Ελβετία - Βασιλεία
& Παραμυθένιο Αλπικό τρένο
Early Booking

Ελβετία - Βασιλεία & το παραμυθένιο Αλπικό τρένο

Χριστούγεννα '24 - Πρωτοχρονιά '25 | 5 ημέρες

Ελβετία - Βασιλεία & το παραμυθένιο Αλπικό τρένο

Χριστούγεννα '24 - Πρωτοχρονιά '25 | 5 ημέρες

 

Ζήστε την Ελβετική μαγεία σε ένα ταξίδι απαράμιλλης ομορφιάς..

Ελβετία..αν δεν έχεις πάει, πρέπει να πας! Αυτό το ταξίδι για την Ελβετία, ένα από τα δημοφιλέστερα, είναι από αυτά στο οποίο δύσκολα μπορεί κανείς να περιγράψει τις εικόνες που προσφέρει. Έχει προσεγμένη διαμονή στη Ζυρίχη, ιδανική αφετηρία για να δούμε τα καλύτερα της περιοχής. Θα εξερευνήσουμε μαζί την αγορά και το ιστορικό κέντρο, της Ζυρίχης και πανέμορφες πόλεις, όπως η Λουκέρνη και η πρωτεύουσα Βέρνη. Θα θαυμάσουμε το εντυπωσιακό αλπικό τοπίο, τα κατάλευκα βουνά με τα πανέμορφα τοπία και τις άψογα οργανωμένες χιονοδρομικές εγκαταστάσεις στο Σεν Μόριτζ, φτάνοντας έως εκεί με το διάσημο αλπικό τρένο. Θα κλείσουμε με Καταρράκτες Ρήνου, την φημισμένη Βασιλεία στο “τριεθνές” και το St.Gallen. πρόκειται για ένα ταξίδι που τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν τις εικόνες. Εσείς εξασφαλίστε τη θέση σας και ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι βγαλμένο από παραμύθι !

 

Γνωρίστε την Ελβετία μαζί μας, γιατί προσφέρουμε..

  • Απευθείας πτήσεις προς Ζυρίχη και επιστροφή απευθείας από Μέμινγκεν 
  • Διαμονή σε πολυτελές ξενοδοχείο 4*
  • Πλήρες πρόγραμμα περιηγήσεων 
  • Προκράτηση αποκλειστικά, ένα βαγόνι για εμάς, στο περίφημο Αλπικό Τρένο
  • Καθημερινές προτάσεις για επισκέψεις και δραστηριότητες εκτός προγράμματος
  • Ελληνόφωνο έμπειρο συνοδό

 

1η ημέρα : ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΖΥΡΙΧΗ - ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου, ώρα 12.30 το μεσημέρι, έλεγχος και απευθείας πτήση για Ζυρίχη. Χωρίς να χάσουμε χρόνο, αρχίζουμε τη πρώτη γνωριμία μας με τη μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας, που πολλοί αποκαλούν «θησαυροφυλάκιο του πλανήτη», αφού είναι η πόλη με τις περισσότερες τράπεζες, αναλογικά με τον πληθυσμό, και ταυτόχρονα αυτή με τις πιο ισχυρές χρηματικές καταθέσεις. Την ίδια στιγμή είναι και μία πόλη πανέμορφη, που εκτείνεται στις όχθες του ποταμού Λιμάτ. Ένας τόπος που αγαπάει την τέχνη και την τιμάει μέσα από ενδιαφέροντα πολιτισμικά ιδρύματα που συνυπάρχουν αρμονικά, απολύτως φυσικά και αυτονόητα, με τις υπέροχες μπουτίκ των κορυφαίων οίκων μόδας και βέβαια με καταπληκτικά καταστήματα ρολογιών που μαγεύουν με τις γυαλιστερές, καλοφτιαγμένες βιτρίνες. Κατευθυνόμαστε στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού, από όπου ξεκινάμε την περιήγησή μας στην πόλη, δίπλα στις όχθες του ποταμού Limmat, που διαρρέει το κέντρο. Θα δούμε το εντυπωσιακό Δημαρχείο που κοσμείται στην πρόσοψή του από περίτεχνες ζωφόρους, αλλά και τη μαρμάρινη πύλη με την επίχρυση διακόσμηση, τα σπίτια των συντεχνιών, την εκκλησία του Αγίου Πέτρου, τον Καθεδρικό Ναό Γκρόσμινστερ, την εκκλησία Φραουμίνστερ του 13ου αιώνα, με τα υαλογραφήματα του Μαρκ Σαγκάλ, το κτίριο της Όπερας και θα καταλήξουμε στην ομώνυμη λίμνη. Στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και το βράδυ χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα στην πόλη, άλλωστε σήμερα παραμονή Χριστουγέννων, η ατμόσφαιρά είναι ιδιαίτερα εορταστική.

2η ημέρα : ΛΟΥΚΕΡΝΗ - ΒΕΡΝΗ

 
Σήμερα 2η μέρα του ταξιδιού μας, επιλέγουμε να επισκεφτούμε 2 από τις ομορφότερες πόλεις της Ελβετίας, χωρίς άλλη επίσκεψη γιατί πραγματικά αξίζει να τις αφιερώσουμε αρκετό χρόνο. Παίρνουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για μια ακόμη εκδρομική εμπειρία στο αλπικό ελβετικό ανάγλυφο. Μετά από μια μαγευτική διαδρομή στα βουνά με λίμνες και ποτάμια φτάνουμε στη Λουκέρνη, στις όχθες της ομώνυμης λίμνης. Θα περιηγηθούμε στην παλιά πόλη με τις χρωματιστές προσόψεις των σπιτιών, όπου θα δούμε την κλειστή γέφυρα του παρεκκλησίου από τον 14ο αιώνα, το Δημαρχείο, την εκκλησία του Αγ. Πέτρου, την κεντρική Πλατεία, τη μεσαιωνική αγορά του κρασιού, τις φημισμένες εκκλησίες των Φραγκισκανών, των Ιησουιτών, τη Χοφκίρκε και φυσικά το λιθόστρωτο ιστορικό κέντρο, τα οποία δίνουν στην πόλη μια παραμυθένια χροιά. Μέσω ενός ειδυλλιακού παραλίμνιου δρόμου, φτάνουμε στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα της Ελβετίας, τη Βέρνη. Κτισμένη σε μια απόκρημνη καμπή του ποταμού Άαρ με φόντο τις μεγαλειώδεις Άλπεις, αποτελεί το διοικητικό κέντρο της Ελβετίας. Με τους πλακόστρωτους δρόμους, τα σπίτια με τις κόκκινες στέγες και τις γραφικές προσόψεις, η παλιά πόλη της Βέρνης είναι το καλύτερο διατηρημένο ιστορικό κέντρο στην Ελβετία. Η ιστορική μεσαιωνική παλιά πόλη της Βέρνης έχει ανακηρυχθεί από το 1983 Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.
Ξεκινώντας την περιήγησή μας από την πλατεία Μπέρεν Πλατς που καλύπτει την περιοχή που κάποτε ήταν τάφρος, δηλαδή το τέλος της πόλης, όπου υπήρχαν αρκούδες, εξ ου και το όνομά της, διερχόμαστε από την πλατεία την Μπούντεν Πλατς, όπου το κτίριο που δεσπόζει είναι το Μπούντενχάους, το επιβλητικό Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Ελβετίας, απ όπου βλέπουμε τον ποταμό Άαρ που περιβάλλει την πόλη σε σχήμα πετάλου, συνεχίζουμε προς τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό, βλέπουμε τον Πύργο Κέφιγκτουρμ, δυτική πύλη της Μεσαιωνικής πόλης και αργότερα φυλακή και τον κεντρικό δρόμο, τη Μαρκτγκάσε, που ανοίγεται μπροστά μας εντυπωσιακός, με ψηλά κτίρια και με τις σημαίες να κυματίζουν στα περισσότερα από αυτά, όπως και τη συνέχεια, την Κραγκάσα, όπου κυριαρχούν τα στιβαρά πέτρινα κτίρια με τις στοές και οι κρήνες - συντριβάνια με τις στολισμένες με γλυπτά λαϊκής τεχνοτροπίας από μορφές της ιστορίας και της μυθολογίας, αλλά και γεμάτες με λουλούδια. Στοιχεία βέβαια που φτάνουν έως σήμερα και είναι μάρτυρες του πόσο πλούσια και ένδοξη ήταν η πόλη της Βέρνης κατά τον 16ο αι. Τελειώνοντας βλέπουμε τον Πύργο με το περίφημο αστρονομική ρολόι και τη γέφυρα Νίντεγκμπρίκε του ποταμού Άαρ, με το πάρκο των αρκούδων. Επιστροφή στη Ζυρίχη.

3η ημέρα : ΖΥΡΙΧΗ - ΚΟΥΡ - ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕ ΤΟ ΑΛΠΙΚΟ ΤΡΕΝΟ ΣΕΝ ΜΟΡΙΤΖ & ΝΤΑΒΟΣ

 

Είμαστε στην 3η ημέρα του ταξιδιού, έχουμε δει τόσα όμορφα μέρη όμως τα καλύτερα έρχονται! Απολαύστε την σημερινή σας μέρα στην Ζυρίχη με τον τρόπο που εσείς επιθυμείτε ή ελάτε μαζί μας σε μια υπέροχη προαιρετική ολοήμερη εκδρομή. Μέσα από μια καταπράσινη διαδρομή φτάνουμε στο Κουρ, όπου επιβιβαζόμαστε στο παραδοσιακό αλπικό τρένο, με κατεύθυνση το παγκοσμίου φήμης χιονοδρομικό κέντρο Σαιν Μόριτζ το οποίο είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1580μ με γραφικά σαλέ και πολυτελή ξενοδοχεία για υψηλών προδιαγραφών διακοπές. Η διαδρομή ξελογιάζει μέσα από δάση, λίμνες και παγετώνες. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψει κανείς το συγκλονιστικό, γεμάτο αντιθέσεις και χρώματα τοπίο, που θα σας μείνει αξέχαστο. Η ηλιοφάνεια στην περιοχή διαρκεί 322 ημέρες τον χρόνο, αυτό όμως δεν εμποδίζει τη μικρή και κομψή αυτή πόλη-χωριό να είναι ντυμένη στα λευκά για πάρα πολλές ημέρες. Το Σεν Μόριτζ δεν απέκτησε τυχαία το όνομα «κορυφή του κόσμου». Γιατί μπορεί να μην είναι η πιο υψηλή κορυφή της γης, είναι όμως σίγουρα η πιο αγαπητή, χάρη στην υπέροχη φύση των Άλπεων που την αγκαλιάζει. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα στην πόλη, φαγητό και ψώνια στις πολυτελείς μπουτίκ. Επιστροφή αργά το απόγευμα στη Ζυρίχη.

4η ημέρα : ΖΥΡΙΧΗ - ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΡΗΝΟΥ - ΤΡΙΕΘΝΕΣ - ΒΑΣΙΛΕΙΑ

 

Σε αυτό το ταξίδι κάθε μέρα είναι καλύτερη από την προηγούμενη! Πρωινό και αναχωρούμε για να δούμε ένα θαύμα της φύσης! Θα επισκεφθούμε τους καταρράκτες του Ρήνου. Ένας ποταμός που πηγάζει από τις Ελβετικές Άλπεις, περνάει όλη την Ευρώπη και εκβάλλει στην Βόρεια θάλασσα στην Ολλανδία. Η περιοχή αυτή της Ελβετίας έχει μια μεγάλη ποικιλία από φυσικά αξιοθέατα και μνημεία, αλλά η μαγεία της περισσότερο κρύβεται στην τοποθεσία και στο θέαμα που δημιουργούν οι καταρράκτες του Ρήνου, που ονομάζονται Reinfall και είναι οι μεγαλύτεροι της Ευρώπης! Θα συνεχίσουμε την ημέρα μας με την Βασιλεία (Basel) η οποία βρίσκεται στο σημείο γνωστό ως το τριεθνές, ακριβώς στα σύνορα με τη Γαλλία και τη Γερμανία και φιλοξενεί τα περισσότερα μουσεία της χώρας. Σημείο αναφοράς της, ο ποταμός Ρήνος, ο οποίος πηγάζει από τις νοτιοανατολικές Ελβετικές Άλπεις και συνεχίζει το ταξίδι του βόρεια μέχρι την Ολλανδία, όπου και εκβάλει στη Βόρεια θάλασσα μετά από μια πορεία 1320 χλμ. Από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα είναι το κόκκινο δημαρχείο της Marktplatz με τις αλληγορικές φιγούρες και ο καθεδρικός ναός ο οποίος φτάνει το ύψος των 67 μέτρων σηματοδοτώντας το θρησκευτικό κέντρο της πόλης. Μετά την γνωριμία με την πόλη, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην κεντρική πλατεία και αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο.

5η ημέρα : ΖΥΡΙΧΗ - ST.GALLEN - ΜΕΜΙΝΓΚΕΝ

 

Επειδή όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν, ήρθε η τελευταία ημέρα του ταξιδιού μας. Παίρνουμε πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για τα σύνορα Ελβετίας - Γερμανίας, για μία γνωριμία με το Σαιντ Γκάλεν, πρωτεύουσα του ομώνυμου καντονιου. Στην βόλτα στην πόλη θα θαυμάσουμε τον καθεδρικό ναό, τη βιβλιοθήκη της Μονής του Αγίου Γκαλ και το Πανεπιστήμιο. Συνεχίζουμε για το Μέμινγκεν, πόλη της Βαυαρίας στη διοικητική περιφέρεια της Σουηβίας στη Γερμανία. Μετάβαση στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση επιστροφης.

Μην ξεχνάτε πως όποιος κλείνει γρήγορα κερδίζει! 

Οι τιμές του τιμοκαταλόγου είναι δυναμικές οπότε ενδέχεται να αυξηθούν.


Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να κατεβάσετε τον τιμοκατάλογο.

Τιμοκατάλογος : 

  • Οι τιμές είναι ανά άτομο, αφορούν το σύνολο του πακέτου και περιλαμβάνουν ότι αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.
  • Τιμή σε δίκλινο-τρίκλινο : Τιμή ενήλικα σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο
  • Τιμή παιδιού : Τιμή παιδιού πληρώνει ο μικρός μας φίλος που είναι 2-12 ετών και ταξιδεύει με 2 ενήλικες στο ίδιο δωμάτιο. 
  • Τιμή μονόκλινου : Για εσάς που ταξιδεύετε μόνοι ή θέλετε αποκλειστικό δωμάτιο. Η επιβάρυνση υπολογίζεται στην τιμή του δικλίνου.
  • Βρέφος έως 2 ετών : Ταξιδεύει ως infant και πληρώνει 10% της αξίας της εκδρομής + το σύνολο φόρων και δεν καταλαμβάνει θέση στα μέσα μεταφοράς..
  • Σύνολο φόρων : Στις αεροπορικές εκδρομές στη στήλη «σύνολο φόρων» αναγράφονται οι φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, ο ΦΠΑ και λοιπές χρεώσεις 

 

Διατροφή :

  • Πρωινό : Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • Ημιδιατροφή : Πρωινό και 1 γεύμα ή δείπνο καθημερινά 
  • Πλήρης διατροφή : Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά
  • All inclusive : Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά και σνακς και soft drinks ενδιάμεσα 

 

  • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με την προσθήκη μιας πτυσσόμενης κλίνης.
  • Οι προαιρετικές εκδηλώσεις - εκδρομές απαιτούν ελάχιστο αριθμό συμμετοχής για να πραγματοποιηθούν.
  • Το γραφείο έχει το δικαίωμα αλλαγής του ξενοδοχείου που αναφέρεται στο πρόγραμμα με άλλο της ίδιας κατηγορίας. 
  • Στα μουσεία / θεάματα που τις ημέρες των εορτών θα παραμείνουν κλειστά λόγω αργιών, δεν περιλαμβάνεται επίσκεψη. 
  • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να διαφοροποιηθεί λόγω συνθηκών, χωρίς καμία παράλειψη.
  • Οι επιβάτες αεροπορικών εκδρομών οφείλουν να είναι 2 ώρες νωρίτερα στο αεροδρόμιο από τις αναφερόμενες ώρες αναχωρήσεων των πτήσεων, στην αναχώρηση & στην επιστροφή. 
  • Ο ταξιδιώτης έχει υποχρέωση να υπογράψει τη σύμβαση συμμετοχής στο ταξίδι είτε ηλεκτρονικά είτε με φυσική παρουσία στο γραφείο που έκανε την κράτηση.

 

Παρακαλούμε διαβάστε με προσοχή τους γενικούς όρους συμμετοχής που αναγράφονται στο site μας στο σύνδεσμο Όροι συμμετοχής σε ταξίδι

 

THESSONI BOUTIQUE ZURICH 4*

Ιδανικό για μια ποιοτική, ξέγνοιαστη και άνετη διαμονή

Αν θέλετε το ιδανικό ρομαντικό ξενοδοχείο στο Regensdorf, βρίσκεστε στο σωστό σημείο. Καλώς ήρθατε στο Thessoni Classic Zurich, ένα μέρος φτιαγμένο για ταξιδιώτες όπως εσείς. Στο Thessoni Classic Zurich οι ταξιδιώτες θα βρουν μια σειρά από ανέσεις στα δωμάτια όπως κλιματισμό και μίνι μπαρ, ενώ η σύνδεση στο Ίντερνετ είναι εύκολη χάρη στο δωρεάν wifi που διατίθεται. Το ξενοδοχείο έχει επίσης υπηρεσία δωματίου και ρεσεψιόν ώστε η διαμονή σας να είναι ακόμα πιο χαλαρή. Κάτι άλλο που μπορείτε να αξιοποιήσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας είναι ανέσεις όπως γυμναστήριο και εστιατόριο. Οι ταξιδιώτες που έχουν όρεξη για ψητοπωλεία μπορούν να δοκιμάσουν το tonWERK - Steak & Hummer Restaurant. Το Thessoni Classic Zurich σας δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύψετε ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει το Regensdorf, με μια ξέγνοιαστη και άνετη διαμονή.

 

  Σύντομα διαθέσιμο.*