χρέλια, το ξυλόγλυπτο τέμπλο στο παρεκκλήσι της Μεταμόρφωσης του Χριστού, παλιές εικόνες και τα 20.000 βιβλία. Συνεχίζουμε για Σόφια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Σας προτείνουμε το βραδάκι στον ελεύθερο χρόνο σας να περπατήσετε στη λεωφόρο Vitosha, όπου τα μοντέρνα κτίρια, τα εμπορικά κέντρα με τις γνωστές αλυσίδες καταστημάτων και τις ακριβές μπουτίκ κυριαρχούν. Κατηφορίζοντας τoν πιο <in> δρόμο της Σόφιας, θα δείτε στο βάθος της λεωφόρου να ξεπροβάλει το όρος Vitosha, που τους περισσότερους μήνες του χρόνου οι κορυφές του είναι κατάλευκες από το χιόνι.

2η ημέρα: ΣΟΦΙΑ – ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πρόγευμα και ξεκινάμε την περιήγηση στη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας. “Μεγαλώνει αλλά ποτέ δεν Γερνάει” είναι το μότο της πόλης, που από το 1879 είναι η πρωτεύουσα. Το κέντρο της Σόφιας είναι ένα εκλεκτικό μείγμα αρχιτεκτονικών στυλ, που αντιπροσωπεύονται από ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία, τα οποία άφησαν στο πέρασμα τους οι Θράκες, οι Ρωμαίοι, οι Βυζαντινοί, οι Σλάβοι και οι Τούρκοι. Στην περιήγησή μας θα δούμε τη Βουλή, το Προεδρικό Μέγαρο, την Εκκλησία – σύμβολο της πόλης του Αλεξάντερ Νέφσκι, η οποία στην κορυφή της έχει χάλκινους και χρυσούς θόλους. Χτίστηκε προς τιμή των Ρώσων στρατιωτών που σκοτώθηκαν, όταν το 1878 ο Ρωσικός στρατός απελευθέρωσε την Βουλγαρία από την Οθωμανική κυριαρχία και θεωρείται ως η καρδιά της πόλης. Η εκκλησία ονομάστηκε από τον Αλέξανδρο Νιέφσκι, ο οποίος πιστεύεται πως έσωσε την Ρωσία το 1240 από τα Σουηδικά στρατεύματα και την εποχή εκείνη τον θεωρούσαν προστάτη άγιο της οικογένειας του τσάρου. Το μέγεθός του θα σας εντυπωσιάσει και ιδιαίτερα εάν σκεφτείτε ότι ο ναός χωράει μέχρι και 10.000 άτομα! Στη συνέχεια θα δούμε το Εθνικό πολιτιστικό ίδρυμα της Όπερας στην οδό Dondukov, ένα κτίριο υπέροχης αρχιτεκτονικής σχεδιασμένο το 1921. Θα δούμε ακόμη την πανεπιστημιούπολη, το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη που βρίσκεται στην είσοδο της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας, το τζαμί Banya Bashi, αλλά και την εκκλησία της Αγίας Κυριακής, με τον θεόρατο θόλο της. Τελειώνοντας, θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στην πλούσια αγορά της πόλης, μπορείτε να επισκεφθείτε ένα από τα πολλά εμπορικά καταστήματα ή να πιείτε τον καφέ σας στο πεζόδρομο στο κέντρο. Για όσους επιθυμούν μπορείτε επιπλέον να επισκεφθείτε το μουσείο φυσικής ιστορίας, που είναι μοναδικό στο είδος του. Το βράδυ διασκεδάστε στο κέντρο της πόλης και δοκιμάστε τοπικές σπεσιαλιτέ.

3η ημέρα: ΣΟΦΙΑ - ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ 

Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Φιλιππούπολη, που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Έβρου. Θα επισκεφθούμε το Λαογραφικό μουσείο Κουγιουμτζόγλου, το σπίτι του Λαμαρτίνου, το λόφο των Απελευθερωτών, τον πύργο του Ρολογιού, το Ιμαρέτ τζαμί, την εκκλησία του Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, το Ρωμαϊκό θέατρο και φυσικά την παλιά πόλη, που είναι σκαρφαλωμένη πάνω σε τρεις λόφους, είναι διατηρητέα και τα κτίριά της είναι χαρακτηριστικά της βουλγαρικής αναγέννησης. Στον ελεύθερο χρόνο περπατήστε τον πεζόδρομο Κνιάζ Αλεξάντερ Μπάτενμπεργκ, που είναι η καρδιά της πόλης, τα κτίρια που τον πλαισιώνουν είναι εκλεκτικιστικής αρχιτεκτονικής και είναι γεμάτος εμπορικά καταστήματα. Εκεί μπορείτε να βρείτε και φυτικά καλλυντικά φτιαγμένα από τα διάσημα ρόδα της Βουλγαρίας, άλλωστε η χώρα διαθέτει την Κοιλάδα των Ρόδων στο Καζανλούκ. Εναλλακτικά, εάν μείνετε στη Σόφια σας προτείνουμε να επισκεφθείτε κάποιο πολυκατάστημα ή να περπατήσετε στο μεγαλύτερο πάρκο της πόλης, το Borissova.

4η ημέρα: ΣΟΦΙΑ - ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 

Πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος στην αγορά της πόλης. Στη συνέχεια παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής, κάνοντας μια στάση στο Σαντάνσκι με την γνωστή οικονομική αγορά. Άφιξη, αργά το απόγευμα στην πόλη μας.

  • Σημείωση: Στο 3ήμερο πρόγραμμα, η εκδρομή στη Φιλιππούπολη πραγματοποιείται την 2η ημέρα και η ξενάγηση στη Σόφια την τελευταία ημέρα.

 

Μην ξεχνάτε πως όποιος κλείνει γρήγορα κερδίζει! 

Οι τιμές του τιμοκαταλόγου είναι δυναμικές οπότε ενδέχεται να αυξηθούν.

 


Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να κατεβάσετε τον τιμοκατάλογο.

Τιμοκατάλογος : 

  • Οι τιμές είναι ανά άτομο, αφορούν το σύνολο του πακέτου και περιλαμβάνουν ότι αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.
  • Τιμή σε δίκλινο-τρίκλινο : Τιμή ενήλικα σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο
  • Τιμή παιδιού : Τιμή παιδιού πληρώνει ο μικρός μας φίλος που είναι 2-12 ετών και ταξιδεύει με 2 ενήλικες στο ίδιο δωμάτιο. 
  • Τιμή μονόκλινου : Για εσάς που ταξιδεύετε μόνοι ή θέλετε αποκλειστικό δωμάτιο. Η επιβάρυνση υπολογίζεται στην τιμή του δικλίνου.
  • Βρέφος έως 2 ετών : Ταξιδεύει ως infant και πληρώνει 10% της αξίας της εκδρομής + το σύνολο φόρων και δεν καταλαμβάνει θέση στα μέσα μεταφοράς..
  • Σύνολο φόρων : Στις αεροπορικές εκδρομές στη στήλη «σύνολο φόρων» αναγράφονται οι φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, ο ΦΠΑ και λοιπές χρεώσεις 

 

Διατροφή :

  • Πρωινό : Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • Ημιδιατροφή : Πρωινό και 1 γεύμα ή δείπνο καθημερινά 
  • Πλήρης διατροφή : Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά
  • All inclusive : Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά και σνακς και soft drinks ενδιάμεσα 

 

  • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με την προσθήκη μιας πτυσσόμενης κλίνης.
  • Οι προαιρετικές εκδηλώσεις - εκδρομές απαιτούν ελάχιστο αριθμό συμμετοχής για να πραγματοποιηθούν.
  • Το γραφείο έχει το δικαίωμα αλλαγής του ξενοδοχείου που αναφέρεται στο πρόγραμμα με άλλο της ίδιας κατηγορίας. 
  • Στα μουσεία / θεάματα που τις ημέρες των εορτών θα παραμείνουν κλειστά λόγω αργιών, δεν περιλαμβάνεται επίσκεψη. 
  • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να διαφοροποιηθεί λόγω συνθηκών, χωρίς καμία παράλειψη.
  • Οι επιβάτες αεροπορικών εκδρομών οφείλουν να είναι 2 ώρες νωρίτερα στο αεροδρόμιο από τις αναφερόμενες ώρες αναχωρήσεων των πτήσεων, στην αναχώρηση & στην επιστροφή. 
  • Ο ταξιδιώτης έχει υποχρέωση να υπογράψει τη σύμβαση συμμετοχής στο ταξίδι είτε ηλεκτρονικά είτε με φυσική παρουσία στο γραφείο που έκανε την κράτηση.

 

Παρακαλούμε διαβάστε με προσοχή τους γενικούς όρους συμμετοχής που αναγράφονται στο site μας στο σύνδεσμο Όροι συμμετοχής σε ταξίδι

 

Sveta Sofia 4*

Το Sveta Hotel βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, περίπου 300 μέτρα από το Σταθμό μετρό Serdika. Η Κεντρική Αγορά της Σόφιας είναι περίπου 5 λεπτά περπάτημα από το ξενοδοχείο, όπως και το Τεμενος Μπανια Μπάσι. Σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από το ξενοδοχείο βρισκονται σημαντικά αξιοθέατα της πολης ενώ ο πεζόδρομος Vitosha ξεκινάει περίπου 800 μέτρα μακριά από το Sveta Hotel. Tο αεροδρόμιο της Σόφιας απέχει περιπου 9 χιλιόμετρα από το κατάλυμα. Τα δωματια του Sveta Hotel είναι απλά και λειτουργικά, σε γήινους τόνους. Σε κάθε δωμάτιο υπάρχει δάπεδο με μοκέτα, τηλεόραση, επιφάνεια εργασίας και κλιματισμός. Στο μπάνιο θα βρείτε μπανιέρα ή ντουζιέρα, είδη προσωπικής περιποίησης και πετσέτες. Η προσβαση στο internet είναι εφικτή μέσω wifi σε όλους τους χώρους του καταλύματος.Στο Sveta Hotel υπάρχει εστιατόριο το οποίο προσφέρει διεθνή κουζίνα καθώς και ένα μικρό γυμναστήριο για τους πιο αθλητικούς. Διατιθενται χώροι συνεδριάσεων με επιπλέον χρέωση όπως και χώρος πάρκινγκ με επιπλέον χρέωση.

Cοοp Hotel Sofia 4*

Το COOP Hotel Sofia βρίσκεται στο ιδανικό κέντρο της πόλης της Σόφιας και βρίσκεται σε απόσταση 5 λεπτών με τα πόδια από τον σταθμό Serdika του μετρό και το Κοινοβούλιο. Προσφέρει 24ωρη υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο κατόπιν αιτήματος και με επιπλέον χρέωση. Το ξενοδοχείο περιλαμβάνει σάουνα και γυμναστήριο, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν γεύματα στο εστιατόριο. Στις εγκαταστάσεις παρέχεται ιδιωτικός χώρος στάθμευσης. Όλα τα δωμάτια περιλαμβάνουν τηλεόραση επίπεδης οθόνης με δορυφορικά κανάλια. Σε κάποια θα βρείτε καθιστικό, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε. Ορισμένες μονάδες προσφέρουν θέα στον κήπο ή την πόλη. Κάθε δωμάτιο περιλαμβάνει ιδιωτικό μπάνιο με μπανιέρα ή ντους. Παρέχονται ακόμη μπουρνούζια και παντόφλες. Το κατάλυμα προσφέρει 24ωρη ρεσεψιόν και κατάστημα με είδη δώρων. Το ξενοδοχείο προσφέρει επίσης υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων. Το COOP Hotel Sofia απέχει 500μ. από τον καθεδρικό ναό του Alexander Nevski και 600χλμ. από το τζαμί Banya Bashi. Το πλησιέστερο αεροδρόμιο είναι το αεροδρόμιο της Σόφιας, σε απόσταση 6χλμ. από το COOP Hotel Sofia.


Grand Hotel Sofia 5* Deluxe 

Το 5 αστέρων Grand Hotel Sofia - Top Location, The Most Spacious Rooms in the City, Secured Paid Underground Parking βρίσκεται στην καρδιά της Σόφιας, σε απόσταση 5 λεπτών με τα πόδια από τον σταθμό Serdika του υπόγειου σιδηροδρόμου και προσφέρει θέα στον Δημοτικό Κήπο. Έχει μεγάλα δωμάτια, δωρεάν WiFi και κλειστό χώρο στάθμευσης με επιπλέον χρέωση. Το Εθνικό Θέατρο, η Εθνική Τράπεζα της Βουλγαρίας και όλες οι κρατικές υπηρεσίες είναι λίγα μόλις βήματα μακριά από το Grand Hotel Sofia - Top Location, The Most Spacious Rooms in the City, Secured Paid Underground Parking. Ο πλησιέστερος σταθμός του μετρό είναι προσβάσιμος σε 5 λεπτά με τα πόδια. Στους εσωτερικούς χώρους του ξενοδοχείου εκτίθεται μια μοναδική συλλογή με περισσότερες από 400 ελαιογραφίες. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν κλιματισμό και smart τηλεόραση. Κάθε ιδιωτικό μπάνιο περιλαμβάνει ντους, μπανιέρα, στεγνωτήρα μαλλιών, δωρεάν προϊόντα περιποίησης, μπουρνούζια και παντόφλες. Το γκουρμέ εστιατόριο Shades of Red έχει θέα στον Δημοτικό Κήπο και σερβίρει μεγάλη ποικιλία γαστρονομικών εδεσμάτων διεθνούς και τοπικής κουζίνας. Το ξενοδοχείο διαθέτει επίσης ιδιωτικό lounge. Το Grand Café με την υπαίθρια βεράντα είναι το ιδανικό μέρος για έναν χαλαρό καφέ, ένα ποτό ή ένα έδεσμα αρτοσκεύασμα από το πλούσιο μενού αρτοσκευασμάτων. Η βεράντα με τα καταπράσινα φυτά και την κομψή διακόσμηση, αποτελεί υπέροχο μέρος για να χαλαρώσετε ή να απολαύσετε τον απογευματινό καφέ σας. Το Grand Hotel Sofia - Top Location, The Most Spacious Rooms in the City, Secured Paid Underground Parking παρέχει γυμναστήριο, κέντρο ευεξίας και κομμωτήριο. Επίσης διατίθενται lobby bar, υπηρεσία δωματίου και υπηρεσίες πλυντηρίου και στεγνού καθαρίσματος. Το Αεροδρόμιο της Σόφιας είναι 11χλμ. μακριά και το ξενοδοχείο προσφέρει 24ωρη υπηρεσία μεταφοράς από/προς το αεροδρόμιο, κατόπιν αιτήματος και με επιπλέον χρέωση.Η τοποθεσία αρέσει ιδιαίτερα σε ζευγάρια – τη βαθμολόγησαν με 9,8 για ταξίδι δύο ατόμων.

   

 

  Σύντομα διαθέσιμο.