Βενετία - City Break

Βενετία - City Break

4 ημέρες

Βενετία - City Break

4 ημέρες

 

Κάθε εικόνα, μια ζωγραφιά..

Βενετία..ένας προορισμός που δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Δεν γίνεται να μην έρθεις σε αυτό το μέρος έστω μια φορά στη ζωή σου. Στο πρόγραμμα αυτό σου προσφέρουμε ακριβώς αυτά που χρειάζεσαι. Απευθείας πτήσεις, μεταφορές από/προς το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο, ελληνόφωνο τοπικό συνοδό, περιήγηση στη Βενετία, αρκετό ελεύθερο χρόνο και δυνατότητα εκδρομής στη Βερόνα και στο γραφικό Σιρμιόνε. Μην χάνεις χρόνο σε άσκοπες και επικίνδυνες αναζητήσεις, αν θέλεις να πας στη Βενετία, αυτό το πακέτο είναι το ιδανικό..εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι κράτηση και βαλίτσα..

 

1η ημέρα: ΠΤΗΣΗ - ΒΕΝΕΤΙΑ - ΒΕΝΕΤΙΑ BY NIGHT

 Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” στις 12.00 το μεσημέρι και απευθείας πτήση για Τρεβίζο. Φτάνουμε στην Ιταλία, γνωρίζουμε τον συνοδό μας και στο δρόμο για το ξενοδοχείο θα πάρουμε τις πρώτες απαραίτητες πληροφορίες. Τακτοποίηση στα δωμάτιά. Tο απόγευμα περπατήστε στην μαγική νυχτερινή Βενετία! Η πόλη αυτή το βράδυ είναι τελείως διαφορετική απ’ ότι την ημέρα, φωτισμένη με τις υπαίθριες ορχήστρες μπροστά στα περίφημα καφέ FLORIAN, LAVENNA και QUADRI που έχουν δεχθεί σχεδόν όλη τη διανόηση, στις τέχνες, τα γράμματα και τον πολιτισμό.

2η ημέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΝ ΜΑΡΚΟ - ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΝ ΕΝΕΤΩΝ - MΠΟΥΡΑΝΟ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για γνωριμία με την Βενετία, μοναδική και σαγηνευτική, με τα 124 νησιά και τα 438 γεφύρια που δημιουργούν ένα σενάριο χωρίς αντίστοιχο στον κόσμο. Η Γαληνοτάτη Δημοκρατία γιόρτασε το 2021 τα 1600 χρόνια από την ίδρυση της. Το 2022 φιλοξενεί την μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Τέχνης, την Μπιενάλε, που λαμβάνει χώρα κάθε δύο χρόνια στους Κήπους και στο Αρσενάλε με πολλαπλές παράλληλες εκδηλώσεις σε ολόκληρο τον αστικό ιστό της πόλης. Η πόλη του Μάρκο Πόλο, του Φόσκολο, του Γκολντόνι και του Καζανόβα, αλλά και του Τιντορέτο, του Μπελίνι, του Τιτσιάνο και του Βιβάλντι, ιστορικά χαρακτηρίζεται από τη βυζαντινή παρουσία και τις σχέσεις της με τον αραβικό κόσμο. Όμως η πραγματική ψυχή της Βενετίας βρίσκεται στην αρχιτεκτονική πτυχή της πόλης. Η μνημειώδης Πιάτσα San Marco χαρακτηρίζεται από τη Βασιλική και το Παλάτι των Δόγηδων που χτίστηκε εξ ολοκλήρου από μάρμαρο της Ίστριας με την διάσημη γέφυρα των Στεναγμών. Το καμπαναριό περιτριγυρισμένο από τις Παλιές και Νέες Προκουράτιε (Επιτροπείες) με τα διάσημα καφέ Φλοριάν από το 1720 και το καφέ Κουάντρι στην αγκαλιά του ‘Ωραιότερου Σαλονιού του κόσμου‘. Δεν θα παραλείψουμε την μεγαλύτερη πέτρινη γέφυρα και αρχιτεκτονικό αριστούργημα του Ριάλτο στο Μεγάλο Κανάλι με τα δεκάδες Παλάτσι γοτθικού-βενετσιάνικου ρυθμού και τις γόνδολες του, αυτό το κατεξοχήν βενετσιάνικο σύμβολο. Η μεγάλη παρουσία και συνεισφορά στην ιστορία της πόλης από το ελληνικό στοιχείο, σηματοδοτείται ανάμεσα στα άλλα και με τον ιστορικό ναό του Αγίου Γεωργίου, το ελληνικό Ινστιτούτο και το Βυζαντινό μουσείο. Η πόλη των δόγηδων περιμένει να μαγέψει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη που θα βρει λίγο χρόνο για να απολαύσει μια Όμπρα (ποτήρι κρασί) με ένα Τσικέτο (μεζεδάκι) χαλαρώνοντας σε κάποιο πανέμορφο Κάμπο (μεγάλη πλατεία) ή Καμπιέλο (μικρή πλατεία) που συναντά περπατώντας ανάμεσα στα πολυάριθμα Κάλλι (δρομάκια).
Τελειώνοντας την περιήγηση, μπορείτε να περάσετε την ημέρα σας στην κεντρική πλατεία και να γευματίσετε σε ένα από τα πολλά ιταλικά εστιατόρια της ρομαντικής αυτής πόλης. Επίσης συστήνουμε στους ρομαντικούς ερωτευμένους μια βόλτα με γόνδολα μέσα στα πιο όμορφα και εντυπωσιακά κανάλια της Βενετίας. Εναλλακτικά προτείνουμε να μας ακολουθήσετε σε μια προαιρετική εκδρομή στη μυστηριώδη λιμνοθάλασσα των Ενετών για να επισκεφθούμε το πανέμορφο χρωματιστό νησιωτικό σύμπλεγμα του Μπουράνο. Το Μπουράνο είναι ένα σύμπλεγμα τριών νησιών που βρίσκεται στο βόρειο άκρο της λιμνοθάλασσας της Βενετίας, διάσημο για την κατασκευή δαντέλας και ως η πιο πολύχρωμη πόλη της Ιταλίας. Κόκκινα και κίτρινα, ροζ και μπλε, πράσινα και μωβ: σύμφωνα με έναν μύθο ήταν οι ψαράδες που έβαφαν τα σπίτια τους, για να τα αναγνωρίζουν από μακριά τις μεγάλες περιόδους απουσίας τους λόγω ψαρέματος. Αυτά τα χρώματα έχουν γίνει πλέον το κύριο χαρακτηριστικό του και συγκαταλέγουν αυτό το νησί στις 10 πιο πολύχρωμες πόλεις του κόσμου! Όποιος αποφασίσει να επισκεφτεί το νησί Μπουράνο θα γοητευτεί από τα πολλά χρώματα των σπιτιών και τα πολύχρωμα μπαλκόνια με τα λουλούδια που καθρεφτίζονται στα καταπράσινα νερά των καναλιών, από το στρεβλό καμπαναριό, από την ηρεμία του αλλά και με την ηρεμία που οι ηλικιωμένες κυρίες κεντούν τα αυθεντικά σεμεδάκια του Burano. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας.

3η ημέρα: ΒΕΡΟΝΑ - ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑΣ - ΣΙΡΜΙΟΝΕ - ΛΙΜΝΗ ΓΚΑΡΝΤΑ

Παίρνουμε ένα καλό πρωινό και αναχωρούμε προαιρετικά για την πόλη των ερωτευμένων, την Βερόνα. Επισκέφτηκες ποτέ ένα μέρος που το ερωτεύτηκες με την πρώτη ματιά; Για εμάς ένα από αυτά τα μέρη είναι η πανέμορφη αυτή πόλη του Βένετο. Το Τσέντρο Στόρικο είναι το ιστορικό κέντρο της πόλης όπου θα δούμε τα διασημότερα αξιοθέατα της: την Αρένα της Βερόνας, αυτό το τεράστιο ρωμαϊκό αμφιθέατρο, τις μεγάλες Πιάτσες με τα αναγεννησιακά παλάτια και τις φοντάνες, τους πύργους των αριστοκρατικών οικογενειών που ηγεμόνευσαν κατά την μακραίωνη ιστορία της, αλλά και το σπίτι της Ιουλιέτας, της ηρωίδας του Σαίξπηρ και αυτής της αιώνιας ιστορίας αγάπης, Ανάμεσα στα ιστορικά μνημεία και στην θορυβώδη κοσμοπολίτικη αγορά της πόλης ο καθεδρικός ναός και η βασιλική της Αγίας Αναστασίας ξεχωρίζουν. Δίπλα στον ποταμό Αδίγη που σχηματίζει ένα τεράστιο σίγμα βρίσκεται το Πόντε Βέκιο, η παλαιότερη γέφυρα της πόλης με όμορφα καφέ και εστιατόρια για μια στάση για χαλάρωση. Ένα ταξίδι στην πόλη του έρωτα που θα σας μείνει αξέχαστο. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την μεγαλύτερη ιταλική λίμνη του Γκάρντα και το μαγευτικό παραλίμνιο Σιρμιόνε. Το Σιρμιόνε είναι ένα από τα πιο δημοφιλή «αξιοθέατα» στη λίμνη του Γκάρντα, με χιλιάδες επισκέπτες να πλημμυρίζουν καθημερινά κάθε γωνιά του για να δουν αυτή τη πανέμορφη γραφική χερσόνησο. Θα δείτε εικόνες του σε κάθε διεθνή τουριστικό κατάλογο πληροφοριών για τη λίμνη του Γκάρντα με το κάστρο του 12 αιώνα των Σκαλίτζερι στην είσοδο της παλιάς πόλης, την βίλα της Μαρία Κάλλας, τα ρωμαϊκά ανάκτορα, το Σπήλαιο του Κάτουλλου, τις θέρμες από το ανενεργό ηφαίστειο του όρους Μπάλντο και τις ιδιαίτερες παραλίες του. Μια επίσκεψη που θα σας μαγέψει. Eπιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο.

4η ημέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό και σήμερα, τελευταία μέρα αυτού του υπέροχου break, έχουμε χρόνο για μια τελευταία βόλτα στην πόλη πάνω στη θάλασσα. Αργά το μεσημέρι αναχώρηση για το αεροδρόμιο και την πτήση επιστροφής.

Μην ξεχνάτε πως όποιος κλείνει γρήγορα, κερδίζει! 

Οι τιμές του τιμοκαταλόγου είναι δυναμικές οπότε ενδέχεται να αυξηθούν.


Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να κατεβάσετε τον τιμοκατάλογο.

Τιμοκατάλογος : 

  • Οι τιμές είναι ανά άτομο, αφορούν το σύνολο του πακέτου και περιλαμβάνουν ότι αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.
  • Τιμή σε δίκλινο-τρίκλινο : Τιμή ενήλικα σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο
  • Τιμή παιδιού : Τιμή παιδιού πληρώνει ο μικρός μας φίλος που είναι 2-12 ετών και ταξιδεύει με 2 ενήλικες στο ίδιο δωμάτιο. 
  • Τιμή μονόκλινου : Για εσάς που ταξιδεύετε μόνοι ή θέλετε αποκλειστικό δωμάτιο. Η επιβάρυνση υπολογίζεται στην τιμή του δικλίνου.
  • Βρέφος έως 2 ετών : Ταξιδεύει ως infant και πληρώνει 10% της αξίας της εκδρομής + το σύνολο φόρων και δεν καταλαμβάνει θέση στα μέσα μεταφοράς..
  • Σύνολο φόρων : Στις αεροπορικές εκδρομές στη στήλη «σύνολο φόρων» αναγράφονται οι φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, ο ΦΠΑ και λοιπές χρεώσεις 

 

Διατροφή :

  • Πρωινό : Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • Ημιδιατροφή : Πρωινό και 1 γεύμα ή δείπνο καθημερινά 
  • Πλήρης διατροφή : Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά
  • All inclusive : Πρωινό και 1 γεύμα και 1 δείπνο καθημερινά και σνακς και soft drinks ενδιάμεσα 

 

  • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με την προσθήκη μιας πτυσσόμενης κλίνης.
  • Οι προαιρετικές εκδηλώσεις - εκδρομές απαιτούν ελάχιστο αριθμό συμμετοχής για να πραγματοποιηθούν.
  • Το γραφείο έχει το δικαίωμα αλλαγής του ξενοδοχείου που αναφέρεται στο πρόγραμμα με άλλο της ίδιας κατηγορίας. 
  • Στα μουσεία / θεάματα που τις ημέρες των εορτών θα παραμείνουν κλειστά λόγω αργιών, δεν περιλαμβάνεται επίσκεψη. 
  • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να διαφοροποιηθεί λόγω συνθηκών, χωρίς καμία παράλειψη.
  • Οι επιβάτες αεροπορικών εκδρομών οφείλουν να είναι 2 ώρες νωρίτερα στο αεροδρόμιο από τις αναφερόμενες ώρες αναχωρήσεων των πτήσεων, στην αναχώρηση & στην επιστροφή. 
  • Ο ταξιδιώτης έχει υποχρέωση να υπογράψει τη σύμβαση συμμετοχής στο ταξίδι είτε ηλεκτρονικά είτε με φυσική παρουσία στο γραφείο που έκανε την κράτηση.

 

Παρακαλούμε διαβάστε με προσοχή τους γενικούς όρους συμμετοχής που αναγράφονται στο site μας στο σύνδεσμο Όροι συμμετοχής σε ταξίδι

 

  Σύντομα διαθέσιμο.*